Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki a odpowiedzi, tak będę robiła. Ostatni raz Tolinek był kąpany 2 tyg. temu w niedziele. Teraz muszę odczekać 2 dni,bo dzisiaj dostał frontline:lol::lol::lol::lol::lol:

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

No właśnie to też od tego zależy czy się ubrudzi czy nie.
Ale mniej więcej tak jak napisałam :)

Posted

A ja moja Ibi kapię dokąłdnie co tydzień (środa dniem piękności) najpierw mycie szamponem dwa razy, potem odżywka płkanko lekkie suszenie oliwka i czesanie:)

Posted

iberia napisał(a):
A ja moja Ibi kapię dokąłdnie co tydzień (środa dniem piękności) najpierw mycie szamponem dwa razy, potem odżywka płkanko lekkie suszenie oliwka i czesanie:)

Dlatego taka piękna:lol:

• 2 months later...
Posted

Ja używam takiej szczotki,bo grzebien sie nie sprawdzil, co ma takie niby wloski,ale twardsze i sie nadaje do rozczesywania, nie sa bardzo twarde,bo wtedy z kolei go boli...to takie włoski jakby z żyłek ...

Posted

[quote name='Jofka']Ja używam takiej szczotki,bo grzebien sie nie sprawdzil, co ma takie niby wloski,ale twardsze i sie nadaje do rozczesywania, nie sa bardzo twarde,bo wtedy z kolei go boli...to takie włoski jakby z żyłek ...[/quote]

Na rynku jest tyle wynalazków, że można probowac do woli..:lol:

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']Na rynku jest tyle wynalazków, że można probowac do woli..:lol:[/quote]
dokładnie,a Tolek i tak lubi najbardziej szczotke ktora kiedys nalezala do mnie, taka super od babci z Usa dostałam, no ale coz milosc to milosc:lol::lol:

Posted

cooo??? to jakis wyjatek!!! Tolek nienawidzi kapieli, nawet chce uciekac z wanny i stoi zawsze tak sztywno...musze zamykac lazienke po kapieli,bo ucieka itd. Brawo dla Uziego!!!:loveu:

Posted

[quote name='Jofka']cooo??? to jakis wyjatek!!! Tolek nienawidzi kapieli, nawet chce uciekac z wanny i stoi zawsze tak sztywno...musze zamykac lazienke po kapieli,bo ucieka itd. Brawo dla Uziego!!!:loveu:[/quote]

wiesz..trochę podeszłam Uziego. Zanim zrobiłam mu jego pierwszą kapiel najpierw nalałam trochę wody do wanny tak, żeby miał łapki zamoczone i rzucałam mu ulubioną piłeczkę. Zdziwił się, że cos się chlapie, że tak mokro i ciepło i mu się spodobało bieganie w wodzie:) Potem go wykąpałam to nawet nie zauważył:) Teraz sam chce do wanny. Czasem mu nalewam duzo wody a on sobie pływa hehe..dziwny jest:evil_lol:

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']wiesz..trochę podeszłam Uziego. Zanim zrobiłam mu jego pierwszą kapiel najpierw nalałam trochę wody do wanny tak, żeby miał łapki zamoczone i rzucałam mu ulubioną piłeczkę. Zdziwił się, że cos się chlapie, że tak mokro i ciepło i mu się spodobało bieganie w wodzie:) Potem go wykąpałam to nawet nie zauważył:) Teraz sam chce do wanny. Czasem mu nalewam duzo wody a on sobie pływa hehe..dziwny jest:evil_lol:[/quote ale super to rozegrałaś...Tolkowi to się źle wanna kojarzy,...o ja chciałabym zobaczyc pływającego yoreczka w wannie..hihi:loveu:

Posted

[quote name='Jofka'] ale super to rozegrałaś...Tolkowi to się źle wanna kojarzy,...o ja chciałabym zobaczyc pływającego yoreczka w wannie..hihi:loveu:[/quote]

Spróbuj się z nim pobawic przy malej ilosci wody daj smakołyka..może się uda go przekonac;)

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']Spróbuj się z nim pobawic przy malej ilosci wody daj smakołyka..może się uda go przekonac;)[/quote]
chyba juz za pozno...oswoję go z woda w wakacje...poplywamy razem w jeziorku:cool3::cool3:

Posted

Acha, czy macie dla swoich psiaków jakieś specjalne poidełka, bo mój Ofi jak napije się z miseczki to ma cały pyszczek mokry, nie mówiąc o miękim jedzeniu. Nadaje się wtedy do mycia :lol:

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']wiesz..trochę podeszłam Uziego. Zanim zrobiłam mu jego pierwszą kapiel najpierw nalałam trochę wody do wanny tak, żeby miał łapki zamoczone i rzucałam mu ulubioną piłeczkę. Zdziwił się, że cos się chlapie, że tak mokro i ciepło i mu się spodobało bieganie w wodzie:) Potem go wykąpałam to nawet nie zauważył:) Teraz sam chce do wanny. Czasem mu nalewam duzo wody a on sobie pływa hehe..dziwny jest:evil_lol:
Brawo, o to chodzi, żeby się psiakowi kąpiel dobrze kojarzyła :)
Mojemu Torkowi wystarczy, że powiem wskakuj do Masterka, to on już hop do wanny sam :lol:
On to w ogóle uwielbia przebywać w wannie też na sucho, wskakuje i się bawi korkiem:diabloti:
Wrzucam chłopakom piłki ping-pongowe do kąpieli- zabawa jest przednia :lol:

Filmik:lol::
http://s131.photobucket.com/albums/p301/madziasto4/?action=view&current=065.flv

Posted

[quote name='madziasto4']Brawo, o to chodzi, żeby się psiakowi kąpiel dobrze kojarzyła :)
Mojemu Torkowi wystarczy, że powiem wskakuj do Masterka, to on już hop do wanny sam :lol:
On to w ogóle uwielbia przebywać w wannie też na sucho, wskakuje i się bawi korkiem:diabloti:
Wrzucam chłopakom piłki ping-pongowe do kąpieli- zabawa jest przednia :lol:

Filmik:lol::
http://s131.photobucket.com/albums/p301/madziasto4/?action=view&current=065.flv
o ja ale cudnie!!! Mój Tolek to nienawidzi kąpieli, w sobotę może poeksperymentuję i zobaczę może już zmieni trochę zdanie:cool3:

Posted

[quote name='Jofka']o ja ale cudnie!!! Mój Tolek to nienawidzi kąpieli, w sobotę może poeksperymentuję i zobaczę może już zmieni trochę zdanie:cool3:[/QUOTE]
Jeśli Tolek tak bardzo się stresuje samą kąpielą, to najpierw może próbuj takiej krótkie sesje "na sucho" w wannie, postaw go w środku, daj kilka smaczków, potarmość ulubioną zabawką i wyjmij go, pochwal.

Poźniej przed kąpielą tak samo, na sucho wrzuć mu piłeczki ping-pongowe, napuszczaj wodę stopniowo, chwal itd.
Widzisz jaką Torek ma frajde w wannie z piłeczką :lol:

Posted

[quote name='madziasto4']Jeśli Tolek tak bardzo się stresuje samą kąpielą, to najpierw może próbuj takiej krótkie sesje "na sucho" w wannie, postaw go w środku, daj kilka smaczków, potarmość ulubioną zabawką i wyjmij go, pochwal.

Poźniej przed kąpielą tak samo, na sucho wrzuć mu piłeczki ping-pongowe, napuszczaj wodę stopniowo, chwal itd.
Widzisz jaką Torek ma frajde w wannie z piłeczką :lol:[/quote]
zrobię jak mówisz!!! dzięki za radę...Ty rozegrałaś to mistrzowsko!!!:lol::cool3:

Posted

Pierwsza kąpiel za nami.... w bidecie :lol:
Psunia troszkę się stresowała ale jakoś poszło. Potem suszenie i galopowanie po pościeli :-)
Do rozczesania kupiłam zwykłą metalową szczotkę w supermarkecie.
Jagódka&Uzi czekam na fotkę twoich grzebyków :kiss_2:
Madziasto4 genialne filmiki, obejrzałam kilka, Master przy oczku wodnym z żabą przezabawny :lol: