Doda_ Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Znam jedną taką dziewczyne z Sosnowca, która zawsze ma jakieś zwierzaki do wydania. Jest cholernie nieodpowiedzialna, ale dobrze ze los tych zwierząt nie jest jej obojetny i mi napisała, ze kolezanka trafiła do szpitala a jej rodzice 'nie potrafią' się zajmować tymi zwierzaczkami. Domków (DT lub DS) szukają pilnie szczur i myszoskoczek... Mogę je wziąsc, jesli znajdą sie domki dla nich. Ale tymczas u mnie odpada niestety... Trzeba ich jak najszybciej zabrać, znam tą dziewczynę i wiem ze są w złych rękach. Nieraz chciała sprzedać świnki morskie i królika gadziarzom. Myszoskoczek czarny, ma około roku, SAMIEC Szczur biały-aguti 1,5 roku, SAMIEC PROSZĘ O POMOC !!!! Transport się znajdzie, DT/DS może być w całej Polsce. Zwierzaki są w SOSNOWCU. Quote
Tia Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Biedne zwierzątka trzeba im pomóc:( Szkoda, że nie ma zdjęć to by bardziej zachęciło ludzi... Quote
Doda_ Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='Tia']Biedne zwierzątka trzeba im pomóc:( Szkoda, że nie ma zdjęć to by bardziej zachęciło ludzi...[/QUOTE] poprosiłam o zdjęcia, ale nie wiem czy ona zrobi. podniosę wątek, pilna sprawa! Quote
Tia Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 No jak by były zdjęcia to by się ogłoszenia porobiło i może to by coś dało...a tak bez zdjęć to mało ludzi chce takie zwierzaki, które nie wiedzą jak wyglądają:( Ciężka sprawa...a nie wiesz w jakim one są wieku?? Quote
Seymour666 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ja chętnie wezmę, brakuje mi jakiś małych stworzonek w domu, kotów ani gadów aktualnie nie posiadam i nie mam w planach. doświadczenie mam duże- prowadziłam kiedyś sklep zoologiczny. Mam odpowiedni klatki, tyle , że nie bardzo mogę w tej chwili ruszyć się do Sosnowca. Ale mieszkam w Częstochowie, więc gdyby ktoś przejeżdżał, może na jakieś zaoczne studia w weekend, to mogłyby przyjechać. Quote
Doda_ Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Seymour bardzo dziękuję, ze się odezwałaś, zrozumiałam ze możęsz przyjąć i szczurka i myszoskoczka? One muszą mieszkać osobno. Na myszoskoczkach się nie znam, bo nie miałam, ale ktoś mówił ze nie powinny być samotne. Muszą mieć towarzystwo (mam na mysli drugiego myszoskoczka tej samej płci) czy w razie konieczności będziesz mogła kupić drugiego towarzysza? Quote
Doda_ Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Myszoskoczek czarny, ma około roku, SAMIEC Szczur biały-aguti 1,5 roku, SAMIEC Quote
Seymour666 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Wiem, wiem, że muszą byc osobno, szczury raczej konsumują myszoskoczki, niż się z nimi zaprzyjaźniają. Jeśli trafi się towarzysz dla skoczka, chętnie mu dokupię, w Częstochowie one nie zawsze są w sklepach, moze też być towarzyszka, bo one nie są szczególnie płodne, zwłaszcza, jeśli w tym samym mieszkaniu mieszka szczur- to zresztą temat do rozważań na dłużej. Podaję numer do siebie, jestem właściwie całkowicie dyspozycyjna: Monika 506 649 045. Widzę dozia w awatarku. Ja też mam - czarnego. Tym bardziej chciałabym, żeby przekazanie gryzońków- zwłaszcza osobiste- doszło do skutku. Quote
Doda_ Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 seymour - ja nie mam doga niemieckiego, to tapeta na pulpit :) super, ze masz takiego psa. A co do przekazania gryzoni, nie wiem czy uda się osobiście, ja mieszkam w Sosnowcu i w planach mam wyjazd do Częstochowy dopiero we wrześniu. Ale transport się znajdzie. Teraz najważniejsze jest to, zeby one jak najszybciej opuścily ten okropny domek... musze je zabrać. Quote
Seymour666 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Szkoda że nie masz doga, ale nic straconego! Dostałam właśnie SMS w sprawie wizyty przedadopcyjnej, ale odpowiem dopiero jutro bo nie mam nic na koncie. Quote
Tia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Widzę że już domek dla zwierzątek się znalazł...jak fajnie:) Quote
Doda_ Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Szczur i myszoskoczek od paru godzin juz są bezpieczne u mnie. Quote
Seymour666 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 No to jutro spokojnie szykuje im klateczki i inne potrzebne rzeczy. czy szczurek jest oswojony? Co do transportu skoczka, to przemyślałam, że chyba lepiej słoik z dziurkami w pokrywce, bo tekturowe pudełeczko może być za słabe na jego ząbi, a skoczki sa mocno wolnościowe. Czy korzystał z kołowrotka? Quote
Doda_ Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Szczurek Myszoskoczek I niech ktoś mi powie, jak można skrzywdzić takie bezbronne zwierzątka ?? Quote
Doda_ Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Seymour - skoczek pojedzie w słoiku, szczurek w pudełku transportowym. Bardzo przepraszam ze dopiero teraz wrzuciłam zdjęcia ale... ze mnie taka gapa, bo zdjecia wrzuciłam na wątku szczurów do adopcji...... Quote
Doda_ Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Okazało się, ze w poprzednim domku szczur mieszkał z myszoskoczkiem w JEDNEJ klatce.. Quote
Tia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Doda niezła robota:) wchodzę a tu takie zmiany ;D A Myszoskoczek śliczny i szczurek też... A czy już jest transport załatwiony do nowego domu??? Quote
Doda_ Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Tia, właśnie godzinkę temu szczurek i skoczek wyjechały do Częstochowy.. Juz zaraz powinny dotrzeć. Jezu jak ja za nimi tesknie ;(((( Quote
Tia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 To super!!! na prawdę gratulacje odmieniłaś ich życie:) Quote
Seymour666 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Juz dojechały, sa po kolacji. Szczegóły jutro. Quote
Doda_ Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Co słychać u skoczka i szczurka? :) PROSIMY O ZDJĘCIA :) Quote
Doda_ Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Tia - dostałam wiaodmośc od seymour. Skoczek ma sie dobrze :) szczurek takze - przytył troszkę i siersc mu sie poprawila. :) Quote
Tia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Doda_ napisał(a):Tia - dostałam wiaodmośc od seymour. Skoczek ma sie dobrze :) szczurek takze - przytył troszkę i siersc mu sie poprawila. :) Wspaniale bardzo się cieszę:) A będą zdjęcia z nowego domu?? Quote
Doda_ Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Tak, jak wróci mąż seymour to zrobią zdjęcia i wrzucą :) A o zdjęcia szczurka muszę poprosić floridę, bo to u znajomej floridy jest szczurek.:) Quote
Recommended Posts