Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Clean']Coś nowego u kociaków?[/QUOTE]

Bez większych zmian u naszych dzikusków :) muszę je odrobaczyć tylko, bo wiosna już dawno przyszła, a mi ten czas jakoś za szybko teraz leci... Ciekawe czy z zakupem fenbenatu nie będzie problemu w tym roku.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Palec duży u nogi złamał, ale tylko jeden dzień posiedział i do roboty... :(

Bazarek już prawie gotowy... teraz sezon urlopowy, ale fanty ładne, więc mam nadzieję, że coś się dla kotków uzbiera, bo mamy w porcie tymczasowych lokatorów i "za chwilę" przyda im się karma dla małych kociąt.

Posted

[quote name='Cudak']Palec duży u nogi złamał, ale tylko jeden dzień posiedział i do roboty... :(

Bazarek już prawie gotowy... teraz sezon urlopowy, ale fanty ładne, więc mam nadzieję, że coś się dla kotków uzbiera, bo mamy w porcie tymczasowych lokatorów i "za chwilę" przyda im się karma dla małych kociąt.[/QUOTE]twardziel......

Posted

Zapraszam na bazarek dla kociaków - link w podpisie :) Będę OGROMNIE wdzięczna za podnoszenie i reklamowanie, bo bardzo kiepsko u mnie z czasem ostatnio :(

• 1 month later...
Guest Elżbieta481
Posted

Proszę o wyrozumiałość jeśli piszę w niewłaściwym miejscu,ale nie bardzo wiem gdzie,a informacja wg mnie jest bardzo ważna.

Wklejam:

ogloszenie_truciciel_gdansk_600.jpeg
WP.PL / Tomasz Gdaniec
ico_opinie.png

Okrutna moda na walkę z bezdomnymi zwierzętami dotarła do Trójmiasta. Do pokarmu wykładanego wolno żyjącym stworzeniom dosypywane jest m.in.tłuczone szkło.W niewyobrażalnych cierpieniach zginęło już 40 kotów wolnożyjących.

-----------------------------------

Elżbieta

• 2 weeks later...
Posted

Proszę o wyrozumiałość jeśli piszę w niewłaściwym miejscu,ale nie bardzo wiem gdzie,a informacja wg mnie jest bardzo ważna.

Wklejam:

WP.PL / Tomasz Gdaniec
ico_opinie.png

Okrutna moda na walkę z bezdomnymi zwierzętami dotarła do Trójmiasta. Do pokarmu wykładanego wolno żyjącym stworzeniom dosypywane jest m.in.tłuczone szkło.W niewyobrażalnych cierpieniach zginęło już 40 kotów wolnożyjących.

-----------------------------------

Elżbieta

Dopiero doczytałam :( jak można? :( koty wolno żyjące są naszym wspolnym dobrem, o które wszyscy powinniśmy dbać i pomagać im, bo chronią nas przed szczurami...

Nie mogę zalogować się jako "Cudak" założyłam więc drugie konto, by dokończyć rozliczanie bazarku dla kotów i Urgo.

Z bazarku z fantami od Clean będzie 210,50 zł dla kotów. Nie mogę jednak wkleić w rozliczenie, więc rozliczę te pieniążki w tym poście.

Wydatki:

- 117 zł http://naforum.zapodaj.net/5432ae16c1f4.jpg.html

- 9,97 zł http://naforum.zapodaj.net/ac7f2b406226.jpg.html

- 65,60 zł (z 240 zł, 174,40 zł zwróciła Gmina) http://naforum.zapodaj.net/241eb003feab.jpg.html

razem 192,57 zł

Posted

U naszych biedaków ostatnio trochę się działo...

3 koteczki, które były z matką w porcie zostały przez nią zostawione (najprawdopodobniej uciekła w miejsce, w którym mieszkała wcześniej). Posiedziały trochę u mnie w klatce i pojechały do DT do Warszawy. W tej chwili maluszki są już w swoich nowych domach.

aeb7c1759470.jpg

Później zostały podrzucone dwa biało-czarne kotki, z których jeden zniknął (być może ktoś go sobie złapał), a drugi posiedział w klatce kilka dni i pojechał do nowego domu w Szczecinie.

11a8a8004808.jpg

Klatka jednak długo pusta nie stała, bo po 2 dniach pojawił się w niej malutki, chory kotek:

b2ac91f71a16.jpg

Chory kotek poszedł do DT 20.09.br, a już 21. zadzwoniła moja siostra, że znalazła na ulicy zagubionego kota. Obie myślałyśmy, że zaraz znajdzie ssię właściciel, ale odezwała się tylko jedna osoba, która niestety kotkę, a nie kocurka zgubiła... więc siedzi i czeka.

da3579204578.jpg

25.09.br z samego rana trafiły do mnie kolejne dwa kotki. Strasznie wymarznięte, jeden ledwie żywy :( dostały po zastrzyku, wygrzały się i są jak nowo narodzone :) boję się tylko, zeby z tego wyziębienia żadne choróbsko się nie rozwinęło, ale miejmy nadzieję, że nie... Są już w DT, mam cichą nadzieję, że zostaną na stałe ;)

4fab7c4c3697.jpg