Jump to content
Dogomania

Lhasa apso (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Jeszcze raz bardzo dziękuje za gratulacje !!!:loveu: Bona bardzo łądnie wygląda, miałem okazji ją zobaczyć w Poznaniu;)

AgataM - mam nadzieję, że spotkamy sie gdzieś w 2008 na wystawie:lol:, bo w '07 nie mieliśmy okazji :-(

A ja wklejam jeszcze zdięcia z Młodego Prezentera :lol:

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata56 napisał(a):
Bartek Gratuluje... Sylwia Bona jest śliczna :)... chyba zaczne krazyc w Twoich okolicach zeby poogladac sobie na zywo ;)

Bardzo dziękuje :loveu: Do zobaczenia na wystawach;) No i pozdrowienia dla Dyzia:lol:

Posted

agata56 napisał(a):
chyba zaczne krazyc w Twoich okolicach zeby poogladac sobie na zywo ;)

Agnieszka,
Nie ma sprawy, możesz krążyć, tylko prościej chyba będzie nas odwiedzić :lol:.
Andrzej,
ładne dzieło :)

Posted

No tak, zmęczył się chłopak:evil_lol:, tyle pracy: wykąpać się, uczesać
i wysuszyć. Nalęży mu się odpoczynek.:lol:

Posted

Dobre zestawienie :multi:. Jak już nie będę mogła przebierać nogami to sobie kupię taki substytut Lhasaka :evil_lol:.

Posted

NIESAMOWITE!!!
Sundara

Lhasaki w Polsce od 79 roku.... a ja nie potrafię historii polskich posklecać do kupy...

Kłaniam sie nisko...

Andrzej.

Posted

Naprawde boskie! Basiu, a one nie w klatce????
Sylwia, gryzon to jednak nie pies.... mialam parke szyli w domu i powiedzialam sobie - nigdy wiecej gryzonia w domu! Ale u kogos, czy na fotkach - cudowne!

Posted

Sundara napisał(a):
Witam,
ale właściwie o co chodzi?

O obecność Pani Elzbieto, przede wszystkim o obecność po tak długiej przerwie, ale nie tylko...

...równiez i o to, co było przed O'Jataką, Royal Charm itd., bo ... nie potrafię dotrzeć do tego, co było przed nimi ... aż od wspomnianego przez Pania w innym miejscu - 1979 roku. No i parę jeszcze innych pytań, które być moze rozwieją moje wątpliwości a i przydadzą się kolejnym, by mity nie były powielane.

Odtwarzam m.in. obecność lhasaków w Polsce i trudno mi zebrać te informacje, które sa najbliższe rzeczywistości.

Goraco pozdrawiam,

Andrzej.

Posted

Jest mi bardzo miło, że jeszcze ktoś o mnie pamięta. Bardzo dziękuję.
Oczywiście w miarę swoim możliwości pomogę w odtwarzaniu historii lhasa apso w Polsce. O ile uda mi się dotrzec do moich kiedys zgromadzonych materiałów to nie będzie problemu. Boję się, że jednak część poginęła podczas przeprowadzki. Juz od 7 lat nie mieszkam w Zakopanem.
Ostatnio znalazłam autentyczny rodowód pieska sprowadzonego z Indii do Zakopanego. Był to napewno jeden z pierwszych lhasaapso. Oprócz Wandy Rutkiewicz wielu himalaistów sprowadziło lhasa apso. Mam kontakt z Panią, która miała dwie suczki lhasa apso - córki psów sprowadzonych przez dyrektora Muzeum Azji i Pacyfiku. On też kilkanaście lat temu zorganizował wystawę poświęconą lhasa apso. Wystawa na którą bylam zaproszona znajdowała się na terenie ogrodu zoologicznego w Warszawie w drewnianym stylowym budyneczku, który na tę okoliczność miał wystrój tybetański. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć. Były tam różne rzeczy poświęcone lhasa apso, także dużo zdjęć z Tybetu i Nepalu.
Chciałam tez sprostowac moją informację dotyczącą daty 1979. To chyba wynik zmęczenia i pośpiechu ale przecież pierwsza suczka sprowadzona do mojej hodowli Gala Tatranska Romanca urodziła się w 1989 r a odeszła w zeszłym roku w wieku 18 lat.
A poniżej zdjęcia moich staruszków :
Royal Charm z Kybely Bochemia (czarna) 14 lat
O'Jataka vom Tschibu (12 lat)

Posted

[quote name='Sundara']Jest mi bardzo miło, że jeszcze ktoś o mnie pamięta. Bardzo dziękuję.
Oczywiście w miarę swoim możliwości pomogę w odtwarzaniu historii lhasa apso w Polsce. O ile uda mi się dotrzec do moich kiedys zgromadzonych materiałów to nie będzie problemu. Boję się, że jednak część poginęła podczas przeprowadzki. Juz od 7 lat nie mieszkam w Zakopanem.
Ostatnio znalazłam autentyczny rodowód pieska sprowadzonego z Indii do Zakopanego. Był to napewno jeden z pierwszych lhasaapso. Oprócz Wandy Rutkiewicz wielu himalaistów sprowadziło lhasa apso. Mam kontakt z Panią, która miała dwie suczki lhasa apso - córki psów sprowadzonych przez dyrektora Muzeum Azji i Pacyfiku. On też kilkanaście lat temu zorganizował wystawę poświęconą lhasa apso. Wystawa na którą bylam zaproszona znajdowała się na terenie ogrodu zoologicznego w Warszawie w drewnianym stylowym budyneczku, który na tę okoliczność miał wystrój tybetański. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć. Były tam różne rzeczy poświęcone lhasa apso, także dużo zdjęć z Tybetu i Nepalu.
Chciałam tez sprostowac moją informację dotyczącą daty 1979. To chyba wynik zmęczenia i pośpiechu ale przecież pierwsza suczka sprowadzona do mojej hodowli Gala Tatranska Romanca urodziła się w 1989 r a odeszła w zeszłym roku w wieku 18 lat.
A poniżej zdjęcia moich staruszków :
Royal Charm z Kybely Bochemia (czarna) 14 lat
O'Jataka vom Tschibu (12 lat)

Witam bardzo serdecznie !!! :loveu:

Posted

Witam Wszystkich po krótkiej przerwie, zarówno nowych , jak i dotychczasowych forumowiczów;);)I oczywiście zyczę wszystkim miłej a zarazem owocnej dyskusji na temat lhasaczków

Posted

Witam rodzinkę :multi:

[quote name='Lhapsot']O obecność Pani Elzbieto, przede wszystkim o obecność po tak długiej przerwie, ale nie tylko...

...równiez i o to, co było przed O'Jataką, Royal Charm itd., bo ... nie potrafię dotrzeć do tego, co było przed nimi ... aż od wspomnianego przez Pania w innym miejscu - 1979 roku. No i parę jeszcze innych pytań, które być moze rozwieją moje wątpliwości a i przydadzą się kolejnym, by mity nie były powielane.

Odtwarzam m.in. obecność lhasaków w Polsce i trudno mi zebrać te informacje, które sa najbliższe rzeczywistości.

Andrzeju - nadal nie potrafię zrozumieć, dlaczego nie kupiłeś 'prawdziwego' lhasaka, skoro tak bardzo pogłębiasz się w historię tej rasy w kraju. Widać bardzo się nią zainteresowałeś ;)

Pozdrawiam!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...