Cockerek Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 nefesza napisał(a):Proszę bardzo, z powodu braku kompa w domu (wciaz!!!) przyszlam wczesniej do pracy i przepisalam :D :o :o :o O Jezu! Ja to zawsze wpadam na ostatnią chwilę! Tym bardziej podziwiam nefesza twoje poświęcenie! :P
Baha Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Podziele sie z Wami tym, co mnie dzis spotkalo: Dzis wystawialam moja Lhaske we Lvovie. Wróciłysmy do domu o godz.19.30 - Ukraina - normalny niby kraj. Wyjechalam z Rzeszowa po północy - przesiadka w Przemyślu do innego samochodu i w droge. W strone do Lvova - odprawa w Medyce - 3 psy i 3 osoby - 1 GODZINA:) Wystawa na hali, ringi duże, atmosfera na poziomie. Sedziowanie dokladne - zmienili nam sędziego - sędziowala węgierka - moja suka Lhasa Apso Tanka Sundara otrzymla CAC,BOB,CACIB - czym ukonczyla Interchampionat. Mam to co chcialam - i bardzo sie z tego ciesze :lol: - teraz mam w domu juz dwie INT.CH. - matke i córke. Na wybory grup i BIS nie czekalysmy - w nocy, kiedy wyjezdzalysmy na Ukraine, kolejka po przeciwnej stronie byla bardzo długa... :o Wyjechalysmy ze Lvova po 12, na granicy bylysmy przed 14 - odprawa po stronie ukrainskiej poszla dosc sprawnie, a schody zaczely sie ze strony naszych celników - nie interesowalo ich, ze jedziemy z psami, ze jest goraco, ze chcemy cos wspomuc ich decyzje - stalismy 4 godz. w koncu o 18 przejechalysmy szlaban graniczny... Oplacilo sie tam pojechac, inni dogomaniacy pochwala sie juz sami, a tez maja czy:)
bognik Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 No to ogromne gratulacje !!!!!! :multi: Życze kolejnych, takich sukcesów :P
Daga_i_Oskar Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Baha, i od nas przyjmij serdeczne gratulacje, oby tak dalej, bravo !
Baha Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 witajcie Dziekuje za miłe słowa i chwale sie dalej, a jakże. Wczoraj padłam, Honda nie zrobiona, mialam nie wystawiac jej w Rzeszowie. Ale...obiecalam dzieciom, ze wezmą udzial w konkurencji"Dziecko i pies" wiec... wstałam o 6 rano i zabrałam się za Hondzie. Efekt był taki, ze najpierw wygrała w sukach - BOS, potem z psem BOB , a na grupie tylko drugie miejsce - II BOG :wink: aaa, i jeszcze 3 miejsce wsród najpiekniejszych psów z naszego oddziału (a jest ich sporo). To bardzo udany weekend.. Zdjęc mam tylko kilka , ale wstawie wieczorkiem
bognik Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 No to jeszcze większe gratulacje :P !!!! Ładnie, ładnie poszło :smilecol: Czekamy na zdjęcia :)
Baha Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 zdjecia Hondy (i ja sie pojawiam) są na "Wystawy" wystawa Rzeszow:-) Zapraszam
maga18 Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Baha gratuluje!! A fotki wstaw tez tu http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=26271 - ozdobne z Rzeszowa :wink:
EwikB Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Baha ogromne gratulacje i dla mamy i dla córki ( oczywiscie kudłatych) :lol: My dziś wystawialismy sie w Toruniu ( upał okropny) Jowo wygrał CWC i BOB czym ukończył swój kolejny, czyli piąty championacik a na finałach dołozył BOG III :) pozdrawiam Ewa
Maya_Alex Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Baha napisał(a):witajcie Dziekuje za miłe słowa i chwale sie dalej, a jakże. Wczoraj padłam, Honda nie zrobiona, mialam nie wystawiac jej w Rzeszowie. Ale...obiecalam dzieciom, ze wezmą udzial w konkurencji"Dziecko i pies" wiec... wstałam o 6 rano i zabrałam się za Hondzie. Efekt był taki, ze najpierw wygrała w sukach - BOS, potem z psem BOB , a na grupie tylko drugie miejsce - II BOG :wink: aaa, i jeszcze 3 miejsce wsród najpiekniejszych psów z naszego oddziału (a jest ich sporo). To bardzo udany weekend.. Zdjęc mam tylko kilka , ale wstawie wieczorkiem Ja wprawdzie składałam osobiście, ale powtórzę - serdecznie gratuluję. Suczka jest śliczna :wink:
Maya_Alex Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 EwikB napisał(a):Baha ogromne gratulacje i dla mamy i dla córki ( oczywiscie kudłatych) :lol: My dziś wystawialismy sie w Toruniu ( upał okropny) Jowo wygrał CWC i BOB czym ukończył swój kolejny, czyli piąty championacik a na finałach dołozył BOG III :) pozdrawiam Ewa Ewik :BIG: gratulacje!!! Wyściskaj ode mnie Jowka :D
Baha Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Maya, wczoraj widzialas moją starsza suczke, a dzis szalała jej córka - czarna lhasaczka:-) Ja tez gratuluje wczorajszej wygranej:-) -nie pozegnalismy sie, ale to z wiadomej przyczyny (...bylam nieco zdenerwowana...)
Maya_Alex Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Rozumiem, że młodsza to ta, której zdjęcie masz w avatarze? Rozumiem twoje zdenerwowanie. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończylo :wink:
bognik Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 EwikB napisał(a): My dziś wystawialismy sie w Toruniu ( upał okropny) Jowo wygrał CWC i BOB czym ukończył swój kolejny, czyli piąty championacik a na finałach dołozył BOG III :) pozdrawiam Ewa Kolejne gratulacje dla Jowa !!!!!!!! :smilecol:
bognik Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Niedawno wróciłam od znajomego i zaufanego weterynarza. Specjalnie jechaliśmy do niego do Piły z Lharą. Weterynarz ją obejrzał i powiedział że jest zdrowa, zadbana i ładna :) Zna lhasa apso i powiedział że w Pile są 2 lhasaki (o ile się nie myli, 1 jest na pewno) z rodowodem. Ciekawe z jakich hodowli mają swoje psiaki :)
nefesza Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 I ja przylaczam sie do gratulacji dla wszystkich zwyciezcow!!! I nareszcie, NARESZCIE mam juz kompa w domu :lol: Od jutra zaczynam netowe szalenstwa :) A poki co, przytocze kolejny fragment o lhasaczkach, na jaki natrafilam w ksiazce - tym razem to lekka beletrystyka, z psami w roli drugoplanowej :wink: "Ale przyczyna calego zamieszania stal sie maly lhasa apso, ktory przecial im droge. Psy tej rasy wygladaja na slodziudkie. Wtajemniczeni jednak wiedza, ze sa one z piekla rodem. Nie wolno dac sie zwiesc ich niewielkiemu rozmiarowi, malenkim czarnym oczkom i noskom, malym rozowym jezyczkom, kedzierzawej bialej siersci i uroczemu sposobowi chodzenia, jak z kreskowek. To prawdziwe diably wcielone. A ich wlasciciele to w 99% przypadkow adwokaci diabla. Nie ma dla nich ukochanszych pieskow, wazniejszych, inteligentniejszych, milszych, lepszych. Jak rodzice, ktorzy mysla, ze ich dziecko jest idealem, tak wlasciciele lhasa apso uwazaja za wielce zabawne, kiedy ich male diably wspinaja sie na ludzi, drapia, biegaja miedzy nogami, placza smycze, chwytaja zebami glaszczace ich dlonie, czy tez, jak to sie stalo tego ranka, przebiegaja bez opamietania przez stado psow, ujadajac przy tym zaciekle. Kiedy Nina wrzeszczala, zeby ja czy go zatrzymac, pani tego czarciego nasienia zasmiewala sie do rozpuku, podziwiajac popisy swojego pieszczoszka." "Dziewczyna, pies i on", L. Schnur, Krakow 2005
EwikB Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Dziewczyny dziekuje za gratulację :oops: Nefesza opis jest super - szukaj jeszcze takich fajnych opisów, mam nawet pomysł do czego sie przydadzą pozdrawiam Ewa
bognik Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Fajny ten fragment :D Nasze kochane diabełki :diabloti: nefesza - że Ci się chciało przepisywać :P , dzięki :wink:
nefesza Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Eeee tam, tylko ciekawe, czemu wczesniej nie trafialam na lhasaki w ksiazkach? Wcale nie czytam teraz wiecej :wink: Acha, w dalszej czesci ksiazki ten sam lhasa podcina od tylu tytulowa Nine, co konczy sie urazem przemieszczenia kosci w kolanie....... a ze fragment malo profesjonalny - czyzby lhasaczki byly tylko biale? :wink: Ewik, a co to za tajemniczy pomysl? FYI - Prawdopodobnie dzisiaj zaczynam reaktywowac galerie Liko 8)
anii Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 nefesza napisał(a): FYI - Prawdopodobnie dzisiaj zaczynam reaktywowac galerie Liko 8) Dokladnie, bo ja tam zagladam, a tam zero nowosci :evilbat:
nefesza Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 anii napisał(a):nefesza napisał(a): FYI - Prawdopodobnie dzisiaj zaczynam reaktywowac galerie Liko 8) Dokladnie, bo ja tam zagladam, a tam zero nowosci :evilbat: Och nadrobie z nawiazka :D i powspominamy lato :wink:
Recommended Posts