halbina Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Zdrówka całemu stadku i Tobie, Kochana! Quote
joaaa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Dziękujemy Wam bardzo za życzenia! :loveu: I nawzajem, chociaż trochę spóźnione, zyczenia odemnie i stada! Niestety, nie jest najlepiej. :shake: Bunia ma od czterech dni krew w moczu, a własciwie od wczoraj to już mocz we krwi, bo tak wyglada i są w nim skrzepy. Dostaje leki już od wigili, ale na razie nic nie pomagają. Mój wet mówi, ze trzeba robić badania, a tu święta. Boję się... Samopoczucie nadal świetne, co mnie nieco pociesza. Quote
AniaN Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Joasiu, Zrób Buni koniecznie próby wątrobowe. Ta krew w moczu może być początkiem zapalenia wątroby - ja to trenowałam u swojej najstarszej bordożki. Też najpierw myślałam, że ma silne zapalenie pęcherza, ale po badaniach okazało się że próby wątrobowe wynoszą około 500. Wiem, że jednym z objawów zapalenia wątroby może być "samorzutne krwawienie pojawiające się między innymi w drogach moczowych." Quote
joaaa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Dzięki Aniu! POwiem mojemu wetowi. Co prawda miała robioną krew razem z biochemią chyba 13 grudnia i watroba była ok. Ale to już 10 dni od tamtego badania. Quote
halbina Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 o kurcze, a już było tak pięknie... szlak... trzymam kciuki za Bunię! Quote
Iv_ Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Oj to nie najlepsze wieści masz :shake: ale samopoczucie ma dobre, to jest pocieszające. Wizyta u weta jednak obowiązkowo musi być. Trzymam kciuki za Bunieczkę :kciuki: Quote
joaaa Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Jutro robimy badania krwi i będziemy próbowali zrobić usg na Gagarina. Oczywiście nie było wolnych miejsc, ale pani w recepcji powiedziała żeby przyjechać, to dr zrobi pomiędzy innymi pacjentami. Dzisiaj Bunia jest bardzo blada, mam nadzieję, że nie trzeba będzie robić transfuzji, badania jutro pokażą. Samopoczucie nadal bez zmian, rytuałem stała się na każdym spacerze zabawa smyczą, niesienie jej w zębach i przeciaganie. :loveu: Musi być dobrze, jest bardzo silna i ma wielka wolę życia! Quote
halbina Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 coraz bardziej sie martwię... i coraz mocniej zaciskam kciuki! Quote
joaaa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 No więc stan Buni jest taki: badania krwi są bardzo dobre, kreatynina minimalnie poniżej normy, ALAT na górnej granicy, czyli troszkę watroba, poza tym super. Erytrocyty i Hb w środku normy, czyli pomimo krwawienia w pęchęrzu jest ok. Niestety, dr Marciński na usg stwierdził guz śródnarządowy w jamie brzusznej, ok.6-8 cm. Obie nerki ok, pęcherz ma ścianę zwyrodniałą i złogi, czyli kryształy, które pewnie kaleczą i stąd krew. Czyli musi jeśc karmę, która rozpuści kryształy, jeżeli nie, to trzeba otworzyc i wypłukać. POza tym inne narządy w porządku. Jeżeli chodzi o guz, to chyba będziemy próbowali wyjąc go, ale to za chwilę. Jeżeli nie da się, to trudno, dopuki będzie ok, to dobrze, oby jak najdłużej. Jutro jeszcze zrobimy badanie moczu. Samopoczucie nadal świetne, zrobiła furorę na Gagarina, gdzie mieszka też suczka na wózeczku. :loveu: Quote
halbina Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 czyli trzeba czekać na dalszą diagnozę.... Quote
Bila Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Buniak to wszędzie furorę robi, a jak Myszka? Quote
joaaa Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Myszka dobrze i pozostałe też ok. Tylko Misiek trochę chorował, też ma kamienie w pęcherzu. Ale już lepiej. Zrobiliśmy Buni badanie moczu, nie wykazało żadnych kryształów, ale tak podobno bywa, że nie zawsze wychodzą. Za to wyszło strasznie duża ilość bakterii, więc dostała nowy antybiotyk. I od wczoraj je karmę RC urinary rozpuszczającą kamienie. Juz dziś widzę zmianę na lepsze, mocz nie jest juz sama krwią, zaczyna bardziej przypominać mocz. Samopoczucie nadal super! Bardzo dziękujemy Menrzusiowi i Danusi! :loveu: Wszystkim życzymy dużo szczęścia i zdrowia w Nowym Roku! Quote
halbina Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 wdzianko super, wózeczek też! a Buni zdrówka, zdróka, zdówka w Nowym Roku! Quote
eurydyka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 super ubranko duzo zdrowka dla calej ferajny :) Quote
Iv_ Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Bunia wygląda ślicznie w ubranku :loveu: Mam nadzieję, że jej zdrówko będzie coraz lepsze. Życzę jej tego z całego serca, jak i też zdrówka całej pozostałej gromadce :loveu: Quote
agawa9 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 mój-co prawda kocur kastrat-też miał problema z kryształami i krwią w moczu przed świętami-baaaardzo duże problema dostawał kroplówki przez 4 dni, żeby przepłukać pęcherz+antybiotyki+ no spa a potem antybiotyk i oczywiście cały czas na rc urinary- i jest już super więc mam nadzieję, że Buszce też już dużo lepiej prawda???? Quote
joaaa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Buszka już z moczem w porządku. Ale jeszcze dostaje antybiotyk, koński, bo dla psów nie ma tak silnego. :) I muszę jej kupowac karmę RC Urinary. Teraz będziemy ją przygotowywać do operacji i wycięcia tego guza z brzucha. Mam nadzieję, że da się usunąć. Jest nadal w świetnej formie i tak daje czadu, że najczęściej mam ją ochotę zakneblować. :mad: Ale ma bardzo mało ruchu, bo tak zimno, wiec rekompensuje to sobie szczekaniem. Quote
halbina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 :loveu: no to fajnie, że juz lepiej... u nas też zimno... http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-zobozu-zaglady-mix-bernenczyki-swierzb-5tygonki-pralinka-z-nosowka-128324/index9.html fotki moich tymczasów... zapraszam! Quote
Lipizzan Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Chociaz sama nie lubię ubieranych psów, to uważam, że ubranko jest bardzo stylowe:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jolkablaszczyk Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Czytałam ten wątek od rana.. od samiutkiego początku.. z krotkimi przerwami na siku, moje i psiaków i na przyniesienie nowych pokładow chusteczek na ocieranie łez to ze smutku to z radosci... Pozdziwiam Cię Asiu za tę Twoją siłę... odwagę i niezmordowanie.... z tym sie trzeba chyba urodzic zeby psychicznie i fizyznie nie paść przy wciąż piętrzących sie problemach zdrowotnych całej gromadki... dajesz mi wiarę w człowieka... dziekuje za te wszystkie emocje i za ten Twój optymizm i wole walki z wszelkimi przeciwnościami :) szczerze życzę już tylko pomyślnego obrotu w tych wszystkich kłopotach i rozterkach!! Trzymamy kciuki z calych sił i obiecujemy śledzic wątek regularnie. Pozdrawiamy serdecznie: Jolka, Masza & Rambo zwany Bamboszem.:loveu::loveu: Quote
Lipizzan Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Wow a oczy ci nie wysiadły od tego czytania???:crazyeye: Quote
Iv_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Joaaa, jak będziesz miała chwilkę czasu, to napisz co u Buni? co u pozostałej gromadki? Pozdrawiam serdecznie :loveu: Quote
joaaa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Lipizzan']Wow a oczy ci nie wysiadły od tego czytania???:crazyeye: chyba wypadły :evil_lol: Jolu, witamy na naszym wątku! Przepraszam bardzo, ze tak się nie odzywam, ale mam tyle roboty z bokserami, ze nie wiem, co mam robic najpierw. U Buszki róznie, to znaczy miałysmy powtórkę z rozrywki, czyli krew w moczu, ale sytuacja juz opanowana, chociaż jeszcze dostaje antybiotyk. I znowu operacja wycięcia guza przesuwa się na dalszy termin. Poza tym gęba niewyparzona jak zwykle i samopoczucie wspaniałe. TAk gębuje: A tu kazałam jej się wreszcie zamknąć: Reszta towarzystwa też w porządku. :lol: Quote
halbina Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 nawet pogębować nie wolno... no wiecie... to się kwalifikuje pod znęcane się nad zwierzętami... :mad: Quote
agawa9 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 dobrze przeczytać, że samopoczucie dziewczynie dopisuje wspaniałe:multi: i dzięki za fotki:happy1: :Cool!: 3majcie się dziewczynki i chłopczyki cieplutko Quote
Recommended Posts