kinia098 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Cudak napisał(a):Tak :) Kotom bardzo smakuje i jakościowo wydaje się być nie najgorsza (na pewno lepsza od kolorowych, marketowych karm), a cenowo też się opłaca - na allegro są 2 worki za 168 zł, więc wychodzi wtedy 84 zł za worek ;) W każdym razie polecam tą karmę i swoim też zacznę kupować, bo wychodzi sporo taniej niż Purina, a jakością chyba za wiele nie odbiega. no to my chyba też weźmiemy :) Quote
Cudak Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Kinia powinnaś być zadowolona z tej karmy :) Daj znać, czy Twoim kotom też smakuje, jak już kupicie. Nadal prosimy o wsparcie!! Quote
Cudak Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 Podnoszę i proszę o pomoc! Dziś spadł pierwszy śnieg, koty marzną :shake: Quote
Ellig Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Bardzo potrzebna jest karma!!!!!!!!!!!!!!! Quote
__Lara Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Cudak napisał(a):Podnoszę i proszę o pomoc! Dziś spadł pierwszy śnieg, koty marzną :shake: Cudak, ale swoje budki mają, te z rok temu? Quote
kinia098 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Cudak, gdzie zamawiacie karmę, u jakiego użytkownika ? ;) zaufany? :) Quote
Cudak Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 [quote name='__Lara']Cudak, ale swoje budki mają, te z rok temu? Mają, mają :) Te z działek też dostały budki, ale koty lubią ciepło... W takie mrozy najlepiej czułyby się przy grzejniku ;) Koty mają więszy apatyt, a to dopiero początek zimy :shake: i nie ma nowych wpłat.. :-( Kinia098 najbardziej opłaca się kupować dwa worki na raz, bo wychodzi sporo taniej. LeCoyette zamawiał dla nas karmę chyba tu: http://allegro.pl/arion-cat-adult-2-x-15kg-2-extra-gratisy-i1335582976.html (168 zł 2 worki, wysyłka kurierem gratis + 2 gratisy do wyboru np puszki;) ) Z pieniędzy zebranych na konto Kociej Doliny karma była zamawiana z Allezoo, z rabatem wyszło 160 zł za 2 worki :) Quote
__Lara Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Postaram się coś wpłacić na początku grudnia. No tak, wiem, one uwielbiają ciepło. Quote
ilon_n Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Cudak, podeślij mi proszę dane do przesyłki, bo wymiotłam wszystko z archiwum. Quote
Cudak Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 __Lara napisał(a):Postaram się coś wpłacić na początku grudnia. Dziękuję :loveu: Regularne wpłaty są dla nas bardzo cenne, a Ty wspierasz nas od samego początku :) __Lara napisał(a): No tak, wiem, one uwielbiają ciepło. Tak.. Zima musi być dla nich bardzo nieprzyjemna :( Mam nadzieję, że w tą zimę będą miały pełne brzuszki i żaden z nich nie zamarznie :shake: Od wczoraj mamy nowego kotka. Mój TŻ znalazł go wczoraj, jak jechał samochodem. Maluszek siedział zmarznięty przy drodze, kilka km od najbliższej wsi, wkoło tylko łąki i las. Ktoś musiał go tam wyrzucić, na pewną śmierć - pod kołami lub z zimna :angryy: Kotek najprawdopodobniej mieszkał w jakiejś oborze, bo pachnie krówkami i sianem. Ehhhh... dlaczego sterylizacja nie jest obowiązkowa? Albo przynajmniej tańsza o połowę...? ilon_n napisał(a):Cudak, podeślij mi proszę dane do przesyłki, bo wymiotłam wszystko z archiwum. Podesłałam :) Quote
ilon_n Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 dzięki Cudak, już też coś podesłałam ;) Quote
__Lara Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Kociaczki proszą o grosik na jedzonko. Cudak, chyba jeszcze długo minie jak kastracja będzie obowiązkowa....pokaż nam kociaczka :) biedny maluszek... Quote
Cudak Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Piękny nie jest, ale za to bardzo miły :loveu: i ma uroczy pędzelek na ogonku :evil_lol: Quote
__Lara Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Biedaczek :( ale słodziutki :) dobrze, że go zabraliście. Quote
sylwija Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Cudak napisał(a):[ Piękny nie jest, ale za to bardzo miły :loveu: i ma uroczy pędzelek na ogonku :evil_lol: moim zdaniem - Piękniutki :) też postaram sie przelac kilka zlotych w tym tygodniu.. Quote
sabusia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 a powiedzcie tych kociakow tam wiecej bylo? teraz jest ile? 70? duzo umarlo? są adopcyjne? Quote
Cudak Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 sylwija napisał(a):moim zdaniem - Piękniutki :smile: też postaram sie przelac kilka zlotych w tym tygodniu.. Dziękuję :loveu: Koty niestety nieadopcyjne :( dzikie, półdzikie. Nie wiadomo dokładnie ile ich wszystkich jest.. W porcie ponad 20 (wysterylizowane, więc kociaków nie ma), ok 20 jest też przy śmietnikach na osiedlu, ponad 30 na działkach (2 stada). Koty urodzone ma wiosnę są dzikie. Najmłodsze kociaki urodziły się w sierpniu. Gdyby znalazł się DT, mogłyby iść do adopcji. Na działkach niestety dziczeją :( Wśród kotów panuje kk, który dla kociąt jest śmiertelny, więc selekcja naturalna jest duża. Koty giną również zagryzane przez psy (na działkach i przy śmietnikach koty są szczute), pod kołami samochodów, zdarzały się też przypadki trucia kotów... W zimę najsłabsze osobniki mają małe szanse na przeżycie mrozów. Quote
sabusia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 jezuuuuuuu czy męka zwierząt kiedyś się skonczy? Quote
__Lara Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Straszne, to co napisałaś Cudak :( :( :( Quote
ilon_n Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 niestety straszny jest los wolnożyjących kotów na ludzkich osiedlach .. zeszłej zimy pochowałam cały późno-jesienny miot kociąt, zamarzniętych jak kostki lodu, tylko dlatego, że właściciel komórki podwórkowej wywalił je na dwór i zatkał wejście, choć wcale z niej nie korzystał .. w sumie to tylko sobie stała a kociaczki mogły się w niej przed mrozami schować .. dokarmiane były przeze mnie i moją mamę. facet z czystej zawiści i niechęci do kotów zafundował im taką śmierć. Nasz koci domek (zatwierdzony przez OTOZ) na jednym z osiedli poszedł zimą z dymem, na szczęście kociaki się uratowały. Okienka piwniczne co wieczór trzeba odbijać na nowo, bo codziennie są zamykane na gwoździe. I tak w kółko. A latem wcale nie jest mniej jadu .. ale przynajmniej kociaki mają lżej .. Quote
__Lara Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 :( aż mnie ściska w środku jak to przeczytałam, DLACZEGO??????? :( :( :( Quote
Cudak Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Bardzo dziękuję :loveu: Przesyłka dotarła wczoraj wieczorem :) Koty dostały od ilon_n 20 kg karmy :multi: [quote name='ilon_n']niestety straszny jest los wolnożyjących kotów na ludzkich osiedlach .. Na osiedlach, jak na osiedlach...ale na działkach koty są traktowane jak najgorsze szkodniki :shake: bo niestety niszczą grządki.. Strasznie zimno u nas :-( i śniegu dosypało. Dokarmiacie ptaki? U mnie na słonince mnóstwo sikorek i nawet wróble się częstują ;) Quote
Recommended Posts