Szarotka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Cudak']Brakuje nam jeszcze 220 zł stałych deklaracji na samą suchą karmę :-( Czy ktoś może coś jeszcze zadeklarować? Bardzo proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku. Koty potrzebuja na karme !!!!!!!! Quote
Cudak Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [quote name='Cudak']Brakuje nam jeszcze 220 zł stałych deklaracji na samą suchą karmę :-( Czy ktoś może coś jeszcze zadeklarować? Bardzo proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku. ...................................................... PILNIE POTRZEBNY DT DLA 5 ok 4-tygodniowych kociaków ze SZCZECINA!!! Quote
Szarotka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Cudak']...................................................... PILNIE POTRZEBNY DT DLA 5 ok 4-tygodniowych kociaków ze SZCZECINA!!! O jej:(:(.......... Quote
Cudak Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Nie, te maluszki chyba zostaną na działkach aż się nie usamodzielnią i dopiero będą szukały domków. Chyba, że znajdzie się jakiś DT. Mają bardzo dobrą opiekę Karmicielki. Mogę podać link na wątek na miau, gdyby ktoś chciał wspomóc kociaki lub dać któremuś domek :) Quote
Cudak Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Aktualizacja wpłat: 20.05.11 Martyna B., Częstochowa 140 24.05.11 Anna W., Słubica Dobra (Szarotka) 10 01.06.11 Karolina R., Warszawa 5 Bardzo dziękuję w imieniu kociaków :loveu: Przy okazji..... Dziś w nocy (z 7. na 8. czerwca) zaginął mój kucyk. Podejrzewamy, że został skradziony (nigdy nie oddalał się od stada, pilnował się koni z którymi chodził po pastwisku), ale równie dobrze może błąkać się gdzieś po okolicy. Kucyk to ponad 20-letni ogierek, kasztan, charakterystyczny, bardzo mały - ok 85 cm w kłębie, z powodu przykurczu utyka na prawą przednią nogę. Jeśli ktoś go widział lub słyszał o takim kucyku, bardzo proszę o kontakt. Tel 788 938 175 lub 788 667 772. Dla znalazcy lub osoby, która przyczyni się do jego odnalezienia nagroda!!! Quote
__Lara Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 O ludzie, jak to możliwe, że został ukradziony :shocked!: ludzie to potwory :angryy::mad: Quote
Cudak Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Możliwe, bo jest naprawdę mały. Nawet do zwykłego kombi można go zapakować :( Quote
__Lara Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Cudak napisał(a):Możliwe, bo jest naprawdę mały. Nawet do zwykłego kombi można go zapakować :( :( nie tak dawno temu w Wiadomościach mówili o kradzieży koni na Wyspach przez Polaków. Potem dają je na ubój :( Quote
Cudak Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Na ubój na pewno nie pójdzie, bo dużo mięsa na nim nie ma (chyba, że na użytek własny, bo w sumie wielkością podobny do świnki... ale nikt by nie kradł na mięso najmniejszego konika ze stada). No i teoretycznie bez paszportu rzeźnie nie skupują koni. Jeśli ktoś go ukradł, to jedynie na sprzedaż lub dla siebie, jako ozdoba podwórka. Najgorzej, że ma poważną wadę zgryzu, co kilka miesięcy musi go odwiedzać weterynarz-dentysta i tarnikować mu zęby, żeby mógł normalnie jeść. Kiedy go kupiłam (3 i pół roku temu), wyglądał jak kościotrup i dużo mu nie brakowało do śmierci głodowej przez te ogromne, przerośnięte zęby. Mam nadzieję, że jednak to ucieczka, a nie kradzież.... Tylko gdzie on mógłby pójść? Jedynie do innych koni w okolicy, ale już sprawdzone i nie ma go nigdzie :( Quote
Cudak Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Szarotka napisał(a):A nikt go nie widzial ?? Nikt :( Pytałam miejscowych koniarzy, spacerowiczów... Szukaliśmy też już chyba wszędzie - po rowach, krzakach. Quote
Szarotka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Dosyc niesamowite. Moze zrob mu wydarzenie na f.b. Quote
__Lara Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 To gdzie on jest, przecież się nie rozpłynął :( tak, to mogła być kradzież na sprzedaż :( może zgłosić na policję? Quote
Cudak Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=214738131892274&view=wall&ref=notif¬if_t=event_wall Byłam na policji. Nie przyjęli zgłoszenia. Kazali przyjść dzisiaj, jeśli się nie odnajdzie, więc pójdę... Quote
agat21 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Bardzo przeparszam za milczenie i zwłokę we wpłacaniu należności - bat mi się należy, że kociaki zawiodłam. Za karę wpłaciłam przed chwilą 30 złotych. Quote
Cudak Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 agat21 napisał(a):Bardzo przeparszam za milczenie i zwłokę we wpłacaniu należności - bat mi się należy, że kociaki zawiodłam. Za karę wpłaciłam przed chwilą 30 złotych. Bardzo dziękuję :loveu: Quote
morisowa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Serdecznie zapraszam na mały koci bazarek (tunel, karma, wędka z piórkiem): http://www.dogomania.pl/threads/2091....06.2011-22-00 Quote
Recommended Posts