Codik&Toffik Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Jeszcze raz bardzo dziękuje za gratulacje !!!:loveu: Bona bardzo łądnie wygląda, miałem okazji ją zobaczyć w Poznaniu;) AgataM - mam nadzieję, że spotkamy sie gdzieś w 2008 na wystawie:lol:, bo w '07 nie mieliśmy okazji :-( A ja wklejam jeszcze zdięcia z Młodego Prezentera :lol:
agata56 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Bartek Gratuluje... Sylwia Bona jest śliczna :)... chyba zaczne krazyc w Twoich okolicach zeby poogladac sobie na zywo ;)
Codik&Toffik Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 agata56 napisał(a):Bartek Gratuluje... Sylwia Bona jest śliczna :)... chyba zaczne krazyc w Twoich okolicach zeby poogladac sobie na zywo ;) Bardzo dziękuje :loveu: Do zobaczenia na wystawach;) No i pozdrowienia dla Dyzia:lol:
sylv Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 agata56 napisał(a):chyba zaczne krazyc w Twoich okolicach zeby poogladac sobie na zywo ;) Agnieszka, Nie ma sprawy, możesz krążyć, tylko prościej chyba będzie nas odwiedzić :lol:. Andrzej, ładne dzieło :)
Diablica Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Wstawiam Sobolowe Maleństwo po kąpieli:) a tak wypoczywa:)
sylv Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 No tak, zmęczył się chłopak:evil_lol:, tyle pracy: wykąpać się, uczesać i wysuszyć. Nalęży mu się odpoczynek.:lol:
Gosia & c.o. Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Fotki super :):) A tak nawiasem mówiąc czy ktoś wie cos wiecej o tych cudenkach u nas w Polsce?? Uwielbiam je:loveu::loveu:
Baha Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 hehehm sama mam 3 prosiaki długowłose;) shelty i peruwianki:-)
Gosia & c.o. Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Eee to super :lol: A papilotujesz?? :cool3:
Baha Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Gosiu, NIE!!! Prosiaczki mam dla siebie futerko maja długie, ale nie wystawiam ich;) a oto one: oto moje prosiaczki: Lucky Pumilo - tu 8 miesiecy i dzewczynki: Sherma - i Perła http://img20.imageshack.us/my.php?image=1006862bd3.jpg http://img20.imageshack.us/my.php?image=1006877ys7.jpg i razem http://img20.imageshack.us/my.php?image=1006858tt6.jpg http://img20.imageshack.us/my.php?image=1006878sw4.jpg
sylv Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Dobre zestawienie :multi:. Jak już nie będę mogła przebierać nogami to sobie kupię taki substytut Lhasaka :evil_lol:.
Sundara Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Basiu, to ja nie wiedziałam, że Ty masz takie miniaturowe lhasa apso ;) Ślicznotki.
Lhapsot Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 NIESAMOWITE!!! Sundara Lhasaki w Polsce od 79 roku.... a ja nie potrafię historii polskich posklecać do kupy... Kłaniam sie nisko... Andrzej.
nefesza Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Naprawde boskie! Basiu, a one nie w klatce???? Sylwia, gryzon to jednak nie pies.... mialam parke szyli w domu i powiedzialam sobie - nigdy wiecej gryzonia w domu! Ale u kogos, czy na fotkach - cudowne!
Lhapsot Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Sundara napisał(a):Witam, ale właściwie o co chodzi? O obecność Pani Elzbieto, przede wszystkim o obecność po tak długiej przerwie, ale nie tylko... ...równiez i o to, co było przed O'Jataką, Royal Charm itd., bo ... nie potrafię dotrzeć do tego, co było przed nimi ... aż od wspomnianego przez Pania w innym miejscu - 1979 roku. No i parę jeszcze innych pytań, które być moze rozwieją moje wątpliwości a i przydadzą się kolejnym, by mity nie były powielane. Odtwarzam m.in. obecność lhasaków w Polsce i trudno mi zebrać te informacje, które sa najbliższe rzeczywistości. Goraco pozdrawiam, Andrzej.
Sundara Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Jest mi bardzo miło, że jeszcze ktoś o mnie pamięta. Bardzo dziękuję. Oczywiście w miarę swoim możliwości pomogę w odtwarzaniu historii lhasa apso w Polsce. O ile uda mi się dotrzec do moich kiedys zgromadzonych materiałów to nie będzie problemu. Boję się, że jednak część poginęła podczas przeprowadzki. Juz od 7 lat nie mieszkam w Zakopanem. Ostatnio znalazłam autentyczny rodowód pieska sprowadzonego z Indii do Zakopanego. Był to napewno jeden z pierwszych lhasaapso. Oprócz Wandy Rutkiewicz wielu himalaistów sprowadziło lhasa apso. Mam kontakt z Panią, która miała dwie suczki lhasa apso - córki psów sprowadzonych przez dyrektora Muzeum Azji i Pacyfiku. On też kilkanaście lat temu zorganizował wystawę poświęconą lhasa apso. Wystawa na którą bylam zaproszona znajdowała się na terenie ogrodu zoologicznego w Warszawie w drewnianym stylowym budyneczku, który na tę okoliczność miał wystrój tybetański. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć. Były tam różne rzeczy poświęcone lhasa apso, także dużo zdjęć z Tybetu i Nepalu. Chciałam tez sprostowac moją informację dotyczącą daty 1979. To chyba wynik zmęczenia i pośpiechu ale przecież pierwsza suczka sprowadzona do mojej hodowli Gala Tatranska Romanca urodziła się w 1989 r a odeszła w zeszłym roku w wieku 18 lat. A poniżej zdjęcia moich staruszków : Royal Charm z Kybely Bochemia (czarna) 14 lat O'Jataka vom Tschibu (12 lat)
Baha Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Witaj Elu kochana;):multi: Jakże miło Cię tutaj powitac. Buziaczki dla tatusia i mamusi Ciumelka;):bigcool:
Codik&Toffik Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 [quote name='Sundara']Jest mi bardzo miło, że jeszcze ktoś o mnie pamięta. Bardzo dziękuję. Oczywiście w miarę swoim możliwości pomogę w odtwarzaniu historii lhasa apso w Polsce. O ile uda mi się dotrzec do moich kiedys zgromadzonych materiałów to nie będzie problemu. Boję się, że jednak część poginęła podczas przeprowadzki. Juz od 7 lat nie mieszkam w Zakopanem. Ostatnio znalazłam autentyczny rodowód pieska sprowadzonego z Indii do Zakopanego. Był to napewno jeden z pierwszych lhasaapso. Oprócz Wandy Rutkiewicz wielu himalaistów sprowadziło lhasa apso. Mam kontakt z Panią, która miała dwie suczki lhasa apso - córki psów sprowadzonych przez dyrektora Muzeum Azji i Pacyfiku. On też kilkanaście lat temu zorganizował wystawę poświęconą lhasa apso. Wystawa na którą bylam zaproszona znajdowała się na terenie ogrodu zoologicznego w Warszawie w drewnianym stylowym budyneczku, który na tę okoliczność miał wystrój tybetański. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć. Były tam różne rzeczy poświęcone lhasa apso, także dużo zdjęć z Tybetu i Nepalu. Chciałam tez sprostowac moją informację dotyczącą daty 1979. To chyba wynik zmęczenia i pośpiechu ale przecież pierwsza suczka sprowadzona do mojej hodowli Gala Tatranska Romanca urodziła się w 1989 r a odeszła w zeszłym roku w wieku 18 lat. A poniżej zdjęcia moich staruszków : Royal Charm z Kybely Bochemia (czarna) 14 lat O'Jataka vom Tschibu (12 lat) Witam bardzo serdecznie !!! :loveu:
EwikB Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Witam Wszystkich po krótkiej przerwie, zarówno nowych , jak i dotychczasowych forumowiczów;);)I oczywiście zyczę wszystkim miłej a zarazem owocnej dyskusji na temat lhasaczków
bognik Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Witam rodzinkę :multi: [quote name='Lhapsot']O obecność Pani Elzbieto, przede wszystkim o obecność po tak długiej przerwie, ale nie tylko... ...równiez i o to, co było przed O'Jataką, Royal Charm itd., bo ... nie potrafię dotrzeć do tego, co było przed nimi ... aż od wspomnianego przez Pania w innym miejscu - 1979 roku. No i parę jeszcze innych pytań, które być moze rozwieją moje wątpliwości a i przydadzą się kolejnym, by mity nie były powielane. Odtwarzam m.in. obecność lhasaków w Polsce i trudno mi zebrać te informacje, które sa najbliższe rzeczywistości. Andrzeju - nadal nie potrafię zrozumieć, dlaczego nie kupiłeś 'prawdziwego' lhasaka, skoro tak bardzo pogłębiasz się w historię tej rasy w kraju. Widać bardzo się nią zainteresowałeś ;) Pozdrawiam!
bognik Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Ewa - maluszki są super! :loveu::loveu::loveu: Imiona już wybrane? ;) Pozdrawiam!
Recommended Posts