Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']Brakuje nam jeszcze 220 zł stałych deklaracji na samą suchą karmę :-( Czy ktoś może coś jeszcze zadeklarować? Bardzo proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku.

Koty potrzebuja na karme !!!!!!!!

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cudak']Brakuje nam jeszcze 220 zł stałych deklaracji na samą suchą karmę :-( Czy ktoś może coś jeszcze zadeklarować? Bardzo proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku.

......................................................

PILNIE POTRZEBNY DT DLA 5 ok 4-tygodniowych kociaków ze SZCZECINA!!!

Posted

[quote name='Cudak']......................................................

PILNIE POTRZEBNY DT DLA 5 ok 4-tygodniowych kociaków ze SZCZECINA!!!

O jej:(:(..........

Posted

Nie, te maluszki chyba zostaną na działkach aż się nie usamodzielnią i dopiero będą szukały domków. Chyba, że znajdzie się jakiś DT. Mają bardzo dobrą opiekę Karmicielki.
Mogę podać link na wątek na miau, gdyby ktoś chciał wspomóc kociaki lub dać któremuś domek :)

Posted

Aktualizacja wpłat:

20.05.11 Martyna B., Częstochowa 140
24.05.11 Anna W., Słubica Dobra (Szarotka) 10
01.06.11 Karolina R., Warszawa 5

Bardzo dziękuję w imieniu kociaków :loveu:

Przy okazji.....

Dziś w nocy (z 7. na 8. czerwca) zaginął mój kucyk. Podejrzewamy, że został skradziony (nigdy nie oddalał się od stada, pilnował się koni z którymi chodził po pastwisku), ale równie dobrze może błąkać się gdzieś po okolicy. Kucyk to ponad 20-letni ogierek, kasztan, charakterystyczny, bardzo mały - ok 85 cm w kłębie, z powodu przykurczu utyka na prawą przednią nogę. Jeśli ktoś go widział lub słyszał o takim kucyku, bardzo proszę o kontakt. Tel 788 938 175 lub 788 667 772. Dla znalazcy lub osoby, która przyczyni się do jego odnalezienia nagroda!!!

Posted

Cudak napisał(a):
Możliwe, bo jest naprawdę mały. Nawet do zwykłego kombi można go zapakować :(

:( nie tak dawno temu w Wiadomościach mówili o kradzieży koni na Wyspach przez Polaków. Potem dają je na ubój :(

Posted

Na ubój na pewno nie pójdzie, bo dużo mięsa na nim nie ma (chyba, że na użytek własny, bo w sumie wielkością podobny do świnki... ale nikt by nie kradł na mięso najmniejszego konika ze stada). No i teoretycznie bez paszportu rzeźnie nie skupują koni.
Jeśli ktoś go ukradł, to jedynie na sprzedaż lub dla siebie, jako ozdoba podwórka.
Najgorzej, że ma poważną wadę zgryzu, co kilka miesięcy musi go odwiedzać weterynarz-dentysta i tarnikować mu zęby, żeby mógł normalnie jeść. Kiedy go kupiłam (3 i pół roku temu), wyglądał jak kościotrup i dużo mu nie brakowało do śmierci głodowej przez te ogromne, przerośnięte zęby.

Mam nadzieję, że jednak to ucieczka, a nie kradzież.... Tylko gdzie on mógłby pójść? Jedynie do innych koni w okolicy, ale już sprawdzone i nie ma go nigdzie :(

Posted

Szarotka napisał(a):
A nikt go nie widzial ??

Nikt :( Pytałam miejscowych koniarzy, spacerowiczów... Szukaliśmy też już chyba wszędzie - po rowach, krzakach.

Posted

Bardzo przeparszam za milczenie i zwłokę we wpłacaniu należności - bat mi się należy, że kociaki zawiodłam. Za karę wpłaciłam przed chwilą 30 złotych.

Posted

agat21 napisał(a):
Bardzo przeparszam za milczenie i zwłokę we wpłacaniu należności - bat mi się należy, że kociaki zawiodłam. Za karę wpłaciłam przed chwilą 30 złotych.

Bardzo dziękuję :loveu: