Jump to content
Dogomania

Lhasa apso (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta twoja bielucha, to mnie normalnie rozkłada. Strasznie tu tulaśnie wygląda. Liczuś lubi pieszczoty (uwielbia), ale nie dłuższe niż takie kilku minutowe...
Muszę się przyjerzeć tu - tej jej fryzurce, bo mi sie bardzo podoba i spróbuje tak uczesać Liczusia. Jeszcze nie próbowalimy go uczesać w jeden kucyk a musze przyznać, że przy krótkich jeszcze włoskach, może to byc dla niego wygodniejsze.
Pozdrawiam, An.

Posted

Bognik, Sylwia, dzięki za miłe słowa;), mała rzeczywiście rośnie i (odpukać) rozwija się dobrze. Nie wiem jak będzie oceniana przez sędziów ale dla mnie to "moje dziecko" i dla mnie jest śliczna:).

Lhapsot, mała jest tak tulaśna, jak wygląda;) uwielbia być noszona na rękach i spać na wszystkim co mięciutkie:). Małej robię już kitkę na głowie bo dzięki temu przyzwyczaja się do takiego "cosia" na głowie a poza tym nie wchodzą jej włosy do oczu (a ja te jej śliczne oczka widzę bez przeszkód);)
Pozdrawiam

Posted

No Liczus to facet i prawdziwy "twardziel"...
Na miekkim (legowisku) spędza nie wiecej niż 25% swojego snu. Uwielbia podłogę :)...
Uczesałem smyka w kitkę (ale mu się nie podobało - było inaczej niż zwykle), i wyglada zupełnie jak nie on... ale mi sie podoba. Muszę się jeszcze pouczyć czesać go w ten sposób...

Fajnie mi tak na shihtzaka???

Posted

mucha__ napisał(a):
Agata, mała jest poprostu BOSKA :loveu: (ja chce znów taką małą dzidzie :P ) już nie moge się doczekac by zobaczyc ją na zywo :D

Dzięki za miłe słowa, mam nadzieję, że za jakis czas się spotkamy i będę miała okazję znów na żywo popatrzeć na śliczną półsiostrzyczkę mojej Syrianki;) - widziałam zdjęcia na stronie..... mała jest super:ylsuper:

Posted

Otóż zawiadamiam, że oprócz faktu, że dziś Liczuś podczas zabawy, znowu miał staszną ochotę na miłostki, tym razem z napotkanym na spacerze sznaucerkiem (mało tego że znowu facet, i w dodatku tak ze dwa razy od niego większy), czym najwyraźniej go trochę wkurzył... to:
...w wieku pół roku i czterech dni...
...PO RAZ PIERWSZY PODNIÓSŁ NOGĘ PRZY SIUSIANIU.

:):):)

Good boy ;)

Posted

Choć w fotografii jestem dokumentalistą a nie artystą, faktycznie to co mi czasem samo wyjdzie zadziwiło mnie juz niejednokrotnie. Niektóre z moich zdjec tez mi się bardzo podobają. Twoje fotki bognik wiele razy już przyprawiły mnie o zachwyt. I nie chodzi tu o samą śliczną Lharę, jako psisko, czy lhasa apso jako zjawisko, ale o formę, którą nadajesz twoim fotografiom.
Pozdrawiam, An.

Posted

[quote name='Lhapsot']Choć w fotografii jestem dokumentalistą a nie artystą, faktycznie to co mi czasem samo wyjdzie zadziwiło mnie juz niejednokrotnie. Niektóre z moich zdjec tez mi się bardzo podobają. Twoje fotki bognik wiele razy już przyprawiły mnie o zachwyt. I nie chodzi tu o samą śliczną Lharę, jako psisko, czy lhasa apso jako zjawisko, ale o formę, którą nadajesz twoim fotografiom.
Pozdrawiam, An.
Dziękuję bardzo! Takie słowa bardzo pomagają i wspierają mnie duchowo. Fotografia wbrew pozorom łatwą dziedziną nie jest. Nie wystarczy tylko nacisnąć spustu migawki.

Andrzeju - masz super sprzęt. Pozwoliłam sobie sprawdzić. Canon 350D jest na prawdę dobry, więc mam nadzieję, że więcej zdjęć swojego lhasaka wstawisz ;)

Pozdrawiam!

Posted

No bognik, nie narzekam, ale „super” to moim zdaniem, trochę zbyt wiele powiedziane. Osobiście wolę tą linę – (choć nadal amatorską) dwucyfrową, jednak te trzycyfrowe body też są dobre.. Co do trzystapięćdziesiątki, fakt – znacznie poprawiona 300 i niewiele odbiegająca od 400. Jest tylko małe ale. Obojętnie o którym modelu mówimy: Dodatkowo, co najmniej pół ceny extra na lampę i dwa razy jego cena na obiektyw. Bo to, czym dysponuje on bard (w zestawie) to największa porażka tej linii. Obiektyw ODRADZAM a fotki z tym wbudowanym maleństwem (flesz) robi (uuuuuuuu…). Obie linie mają tez jedną podstawowa wadę: nie doświetlają ustawienia ostrości podczerwienią czy światełkiem redukcji czerwonych oczu, tylko fleszem (uuuuuuuuuuuuuuuu).
No to teraz, aby było na temat:
Robiąc zdjęcia lhasakom bez doświetlenia zewnętrznego finalnie mamy to, co nam wychodzi a nie to co chcemy aby wyszło, :( (szczenaiaczek lhasa jest za szybki na ten aparat). Również zdjęcia dynamiczne (w ruchu) dają wiele do życzenia, ale to chyba jeszcze ogólnie niedopracowanie techniki (CMOS czy CCD) używanej obecnie do elementu optycznego (są jeszcze za wolne).

Ale tak na marginesie, zrobienie takiego zdjęcia jak to poniżej,), wymaga nie lada ekwilibrystyki, by dobić trzystapięcdziesiatką spust w odpowiednim momencie (choć i tak, jak łatwo zauważyć, głębia ostrości daje tu wiele do życzenia).

Posted

Tym co jutro wystawiają, życze doskonałej prezentacji psiaków i obiektywnej oceny arbitrów. No i oczywiscie satysfakcji :)

Pozdrawiam,
An.

Posted

Widzę, że nie jesteś laikiem, jeżeli chodzi o sprzęt foto ;)

Obiektywy są faktycznie koszmarnie drogie (przynajmniej te jasne), dlatego ja po zakupie lustra zacznę bawić się w przejściówkę z M42.
Canon'owe kit'y są złe, to fakt, dlatego po jakimś czasie trzeba kupić coś lepszego.

Z opisów dobra wydaje się ta (jaśniutka!) Sigma.
Szkoda, że np. ta Sigma jest taka ciemna (jednak cena do przyjęcia).

Ja nie robię zdjęć w lampą błyskową, przynajmniej staram się nie robić. Lharę fotografuję na dworze, kiedy jest jasno (ale i nie za jasno).
Lhasaka w ruchu da się uchwycić, trzeba tylko trenować, nie trzeba mieć wcale dobrego sprzętu :-):
1.
2.
3.

Tak mi przyszło na wspomnienia i porównanie mojego maleństwa:

Pozdrawiam i przepraszam lhasakomaniak'ów za zmianę tematu, jednak o fotografii bym mogła pisać i pisać (co zresztą tyczy się i psów ;)).

Posted

nefesza napisał(a):
Aparat aparatem, ale mam wrazenie, ze wiekszosc zdjec Lhapsot jest obrabiana przed wstawieniem?

Ja mam wrażenie, że są zrobione z użyciem lampy błyskowej :eviltong:

Asiu - masz dobry aparat (:diabloti:), pokaż nam Twoją małą Ami (mimo, że to nie lhasaczek) ;) Liko również mile widziana :loveu:

Jak tam Głogów? Ja wiem, że rasę wziął Codik od Bartka (gratulacje!) ;)

Pozdrawiam!

Posted

nefesza napisał(a):
Z lampa na pewno, ale ja tam chyba bede sie upierac przy przetwarzaniu :diabloti: Co szczegolnie widac na tym zdjeciu: http://images27.fotosik.pl/145/32ac999cf95545fd.jpg

Albo mi na wzrok padło, albo ja tu nic nie widzę poza słabą ostrością :eviltong:

nefesza napisał(a):

A moj aparat chociaz nie najgorszy to zawodzi mnie ostatnio :evil_lol:

A już miałam nadzieję na nowe zdjęcia :-)

Pozdrawiam!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...