Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lupi']Sprawa została zgłoszona na Policję. Jednak cholernik ma szczęście bo nie ma jeszcze 13 lat :angryy:. Jednak Policja sporządziła notatkę, która zostanie wysłana do sądu rodzinnego za popełnienie czynu karalnego z przejawami demoralizacji (jakoś tak fachowo to nazwane). Ale co zrobi sąd to nie wiem (podejrzewam że stwierdzi niską szkodliwość społeczną i dzieciak dalej będzie szalał :( ).
Clean - porozmawiaj z tą swoją koleżanką z GS - może jakiś konkretny pomysł będzie miała (może jakiś krótki artykuł jak się "bawią" współczesne dzieci).
Na naszej lokalnej stronie internetowej jest krótki artykuł (jednak sądząc po ilościach komentarzy nie wzbudza zainteresowania - bo to tylko kot...): http://nowa-stepnica.x25.pl/2012/05/28/zupa-byla-za-slona/

Wiec tak, rozmawialam z moja kolezanka z GS.Wiem ze Wasz Wojt jest zwierzakolubny, sam podobno kiedys uratowal psa ktorego ktos bardzo skrzywdzil:-(Moze On Wam cos doradzi, moze zmobilizuje policje zeby ten gnojek przyznal sie do wszystkiego.Poza tym straz miejska- moze zacznie sie baczniej przygladac gnojkom(przepraszam ze tak pisze ale nie znajduje innego okreslenia).
Poza tym mozecie Ty Lupi i Cudak porozmawiac z moja kolezanka.Dam Wam jej numer telefonu na priv.Ona moze z racji swojej pracy spytac policje co zrobili w tej sprawie oraz moze podjac temat.
Trzeba to tepic i tyle.Nie mozna tym draniom tego popuscic!

Posted

Myślę, że dzieciaki, jeśli będą przesłuchane przez policję - przyznają się do tego, co zrobiły.

Byłyśmy dziś z Lupi rozejrzec się za pozostałymi kotami spod smażalni i pobliskiej restauracji. Niestety nie są tam mile widziane...
Bardzo przydałby się DT dla uroczej, młodziutkiej, biało-czarnej, oswojonej koteczki, zanim i jej ktoś zrobi krzywdę :(

Posted

Żałuję, że dziś nie zrobiłam :(

Na sterylki te koty wyłapiemy z Lupi :loveu: i wstępnie plan jest taki, żeby po zabiegach (jak dojdą wystarczająco do siebie) wpuścić je do portu - te 3, czy 4 koty nie zrobią już wielkiej różnicy.
Oswojonej kotki szkoda tam wpuszczać, bo w takim skupisku kotów (dzikich) naprawdę ciężko je leczyć i odrobaczać, a koty zarażają się wzajemnie.
Jest młoda, ładnie umaszczona, fajnie jakby dostała szansę na lepsze życie...

Jutro właściciel restauracji ma zgłosić w Gminie, że są potrzebne sterylki. Zanim zrobią zlecenie dla lecznicy, minie kilka dni (raczej nie ma stałej umowy)

Posted

Clean napisał(a):
Cudak, sprawdz proszę czy wpłynęła moja wpłata na kociaki:-)Wpłacałam jakieś trzy tygodnie temu na konto kociej doliny:-)

Dziękuję :) Na pewno wpłynęła, tylko muszę poprosić o aktualizację stanu konta i napiszę, co doszło i na czym stoimy :)

Posted

__Lara napisał(a):
To jakaś masakra, jak można być takim zwyrodnialcem :( :( :(

Właściciel uważany jest za "miłośnika zwierząt"...........

Posted

__Lara napisał(a):
Moja skromna wpłata za czerwiec na kociaki poszła.

Dziękuję :loveu: Konto kociaków było ostatnio aktualizowana na początku maja, mam nadzieję, że na dniach znów będzie aktualizacja i dam znać, co doszło i od kogo :)

Jak jutro dam radę, to podjadę w Wampirkiem do weta, bo na miejscu nadal jeszcze nie otworzyli tej lecznicy, więc chyba nie ma co na to liczyć...