Jump to content
Dogomania

Szczeniak Szagi w DS, bokserka Samba w DS, astka Rumba(Luba) w DT (może DS?)

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ladySwallow']Dziewczyny, czy orientujecie się, ile po zastrzyku wstrzymującym cieczkę można zrobić sterylkę? Bo nie ukrywam, że wolałabym, co by Samba była wysterylizowana w najbliższym czasie...[/QUOTE]

Nam wetka mówiła, że jest co najmniej 4 miesiące żeby na spokojnie ją wysterylizować, ale przede wszystkim najpierw musi być zaszczepiona. W piątek jedziemy na szczepienie, to wtedy dowiemy się kiedy można ją będzie sterylizować.

Co do sterylki, to na Stefczyka w pierwsze czwartki miesiąca jest 30% rabatu, ale trzeba się z duży wyprzedzeniem zapisać, na pewno ponad miesiąc. Z rabatem wynosiłoby to około 250 zł.

Posted

[quote name='dżastin_a']Nam wetka mówiła, że jest co najmniej 4 miesiące żeby na spokojnie ją wysterylizować, ale przede wszystkim najpierw musi być zaszczepiona. W piątek jedziemy na szczepienie, to wtedy dowiemy się kiedy można ją będzie sterylizować.

Co do sterylki, to na Stefczyka w pierwsze czwartki miesiąca jest 30% rabatu, ale trzeba się z duży wyprzedzeniem zapisać, na pewno ponad miesiąc. Z rabatem wynosiłoby to około 250 zł.[/QUOTE]

Nad sterylka można się zastanowić jeszcze w klinice Animalsu, tam zabiegi robią z tego, co mówiła evl, po kosztach - ale najpierw niech będzie zaszczepiona i dopytajcie, kiedy można bezpiecznie robić sterylkę.

Posted

Trzymać kciuki!
Chyba szykuje sie domek. Fajna babka z Warszawy. Ma 9-cio letniego kocura, którego uratowala od smierci jak mial 4 tygodnie. Powiedziala, że po prostu zakochala się w szczylku :), a szuka pieska juz od dłuzszego czasu.
Jutro wizyta i jesli wypadnie pomyślnie to :multi:
Umowa adopcyjna oczywiscie, kastracja oczywiście, brudzenie w domu, niszczenie oczywiscie ("malutki jeszcze jest więc to zrozumiale")
Wczoraj mialam jeszcze kilka telefonów ale nikt mi tak nie podpasował ;)

Posted

[quote name='karolina_g_k']Trzymać kciuki!
Chyba szykuje sie domek. Fajna babka z Warszawy. Ma 9-cio letniego kocura, którego uratowala od smierci jak mial 4 tygodnie. Powiedziala, że po prostu zakochala się w szczylku :), a szuka pieska juz od dłuzszego czasu.
Umowa adopcyjna oczywiscie, kastracja oczywiście, brudzenie w domu, niszczenie oczywiscie ("malutki jeszcze jest więc to zrozumiale")
Wczoraj mialam jeszcze kilka telefonów ale nikt mi tak nie podpasował ;)[/QUOTE]

Super :loveu: Trzymam kciuki! :multi:

Posted

W tajemnicy Ci zdradzę, że nowodworskie psiaki mają super wzięcie.:cool3:
Nie masz szczęścia i Ty, karolino_g_k.:eviltong:
Kup 4 chrupki suchej karmy, bo w przeciwnym razie zostaniesz z dużym worem. I co wtedy ? :splat:Znów Ci musimy jakiegoś z Nowodworu przysłać.:evil_lol::siara:
Ech, życie ... życie ... żadnej stabilizacji.:shake:

Posted

[quote name='karolina_g_k']Trzymać kciuki!
Wczoraj mialam jeszcze kilka telefonów ale nikt mi tak nie podpasował ;)[/QUOTE]

To i ja trzymam kciuki baaardzo mocno.

Evl, czy doszły już pieniążki na Twoje konto?

Posted

Oczywiście, że doszły, a ja zapomniałam napisać z tego wszystkiego :oops: Jeszcze raz dziękuję w imieniu nowodworzan :Rose:

Czy ktoś chce koteczkę małą czarną, złotooką, po rujce, do domu bez psów? :roll:

Posted

[quote name='matrioszka2']W tajemnicy Ci zdradzę, że nowodworskie psiaki mają super wzięcie.:cool3:
Nie masz szczęścia i Ty, karolino_g_k.:eviltong:
Kup 4 chrupki suchej karmy, bo w przeciwnym razie zostaniesz z dużym worem. I co wtedy ? :splat:Znów Ci musimy jakiegoś z Nowodworu przysłać.:evil_lol::siara:
Ech, życie ... życie ... żadnej stabilizacji.:shake:[/QUOTE]

Do jutra to maly ma jeszcze co jeść... ;)

Posted

Mam pytanie i od razu przepraszam za offa
Czy znacie dobra lecznice w ktorej mozna wykonac sterylke w PULAWACH? Zalezy mi na dobrej i kompetentnej gdzie smialo mozna dac suczke, bez obaw....

Bardzo prosze o prv lub gg: 6304928. Z gory dzieki

Posted

Dziewczyny...
Maluch dzis jedzie do swojego nowego, fajnego domu :)
Świadomi, mili, super ludzie. Psiak bedzie mieszkal niedaleko pól mokotowskich w Warszawie więc bedzie mial gdzie biegać.
Przegadalysmy z pania wszystkie jasnosci i niejasności zwiazane ze szczenięciem i dorastajacym psiakiem. Pani chce z nim pracować ale przede wszystkim go kochać.
Mam nadzieje, ze niczego nie przeoczylam, zawsze mam takie watpliwości kiedy oddaje szczeniaka. Wszystkie moje tymczasowe maja się świetnie więc wierze, że i tak bedzie tym razem.

Posted

[quote name='karolina_g_k']Dziewczyny...
Maluch dzis jedzie do swojego nowego, fajnego domu :)
Świadomi, mili, super ludzie. Psiak bedzie mieszkal niedaleko pól mokotowskich w Warszawie więc bedzie mial gdzie biegać.
Przegadalysmy z pania wszystkie jasnosci i niejasności zwiazane ze szczenięciem i dorastajacym psiakiem. Pani chce z nim pracować ale przede wszystkim go kochać.
Mam nadzieje, ze niczego nie przeoczylam, zawsze mam takie watpliwości kiedy oddaje szczeniaka. Wszystkie moje tymczasowe maja się świetnie więc wierze, że i tak bedzie tym razem.[/QUOTE]

Karolino, ufam całkowicie Twojemu przeczuciu i doświadczeniu :) Niech Pani podpisze umowę, którą evl zawiozła z małym i odeślij mi ją, proszę, do mnie na ten podany na niej adres :)

Posted

Bono juz u siebie. Pani wylizana od stóp do po czubek głowy. Będzie relacja, telefoniczna i zdjęciowa ;), a jak zrobi się cieplej to jestesmy umówione na spacer.
Jutro wyslę podpisana umowę adopcyjną. Zdziwilo mnie, że nie ma w niej miejsca na nr dowodu osobistego. Adoptująca Pani sama to zauwazyla i owy numer dopisala pod imieniem i nazwiskiem ;)

To tyle jesli chodzi o mnie :)

Posted

[quote name='karolina_g_k']Bono juz u siebie. Pani wylizana od stóp do po czubek głowy. Będzie relacja, telefoniczna i zdjęciowa ;), a jak zrobi się cieplej to jestesmy umówione na spacer.
Jutro wyslę podpisana umowę adopcyjną. Zdziwilo mnie, że nie ma w niej miejsca na nr dowodu osobistego. Adoptująca Pani sama to zauwazyla i owy numer dopisala pod imieniem i nazwiskiem ;)

To tyle jesli chodzi o mnie :)[/QUOTE]

O widzisz - a w umowie o DT jest... Musiałam przypadkiem usunąć, dzięki za uwagę.

Posted

Samba po swojej pierwszej kąpieli :D w wannie stała grzecznie :) ale potem to dopiero był szał... takiej "wściekłej" to jej jeszcze nie widziałam :) celem ataku stał się ręcznik, a przez to ja :) potem całą swoją frustrację wyładowała na dywanach i kości i mojej skarpetce :)
dobrze że mnie oszczędziła, bo pewnie po tym jak dziś kazałam jej chodzić w kagańcu, a potem wsadziłam do wanny i wyprałam to się na mnie obraziła :cool3:
ale warto było, bo teraz jest śliczniutka :loveu: i w końcu widać że jest bardziej brązowa niż czarna :cool3:

A po dzisiejszych spacerach jesteśmy z niej bardzo dumni, bo w końcu widać efekty. W końcu udaje się odwrócić jej uwagę, choć jeszcze muszą być ku temu sprzyjające warunki. Coraz częściej delektuje się samym spacerem, a nie tylko czuwa i wypatruje, czy aby ktoś lub coś nie podchodzi.
Jest cholernie inteligentna i na pewno będą z niej ludzie :cool3:

Bardzo się cieszymy że mały ma już dom :p

Posted

Samba ma za sobą pierwszy krok ku psiej socjalizacji. Wczoraj na spacerze "spotkała" młodego amstaffa i po początkowej nieufności i powarkiwaniu na niego zapoznała się z nim bliżej, a potem był żywioł :).

Za parę miesięcy to będzie zupełnie inny pies ;)

Posted

Be_eL napisał(a):
Samba ma za sobą pierwszy krok ku psiej socjalizacji. Wczoraj na spacerze "spotkała" młodego amstaffa i po początkowej nieufności i powarkiwaniu na niego zapoznała się z nim bliżej, a potem był żywioł :).

Za parę miesięcy to będzie zupełnie inny pies ;)

No to jest pewne, po prostu musi najpierw przywyknąć do tego, że można żyć normalnie. Pytaliście może o sterylkę?