Jump to content
Dogomania

Lhasa apso (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

sylv napisał(a):
Savannah,
trudno nie przyznać Ci racji. Bywają takie sytuacje, bywają sytuacje odwrotne.
Oczywiście w przypadku takich ras jak Lhasa pewną znaczącą rolę może odgrywać jeszcze sposób przygotowania psa do wystawy.
Wszystko zależy od tego kto, gdzie i dlaczego.:lol:

EwikB napisał(a):
Popieram.Świetny pies to jedno, ale odpowiednia pielęgnacja i prezentacja to drugie.To wszystko idzie w parze.Można mieć pieknego psa ale np. skaczącego po ringu, czy nie umiejącego stać i napewno się traci.
Trzeba troszke pracy włozyć w to aby nasz futrzak odpowiednio prezentował i zachowywał sie w ringu.
Pies tak jak i my miewa lepsze i gorsze dni i to przekłada sie również na zaprezentowanie sie podczas oceny

Dokładnie o to mi chodziło ! Rzeczywiscie zapomniałam wspomniec o groomingu.. Fakt, pracy trzeba duzo włozyc w psa, w kazdego psa, a zwłaszcza w takiego troche bardziej 'ufutrzonego' :) A juz zwłaszcza wtedy gdy chce sie z nim odnosic sukcesy na ringu. Ale uwazam ze taka praca jest całkiem przyjemna, zwłaszcza jak pies odnosi sukcesy, na pewno to jeszcze bardziej motywuje własiciela :)
Dokładnie jest tak jak piszesz EwikB, pies moze miec swoj gorszy lub lepszy dzien, a prawda jest fakt, ze niestety nawet chwilka niedyspozycji przy porownywaniu psow w danej stawce moze powodowac spadniecie na nizsza lokate...

Gosia i kropki napisał(a):
Lidka - ja dobrze wiem o co Ci chodziło ;) Dziekuje za miłe słowa, a kciuki przydadza się nie powiem :)

To sie ciesze, ze sie zrozumiałysmy! Jeszcze raz gratuluje i wiesz, sukcesow jak najwiekszych to ja Wam zycze z całego serca :) Czekamy na nowe zdjecia Sixtena!

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witajcie
Gratulacje Ewus - maluszki slodziutkie jak zawsze - super!!! :loveu:
Witam rowniez Gosie i jej Sixten`a - sama mialam miec juz dawno suczke z tej hodowli, juz byla zaklepana, ale moj mąz wolal kupic za te pieniadze papuge are:angryy:.
Ciesze sie, ze maly rozwija sie dobrze i trzymam kciuki za jego karire - hmm, a kolorek, mnie sie podoba:cool3:

Posted

Oj, zupelnie nieswiadomie i niepotrzebnie wywolalam zamieszanie. :oops: Coz, jestem mloda stazem wystawowym i moze zbyt naiwnie pelna wiary w to, ze "cnota obroni sie sama". Niewlasciwie zrozumialam Twoja wypowiedz Savannah, ale w troche bardziej zyczliwy sposob wyjasnili mi Twoje stanowisko inni.
Nieporozumienie jednak nie wzielo sie z niczego, poniewaz zdarzylo mi sie juz pasc ofiara podejrzen/pomowien, ze na jednej z wystaw Liko dostala Zw.Ml. tylko dlatego, ze hodowca byl na ringu (oczywiscie nie jako sedzia). A ja swiecie wierze, ze tylko zdanie sedziego jest wazne i tylko sedzia obiektywnie i niezawisle ocenia i przyznaje oceny i tytuly, a nie tlumacz, sekretarz czy gospodarz ringu. Inaczej, jaki sens mialyby wystawy?

Posted

Baha napisał(a):
witajcie
Gratulacje Ewus - maluszki slodziutkie jak zawsze - super!!! :loveu:
Witam rowniez Gosie i jej Sixten`a - sama mialam miec juz dawno suczke z tej hodowli, juz byla zaklepana, ale moj mąz wolal kupic za te pieniadze papuge are:angryy:.
Ciesze sie, ze maly rozwija sie dobrze i trzymam kciuki za jego karire - hmm, a kolorek, mnie sie podoba:cool3:

Ja równiż przylączam się do gratulacji.Również dla Agaty i jej maluchów.Baha-masz papugę Are:multi: to niesamowite...Zawsze fascynowały mnie takie cuda.Napisz jak ona dogaduje się z psiakami?

Posted

ary juz nie mam, ryk osla to nic w porownaniu z krzykiem arrusi:diabloti:
Ona nie cierpiala mojego męża - wracakl z pracy a ona w ryk:evil_lol: i tak do nocy, wytrzymal krótko... stracil kase:angryy::angryy:...a moja lhasa poszlo w swiat...:mad:

Posted

Baha napisał(a):
ary juz nie mam, ryk osla to nic w porownaniu z krzykiem arrusi:diabloti:

o tak swięta prawda :diabloti:

u mnie w domu tez długo nie została ;p kilka razy w nocy jak zaczeła sie drzeć to właczył sie alarm antystłuczeniowy

Posted

Wczoraj wybrałam sie na spacer nad Wisłę z moimi panienkami, niestety z powodu " halnego " nie zabawiłam zbyt długo. Groziło wywianiem totalnym:cool3:
Ponizej moje futerka - jedyne ich zdjęcie razem

k

Posted

Ewa, foteczki super:lol:....futrzaki świetnie wyglądają na wietrze:lol:
Zabaweczka rośnie na kolejną gwiazdeczkę ringów :p

Posted

Ależ Ewcia ładnie ustawiasz te maluchy,kiedy my się tak nauczymyyyy:multi::)) Piękna Zabawka.U nas wczoraj też wiało strasznie,jednym słowem sztorm na morzu.
Co do papugi..hihi to ja miałam kiedys Aleksandriettę i też wytrzymalismy tylko kilka dni.Trafiła do mojej koleżanki,która wykazała dużo cierpliwosci i jest teraz super oswojona i np.przynosi jej pokarm i chce karmic jej ucho ..ale pokrzyczec nadal lubi.Kupione papugi z dużej woliery są bardzo trudno już do oswojenia,poprostu są półdzikie.

Posted

Troche mnie tu nie było i mam zaległosci...:lol: A więc witam na forum Gosie;). Zdiecia z wiaterkiem fajowe:lol:. A my wczoraj byliśmy w Czechach na krajskiej wystawie w Dolnym Benesovie gdzie:

Codik:loveu:: V1, VT (czyli BOB Junior), a na finałach kolejny
BIS JUNIOR II :loveu: (na 32 psiaki)

Toffik:loveu:: V1, VT, VTM (czyli BOB), a już na ostatecznych finałach wystawy został wybrany do finałowej 6 najpiekniejszych psów wystawy :loveu: ( na 41 psiaków)

Natomiast ja na MP wystąpiłem z Codikiem;) i poraz kolejny wygrywając :lol: usyskałem tytuł BIS Junior Handler.

Posted

Wystawa bardzo fajna tylko straszny wiaterek, i włosy latały w każdą stronę:lol:. Całkiem inna organizacja... Nie było wybierania zw. w grupach FCI tylko z całości wystawy, i tym bardziej się cieszę, że Toffi spośród tylu psów dostał się do ścisłego finału. W Juniorach tak samo, nie w grupach tylko całość wystawy :lol:.

Posted

[quote name='Codik&Toffik']Wystawa bardzo fajna tylko straszny wiaterek, i włosy latały w każdą stronę:lol:. Całkiem inna organizacja... Nie było wybierania zw. w grupach FCI tylko z całości wystawy, i tym bardziej się cieszę, że Toffi spośród tylu psów dostał się do ścisłego finału. W Juniorach tak samo, nie w grupach tylko całosć wystawy :lol:.

Gratulacje :lol:

Posted

Ewik,
super fotki, maluda prezentuje się bardzo ładnie.

Codik&Toffik,
gratulacje, bardzo ładne wyniki. Oczywiście zgodnie z tradycją prosze
o stawkę, no i oczywiście o zdjęcia.

Posted

Stawkę będę mieć jak doślą mi katalog... Chyba, ze ktoś siedzi na dogo z Czech, to poda ... A zdięć nie mam bo nie miał kto robić, ale mam nadzieję, ze doślą mi znajomi z Czech:lol:.

Posted

Zabawka wygląda uroczo! :loveu::loveu::loveu: W końcu młodsza siostrzyczka Lharci :evil_lol:
Jaki długi włos już ma ;)
Pamiętam ją taką :loveu::

Codik&Toffik - wow, gratulacje ;)

Posted

witajcie
staweczka na Wrocław:

[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]KEVIN COSTNER [/FONT][FONT=Arial CE]Paber's [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]LORD DARTH VADER [/FONT][FONT=Arial CE]z Czańca [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]SIX STARS [/FONT][FONT=Arial CE]Chic Choix [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]SURPRISE BY LOVE [/FONT][FONT=Arial CE]z Czańca [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]

[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]CZAKO ŚNIEŻNY LEW [/FONT][FONT=Arial CE]Pobran-Sengu [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]MUNDSHAKE CARMEL [/FONT][FONT=Arial CE]Mały Budda [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT]

[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]TALISMAN [/FONT][FONT=Arial CE]Dar Tibetu [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]champion[/FONT]

[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]HIGH HOPES [/FONT][FONT=Arial CE]Ivepet [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]PROCION [/FONT][FONT=Arial CE]Adhara [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]SWEET SUPRISE [/FONT][FONT=Arial CE]z Czańca [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT]

[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]XANELLA [/FONT][FONT=Arial CE]Dar Tybetu [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]pośrednia[/FONT]

[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]KOOKAI [/FONT][FONT=Arial CE]Piaulau-Gou [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]TRASCHI-DELEG [/FONT][FONT=Arial CE]Lo-La-Ga TL [/FONT][FONT=Arial CE]suki[/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT]
[FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]UTOPIA [/FONT][FONT=Arial CE]Dar Tibetu [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT]

Posted

byc - będę , ale co i jak z fotami nie wiem, bo zalezy mi na niufce Sally, Carmelka to sama nie wiem po co zglaszali, on juz champion jest , czekamy na dyplom

Posted

Oj jakie cudo, śliczny piesek. Chyba w Polsce niema zbyt wielu psów z hodowli Chic Choix ?? A może się mylę ? Ja od pewnego czasu też się tej hodowli przyglądam i powiem szczerze, że chciałabym mieć pieska właśnie z tej hodowli, a czemu to się chyba nie trzeba dziwić..:loveu:

Posted

Sixten śliczny! Z pewnością wielka kariera przed nim;)
Ewa, Twoje futerka w biegu i na wietrze wyglądają (jak zawsze) super!
Sylwia, czy Ty też od początku września jesteś taka zalatana jak ja? Jakoś nie mogę w tym roku szkolnym złapać właściwego rytmu....
Postanowiłam dać w końcu po długim czasie znak że żyję:lol:
Wstawiam fotki moich dwóch ulubienic;)

Posted

[quote name='AgataM']Sixten śliczny! Z pewnością wielka kariera przed nim;)
Ewa, Twoje futerka w biegu i na wietrze wyglądają (jak zawsze) super!
Sylwia, czy Ty też od początku września jesteś taka zalatana jak ja? Jakoś nie mogę w tym roku szkolnym złapać właściwego rytmu....
Postanowiłam dać w końcu po długim czasie znak że żyję:lol:
Wstawiam fotki moich dwóch ulubienic;)

http://images28.fotosik.pl/86/a9626f8062f85ec7med.jpg

http://images12.fotosik.pl/105/2ecc139bdefa975fmed.jpg

Agatko piękne te Twoje dziewczyny :) dopiero były takie maloty:) a już takie panny ale ten czas szybko leci

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...