dżastin_a Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='ladySwallow']Dziewczyny, czy orientujecie się, ile po zastrzyku wstrzymującym cieczkę można zrobić sterylkę? Bo nie ukrywam, że wolałabym, co by Samba była wysterylizowana w najbliższym czasie...[/QUOTE] Nam wetka mówiła, że jest co najmniej 4 miesiące żeby na spokojnie ją wysterylizować, ale przede wszystkim najpierw musi być zaszczepiona. W piątek jedziemy na szczepienie, to wtedy dowiemy się kiedy można ją będzie sterylizować. Co do sterylki, to na Stefczyka w pierwsze czwartki miesiąca jest 30% rabatu, ale trzeba się z duży wyprzedzeniem zapisać, na pewno ponad miesiąc. Z rabatem wynosiłoby to około 250 zł. Quote
LadyS Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='dżastin_a']Nam wetka mówiła, że jest co najmniej 4 miesiące żeby na spokojnie ją wysterylizować, ale przede wszystkim najpierw musi być zaszczepiona. W piątek jedziemy na szczepienie, to wtedy dowiemy się kiedy można ją będzie sterylizować. Co do sterylki, to na Stefczyka w pierwsze czwartki miesiąca jest 30% rabatu, ale trzeba się z duży wyprzedzeniem zapisać, na pewno ponad miesiąc. Z rabatem wynosiłoby to około 250 zł.[/QUOTE] Nad sterylka można się zastanowić jeszcze w klinice Animalsu, tam zabiegi robią z tego, co mówiła evl, po kosztach - ale najpierw niech będzie zaszczepiona i dopytajcie, kiedy można bezpiecznie robić sterylkę. Quote
Soema Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 To zalezy od weta, ale po 2-4tygodniach można ciachać. Ale to jest zawsze tak, co wet to opinia... Quote
karolina_g_k Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Trzymać kciuki! Chyba szykuje sie domek. Fajna babka z Warszawy. Ma 9-cio letniego kocura, którego uratowala od smierci jak mial 4 tygodnie. Powiedziala, że po prostu zakochala się w szczylku :), a szuka pieska juz od dłuzszego czasu. Jutro wizyta i jesli wypadnie pomyślnie to :multi: Umowa adopcyjna oczywiscie, kastracja oczywiście, brudzenie w domu, niszczenie oczywiscie ("malutki jeszcze jest więc to zrozumiale") Wczoraj mialam jeszcze kilka telefonów ale nikt mi tak nie podpasował ;) Quote
LadyS Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='karolina_g_k']Trzymać kciuki! Chyba szykuje sie domek. Fajna babka z Warszawy. Ma 9-cio letniego kocura, którego uratowala od smierci jak mial 4 tygodnie. Powiedziala, że po prostu zakochala się w szczylku :), a szuka pieska juz od dłuzszego czasu. Jutro wizyta i jesli wypadnie pomyślnie to :multi: Umowa adopcyjna oczywiscie, kastracja oczywiście, brudzenie w domu, niszczenie oczywiscie ("malutki jeszcze jest więc to zrozumiale") Wczoraj mialam jeszcze kilka telefonów ale nikt mi tak nie podpasował ;)[/QUOTE] Super :loveu: Trzymam kciuki! :multi: Quote
matrioszka2 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 W tajemnicy Ci zdradzę, że nowodworskie psiaki mają super wzięcie.:cool3: Nie masz szczęścia i Ty, karolino_g_k.:eviltong: Kup 4 chrupki suchej karmy, bo w przeciwnym razie zostaniesz z dużym worem. I co wtedy ? :splat:Znów Ci musimy jakiegoś z Nowodworu przysłać.:evil_lol::siara: Ech, życie ... życie ... żadnej stabilizacji.:shake: Quote
Kroook Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='karolina_g_k']Trzymać kciuki! Chyba szykuje sie domek. Fajna babka z Warszawy. Ma 9-cio letniego kocura, którego uratowala od smierci jak mial 4 tygodnie. Powiedziala, że po prostu zakochala się w szczylku :), a szuka pieska juz od dłuzszego czasu. Jutro wizyta i jesli wypadnie pomyślnie to :multi: Umowa adopcyjna oczywiscie, kastracja oczywiście, brudzenie w domu, niszczenie oczywiscie ("malutki jeszcze jest więc to zrozumiale") Wczoraj mialam jeszcze kilka telefonów ale nikt mi tak nie podpasował ;)[/QUOTE] To i ja trzymam kciuki baaardzo mocno. Evl, czy doszły już pieniążki na Twoje konto? Quote
evel Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Oczywiście, że doszły, a ja zapomniałam napisać z tego wszystkiego :oops: Jeszcze raz dziękuję w imieniu nowodworzan :Rose: Czy ktoś chce koteczkę małą czarną, złotooką, po rujce, do domu bez psów? :roll: Quote
karolina_g_k Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='matrioszka2']W tajemnicy Ci zdradzę, że nowodworskie psiaki mają super wzięcie.:cool3: Nie masz szczęścia i Ty, karolino_g_k.:eviltong: Kup 4 chrupki suchej karmy, bo w przeciwnym razie zostaniesz z dużym worem. I co wtedy ? :splat:Znów Ci musimy jakiegoś z Nowodworu przysłać.:evil_lol::siara: Ech, życie ... życie ... żadnej stabilizacji.:shake:[/QUOTE] Do jutra to maly ma jeszcze co jeść... ;) Quote
matrioszka2 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 No .Od jutra niech się martwią o jego michę w nowym domku.:eviltong: Quote
Be_eL Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Coraz mniej zostaje z przestraszonej Samby :p ...po imprezie ze szczeniakiem... :roll: Quote
karolina_g_k Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 ...po imprezie ze szczeniakiem... :roll: oboje troszke zmęczeni :evil_lol: Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Mam pytanie i od razu przepraszam za offa Czy znacie dobra lecznice w ktorej mozna wykonac sterylke w PULAWACH? Zalezy mi na dobrej i kompetentnej gdzie smialo mozna dac suczke, bez obaw.... Bardzo prosze o prv lub gg: 6304928. Z gory dzieki Quote
karolina_g_k Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Dziewczyny... Maluch dzis jedzie do swojego nowego, fajnego domu :) Świadomi, mili, super ludzie. Psiak bedzie mieszkal niedaleko pól mokotowskich w Warszawie więc bedzie mial gdzie biegać. Przegadalysmy z pania wszystkie jasnosci i niejasności zwiazane ze szczenięciem i dorastajacym psiakiem. Pani chce z nim pracować ale przede wszystkim go kochać. Mam nadzieje, ze niczego nie przeoczylam, zawsze mam takie watpliwości kiedy oddaje szczeniaka. Wszystkie moje tymczasowe maja się świetnie więc wierze, że i tak bedzie tym razem. Quote
LadyS Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='karolina_g_k']Dziewczyny... Maluch dzis jedzie do swojego nowego, fajnego domu :) Świadomi, mili, super ludzie. Psiak bedzie mieszkal niedaleko pól mokotowskich w Warszawie więc bedzie mial gdzie biegać. Przegadalysmy z pania wszystkie jasnosci i niejasności zwiazane ze szczenięciem i dorastajacym psiakiem. Pani chce z nim pracować ale przede wszystkim go kochać. Mam nadzieje, ze niczego nie przeoczylam, zawsze mam takie watpliwości kiedy oddaje szczeniaka. Wszystkie moje tymczasowe maja się świetnie więc wierze, że i tak bedzie tym razem.[/QUOTE] Karolino, ufam całkowicie Twojemu przeczuciu i doświadczeniu :) Niech Pani podpisze umowę, którą evl zawiozła z małym i odeślij mi ją, proszę, do mnie na ten podany na niej adres :) Quote
evel Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Super! :loveu: Karolino, dziękujemy za wszystko :Rose: Quote
karolina_g_k Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Bono juz u siebie. Pani wylizana od stóp do po czubek głowy. Będzie relacja, telefoniczna i zdjęciowa ;), a jak zrobi się cieplej to jestesmy umówione na spacer. Jutro wyslę podpisana umowę adopcyjną. Zdziwilo mnie, że nie ma w niej miejsca na nr dowodu osobistego. Adoptująca Pani sama to zauwazyla i owy numer dopisala pod imieniem i nazwiskiem ;) To tyle jesli chodzi o mnie :) Quote
LadyS Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='karolina_g_k']Bono juz u siebie. Pani wylizana od stóp do po czubek głowy. Będzie relacja, telefoniczna i zdjęciowa ;), a jak zrobi się cieplej to jestesmy umówione na spacer. Jutro wyslę podpisana umowę adopcyjną. Zdziwilo mnie, że nie ma w niej miejsca na nr dowodu osobistego. Adoptująca Pani sama to zauwazyla i owy numer dopisala pod imieniem i nazwiskiem ;) To tyle jesli chodzi o mnie :)[/QUOTE] O widzisz - a w umowie o DT jest... Musiałam przypadkiem usunąć, dzięki za uwagę. Quote
matrioszka2 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 No i miałam rację, żeby kupić mu 4 chrupki, a nie całe tony karmy.I jeszcze by mu zostało.:evil_lol: Dziękuję, Karolino:buzi: Quote
karolina_g_k Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nie ma za co dziękować. Psiak naprawde bardzo szybko dal się ogarnąć i sprawial mi i dzieciakom sama radość. Zero problemów :) Quote
dżastin_a Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Samba po swojej pierwszej kąpieli :D w wannie stała grzecznie :) ale potem to dopiero był szał... takiej "wściekłej" to jej jeszcze nie widziałam :) celem ataku stał się ręcznik, a przez to ja :) potem całą swoją frustrację wyładowała na dywanach i kości i mojej skarpetce :) dobrze że mnie oszczędziła, bo pewnie po tym jak dziś kazałam jej chodzić w kagańcu, a potem wsadziłam do wanny i wyprałam to się na mnie obraziła :cool3: ale warto było, bo teraz jest śliczniutka :loveu: i w końcu widać że jest bardziej brązowa niż czarna :cool3: A po dzisiejszych spacerach jesteśmy z niej bardzo dumni, bo w końcu widać efekty. W końcu udaje się odwrócić jej uwagę, choć jeszcze muszą być ku temu sprzyjające warunki. Coraz częściej delektuje się samym spacerem, a nie tylko czuwa i wypatruje, czy aby ktoś lub coś nie podchodzi. Jest cholernie inteligentna i na pewno będą z niej ludzie :cool3: Bardzo się cieszymy że mały ma już dom :p Quote
malagos Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Karolina, dzieki i brawo! Kolejny maluch ma dom! Czas na starszaki :) Quote
Be_eL Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Samba ma za sobą pierwszy krok ku psiej socjalizacji. Wczoraj na spacerze "spotkała" młodego amstaffa i po początkowej nieufności i powarkiwaniu na niego zapoznała się z nim bliżej, a potem był żywioł :). Za parę miesięcy to będzie zupełnie inny pies ;) Quote
LadyS Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Be_eL napisał(a):Samba ma za sobą pierwszy krok ku psiej socjalizacji. Wczoraj na spacerze "spotkała" młodego amstaffa i po początkowej nieufności i powarkiwaniu na niego zapoznała się z nim bliżej, a potem był żywioł :). Za parę miesięcy to będzie zupełnie inny pies ;) No to jest pewne, po prostu musi najpierw przywyknąć do tego, że można żyć normalnie. Pytaliście może o sterylkę? Quote
Recommended Posts