Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bozziena...
właśnei Aimez dzwoniła zaryczana, ze w szydłowcu taka sama suńka jak DAISY jest!!!!! tylko micro...do kolan!!!!!

na dodatek cycki do ziemi!!!!!!!!!!!!!!!!

temperatura sie podniosła i te biedy zaczęły wyłazić za jedzeniem!!!!

Aimez nakarmiła, ale teraz buczy.....bo gdzie szukać szczyli!!!!!a suka popędziła ile sił do nich!!!
zjadła 2 kg jedzenia...BOZZZEEEE ale musiał być głodna !!!!!!!!!!!

oby sie pokazał a drugi raz....polowanie na nia trzeba zorganizowac...i szczyle wyciagnac

do góry DAISY....pokazuj sie

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daisy już pojechała ze znajomą mojej kumpelki Kasi, dziewczyną z fundacji (i tu muszę dopytać o nazwę, bo nie pamiętam) - do Warszawy. Dogadamy sięz fundacją, na jakiej zasadzie będą nam pomagać, i pewnie wpłaty dalsze będziemy kierować do tej fundacji

tymczasem otrzymałam kolejną wpłatę od AnnaA i jej koleżanki: 50 zł
czyli z wpłatą od wapiszon mamy już 80 zł!

Serdeczne dzięki!!!!!

Posted

[quote name='Madallena']Zaznaczasz banerek (podswietlasz go na niebiesko) i klikasz KOPIUJ
wchodzisz w USTAWIEIA i po lewej masz EDYTUJ SYGNATURE

Wyswietla Ci sie puste pole. Klikasz na nie i WSTAW
pozniej ZAPISZ SYGNATURE
i gotowe :)[/QUOTE] Ze mnie typowa blondi:) Próbowałam i ... nic:(

Posted

Daisy nie ma czipa ani tatuażu. ma ok. 2 lat.

No i najważniejsze... Sunia jest w ciąży!! początek ciąży! Hm... chyba trzeba będzie zrobić sterylkę aborcyjną.
Co myślicie?

Posted

[quote name='ewick73']Daisy nie ma czipa ani tatuażu. ma ok. 2 lat.

No i najważniejsze... Sunia jest w ciąży!! początek ciąży! Hm... chyba trzeba będzie zrobić sterylkę aborcyjną.
Co myślicie?[/QUOTE]

Bezwzględnie!!! Chcecie zamiast jednego psa kilkanaście?
Robiłam sterylki aborcyjne sukom w takim i gorszym stanie i wszystko było OK.
Trzymam kciuki za sunię.

Posted

Nie chcemy!!! Sterylkę może mieć już w poniedziałek!! Fundacja Kaśki założy pieniądze - jeszcze nie wiem ile potrzeba, więc będzie na co zbierać!
przypominam o moim bazarku czapkowym: http://www.dogomania.pl/threads/178770-HAND-MADE-CZAPKI-NA-HOTELIK-i-weta-na-suniAE-z-PA-oA-ska-chudAE-jak-szkielet/page2

może uda mi się wyszperać również jakąś biżuterię przez siebie robioną czy inne fanty

Posted

Nie chcemy!!! Sterylkę może mieć już w poniedziałek!! Fundacja Kaśki założy pieniądze - jeszcze nie wiem ile potrzeba, więc będzie na co zbierać!
przypominam o moim bazarku czapkowym: http://www.dogomania.pl/threads/178770-HAND-MADE-CZAPKI-NA-HOTELIK-i-weta-na-suniAE-z-PA-oA-ska-chudAE-jak-szkielet/page2

może uda mi się wyszperać również jakąś biżuterię przez siebie robioną czy inne fanty

Posted

Dla niej może to się tragicznie skończyć:-( Ale trzeba brać pod uwagę mniejsze zło. Donoszenie ciąży i poród też może być ryzykowne, uważam, że powinna iść na zabieg

Posted

[quote name='juliaikamil']czy ona wytrzyma sterylkę? ale chyba nie ma wyjścia... Ewick73 - mogę dorzucić parę rzeczy na bazarek, daj znać czy chcesz i ew. jak Ci to podrzucić. w W-wie mogę podjechać.[/QUOTE]
juliaikamil - dziękuję serdecznie! Bardzo by się przydały rzeczy na bazarek! Napiszę do Ciebie na PW
Sterylka tylko wtedy, kiedy lekarz uzna, że można ją wykonać

Posted

[quote name='ewick73']Daisy nie ma czipa ani tatuażu. ma ok. 2 lat.

Co myślicie?[/QUOTE]

Bezwzględnie!!! Chcecie zamiast jednego psa kilkanaście?
Robiłam sterylki aborcyjne sukom w takim i gorszym stanie i wszystko było OK.
Trzymam kciuki za sunię.

Posted

a co będzie jeśłi suka nie przetrzyma tej sterylki ? co będzie jeśli odejdzie...? suka jest skrajnie wycieńczona, pomimo dobrych chęci to może skończyć się źle.......jeśli to początek djacie jej czas na odkarmienie....jest miesiąc na załatwienie tego.....nic po diable....

jeśłi jest mixem doga lub charta to ma niezwykle delikatna ...trzeba jej wprzódy badania zrobić....sterylizacja też czasami jest niewskazana ze względu na stan zdrowia...

Posted

[quote name='Abrakadabra']Ewcik - przelałam parę groszy, zgodnie z wczorajszą obietnicą.

Co to znaczy "początek ciąży"? I jak został rozpoznany?

Sunia miała USG? Badanie palpacyjne?[/QUOTE]

Dziękuję za wpłatę!

Miała zrobione USG.
W sobotę będę się widzieć po pierwsze z Sunią, po drugie z domem tymczasowym, po trzecie z Kaśką z Fundacji AST. Wszystko dokładnie spiszę, dogadam sprawy finansowe, chciałabym żeby już od przyszłego tygodnia, najdalej jakiekolwiek pieniądze były wysyłane do fundacji z adnotacją "Dla Daisy"

Posted

NIOOOpoczekajcie..ta ciaza w takim stanie to nic nie zmieni...
a ona odrzywiona lepiej zniesie zabieg...po co ładowac sie w koszty jak to jest oczywiste :((((

ja bym poczekala..odrzywila..odmroziła...
i dopiero pod nóz..
w pierszych tygodniach to ta ciaza nie osłabi jej juz wycienczonego organizmu!!!!

biedula...

taka marna i MAMUSIA :(