Jofka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Dzięki a odpowiedzi, tak będę robiła. Ostatni raz Tolinek był kąpany 2 tyg. temu w niedziele. Teraz muszę odczekać 2 dni,bo dzisiaj dostał frontline:lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Guest Agata_B Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 No właśnie to też od tego zależy czy się ubrudzi czy nie. Ale mniej więcej tak jak napisałam :) Quote
iberia Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 A ja moja Ibi kapię dokąłdnie co tydzień (środa dniem piękności) najpierw mycie szamponem dwa razy, potem odżywka płkanko lekkie suszenie oliwka i czesanie:) Quote
Szafir Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 iberia napisał(a):A ja moja Ibi kapię dokąłdnie co tydzień (środa dniem piękności) najpierw mycie szamponem dwa razy, potem odżywka płkanko lekkie suszenie oliwka i czesanie:) Dlatego taka piękna:lol: Quote
Kasiko Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Po kąpieli rozczesujecie włoski szczotką z naturalnego włosia czy metalową? Quote
iberia Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 My metalowym grzebieniem o dość rzadkich ząbkach.Majeczka nie cierpi szczotki! Quote
Jagódka&Uzi Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Ja tez grzebieniem o rzadkich ząbkach. Szczotke z naturanego włosia uzywam do wygładzania, do rozczesywania sie nie nadaje:) Quote
Jofka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Ja używam takiej szczotki,bo grzebien sie nie sprawdzil, co ma takie niby wloski,ale twardsze i sie nadaje do rozczesywania, nie sa bardzo twarde,bo wtedy z kolei go boli...to takie włoski jakby z żyłek ... Quote
Jagódka&Uzi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jofka']Ja używam takiej szczotki,bo grzebien sie nie sprawdzil, co ma takie niby wloski,ale twardsze i sie nadaje do rozczesywania, nie sa bardzo twarde,bo wtedy z kolei go boli...to takie włoski jakby z żyłek ...[/quote] Na rynku jest tyle wynalazków, że można probowac do woli..:lol: Quote
Jofka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jagódka&Uzi']Na rynku jest tyle wynalazków, że można probowac do woli..:lol:[/quote] dokładnie,a Tolek i tak lubi najbardziej szczotke ktora kiedys nalezala do mnie, taka super od babci z Usa dostałam, no ale coz milosc to milosc:lol::lol: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 A tak w związku z tematem wrzucam zdjęcie Uziego zaraz po kąpieli. Uwielbia kąpiele a szczególnie zabawy w wodzie;) Quote
Jofka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 cooo??? to jakis wyjatek!!! Tolek nienawidzi kapieli, nawet chce uciekac z wanny i stoi zawsze tak sztywno...musze zamykac lazienke po kapieli,bo ucieka itd. Brawo dla Uziego!!!:loveu: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jofka']cooo??? to jakis wyjatek!!! Tolek nienawidzi kapieli, nawet chce uciekac z wanny i stoi zawsze tak sztywno...musze zamykac lazienke po kapieli,bo ucieka itd. Brawo dla Uziego!!!:loveu:[/quote] wiesz..trochę podeszłam Uziego. Zanim zrobiłam mu jego pierwszą kapiel najpierw nalałam trochę wody do wanny tak, żeby miał łapki zamoczone i rzucałam mu ulubioną piłeczkę. Zdziwił się, że cos się chlapie, że tak mokro i ciepło i mu się spodobało bieganie w wodzie:) Potem go wykąpałam to nawet nie zauważył:) Teraz sam chce do wanny. Czasem mu nalewam duzo wody a on sobie pływa hehe..dziwny jest:evil_lol: Quote
Jofka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jagódka&Uzi']wiesz..trochę podeszłam Uziego. Zanim zrobiłam mu jego pierwszą kapiel najpierw nalałam trochę wody do wanny tak, żeby miał łapki zamoczone i rzucałam mu ulubioną piłeczkę. Zdziwił się, że cos się chlapie, że tak mokro i ciepło i mu się spodobało bieganie w wodzie:) Potem go wykąpałam to nawet nie zauważył:) Teraz sam chce do wanny. Czasem mu nalewam duzo wody a on sobie pływa hehe..dziwny jest:evil_lol:[/quote ale super to rozegrałaś...Tolkowi to się źle wanna kojarzy,...o ja chciałabym zobaczyc pływającego yoreczka w wannie..hihi:loveu: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jofka'] ale super to rozegrałaś...Tolkowi to się źle wanna kojarzy,...o ja chciałabym zobaczyc pływającego yoreczka w wannie..hihi:loveu:[/quote] Spróbuj się z nim pobawic przy malej ilosci wody daj smakołyka..może się uda go przekonac;) Quote
Jofka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jagódka&Uzi']Spróbuj się z nim pobawic przy malej ilosci wody daj smakołyka..może się uda go przekonac;)[/quote] chyba juz za pozno...oswoję go z woda w wakacje...poplywamy razem w jeziorku:cool3::cool3: Quote
Kasiko Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Jagódka&Uzi']Ja tez grzebieniem o rzadkich ząbkach. Szczotke z naturanego włosia uzywam do wygładzania, do rozczesywania sie nie nadaje:) Dajcie fotki grzebieni, których używacie albo poradźcie który wybrać, bo dostaję oczopląsu :roll: http://www.karusek.com.pl/index.php?page=3 Quote
Kasiko Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Acha, czy macie dla swoich psiaków jakieś specjalne poidełka, bo mój Ofi jak napije się z miseczki to ma cały pyszczek mokry, nie mówiąc o miękim jedzeniu. Nadaje się wtedy do mycia :lol: Quote
madziasto4 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Jagódka&Uzi']wiesz..trochę podeszłam Uziego. Zanim zrobiłam mu jego pierwszą kapiel najpierw nalałam trochę wody do wanny tak, żeby miał łapki zamoczone i rzucałam mu ulubioną piłeczkę. Zdziwił się, że cos się chlapie, że tak mokro i ciepło i mu się spodobało bieganie w wodzie:) Potem go wykąpałam to nawet nie zauważył:) Teraz sam chce do wanny. Czasem mu nalewam duzo wody a on sobie pływa hehe..dziwny jest:evil_lol: Brawo, o to chodzi, żeby się psiakowi kąpiel dobrze kojarzyła :) Mojemu Torkowi wystarczy, że powiem wskakuj do Masterka, to on już hop do wanny sam :lol: On to w ogóle uwielbia przebywać w wannie też na sucho, wskakuje i się bawi korkiem:diabloti: Wrzucam chłopakom piłki ping-pongowe do kąpieli- zabawa jest przednia :lol: Filmik:lol:: http://s131.photobucket.com/albums/p301/madziasto4/?action=view¤t=065.flv Quote
Jofka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='madziasto4']Brawo, o to chodzi, żeby się psiakowi kąpiel dobrze kojarzyła :) Mojemu Torkowi wystarczy, że powiem wskakuj do Masterka, to on już hop do wanny sam :lol: On to w ogóle uwielbia przebywać w wannie też na sucho, wskakuje i się bawi korkiem:diabloti: Wrzucam chłopakom piłki ping-pongowe do kąpieli- zabawa jest przednia :lol: Filmik:lol:: http://s131.photobucket.com/albums/p301/madziasto4/?action=view¤t=065.flv o ja ale cudnie!!! Mój Tolek to nienawidzi kąpieli, w sobotę może poeksperymentuję i zobaczę może już zmieni trochę zdanie:cool3: Quote
madziasto4 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Jofka']o ja ale cudnie!!! Mój Tolek to nienawidzi kąpieli, w sobotę może poeksperymentuję i zobaczę może już zmieni trochę zdanie:cool3:[/QUOTE] Jeśli Tolek tak bardzo się stresuje samą kąpielą, to najpierw może próbuj takiej krótkie sesje "na sucho" w wannie, postaw go w środku, daj kilka smaczków, potarmość ulubioną zabawką i wyjmij go, pochwal. Poźniej przed kąpielą tak samo, na sucho wrzuć mu piłeczki ping-pongowe, napuszczaj wodę stopniowo, chwal itd. Widzisz jaką Torek ma frajde w wannie z piłeczką :lol: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Kasiko']Dajcie fotki grzebieni, których używacie albo poradźcie który wybrać, bo dostaję oczopląsu :roll: http://www.karusek.com.pl/index.php?page=3 wrzucę Ci jutro jakas fotkę:) Quote
Jofka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='madziasto4']Jeśli Tolek tak bardzo się stresuje samą kąpielą, to najpierw może próbuj takiej krótkie sesje "na sucho" w wannie, postaw go w środku, daj kilka smaczków, potarmość ulubioną zabawką i wyjmij go, pochwal. Poźniej przed kąpielą tak samo, na sucho wrzuć mu piłeczki ping-pongowe, napuszczaj wodę stopniowo, chwal itd. Widzisz jaką Torek ma frajde w wannie z piłeczką :lol:[/quote] zrobię jak mówisz!!! dzięki za radę...Ty rozegrałaś to mistrzowsko!!!:lol::cool3: Quote
Kasiko Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Pierwsza kąpiel za nami.... w bidecie :lol: Psunia troszkę się stresowała ale jakoś poszło. Potem suszenie i galopowanie po pościeli :-) Do rozczesania kupiłam zwykłą metalową szczotkę w supermarkecie. Jagódka&Uzi czekam na fotkę twoich grzebyków :kiss_2: Madziasto4 genialne filmiki, obejrzałam kilka, Master przy oczku wodnym z żabą przezabawny :lol: Quote
Recommended Posts