Jump to content
Dogomania

Szczeniak Szagi w DS, bokserka Samba w DS, astka Rumba(Luba) w DT (może DS?)

Recommended Posts

Posted

ladySwallow napisał(a):
Pytaliście może o sterylkę?

Po pierwsze, na szczepienie jedziemy jutro i wtedy też będziemy o to pytać.

A po drugie, wiem, że sterylkę trzeba przeprowadzić, ale jak na razie mamy pilniejsze wydatki, więc na pewno nie będziemy w stanie tego sfinansować w ciągu najbliższego miesiąca.

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Be_eL napisał(a):
Po pierwsze, na szczepienie jedziemy jutro i wtedy też będziemy o to pytać.

A po drugie, wiem, że sterylkę trzeba przeprowadzić, ale jak na razie mamy pilniejsze wydatki, więc na pewno nie będziemy w stanie tego sfinansować w ciągu najbliższego miesiąca.

Sterylkę sfinasujemy nawet my, jeśli będzie taka potrzeba - dżastin_a mówiła, że Samba jest u Was do końca lutego, więc musimy to jakoś taktycznie rozegrać. Jeśli więc będzie można przeprowadzić ją tuż po kwarantannie poszczepiennej, to ją zrobimy.

Posted

Byliśmy na szczepieniu. Teraz harmonogram wizyt u veta wygląda następująco: za 2 tygodnie jedziemy zaszczepić ją na wściekliznę, za 2 kolejne tygodnie druga dawka wirusówek i po niej teoretycznie można Sambę wysterylizować. Ale żeby było nieco taniej, to zapisaliśmy się na pierwszy czwartek kwietnia (czyli 1.04).

Ps. Za szczepienie zapłaciliśmy 41 zł (mamy fakturę).

Posted

A teraz z innej beczki: ponieważ Samba jest fantastycznym psem - i nie zmienia tego faktu nawet to, że na spacerach bywa naprawdę upierdliwa - to chcemy jej dać DS. :)

Posted

Be_eL napisał(a):
A teraz z innej beczki: ponieważ Samba jest fantastycznym psem - i nie zmienia tego faktu nawet to, że na spacerach bywa naprawdę upierdliwa - to chcemy jej dać DS. :)

O proszę, wiedziałam, ze się zdecydujecie :evil_lol: Co Wy na to, dziewczyny?

Podliczcie proszę mniej więcej, ile mamy Wam oddać - za weta + karmę, będziemy to robić sukcesywnie, bo mamy kilka psów pod opieką, a fundusze niewielkie...

Posted

Ufff ... na to kamień z serca.Ja wiedziałam, że nie na darmo zawracałam i wiozłam pod prąd , i po ciemku...:evil_lol:
No, ale żeby w Prima Aprilis umawiać się na sterylkę !:eviltong: No tak się dać zrobić w bambuko :crazyeye:

Posted

Coś nie teges ...?:mad: Nigdy nie jechałeś na jednokierunkowej w innym kierunku ?
Poza tym znak postawili mnie na złość.Na swoje usprawiedliwienie mam argument dość mocny : jechałam właśnie TYLKO w jednym kierunku ( a nie w obydwu naraz, więc zagrożenia nie było:cool3:); no i Samba z tyłu napierała.Okoliczności mnie usprawiedliwiają.No i "miałam trudne dzieciństwo".:evil_lol:

Posted

Bardzo się cieszę że zdecydowaliście się ją zatrzymać:) jak obejrzałam jej zdjęcia na łóżku to mało się nie popłakałam że niedługo trzeba będzie jej to odebrać, a stronę wcześniej takie wieść:)super

Posted

Widzę, że panuje ogólny entuzjazm - w takim razie podrzucę Wam umowę, jak się zobaczymy :) Przyjdźcie któegoś dnia z panną do nas, już po kwarantannie :)

Posted

o faktycznie to nie łóżko:) jakoś tak się nie przyjrzałam dokładnie, chodzi mi o zdjęcie na kocyku z poprzedniej strony, widać że Samba już zadomowiła się, mój pies dopiero po paru miesiącach po schronisku zaczął przybierać takie pozy w czasie snu.

Posted

plastelina napisał(a):
o faktycznie to nie łóżko:) jakoś tak się nie przyjrzałam dokładnie, chodzi mi o zdjęcie na kocyku z poprzedniej strony, widać że Samba już zadomowiła się, mój pies dopiero po paru miesiącach po schronisku zaczął przybierać takie pozy w czasie snu.

Sambie nie wolno wchodzić na łóżko i tylko przez jakieś 3 pierwsze dni próbowała nas przekonać, że dla wszystkich starczy miejsca ;). Teraz już nawet nie próbuje, ale jak zauważyłaś, dobrze jej tam na posłaniu. :p

Jeszcze jakby mniej chrapała... :cool3:

Posted

Sambiszon uczy się że może chodzić spokojnie przy nas i nic jej nie grozi. Coraz częściej ignoruje ludzi, z psami jest już gorzej, ale nie tak źle jak na samym początku. W końcu doczekaliśmy się czasów kiedy zaczyna na nas zwracać uwagę i z każdym dniem ładniej wykonuje nasze komendy na dworze :multi:
Powinnam się chyba czuć trochę poszkodowana, bo wredna z Bartkiem chodzi ładnie a ze mną jest już gorzej, wygląda to tak jakby chciała mnie bronić przed obcymi, jest czujniejsza i częściej obszczekuje ludzi (starszych przede wszystkim).

Mimo wszystko pracy będzie jeszcze sporo, ale jak na ten niecały miesiąc od kiedy z nami jest zrobiła naprawdę duże postępy :cool3:

Posted

Słuchajcie, mamy do Was ogromny apel. Mamy 4 miejsca w boksach u funii. Nie zmarnujemy ich! Same nie uzbieramy kwot deklaracji, bo w sumie to 4x180 zł, czyli aż 720 zł miesięcznie, ale jeśli na każdego psa uzbieramy przynajmniej 100-120 zł stałych deklaracji, to możemy spokojnie brać do hoteliku, a resztę zalepimy bazarkami.

Do hoteliku szły by:
Mania i Maniek ( http://www.dogomania.pl/threads/176770 )

Zuzanka ( http://www.dogomania.pl/threads/179697 )

Dla wszystkich psiaków potrzebujemy deklaracji. Musimy pomóc tym psiakom. W tej chwili mamy około 300zł deklaracji. Nawet 5zł deklaracji miesięcznej może pomóc uratować życie tych psów!