Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Ingi napisał(a):@R.J.Osanna Nuki i Nuta:cool2: do tego moge jeszcze dodac Romka. @Ingi Zgadzam się Ilonko co do Nuty, fajna jest, szkoda, że obciążona tak ciężką dysplazją stawów biodrowych - gdyby nie odpowiedzialność właścicieli mogło by być różnie, suczka jest w super wadze, podobnie jak Twoja Eeky i Inez @Ajki...nie za dużo nie za mało, w sam raz...
R.J.Osanna Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Ingi napisał(a):@R.J.Osanna Nuki i Nuta:cool2: do tego moge jeszcze dodac Romka. Ingi, Dziekuję raz jeszcze! naprawdę bardzo sie cieszę, że te psy Ci się podobają!
jolkajolka Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Trochu nie nadążamy czasami, które forum akurat ma branie, ale dzisiaj wykazaliśmy się "letkim" refleksem - tak więc także my postanowiliśmy podzielić się informacjami na temat naszego codziennego starannie zaplanowanego spacero-treningu naszej królewskiej Majorki, co dnia 11 km … pozdrowienia dla wszystkich królewskich, książęcych oraz szlacheckich piesków i ich właścicieli ;)
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @Jolka Elo :cool1: no to chyba muszę wszucić zdjęcia z moich 60 km codziennych spacerów cesarskich majorek nie z h'osanny...
Janusz45 Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 [quote name='jolkajolka'] pozdrowienia dla wszystkich królewskich, książęcych oraz szlacheckich piesków i ich właścicieli ;) Witaj @Jolkajolka Nie śmiej się :evil_lol: Nuta należy do rodu królewskiego bez dwóch zdań;) Ostatnim swoim zdaniem udowodniłaś że wiesz o co mi cho.....:shiny: @Jolkajolka dzisiaj zrobiłem odstępstwo od normy i 12 km było:evil_lol: Super zdjęcia,:multi: :multi: :multi: kto fotografował??????jak widzę wszystkie Nutka ma w ruchu ,poszukam Nukiego też w ruchu OK Ja też mam zdjęcia z dzisiejszego marszo-biego-treningu:lol: moich królewskich Majorek;) :multi: :multi: :multi:
R.J.Osanna Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 jolkajolka napisał(a):Trochu nie nadążamy czasami, które forum akurat ma branie, ale dzisiaj wykazaliśmy się "letkim" refleksem - tak więc także my postanowiliśmy podzielić się informacjami na temat naszego codziennego starannie zaplanowanego spacero-treningu naszej królewskiej Majorki, co dnia 11 km … pozdrowienia dla wszystkich królewskich, książęcych oraz szlacheckich piesków i ich właścicieli ;) Jolkajolka, Dziekuję za pozdrowienia w imieniu moim wlasnym oraz wszystkich moich królewskich piesków! Świetne zdjęcia! Gratuluję!
Rocki Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Janusz fajnie, ze podobaja Ci sie Twoje psy, ale to az niesmaczne jest, co za krol obcowal z Twoimi psami ze sa krolewskie? dla mnie pies jak pies, nawet mi sie podoba Tak samo RJO wiele psow jest fajniejszych wedlog mnie niz rozni "zwyciescy swiata" niestety z roznych powodow (finansowych, rodzinnych itd.) niesa one tak promowane w swiecie, to tak jak z kobietami miss swiata niejest naprawde najladniejsza bo to jest rzecz gustu, a na mnie i tak najwieksze wrazenie robi charakter ;)
R.J.Osanna Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Rocki, Kazdy ma prawo do wlasnego zdania - Ty masz inne - o.k. Ja to szanuję. Moje jest takie jak piszę - i mam do tego takie samo prawo:lol:
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @All tylko nadal nie jest to temat CdB Nowości...tylko spam i autoczkawka...takie jest moje zdanie, a mam do niego prawo.
Ingi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @gorzala Moze Ty jestes bardziej zorientowany niz ja i inni, bo dla mnie KROLEWSKOSC psow jest prawdziwa NOWOSCIA. Wiedzialam, ze psy moga byc po doskonalych i utytulowanych rodzicach lub po elitarnym skojarzeniu ale krolewskie pochodzenie :megagrin: :megagrin: :megagrin: Wiec niestety w tym przypadku nie moge sie z Toba zgodzic
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @Ingi Myślę, że to chodzi o jakiś podpoznański slang... :diabloti: są Gupiki Królewskie bo mają koronę na głowie (to żart) może i są majorasy królewskie bo pod pachą mają podwójne s kto wie człowiek się całe życie uczy...
Ingi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @gorzala Moze dlatego krolewskie, bo placone krolami z roznym nominalem:evil_lol:
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @Ingi o widzisz nie pomyślałem o tej opcji...możliwe całkiem możliwe...:p
Rocki Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 ja jednak mysle ze to samozwancy hehe ale wszystko mozliwe:diabloti:
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @Rocki No z historii to pamiętam, że samozwańcy kończyli raczej kiepsko :mad:
aga4 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Witam Panie Marku z Gromem :p oficjalnie się zrobiło.... Naprawdę niezmiernie się cieszę że tak wnikliwie przegląda Pan i czyta moją stronkę www;) Dla przypomnienia bo widać że Pan zapomniał o co kiedyś pytał - cytacik. [quote name='Marek z Gromem']JA mam takie pytanie do Agi4, oto cytat z Twojej stronki Nasze psy są zwycięzcami Węgier, Czech,Słowacji,Niemiec Rozumiem, ze tytul Zwycięsca danego kraju to odpowiednik naszego poznania słynny "Zwyciężca Polski ...." Wiec mam pytanie które Twoje psy i kiedy zdobyty tytuł Zwycieżscy tych wymienionych krajów ?? I proszę sobie wyobrazić że zostało to poprawione na "Nasze psy są zwyciezcami wystaw w/w krajów" [quote name='Marek z Gromem'] Swoja drogą widzę ze na Pani stronie dalej jest dobry marketing, bo tytuł zwyciężcy wystaw to inaczej BIS, a chyba psy z Pani hodowli nie zdobyły BISa "na Węgrzech,w Czechach, na Słowacji,w Niemczech" swoją drogą fajna składnia. No ale żeby to widzieć trzeba umieć przeczytać regulamin. Już kiedys zwróciłem na to uwagę ale widzę, ze nie zrobiło to żadnego wrażenia pewnie dlatego, ze swoje grzechy wkłada Pani do kieszonki z tyłu. Nie wiem dlaczego mnie Pan atakuje, próbuje wytknąć błędy z mojej strony których nie popełniłam :-o Prosze mi powiedzieć, bo może ja o czymś nie wiem:p , czy moje psy dostając takie kartoniki z tytułem Zw Wystawy, mając ten sam tytuł zaznaczony w karcie oceny (a mam takich kilkanaście:evil_lol: ) automatycznie dostały BIS-a na tych wystawach???
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Wątpię :cool1: żeby to była nowość, a nie jest to też wyjaśnienie oszczerstw pisanych pod adesem mojej hodowli.
aga4 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 @ Marek z Gromem Jeszcze raz bardzo dziękuje za zainteresowanie się tekstami umieszczonymi na mojej stronie www :cool1:
Chima Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 To nadal nie jest wyjaśnienie oszczerst bezczelnie pisanych o mnie i mojej hodowli, gdzie jeden przeze mnie wyhodowany pies ma więcej zdobytych championatów i tytułów niż Twoje wszystkie psy. Przedstaw źródło, dowody oraz moją zgodę na rozpowszechnianie informacji o mojej hodowli i mojej własności, albo przeproś...za sianie zamętu i świadczenie nieprawdy...:mad:
Janusz45 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 [quote name='R.J.Osanna']Janusz45 Uważam, że najlepszym treningiem dla psów są dlugie spacery, połączone z bieganiem do woli z innym psem [ psami ]. Pies sam wybiera co chce robić i w jakim tempie, a szczęście ma dosłownie " wymalowane " na pysku. [ nawet Marek z Gromem to zauważył na zdjęciach :lol: ]. A potwierdzeniem tego [ dla mnie - oczywiście ] są wspaniałe opisy w kartach ocen, np : "doskonała kondycja wystawowa " " piękna muskulatura ", itp.:lol: Witaj RJO!!!:multi: Zgadzam się z Tobą (długie spacery) ja jeszcze do tego wykorzystuję naturalne pochylenia terenu (to wszystko pies robi bez dodatkowych obciążen) Ca de Bou to nie Pity {nie polecam takiego typu treningu nowicjuszom} w zupełności wystarczy spacerek tak jak pisze RJO.Mam dwie tzw. trasy jedna o dł. 5km druga 10 km --pierwsza jest płaska ,--natomiast druga opiera się na wzniesieniach pod różnym kątem. Jedno ze zdjęć trasa nr II
Chima Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 @All Nadal nie jest to nowość, a kolejny spam, to temat o nowościach, a spacer z psem, który jest obowiązkiem nie jest nowością raczej. Do tego widać ,że takie teorie o treningach rozsiewają tylko ludzie, którzy niewiele robili treningów sami onegdaj - sam trenowałem wiele lat i trening nigdy nie miał nic wspólnego ze spaceram na boisko żeby pograć w piłę z kolegami... Trening to nie jest spacerek po krzaczkach ani bieg po polach. To tylko spacer, trening dzieli się na poszczególne fazy, trening jest dopasowany do specyfiki danego psa w tym przypadku. CdB to nie pity, ale jako lekki molos chwytający, a taka była pierwotna klasyfikacja nie może ważyć więcej niż przewiduje to wzorzec, a słowo limfatyczny i masywny nie oznacza kloca ważącego 50 kg. Więc tu się nie mogę zgodzić, że to prawidłowy trening dla psa...
Chima Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 @All Czy to trening czy to zabawa - napewno to nowość czyli to czego brakuje tu od momentu od kiedy zbanowano dwie osoby na fm - dlaczego to nowość :?: ponieważ to zdjęcia szczeniąt z pierwszego miotu mojego Che jak widać rozwijają się ładnie...
Janusz45 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 @RJO Czy do Ciebie listonosz nie chodzi??????:placz: NOWOŚĆ!!!!!!! Dzisiaj na Walnym Zgromadzeniu Członków oddziału ZK Poznań Hodowla Osanna jako jedyna z grona nagrodzonych hodowli oddziału poznańskiego otrzymała dwa puchary honorowe za Zwycięzców Świata:multi: :multi: :multi: a także właścicielce Pani Renacie Jasińskiej przyznano brązową odznakę oddziałową za zasługi i wkład jaki wnosi do kynologi. Mimo nieobecności Pani Renaty ,zostało to nagrodzone gromkimi brawami:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Chima Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 O i to jest nowość. Tylko dlaczego brązową ? Jestem zdania, że conajmniej powinna to być złota...;) i conajmniej jeszcze dwa puchary więcej...
aga4 Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 @ RJ Osanna, Moje wielkie gratulacje :multi: :multi: :multi: ;)
Recommended Posts