anita_happy Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Bozziena... właśnei Aimez dzwoniła zaryczana, ze w szydłowcu taka sama suńka jak DAISY jest!!!!! tylko micro...do kolan!!!!! na dodatek cycki do ziemi!!!!!!!!!!!!!!!! temperatura sie podniosła i te biedy zaczęły wyłazić za jedzeniem!!!! Aimez nakarmiła, ale teraz buczy.....bo gdzie szukać szczyli!!!!!a suka popędziła ile sił do nich!!! zjadła 2 kg jedzenia...BOZZZEEEE ale musiał być głodna !!!!!!!!!!! oby sie pokazał a drugi raz....polowanie na nia trzeba zorganizowac...i szczyle wyciagnac do góry DAISY....pokazuj sie Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Daisy już pojechała ze znajomą mojej kumpelki Kasi, dziewczyną z fundacji (i tu muszę dopytać o nazwę, bo nie pamiętam) - do Warszawy. Dogadamy sięz fundacją, na jakiej zasadzie będą nam pomagać, i pewnie wpłaty dalsze będziemy kierować do tej fundacji tymczasem otrzymałam kolejną wpłatę od AnnaA i jej koleżanki: 50 zł czyli z wpłatą od wapiszon mamy już 80 zł! Serdeczne dzięki!!!!! Quote
Paoletta Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 o, fajnie. to poprosimy nowe zdjęcia! :) Quote
anita_happy Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 poprosimy... poprosimy dobrze ze juz sie nią ktos zajmuje i nie marznie Quote
wapiszon Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='Madallena']Zaznaczasz banerek (podswietlasz go na niebiesko) i klikasz KOPIUJ wchodzisz w USTAWIEIA i po lewej masz EDYTUJ SYGNATURE Wyswietla Ci sie puste pole. Klikasz na nie i WSTAW pozniej ZAPISZ SYGNATURE i gotowe :)[/QUOTE] Ze mnie typowa blondi:) Próbowałam i ... nic:( Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Daisy nie ma czipa ani tatuażu. ma ok. 2 lat. No i najważniejsze... Sunia jest w ciąży!! początek ciąży! Hm... chyba trzeba będzie zrobić sterylkę aborcyjną. Co myślicie? Quote
wapiszon Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Koniecznie:( Zorientuj eis ile to będzie kosztować Quote
wapiszon Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 O pojawił się banerek:) :) :) Ale blondi nie wie jak to się stało ;) Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 mam kolejną wpłatę: 60 zł od Wanilki Kasia co ją przywiozła i znalazła tymczas ma się tu na wątku pojawić Quote
Agata69 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='ewick73']Daisy nie ma czipa ani tatuażu. ma ok. 2 lat. No i najważniejsze... Sunia jest w ciąży!! początek ciąży! Hm... chyba trzeba będzie zrobić sterylkę aborcyjną. Co myślicie?[/QUOTE] Bezwzględnie!!! Chcecie zamiast jednego psa kilkanaście? Robiłam sterylki aborcyjne sukom w takim i gorszym stanie i wszystko było OK. Trzymam kciuki za sunię. Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Nie chcemy!!! Sterylkę może mieć już w poniedziałek!! Fundacja Kaśki założy pieniądze - jeszcze nie wiem ile potrzeba, więc będzie na co zbierać! przypominam o moim bazarku czapkowym: http://www.dogomania.pl/threads/178770-HAND-MADE-CZAPKI-NA-HOTELIK-i-weta-na-suniAE-z-PA-oA-ska-chudAE-jak-szkielet/page2 może uda mi się wyszperać również jakąś biżuterię przez siebie robioną czy inne fanty Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Nie chcemy!!! Sterylkę może mieć już w poniedziałek!! Fundacja Kaśki założy pieniądze - jeszcze nie wiem ile potrzeba, więc będzie na co zbierać! przypominam o moim bazarku czapkowym: http://www.dogomania.pl/threads/178770-HAND-MADE-CZAPKI-NA-HOTELIK-i-weta-na-suniAE-z-PA-oA-ska-chudAE-jak-szkielet/page2 może uda mi się wyszperać również jakąś biżuterię przez siebie robioną czy inne fanty Quote
juliaikamil Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 czy ona wytrzyma sterylkę? ale chyba nie ma wyjścia... Ewick73 - mogę dorzucić parę rzeczy na bazarek, daj znać czy chcesz i ew. jak Ci to podrzucić. w W-wie mogę podjechać. Quote
Awit Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Dla niej może to się tragicznie skończyć:-( Ale trzeba brać pod uwagę mniejsze zło. Donoszenie ciąży i poród też może być ryzykowne, uważam, że powinna iść na zabieg Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='juliaikamil']czy ona wytrzyma sterylkę? ale chyba nie ma wyjścia... Ewick73 - mogę dorzucić parę rzeczy na bazarek, daj znać czy chcesz i ew. jak Ci to podrzucić. w W-wie mogę podjechać.[/QUOTE] juliaikamil - dziękuję serdecznie! Bardzo by się przydały rzeczy na bazarek! Napiszę do Ciebie na PW Sterylka tylko wtedy, kiedy lekarz uzna, że można ją wykonać Quote
Agata69 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='ewick73']Daisy nie ma czipa ani tatuażu. ma ok. 2 lat. No i najważniejsze... Sunia jest w ciąży!! początek ciąży! Hm... chyba trzeba będzie zrobić sterylkę aborcyjną. Co myślicie?[/QUOTE] Bezwzględnie!!! Chcecie zamiast jednego psa kilkanaście? Robiłam sterylki aborcyjne sukom w takim i gorszym stanie i wszystko było OK. Trzymam kciuki za sunię. Quote
anita_happy Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 a moze troche ja podtuczyc..ustabilizowac i dopiero ciachnac ??? teraz to ona słaba jak nie wiem co pewnie :/ Quote
halbina Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 wrzuciłam jej banerek na Molosy (dogi w potrzebie) Quote
kanna Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 a co będzie jeśłi suka nie przetrzyma tej sterylki ? co będzie jeśli odejdzie...? suka jest skrajnie wycieńczona, pomimo dobrych chęci to może skończyć się źle.......jeśli to początek djacie jej czas na odkarmienie....jest miesiąc na załatwienie tego.....nic po diable.... jeśłi jest mixem doga lub charta to ma niezwykle delikatna ...trzeba jej wprzódy badania zrobić....sterylizacja też czasami jest niewskazana ze względu na stan zdrowia... Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Właśnie wyszukałam stronę fundacji pod opiekę której trafiło nasze biedactwo: http://www.fundacja-ast.pl/content/view/41/ Fundacja AST. Nie martwcie się, nie wyciachamy suki ot tak sobie, wszystko będzie z weterynarzem konsultowane, może z kilkoma nawet. Quote
Abrakadabra Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ewcik - przelałam parę groszy, zgodnie z wczorajszą obietnicą. Co to znaczy "początek ciąży"? I jak został rozpoznany? Sunia miała USG? Badanie palpacyjne? Quote
ewick73 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='Abrakadabra']Ewcik - przelałam parę groszy, zgodnie z wczorajszą obietnicą. Co to znaczy "początek ciąży"? I jak został rozpoznany? Sunia miała USG? Badanie palpacyjne?[/QUOTE] Dziękuję za wpłatę! Miała zrobione USG. W sobotę będę się widzieć po pierwsze z Sunią, po drugie z domem tymczasowym, po trzecie z Kaśką z Fundacji AST. Wszystko dokładnie spiszę, dogadam sprawy finansowe, chciałabym żeby już od przyszłego tygodnia, najdalej jakiekolwiek pieniądze były wysyłane do fundacji z adnotacją "Dla Daisy" Quote
kanna Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 tu nie o konsultacje chodzi tylko o życie psa......poczekajcie chociaż ze 3 tygodnie.... Quote
anita_happy Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 NIOOOpoczekajcie..ta ciaza w takim stanie to nic nie zmieni... a ona odrzywiona lepiej zniesie zabieg...po co ładowac sie w koszty jak to jest oczywiste :(((( ja bym poczekala..odrzywila..odmroziła... i dopiero pod nóz.. w pierszych tygodniach to ta ciaza nie osłabi jej juz wycienczonego organizmu!!!! biedula... taka marna i MAMUSIA :( Quote
Recommended Posts