Savannah Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 sylv napisał(a):Savannah, trudno nie przyznać Ci racji. Bywają takie sytuacje, bywają sytuacje odwrotne. Oczywiście w przypadku takich ras jak Lhasa pewną znaczącą rolę może odgrywać jeszcze sposób przygotowania psa do wystawy. Wszystko zależy od tego kto, gdzie i dlaczego.:lol: EwikB napisał(a):Popieram.Świetny pies to jedno, ale odpowiednia pielęgnacja i prezentacja to drugie.To wszystko idzie w parze.Można mieć pieknego psa ale np. skaczącego po ringu, czy nie umiejącego stać i napewno się traci. Trzeba troszke pracy włozyć w to aby nasz futrzak odpowiednio prezentował i zachowywał sie w ringu. Pies tak jak i my miewa lepsze i gorsze dni i to przekłada sie również na zaprezentowanie sie podczas oceny Dokładnie o to mi chodziło ! Rzeczywiscie zapomniałam wspomniec o groomingu.. Fakt, pracy trzeba duzo włozyc w psa, w kazdego psa, a zwłaszcza w takiego troche bardziej 'ufutrzonego' :) A juz zwłaszcza wtedy gdy chce sie z nim odnosic sukcesy na ringu. Ale uwazam ze taka praca jest całkiem przyjemna, zwłaszcza jak pies odnosi sukcesy, na pewno to jeszcze bardziej motywuje własiciela :) Dokładnie jest tak jak piszesz EwikB, pies moze miec swoj gorszy lub lepszy dzien, a prawda jest fakt, ze niestety nawet chwilka niedyspozycji przy porownywaniu psow w danej stawce moze powodowac spadniecie na nizsza lokate... Gosia i kropki napisał(a):Lidka - ja dobrze wiem o co Ci chodziło ;) Dziekuje za miłe słowa, a kciuki przydadza się nie powiem :) To sie ciesze, ze sie zrozumiałysmy! Jeszcze raz gratuluje i wiesz, sukcesow jak najwiekszych to ja Wam zycze z całego serca :) Czekamy na nowe zdjecia Sixtena!
Baha Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 witajcie Gratulacje Ewus - maluszki slodziutkie jak zawsze - super!!! :loveu: Witam rowniez Gosie i jej Sixten`a - sama mialam miec juz dawno suczke z tej hodowli, juz byla zaklepana, ale moj mąz wolal kupic za te pieniadze papuge are:angryy:. Ciesze sie, ze maly rozwija sie dobrze i trzymam kciuki za jego karire - hmm, a kolorek, mnie sie podoba:cool3:
nefesza Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Oj, zupelnie nieswiadomie i niepotrzebnie wywolalam zamieszanie. :oops: Coz, jestem mloda stazem wystawowym i moze zbyt naiwnie pelna wiary w to, ze "cnota obroni sie sama". Niewlasciwie zrozumialam Twoja wypowiedz Savannah, ale w troche bardziej zyczliwy sposob wyjasnili mi Twoje stanowisko inni. Nieporozumienie jednak nie wzielo sie z niczego, poniewaz zdarzylo mi sie juz pasc ofiara podejrzen/pomowien, ze na jednej z wystaw Liko dostala Zw.Ml. tylko dlatego, ze hodowca byl na ringu (oczywiscie nie jako sedzia). A ja swiecie wierze, ze tylko zdanie sedziego jest wazne i tylko sedzia obiektywnie i niezawisle ocenia i przyznaje oceny i tytuly, a nie tlumacz, sekretarz czy gospodarz ringu. Inaczej, jaki sens mialyby wystawy?
koko Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Baha napisał(a):witajcie Gratulacje Ewus - maluszki slodziutkie jak zawsze - super!!! :loveu: Witam rowniez Gosie i jej Sixten`a - sama mialam miec juz dawno suczke z tej hodowli, juz byla zaklepana, ale moj mąz wolal kupic za te pieniadze papuge are:angryy:. Ciesze sie, ze maly rozwija sie dobrze i trzymam kciuki za jego karire - hmm, a kolorek, mnie sie podoba:cool3: Ja równiż przylączam się do gratulacji.Również dla Agaty i jej maluchów.Baha-masz papugę Are:multi: to niesamowite...Zawsze fascynowały mnie takie cuda.Napisz jak ona dogaduje się z psiakami?
Baha Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 ary juz nie mam, ryk osla to nic w porownaniu z krzykiem arrusi:diabloti: Ona nie cierpiala mojego męża - wracakl z pracy a ona w ryk:evil_lol: i tak do nocy, wytrzymal krótko... stracil kase:angryy::angryy:...a moja lhasa poszlo w swiat...:mad:
karolayna Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Baha napisał(a):ary juz nie mam, ryk osla to nic w porownaniu z krzykiem arrusi:diabloti: o tak swięta prawda :diabloti: u mnie w domu tez długo nie została ;p kilka razy w nocy jak zaczeła sie drzeć to właczył sie alarm antystłuczeniowy
EwikB Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Wczoraj wybrałam sie na spacer nad Wisłę z moimi panienkami, niestety z powodu " halnego " nie zabawiłam zbyt długo. Groziło wywianiem totalnym:cool3: Ponizej moje futerka - jedyne ich zdjęcie razem k
EwikB Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Teraz kilka foteczek mojej 6 -cio miesięcznej Zabawki. Nie da sie ukryć że sesja bardzo " zwiewna" :evil_lol::evil_lol:
Apso Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Ewa, foteczki super:lol:....futrzaki świetnie wyglądają na wietrze:lol: Zabaweczka rośnie na kolejną gwiazdeczkę ringów :p
mucha__ Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Ależ Ewcia ładnie ustawiasz te maluchy,kiedy my się tak nauczymyyyy:multi::)) Piękna Zabawka.U nas wczoraj też wiało strasznie,jednym słowem sztorm na morzu. Co do papugi..hihi to ja miałam kiedys Aleksandriettę i też wytrzymalismy tylko kilka dni.Trafiła do mojej koleżanki,która wykazała dużo cierpliwosci i jest teraz super oswojona i np.przynosi jej pokarm i chce karmic jej ucho ..ale pokrzyczec nadal lubi.Kupione papugi z dużej woliery są bardzo trudno już do oswojenia,poprostu są półdzikie.
Codik&Toffik Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Troche mnie tu nie było i mam zaległosci...:lol: A więc witam na forum Gosie;). Zdiecia z wiaterkiem fajowe:lol:. A my wczoraj byliśmy w Czechach na krajskiej wystawie w Dolnym Benesovie gdzie: Codik:loveu:: V1, VT (czyli BOB Junior), a na finałach kolejny BIS JUNIOR II :loveu: (na 32 psiaki) Toffik:loveu:: V1, VT, VTM (czyli BOB), a już na ostatecznych finałach wystawy został wybrany do finałowej 6 najpiekniejszych psów wystawy :loveu: ( na 41 psiaków) Natomiast ja na MP wystąpiłem z Codikiem;) i poraz kolejny wygrywając :lol: usyskałem tytuł BIS Junior Handler.
Codik&Toffik Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Wystawa bardzo fajna tylko straszny wiaterek, i włosy latały w każdą stronę:lol:. Całkiem inna organizacja... Nie było wybierania zw. w grupach FCI tylko z całości wystawy, i tym bardziej się cieszę, że Toffi spośród tylu psów dostał się do ścisłego finału. W Juniorach tak samo, nie w grupach tylko całość wystawy :lol:.
Apso Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Codik&Toffik']Wystawa bardzo fajna tylko straszny wiaterek, i włosy latały w każdą stronę:lol:. Całkiem inna organizacja... Nie było wybierania zw. w grupach FCI tylko z całości wystawy, i tym bardziej się cieszę, że Toffi spośród tylu psów dostał się do ścisłego finału. W Juniorach tak samo, nie w grupach tylko całosć wystawy :lol:. Gratulacje :lol:
sylv Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Ewik, super fotki, maluda prezentuje się bardzo ładnie. Codik&Toffik, gratulacje, bardzo ładne wyniki. Oczywiście zgodnie z tradycją prosze o stawkę, no i oczywiście o zdjęcia.
Codik&Toffik Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Stawkę będę mieć jak doślą mi katalog... Chyba, ze ktoś siedzi na dogo z Czech, to poda ... A zdięć nie mam bo nie miał kto robić, ale mam nadzieję, ze doślą mi znajomi z Czech:lol:.
bognik Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Zabawka wygląda uroczo! :loveu::loveu::loveu: W końcu młodsza siostrzyczka Lharci :evil_lol: Jaki długi włos już ma ;) Pamiętam ją taką :loveu:: Codik&Toffik - wow, gratulacje ;)
Baha Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 witajcie staweczka na Wrocław: [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]KEVIN COSTNER [/FONT][FONT=Arial CE]Paber's [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]LORD DARTH VADER [/FONT][FONT=Arial CE]z Czańca [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]SIX STARS [/FONT][FONT=Arial CE]Chic Choix [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]SURPRISE BY LOVE [/FONT][FONT=Arial CE]z Czańca [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]CZAKO ŚNIEŻNY LEW [/FONT][FONT=Arial CE]Pobran-Sengu [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]MUNDSHAKE CARMEL [/FONT][FONT=Arial CE]Mały Budda [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]TALISMAN [/FONT][FONT=Arial CE]Dar Tibetu [/FONT][FONT=Arial CE]psy [/FONT][FONT=Arial CE]champion[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]HIGH HOPES [/FONT][FONT=Arial CE]Ivepet [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]PROCION [/FONT][FONT=Arial CE]Adhara [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]SWEET SUPRISE [/FONT][FONT=Arial CE]z Czańca [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]młodzież[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]XANELLA [/FONT][FONT=Arial CE]Dar Tybetu [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]pośrednia[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]KOOKAI [/FONT][FONT=Arial CE]Piaulau-Gou [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]TRASCHI-DELEG [/FONT][FONT=Arial CE]Lo-La-Ga TL [/FONT][FONT=Arial CE]suki[/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT] [FONT=Arial CE]Lhasa apso [/FONT][FONT=Arial CE]UTOPIA [/FONT][FONT=Arial CE]Dar Tibetu [/FONT][FONT=Arial CE]suki [/FONT][FONT=Arial CE]otwarta[/FONT]
nefesza Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 No no no, staweczka ciekawa.... szczegolnie rywalizacja w chlopcach w mlodziezy zapowiadasie interesujaco :) Kto bedzie i porobi fotki?
Baha Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 byc - będę , ale co i jak z fotami nie wiem, bo zalezy mi na niufce Sally, Carmelka to sama nie wiem po co zglaszali, on juz champion jest , czekamy na dyplom
robson Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Oj jakie cudo, śliczny piesek. Chyba w Polsce niema zbyt wielu psów z hodowli Chic Choix ?? A może się mylę ? Ja od pewnego czasu też się tej hodowli przyglądam i powiem szczerze, że chciałabym mieć pieska właśnie z tej hodowli, a czemu to się chyba nie trzeba dziwić..:loveu:
AgataM Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Sixten śliczny! Z pewnością wielka kariera przed nim;) Ewa, Twoje futerka w biegu i na wietrze wyglądają (jak zawsze) super! Sylwia, czy Ty też od początku września jesteś taka zalatana jak ja? Jakoś nie mogę w tym roku szkolnym złapać właściwego rytmu.... Postanowiłam dać w końcu po długim czasie znak że żyję:lol: Wstawiam fotki moich dwóch ulubienic;)
Dora32 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='AgataM']Sixten śliczny! Z pewnością wielka kariera przed nim;) Ewa, Twoje futerka w biegu i na wietrze wyglądają (jak zawsze) super! Sylwia, czy Ty też od początku września jesteś taka zalatana jak ja? Jakoś nie mogę w tym roku szkolnym złapać właściwego rytmu.... Postanowiłam dać w końcu po długim czasie znak że żyję:lol: Wstawiam fotki moich dwóch ulubienic;) http://images28.fotosik.pl/86/a9626f8062f85ec7med.jpg http://images12.fotosik.pl/105/2ecc139bdefa975fmed.jpg Agatko piękne te Twoje dziewczyny :) dopiero były takie maloty:) a już takie panny ale ten czas szybko leci
Savannah Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 http://img146.imageshack.us/img146/8589/sixten4jx7.jpg Gosiu Sixten jest CUDOWNY !!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: A ta szyja !:loveu:
Recommended Posts