Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ma ktoś może kogoś znajomego w Serbii kto mógłby podesłać jakieś info o tych wystawach ??
Pisałam do nich do związku już dwa razy bez odzewu a chętnie bym tam pojechała.

Posted

no to już się dowiedziałam :)

cacib vrsac:

sędziowie:

1. Nebojša Savičic - FCI 1, boksery
  2. Predrag Gvozdenović - szarplaniniec, część FCI 2
  3. Vladimir Žižakov - rotwajler, doberman, część FCI 1 i część FCI 2
  4. Vesna Bojavić-Škipić - kaukazy,, owczarki środkowoazjatyckie, czarny terier, cane corso, berneńczyki
  5. Ivan Vasiljević - FCI 3,
  6. Zoran Ćurčić - FCI 4, FCI 6, spaniele
  7. Nenad Marić - FCI 5, FCI 10, część FCI 2 i FCI 3
  8. Dragan Janjić - FCI 7 i pozostałe rasy nie ujęte wcześniej
  9. Božanić Djordje - FCI 7, labki
  10. Nenad Davidović - retriwery
  11. Tijana Konrad - FCI 9, część FCI 2
trochę ciężko się połapać, no ale tak "po chińsku" dostałam ;)
opłaty - pierwszy pies 25 eu, kolejne po 20 eu. płatne na miejscu. do zgłoszenia dopisać trzeba, że zobowiązuję się opłacić na wystawie.
zgłoszenia mailem na adres
kdvrsac@gmail.com

lub listownie

Kinološko Društvo “Vršac“, Poštanski fah 7, 28300 Vršac

lub faxem
+381 (0) 13/839950

tel. +38163/1575006 prosić tamarę, bo prawdopodobnie ona mówi po angielsku ;)

na razie tyle ;)

a kochana może 2 x cacib 24 - 25 kwietnia ? ja się wybieram ;)

Posted

[quote name='Tecia']a wiesz jak u nich jest z Ch ?
Głupie pytanie wiesz na pewno hihihi[/QUOTE]
jak masz ch pl, to 1 cac + użytek, jak pies "łysy" to 2 x cac lub 2 x cacib, lub 2 x res.cacib, albo kombinacja - tyle oficjalne zasady. w praktyce można zrobić ch sr bez użytku.

Posted

[quote name='Tecia']Mowa o Kragujevcu i Natalincinie??
Kurcze to brzmi bardzo ciekawie tym bardziej ze termin mi tez pasi przemysle sprawe nie mowie nie:)[/QUOTE]
no to myśl :)
10 - 11.04 dla mnie za wcześnie. czekolada od 11 wchodzi dopiero w młodzież.

Posted

Juz nei musze myslec:) zmieniam daty w kalendarzu i jedziemy do Kragujevca :0 dostalam na ten wyjazd specjalna dyspenze bo moj ojciec che sie zabrac ze man do znajomych ktorzy mieszkaja 25 km od K:)
Tak że jesli jestes chetna to jedziemy:) ja biore 2 chlopakow jeden z uzytkiem drugi lysy ale co tam moze jakos sie uda:)
a oni maja JCH ?? bo wziela bym jeszcze mloda. Nie przejmuj sie iloscia moich psow ja jezdze busem hihihi wiec sie zmiescimy spokojnie:)

Posted

[quote name='Tecia']Tak że jesli jestes chetna to jedziemy:) ja biore 2 chlopakow jeden z uzytkiem drugi lysy ale co tam moze jakos sie uda:)
a oni maja JCH ?? bo wziela bym jeszcze mloda. Nie przejmuj sie iloscia moich psow ja jezdze busem hihihi wiec sie zmiescimy spokojnie:)[/QUOTE]
a ja vanem :)
ja dla odmiany biorę 3 chłopaków - jeden łysy i do młodzieżówki ;)
jeden z uzytkiem i jeden bez ;)

Posted

oki :)
jedziesz sama czy z os. towarzyszaca:)
Co z hotelem znalazlam 30 km od Kragujevca tak w polowie drogi nie drogi 60 euro (za 3 noce) za dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania bez doplat za psy?

Posted

a jeszcze nie wiem. na razie 2 baby ;) + 2 - 3 psy...a co się wykluje, to zobaczymy. a na co nam 3 noce ???
kochana prosto na wystawę, potem nocleg i na drugą wystawę, a potem do domu ;)
dogadamy się bliżej terminu:) może moi sebowie coś ciekawego na nocleg znajdą...

Posted

hehehe widze że Ty tak po pioniersku:)
Moje chlopaki jak sie nie wyspia przed wystawa w hotelu to potem jest kicha wiec janie ryzykuje jazdy bezpośrednio na wystawe. Co do powrotu mozna faktycznie wracac bezposrednio:) to w koncu juz koniec kwietnia wiec nie ma problemu z droga.

• 3 weeks later...
Posted

probowalam na stronie serbskeigo zwiazki cos znalezc o tych wystawach, ale chyba malo kumata jestem. Czy mozecie pomoc?
i czy mozna by sie jeszcze ewentualnie do jakeigos autka dolaczyc?

• 2 months later...
Posted

No to my już wróciliśmy:)
Wystawy fajnie zorganizowane, choć dojeżdżając do Natalinci miałam wrażenie że pomyliłam miejscowości:)
Miasteczko a właściwie większa wieś !! organizuje w Serbii CACIB i musze przyznać że organizuje bardzo sprawnie i gdyby nie pogoda która niestety nie specjalnie dopisała to czapka z głowy:)
A teraz pora się pochwalić:)
Lofty Desperado - 2 x CAC i 2 x res. CACIB - Champion Serbii !
Irish Melody Lucky Lucke - 2 x CAC, CACIB i BOG II - Champion Serbii !
Copper's It's A Kind of Magic - 2 x Zw. Młodzieży, 2 x NJwR - Mł. Ch Serbii ! - to juz drugi młodzieżowy championat naszej 10 miesięcznej księżniczki !!!

Posted

Tecia napisał(a):
No to my już wróciliśmy:)
Wystawy fajnie zorganizowane, choć dojeżdżając do Natalinci miałam wrażenie że pomyliłam miejscowości:)
Miasteczko a właściwie większa wieś !! organizuje w Serbii CACIB i musze przyznać że organizuje bardzo sprawnie i gdyby nie pogoda która niestety nie specjalnie dopisała to czapka z głowy:)
A teraz pora się pochwalić:)
Lofty Desperado - 2 x CAC i 2 x res. CACIB - Champion Serbii !
Irish Melody Lucky Lucke - 2 x CAC, CACIB i BOG II - Champion Serbii !
Copper's It's A Kind of Magic - 2 x Zw. Młodzieży, 2 x NJwR - Mł. Ch Serbii ! - to juz drugi młodzieżowy championat naszej 10 miesięcznej księżniczki !!!

Gratulujemy !!!
Ewa - nie ten wątek ;)

Posted

Tak tak , szukalam tego co ja zalozylam a ciemnota nie pozwala mi zmienic tematu:)
Pierwotne plany zmienily sie a watek pozostal bez zmiany tytulu:)
Gratki dla Was wieksze bo pucharow wiecej :) hihihihi

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Coyote Ugly FCI']czy jest szanasa na podanie stawki amstaffow[/QUOTE]

Kurcze nie mam żadnego katalogu ale Serbowie kazali sobie ekstra płacić więc ich olałam :(
Spróbuj na wątku Serbia 24-25 kwiecień - Narisowa powinna mieć katalog:)