Jump to content
Dogomania

Szczur i myszoskoczek JUŻ BEZPIECZNE W DS !!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Znam jedną taką dziewczyne z Sosnowca, która zawsze ma jakieś zwierzaki do wydania.
Jest cholernie nieodpowiedzialna, ale dobrze ze los tych zwierząt nie jest jej obojetny i mi napisała, ze kolezanka trafiła do szpitala a jej rodzice 'nie potrafią' się zajmować tymi zwierzaczkami.
Domków (DT lub DS) szukają pilnie szczur i myszoskoczek...

Mogę je wziąsc, jesli znajdą sie domki dla nich.
Ale tymczas u mnie odpada niestety...

Trzeba ich jak najszybciej zabrać, znam tą dziewczynę i wiem ze są w złych rękach.
Nieraz chciała sprzedać świnki morskie i królika gadziarzom.

Myszoskoczek czarny, ma około roku, SAMIEC
Szczur biały-aguti 1,5 roku, SAMIEC

PROSZĘ O POMOC !!!!

Transport się znajdzie, DT/DS może być w całej Polsce.
Zwierzaki są w SOSNOWCU.

Posted

[quote name='Tia']Biedne zwierzątka trzeba im pomóc:(
Szkoda, że nie ma zdjęć to by bardziej zachęciło ludzi...[/QUOTE]

poprosiłam o zdjęcia, ale nie wiem czy ona zrobi.
podniosę wątek, pilna sprawa!

Posted

No jak by były zdjęcia to by się ogłoszenia porobiło i może to by coś dało...a tak bez zdjęć to mało ludzi chce takie zwierzaki, które nie wiedzą jak wyglądają:( Ciężka sprawa...a nie wiesz w jakim one są wieku??

Posted

Ja chętnie wezmę, brakuje mi jakiś małych stworzonek w domu, kotów ani gadów aktualnie nie posiadam i nie mam w planach. doświadczenie mam duże- prowadziłam kiedyś sklep zoologiczny. Mam odpowiedni klatki, tyle , że nie bardzo mogę w tej chwili ruszyć się do Sosnowca. Ale mieszkam w Częstochowie, więc gdyby ktoś przejeżdżał, może na jakieś zaoczne studia w weekend, to mogłyby przyjechać.

Posted

Seymour bardzo dziękuję, ze się odezwałaś, zrozumiałam ze możęsz przyjąć i szczurka i myszoskoczka? One muszą mieszkać osobno. Na myszoskoczkach się nie znam, bo nie miałam, ale ktoś mówił ze nie powinny być samotne. Muszą mieć towarzystwo (mam na mysli drugiego myszoskoczka tej samej płci) czy w razie konieczności będziesz mogła kupić drugiego towarzysza?

Posted

Wiem, wiem, że muszą byc osobno, szczury raczej konsumują myszoskoczki, niż się z nimi zaprzyjaźniają. Jeśli trafi się towarzysz dla skoczka, chętnie mu dokupię, w Częstochowie one nie zawsze są w sklepach, moze też być towarzyszka, bo one nie są szczególnie płodne, zwłaszcza, jeśli w tym samym mieszkaniu mieszka szczur- to zresztą temat do rozważań na dłużej. Podaję numer do siebie, jestem właściwie całkowicie dyspozycyjna: Monika 506 649 045.
Widzę dozia w awatarku. Ja też mam - czarnego. Tym bardziej chciałabym, żeby przekazanie gryzońków- zwłaszcza osobiste- doszło do skutku.

Posted

seymour - ja nie mam doga niemieckiego, to tapeta na pulpit :) super, ze masz takiego psa.
A co do przekazania gryzoni, nie wiem czy uda się osobiście, ja mieszkam w Sosnowcu i w planach mam wyjazd do Częstochowy dopiero we wrześniu. Ale transport się znajdzie. Teraz najważniejsze jest to, zeby one jak najszybciej opuścily ten okropny domek... musze je zabrać.

Posted

No to jutro spokojnie szykuje im klateczki i inne potrzebne rzeczy. czy szczurek jest oswojony? Co do transportu skoczka, to przemyślałam, że chyba lepiej słoik z dziurkami w pokrywce, bo tekturowe pudełeczko może być za słabe na jego ząbi, a skoczki sa mocno wolnościowe. Czy korzystał z kołowrotka?

Posted

Seymour - skoczek pojedzie w słoiku, szczurek w pudełku transportowym.
Bardzo przepraszam ze dopiero teraz wrzuciłam zdjęcia ale...
ze mnie taka gapa, bo zdjecia wrzuciłam na wątku szczurów do adopcji......

Posted

Doda niezła robota:) wchodzę a tu takie zmiany ;D
A Myszoskoczek śliczny i szczurek też...
A czy już jest transport załatwiony do nowego domu???

• 2 weeks later...
Posted

Doda_ napisał(a):
Tia - dostałam wiaodmośc od seymour. Skoczek ma sie dobrze :) szczurek takze - przytył troszkę i siersc mu sie poprawila. :)

Wspaniale bardzo się cieszę:) A będą zdjęcia z nowego domu??