Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudak napisał(a):
Tak :)

Kotom bardzo smakuje i jakościowo wydaje się być nie najgorsza (na pewno lepsza od kolorowych, marketowych karm), a cenowo też się opłaca - na allegro są 2 worki za 168 zł, więc wychodzi wtedy 84 zł za worek ;)
W każdym razie polecam tą karmę i swoim też zacznę kupować, bo wychodzi sporo taniej niż Purina, a jakością chyba za wiele nie odbiega.

no to my chyba też weźmiemy :)

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara']Cudak, ale swoje budki mają, te z rok temu?
Mają, mają :) Te z działek też dostały budki, ale koty lubią ciepło... W takie mrozy najlepiej czułyby się przy grzejniku ;)
Koty mają więszy apatyt, a to dopiero początek zimy :shake: i nie ma nowych wpłat.. :-(

Kinia098
najbardziej opłaca się kupować dwa worki na raz, bo wychodzi sporo taniej.

LeCoyette zamawiał dla nas karmę chyba tu: http://allegro.pl/arion-cat-adult-2-x-15kg-2-extra-gratisy-i1335582976.html (168 zł 2 worki, wysyłka kurierem gratis + 2 gratisy do wyboru np puszki;) )
Z pieniędzy zebranych na konto Kociej Doliny karma była zamawiana z Allezoo, z rabatem wyszło 160 zł za 2 worki :)

Posted

__Lara napisał(a):
Postaram się coś wpłacić na początku grudnia.

Dziękuję :loveu:
Regularne wpłaty są dla nas bardzo cenne, a Ty wspierasz nas od samego początku :)

__Lara napisał(a):
No tak, wiem, one uwielbiają ciepło.

Tak.. Zima musi być dla nich bardzo nieprzyjemna :( Mam nadzieję, że w tą zimę będą miały pełne brzuszki i żaden z nich nie zamarznie :shake:

Od wczoraj mamy nowego kotka. Mój TŻ znalazł go wczoraj, jak jechał samochodem. Maluszek siedział zmarznięty przy drodze, kilka km od najbliższej wsi, wkoło tylko łąki i las. Ktoś musiał go tam wyrzucić, na pewną śmierć - pod kołami lub z zimna :angryy: Kotek najprawdopodobniej mieszkał w jakiejś oborze, bo pachnie krówkami i sianem.
Ehhhh... dlaczego sterylizacja nie jest obowiązkowa? Albo przynajmniej tańsza o połowę...?

ilon_n napisał(a):
Cudak, podeślij mi proszę dane do przesyłki, bo wymiotłam wszystko z archiwum.

Podesłałam :)

Posted

Cudak napisał(a):
[

Piękny nie jest, ale za to bardzo miły :loveu: i ma uroczy pędzelek na ogonku :evil_lol:

moim zdaniem - Piękniutki :) też postaram sie przelac kilka zlotych w tym tygodniu..

Posted

sylwija napisał(a):
moim zdaniem - Piękniutki :smile: też postaram sie przelac kilka zlotych w tym tygodniu..

Dziękuję :loveu:

Koty niestety nieadopcyjne :( dzikie, półdzikie.
Nie wiadomo dokładnie ile ich wszystkich jest.. W porcie ponad 20 (wysterylizowane, więc kociaków nie ma), ok 20 jest też przy śmietnikach na osiedlu, ponad 30 na działkach (2 stada). Koty urodzone ma wiosnę są dzikie.

Najmłodsze kociaki urodziły się w sierpniu. Gdyby znalazł się DT, mogłyby iść do adopcji. Na działkach niestety dziczeją :(

Wśród kotów panuje kk, który dla kociąt jest śmiertelny, więc selekcja naturalna jest duża. Koty giną również zagryzane przez psy (na działkach i przy śmietnikach koty są szczute), pod kołami samochodów, zdarzały się też przypadki trucia kotów... W zimę najsłabsze osobniki mają małe szanse na przeżycie mrozów.

Posted

niestety straszny jest los wolnożyjących kotów na ludzkich osiedlach ..
zeszłej zimy pochowałam cały późno-jesienny miot kociąt, zamarzniętych jak kostki lodu, tylko dlatego, że właściciel komórki podwórkowej wywalił je na dwór i zatkał wejście, choć wcale z niej nie korzystał .. w sumie to tylko sobie stała a kociaczki mogły się w niej przed mrozami schować .. dokarmiane były przeze mnie i moją mamę. facet z czystej zawiści i niechęci do kotów zafundował im taką śmierć.
Nasz koci domek (zatwierdzony przez OTOZ) na jednym z osiedli poszedł zimą z dymem, na szczęście kociaki się uratowały.
Okienka piwniczne co wieczór trzeba odbijać na nowo, bo codziennie są zamykane na gwoździe.
I tak w kółko.
A latem wcale nie jest mniej jadu .. ale przynajmniej kociaki mają lżej ..

Posted

Bardzo dziękuję :loveu: Przesyłka dotarła wczoraj wieczorem :)
Koty dostały od ilon_n 20 kg karmy :multi:

[quote name='ilon_n']niestety straszny jest los wolnożyjących kotów na ludzkich osiedlach ..
Na osiedlach, jak na osiedlach...ale na działkach koty są traktowane jak najgorsze szkodniki :shake: bo niestety niszczą grządki..

Strasznie zimno u nas :-( i śniegu dosypało.
Dokarmiacie ptaki? U mnie na słonince mnóstwo sikorek i nawet wróble się częstują ;)