Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My też jedziemy, dwa psy i ja, jak coś mogę kogoś zabrać. My nocujemy w Zlate Pesky ;) My równiez mielismy problem ze zgloszeniem, ba znajomi ze Słowacji mi je wysyłali, potem jeszcze znajoma z Budapesztu, a i ja sie dobijalam meilowo, bo telefonow nie odbierali, a wszystko robilismy kawal czasu temu. Juz oplaceni itd. i dopiero wczoraj sie pojawilam na liscie,w iec sie nei przejmujcie ;)
Co do parkingu, jest wieeelki, ale i poza expo mozna zaparkowac i nie trzeba placic. Ogolnie fajne miejsce, dobre jedzonko no i najczesciej jednak malo osob, bo i nagrody nie sa powalajace (najczesciej max puchar, bez niczego dla psiaka, a przeciez to on jak cos wygral, nie my). Warto tez przejść się po Bra, bo to naprawdę interesujące miasto.
Jak coś służymy pomocą, bo my tam jesteśmy stałymi bywalcami, choćby z racji posiadanej rasy ;)

Posted

Na bieżaco są aktualizowane tylko listy wystawców,a nie stawki psów.
Ja mam zgłoszonego psa w klasie pośredniej, a w mojej rasie do tej pory mnie ma żadnego psa w tej klasie.

Pisałem w tej sprawie do organizatorów , napisali mi że wszystko jest w porządku. Jak dla mnie to nie całkiem

Posted

My już jesteśmy na liście :) Pies również uaktualniony w wykazie :) JEDZIEMY :) Shaluka , dzieki za info , ja co prawda byłam w Bratysławie na Światówce, ale czasu nie było na zwiedzanie, no i ciemno i nie fajnie :(
Teraz musi sie udac:) mam zamiar zobaczyć ten piękny Zamek :)

Posted

Ja wysyłałam mailem 1.04 ale jeszcze poszło pocztą w piątek, priorytetem także powinno dojść w poniedziałek najpóźniej we wtorek. U nas w wykazie jeden konkurent w naszej klasie póki co ;)

• 2 weeks later...
Posted

A mnie ręce opadły :-(
wysłałam zgłoszenie 30.03 zaznaczając że zapłacę na wystawie i cisza, nie potwierdzili. W tym samym czasie koleżance odpisali, że nie można płacić na wystawie.
Sprawdziłam listę 06.04 i nie było mnie, potem sprawidziłam listę po 17.04 i też mnie nie było, kolega dzwonił i powiedzieli, że nie można płacić na wystawie więc olałam sprawę. W międzyczasie przełożyli częstochowskie wystawy na termin Bratyslavy i nawet się ucieszyłam, że mnie nie przyjęli....i dziś coś mnie tknęło, żeby sprawdzić listy wystawców...i jestem :mad:
No i co teraz ???? Napisałam im maila, żeby mnie wycofali, ciekawe tylko z jakim skutkiem. Z częstochowskiej wystawy mogłam się wycofać do 30.04. czyli też jestem uziemiona :(

No jak można robić taki bałagan !!!

Posted

wystawa jest na hali ale moga byc ringi na zewnatrz w miejscach parkingowych ( POD ZADASZENIEM) . Teren wystawy to INCHEBA tam gdzie była swiatowa wystawa 2009

Posted

Dzięki :D

Przyszło potwierdzenie ale bez numerka... nie mogę się połapać na tym potwierdzeniu ;( nie pisze, że mam coś dopłacić, więc chyba tylko iść z tym i potwierdzeniem wpłaty do sekretariatu odebrać numerek?

Posted

[quote name='Shetanka']Dzięki :D

Przyszło potwierdzenie ale bez numerka... nie mogę się połapać na tym potwierdzeniu ;( nie pisze, że mam coś dopłacić, więc chyba tylko iść z tym i potwierdzeniem wpłaty do sekretariatu odebrać numerek?[/QUOTE]

Potwierdzenie masz zapewne w formie tabelki z różnorakimi literkami. Na odwrocie masz legendę, która wyjaśnia, co dana kolumna z daną literką oznacza. Co do numerków, to na Słowacji numerki są wydawane w ringu lub jeśli nie w ringu, to w kasie po zapłacie lub po okazaniu dowodu wpłaty (można sobie kondycję wyrobić latając z ringu do kasy :lol: ) ;)

Posted

No tak mam legendę ale nic z niej nie da się wywnioskować, nie pisze że nie zapłacone czy coś tylko "exhibition fee" i "discount" i tyle...
I oni w ogóle nie przysyłają numerków pocztą? o_O dobrze, że jedziemy dzień wcześniej to będziemy od rana czatować przy sekretariacie XDD

Posted

[quote name='Shetanka']No tak mam legendę ale nic z niej nie da się wywnioskować, nie pisze że nie zapłacone czy coś tylko "exhibition fee" i "discount" i tyle...
I oni w ogóle nie przysyłają numerków pocztą? o_O dobrze, że jedziemy dzień wcześniej to będziemy od rana czatować przy sekretariacie XDD
Slowacy nigdy nie przsylaja numerkow poczta. Jak masz wszystko zaplacone i ok, to numerek bedzie na ringu twoim, jak masz niezaplacone to bedzie w sekretariacie.

A ja mam wlasnie pytanie o to potwierdzenie. Bo kompletnie go nie moge rozszyfrowac. W ogole u mnie nie ma literek A, D, E, F. Czy to znaczy, ze moja zaplata do nich nie dotarla? Mam tylko w J, ze zaplata w 1 terminie w L mam jakies 38 (?) i w drugim dniu w M 5? Sama nie wiem. Pisac do nich z prosba o wyjasnienie czy tak jest ok?

Mam nadzieje, ze podadza plan sedziowania :|

Athena - legenda:
A total amount of fees
D payment in advance
E payment left
F currency core EUR
G dog's enlistment number
H dog's name
I sex
J the payment 1=due to the 1st entry close 2=due to the 2nd entry close
K class: A=baby C=honor D=puppy M=junior N=intermediate O=open P=working S=champion V=veteran
L the exhibition fee
M discount
N registration for best couple
O registration for child and dog
P registration for junior handling
R show date
Q registration for breeders' group
S breed's number
T breed

Posted

Ja też mam adnotację z opłatą nieuregulowaną i do tego zaznaczony drugi termin :-(... a płaciłam oczywiście w pierwszym i to z sporym wyprzedzeniem, norma ;-).

Posted

piotrjan napisał(a):
Dziwne , ale podali ! Może to wynik akcji na FB dotyczącej opłat za ich wystawy .

prawie jak mowisz-masz... jakiej akcji? bo ja nie FB-kowa ;)

hmm. zwiekszyla mi sie konkurencja od czasu kiedy zniknely stawki ze strony :D