Jump to content
Dogomania

Lhasa apso (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Natalia_W napisał(a):
wlasnie szaleja na dywnie :wink: zabawa przednia :wink: hehe

To super, mam nadzieje, ze i u mnie beda wspolne szalenstwa :)

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania-k'][quote name='anii']chcialabym miec drugiego samca :)
Lumpik....szykuj się na qumpla :o :lol: kiedy Anii kiedy??? :angel:

Kto jest cierpliwy w koncu sie dowie! 8)

Posted

witaj Natalia_W
Ja mam lhasa juz jakiś czas (od 1998 roku) i na tyle ile zdołałam sie dowiedzieć o tej rasie to na pewno psiaki te są dominantami - mam 2 suki, matke i córke i wojna, ktora jest ważniejsza, zaczęła się jak mała skończyła 5 mies. Wywalczyła sobie to, że mamuśka spadła na niższą pozycje.
Moje lhasa rządzą naszym psim stadem - rządzi młoda lhasaczka. Podporządkowała sobie najstarsza moją sunie (już nie zyjącą) teraz robi to samo z nowofundlandka.
Wiem, że psiaki tej rasy też potrafia byc dominantami.

Co do pielęgnacji włosa - wiadomo, ma być czysty, czesze raz w tygodniu, kąpie jakos tak co 3 tyg.
Z włosem nie mialam nigdy problemów, moje mają włos szybko rosnący.
Kosmetyki stosowałam różne, dla każdego psiaka mam inne, maja inny nieco gatunkowo włos, więc dla każdej musze użyc czegoś innego.

Włosa nie gubia, rosnie na długośc, to co miałoby wypaśc , wyczesuje się.

Mysle, że troszke pomogłam.

Posted

Natalia_W napisał(a):

A powiedz mi jeszcze ile czasu dziennie lub w tygodniu poswiecasz na pielegnacje siersci?? Ja oczywiscie jesli bym sie zdecydowala na lhasa apso to tylko na wystawowego :D

Ja czeszę Lharę na mokro godzinę (nigdy na sucho bo wtedy zamiast czesać będziesz wyrywać wlos). Na sucho to znaczy że psikam sierść Lhary wodą i czeszę, ale zamiast wody lepiej psikać jakąś odżywką.
Nieraz dłużej czeszę, wiadomo - np. pójdzie się do lasu (teraz to mam kombinezon).
Z kosmetyków to zabardzo nie wiem co poradzić, z firmy Royal Crown i Jean- Pierre Hery są podobno dobre :)

Pozdrawiam :)

Posted

Wielkie dzieki :D
Coraz powazniej zaczynam myslec o szczeniaczku :D
Oczywiscie najpierw musze sobie popatrzec na psiaki na wystawach , czegos wiecej sie dowiedziec i dopiero wtedy bede mogla zdecydowac sie na pieska... :D
Bede tu czesto zagladac :D
Pozdrawiam :D

Posted

Natalia ZDRAJCO!!! :evil: :evil: :evil:
wracaj do nas!!!!
i jak kcesz 3cia sztuke to sztucerka a nie jakiegos kudlacza!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

marzyc to mi sie moze:))))
ale za duzo roboty-ja jestem za leniwa :lol: :lol: :lol: :lol:
teraz to juz tylko krotkowlose mi sie marza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Witam kolejną miłośniczkę lhasa , absolutnie nie dziwię się że zainteresowałaś sie futrzakami,są super w każdym calu, maja tylko jedną wadę - są strasznie zarażliwe i na jednym się nie kończy :lol: :lol:
pozdrawiam Ewa

Posted

Nefesza, ale to PRAWDA...
przyjrzyj się wlaścicielom lhasa, mało który ma jednego:-)
Ja np. mam 2 dorosłe + 2 szczeniaczki:-) i chyba jeden pozostanie ze mną:-)

Czas kupic domek:-)

Posted

No przeciez mowie, ze Ewik we wrozke sie bawi ;)
Nota bene - czy zna ktos tego psa???

Przepraszam, ale sama sie zgubilam, z jakiej to stronki.... za to zakochalam sie bez pamieci :oops:

Co po niektorzy moje marzenia juz znaja.... a ja sie zastanawiam, czy ich nie realizowac.... :roll:

Posted

Witam,
zacznę od przedstawienia sie ; Sylwia, hodowla Lhasa apso "Śnieżny Lew"
Dłuższy czas juz tutaj czajnikuje, ale jak o uzaleznieniach to się odezwę.
Z cała odpowiedzialnościa moge powiedzieć,że lhasa apso uzależnia.
Jeszcze kilka lat temu byłam przekonana,że jedno Lhasa to wystarczajaco duzo, teraz mam dwie panny, co będzie dalej czas pokaże.
Jeżeli chodzi o wróżenie Ewika to ...mhhhhhhhh, chyba czasami cos w tym jest.
Pozdrawiam Sylwia

Posted

Witaj Bognik,
W życiu nie ma reczy niemożliwych, tylko na niektore trzeba dluzej poczekac. pewnie kiedyś przyjdzie czas,ze i Ty będziesz miala dwa lhasaki albo i wiecej. U mnie w tej chwili biega jeszcze trojka maluchow, więc chwilowo jestem usatysfakcjonowana ilością lhasakow.
Sylwia
http://www.snieznylew.republika.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...