Jump to content
Dogomania

Lhasa apso (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje dla wszystkich wystawiających sie w ten długi weekend.

Nieco brakuje mi wystaw, ale coż...brak czasu i napięty plan akurat w te weekendy kiedy sa wystawy... mam nadzieje, że sie to jakoś zmieni i pojawie sie z moimi lhasa na ringach;)

Posted

[quote name='sylv']

sylv,

Czy tak trudno zastosowac sie do regulaminowej wielkosci zdjec!

Mod.

Przepraszam, to była pomyłka, postaram się już być grzeczna.:lol:

Posted

[quote name='sylv']Tak dla zmiany tematu : mój "pies z odzysku" - AKIS po pięciomiesięcznym pobycie w normalnych warunkach.
http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/203470.jpg

sylv,

Czy tak trudno zastosowac sie do regulaminowej wielkosci zdjec!

Mod.

Sylwia, Akis był pierwszym lhasakiem ,który baaaardzo mi się spodbał. Pamiętam, że podczas pierwszych rozmów o kupnie psa mówiłam Ewie, iż chciałabym psa takiego jak Akis (widziałam jego łobuzerską szczenięcą fotkę na stronce u Ewy i nie miałam wtedy jeszcze zielonego pojęcia jak to jest z tymi kolorami u lhasaków:shake: ), potem urodziła sie Dafi - moja łaciata krówka, której siostrę już znałam, i mnie zauroczyła;) . Jeśli kiedyś, u kogoś żyło mu się źle:mad: , to bardzo bobrze, że wrócił do ciebie:ylsuper: :ylsuper: :ylsuper::ylsuper: :ylsuper: . Pozdrawiam serdecznie. Agata

Posted

Dora32,

Bardzo prosze wyedytuj swoj post tak, aby zdjecia w nim umieszczone albo zmniejszyc albo zamienic na linki. W przeciwnym wypadku, to co jest nieregulamiowe zostanie skasowane! :angryy:

Mod.

Posted

[quote name='Wind']Dora32,

Bardzo prosze wyedytuj swoj post tak, aby zdjecia w nim umieszczone albo zmniejszyc albo zamienic na linki. W przeciwnym wypadku, to co jest nieregulamiowe zostanie skasowane! :angryy:

Mod.

Juz usunęłam . Obiecuję poprawę. :oops:

Guest marketa2312
Posted

EwikB napisał(a):
Właśnie przeczytałam " wymianę zdań " po bydgoskiej wystawie, szkoda że znów z nutka złośliwosci co niektórych osób:-(
Na samej wystawie było natomiast bardzo sympatycznie :-)
Co do "szuflad" to mimo że stałam pod ringiem nie słyszałam takiego stwierdzenia, tym bardziej że zaden z wystawianych psiaków takowej nie ma.Natomiast w pewnym momencie oceniający mieli dylemat jaki zgryz ma mieć lhasa, gdyż na ringu pojawiły się i lhasa z przodozgryzem i z nozycami.
Niestety ta wystawa to nie jedyna, gdzie pokazywane są lhasa z wadą zgryzu ( wzorzec mówi, ze lhasa ma mieć przodozgryz) Na niektórych wystawach bywało nawet pół na pół.I ta dendencja wzrasta.W Polsce wielokrotnie sędziowie nie wiedzą , albo nie chcą widzieć tej wady. Był również przypadek gdzie osoba oceniająca ( zaznaczę ze nie chodzi o moje psy) na jednej wystawie obniżyła ocęne za brak przodozgryzu a na innej nie był to problem.
I mimo że na większości wystaw w Pl ( bo za granicą często jest inaczej) sędziowie nie zwracają uwagi, to hodowcy jednak powinni , ponieważ używajac w hodowli zwierząt wadliwych następuje utwalenie cechy i co za tym idzie coraz wiekszy odstek szczeniąt z nożycami, który w przypadku lhasa apso jest zgryzem wadliwym.

Kasjana:

NO to moze pani Ewo nigdy pani nie miala szczeniąt które miały by zły zgryz?

Posted

AgataM napisał(a):
Jeśli kiedyś, u kogoś żyło mu się źle:mad: , to bardzo bobrze, że wrócił do ciebie:ylsuper: :ylsuper: :ylsuper::ylsuper: :ylsuper: . Pozdrawiam serdecznie. Agata

No coż, ja wiem tyle, że jego stan nie był zachwycający,całą resztę zna tylko on :cool3: .
Co do jego łobuzerstwa..........., najspokojniejszy lhasak jakiego znam.
Wczoraj skończył 3 lata. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.
Pozdrawiam, drapanki dla dziewczynek.

Guest marketa2312
Posted

Ale sobie poczytałam WOOW WOOOW WOOOW!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
nawet niewiedziałam że moja córeczka aż tak się udziela tutaj!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Oczywiście gratuluję wszystkim lhasakomaniakom odnoszących sukcesy!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:
a to nasza żabcia :

Posted

na Międzynarodowej wystawie w Niemczech, w Dortmundzie FU-CHAO Lhamco Laco wygrał młodzież!!! Marketa WIELKIE GRATULACJE!!! tym bardziej, że to jego debiut w klasie młodzieży :)
na razie nie wiem co było ale jak tylko się dowiem to napisze, pewnie Leoni wysle jakies fotki :)

Posted

Super, gratulujemy! Milo obserwować jak polskie LA sie wybijają zagranicą. Tez mialam smaczek na Dortmund, a jednak życie troszke pokrzyżowało plany. Czekam na fotorelacje :)

Posted

Pamietam, na BIS Puppy byl 3, pies bardzo mi przypadł do gustu :) Z tego co wiem, w sukach młodzież wzięła Ti La Shu ONCE IN A BLUE MOON.

Posted

Info z Dortmundu dla zainteresowanych:
BOB Dharmakaya Djomo-Lag
BOS pies Kokomo Close to perfection

sedziowal Uwe Fisher

Posted

Pearl napisał(a):
Info z Dortmundu dla zainteresowanych:
BOB Dharmakaya Djomo-Lag
BOS pies Kokomo Close to perfection

sedziowal Uwe Fisher

Gratulacje dla wygranych w Dortmundzie, głownie dla rodzinki Jowka :lol:
Pełne wyniki pewnie niedługo będa w necie

Posted

stawka Łódź
sędzia Tatiana Urek- Słowenia
PSY
kl.mł
Czako Śnieżny Lew,
Lapis Azurowa Amhara
SUKI
kl.mł.
Koshiko Piaulau Gou,
Limor Azurowa Amhara ,
Livia Magnum Sal
kl.otw
Bastylia Lazuryt

Posted

Dzidtka napisał(a):
stawka Łódź
sędzia Tatiana Urek- Słowenia
PSY
kl.mł
Czako Śnieżny Lew,
Lapis Azurowa Amhara
SUKI
kl.mł.
Koshiko Piaulau Gou,
Limor Azurowa Amhara ,
Livia Magnum Sal
kl.otw
Bastylia Lazuryt

ok dzieki a jaki był wynik bo nie było nas z Livką

Posted

[quote name='Dzidtka']na Międzynarodowej wystawie w Niemczech, w Dortmundzie FU-CHAO Lhamco Laco wygrał młodzież!!! Marketa WIELKIE GRATULACJE!!! tym bardziej, że to jego debiut w klasie młodzieży :)
na razie nie wiem co było ale jak tylko się dowiem to napisze, pewnie Leoni wysle jakies fotki :)

wielkie gratulacje dla chłopaka ,bardzo cieszy wygrana lasa z Polskiej Hodowli to jest wizerunek naszych wszystkich hodowli za granicą .Kazdy sukces naszych lasa za granica obojetnie z której od nas hodowli jest dla kazdych z nas sukcesem mysle ze kazdy to rozumie .Cieszenie sie z przegranych naszych psów jest nieopowiedzialne ,wystarczy ze juz pani z obrony zwierzat zrobiła nam hodowcą z Polski głupawą reklame w Dani zrównująć nas wszystkich do producentów a nie hodowców z serca jeszcze raz wiec gratulacje dla Markety

Guest marketa2312
Posted

:loveu::loveu::loveu:
A to nasz FU CHAO Lhamco Laco , wygrał w konkurencji 5 psów a był najmłodszy!!!Co nas cieszy ogromnie!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='marketa2312']:loveu::loveu::loveu:
A to nasz FU CHAO Lhamco Laco , wygrał w konkurencji 5 psów a był najmłodszy!!!Co nas cieszy ogromnie!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Gratulacje!!!! To naprawde piekny pies. Gratulacje dla Hodowczyni i właścicielki.

Posted

oj Fu Chao jeszcze nie raz wygra w Holandii, Niemczech, pewnie go Leonii do Belgii zabierze no i do nas do Polski :)

wyniki z Łodzi są chyba tajne ;) a jakiś lhasaczek był na BOG Junior na pudle, to super, jednak lhasaki bardzo często są zauważane na finałach

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...