Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarotka, daj jej czas, pomału sama się przekona, że nic jej nie grozi, a głaskanie jest przyjemne. Musi się też z miejscem oswoić. I pamiętaj, że przez żołądek do serca - zamiast dawać jej jedzenie w misce, możesz próbować ją karmić z ręki.
Moim zdaniem łatwiej/szybciej oswoić kota, jak jest sam, a nie z innymi kotami.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotko!
Miałam podobny problem z Filipem (kot z portu stepnickiego który przyjechał do mnie do DS). Najpierw kilka dni siedział za zmywarką - wystawiał głowę tylko do miski i do kuwety - stojącej obok - a potem szybko uciekał. Po jakimś tygodniu przeniósł sie za kanapę w pokoju (gdzie spędził ok 2 tygodnie) - i znów szybko micha i kuweta i uciekał na miejsce "obserwacji".
Dziś kot jest zupełnie inny. Dom i podwórko zna jak własną kieszeń. Przylepka nie do poznania.

Posted

aga_w napisał(a):
Witam, założyłam wątek Kubusia jako nowicjusz i potrzebuje waszej pomocy. Pojęcia nie mam jak dodac zdjęcia, jak tym administrowac i jak rozsyłać. Zapraszam na wątek, wszelkie podpowiedzi bardzo mile widziane http://www.dogomania.pl/threads/221383-Malutki-inwalida-Kubuś-szukam-domu-stałego

Zajrze do Kubusia.
Jak chodzi o kotke, to sie dalej chowa. Ja jej wsypuje jedzenie przed nos, tam gdzie wlezie. Maly sie super oswoij, ale moj Ming sie go dalej troche boi.
Kotka patrzy na mnie spode lba :):), jest wyjatkowo piekna. Obydwa koty okupuja urzytkowa piwnice, maja tam duzo miejsca i rozne zakamarki do szalenstwa.
Mam nadzieje, ze uda mi sie zatrzymac oba, chociaz moj tz. nie jest zachwycony, bo mial by jeden kot:):)

Posted

Cudak napisał(a):
Pokaż zdjęcie :)

Zaraz znajde, powinno byc na f.b, bo ja zadnego zrobic nie moge, bo ona mi sie stale chowa. Synek tez niczego sobie :):)
Narazie nie mam aparatu, bo tz. pojechal do Polski i zabral.

Posted

Szarotka napisał(a):
To jest Malwa: lepsze zdjecie to pewnie za 2 miesiace, bo narazie znowu gdzies sie schowala ..........

Przepiękna!! A synka pokażesz? :)

Posted

[quote name='Lupi']Przypomnę o kotach stepnickich.
Nadmienię, że w naszych okolicach chyba zima idzie bo z dnia na dzień coraz zimniej.... :(

Zaproszę również na bazarek - na moje tymczasowe koty oraz na sterylizację wiejskiej, stepnickiej suczki:
http://www.dogomania.pl/threads/221653-Bransoletki-sznurkowe-HAND-MADE-nowe-gry-ksi%C4%85%C5%BCki-czyste-p%C5%82yty-do-31.01?p=18467492&posted=1#post18467492
Ano, coraz zimniej...

Lupi dziękuję, że uwzględniłaś w bazarku sterylkę suczki :) U mnie jescze 3 lub 4 bransoletki Twoje są i te opaski "przyjaciel zwierząt", szalik itp - warto by dodać do bazarku

Posted

[quote name='Szarotka']Jak znajde zdjecie synka to pokaze. TZ. ma aparat do zdjec ze soba w Polsce.
Czekamy w takim razie na zdjecie ;) a jak kotka? Dalej przestraszona?

Kociaki portowe nadal proszą o wsparcie:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"