Jump to content
Dogomania

Lhasa apso (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pearl']Gratulacje!Wyglada świetnie:loveu:
Dzieki.Uważam że gratulacje należą sie głównie dla Patryka za tak wypielęgnowanego lhasa
I jeszcze jedna fotka z BIS-a ( jak tak dalej pójdzie to pobije tatusia ...no ale o to w tym chodzi :-))

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po co tyle jadu i krzyku? Jakies gorsze dni wlasnie masz?
Jesli czegos nie napisalas to nie znaczy, ze nie mialo miejsca - moglas niechcacy zapomniec.
Po drugie - i tutaj pewnie Cie zaskocze - nie czytam Twojej stronki regularnie, zagladam baaardzo sporadycznie, nie interesuja mnie Twoje nowosci.
Acha, nie nazwalam sie "upartym maniakiem" tylko nazwalam tak swoj upor w zadawaniu pytania.... jako okreslenie pewnej czynnosci, a nie okreslenie podmiotu... roznica subtelna ale jednak..... ech

BTW przypadkowy miot? Ojej.... a tyle kiedys bylo tutaj o to krzyku.... a teraz to tylko "coz, przypadek".....

Posted

[quote name='EwikB']Dzieki.Uważam że gratulacje należą sie głównie dla Patryka za tak wypielęgnowanego lhasa
I jeszcze jedna fotka z BIS-a ( jak tak dalej pójdzie to pobije tatusia ...no ale o to w tym chodzi :-))

Patryk jest mistrzem w groomingu, jednak pies "własnoręcznie" wyhodowany przez Ciebie, wiec równie duże gratulacje dla hodowcy;) I 3mam kciuki za jego dalsza kariere! Mam nadzieje, że uda mi sie na niego natknąć, w najbliższym czasie mam bardzo duzo zagranicznych wyjazdów. W celach kynologicznych - jak zawsze zreszta:lol:

Posted

[quote name='Dzidtka']i

cudaaaaaaaaaaaaa
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nefresza jak nie sledzisz Dzidzi psiakow to w sumie po co sie pytasz o wyniki?:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='sylv']Przyłączam się do gratulacji, faktycznie chłopczyk prezentuje się bardzo ładnie.:lol:
Dla kontrastu, moje trzy diabełki po porannym spacerze na Wisłą:evil_lol: .

Ostatecznie okazało się, że podstawowym celem wyprawy było przytaszczenie na psach kilku kilogramów piasku w celu uzupełnienia braków w doniczkach :mad: .

Widok jakby mi znany ;) ;) ;) ;)
...to pocieszające, że nie tylko moje są "łapaczami" wilgoci i piachu :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Dzidtka napisał(a):
do upartego maniaka > byłam zajeta i nie zaglądałam tu, czy ja napisałam, że dostała ? nie, na mojej stronie w nowościach też nie ma o tym wzmianki WIĘC TO ZNACZY, ŻE NIE DOSTAŁA, jakby dostała na pewno bym o tym napisała :)

Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie - dlaczego osoba mająca suczkę z Twojej hodowli, siostrę miotową RUSIAN ROULET Z Czańca, zadzwoniła do mnie z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemów związanych z nią????....a tak na marginesie bardzo miła osoba :lol:

Posted

[quote name='Apso']Widok jakby mi znany ;) ;) ;) ;)
...to pocieszające, że nie tylko moje są "łapaczami" wilgoci i piachu :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

No cóż, od czasu do czasu porządna wycieczka psom się należy :lol: Ostatecznie trzeba dbać nie tylko o wygląd ale również o kondycję psychiczną;) .
Zdecydowanie wolę odkurzać piasek niż wybierać sierść psów krótkowłosych z mebli i odzieży. Przerabiałam to :evil_lol: .

Posted

sylv napisał(a):
Bognik jest sposób,żebyś nie miała dość. Ja Ci na kilka dni podrzucam moje trzy, potem one wracają do mnie i Ty dochodzisz do wniosku, że jeden brudny lhasak to sama przyjemność :evil_lol: .

Dobre! :mdrmed:

Ja dziś po szkole poszłam z Lharą na spacer. Z jakieś bramy nagle wyleciał ... wilczur i rzucił się na nią! :shake: Nie wiedziałam co robić, Lhara widząc pędzącego na nią psa zaczęła uciekać, więc nie zdążyłam jej wziąść na ręce. Ten pies ją złapał za łapkę i zaczął szarpać. Tak szybko to się działo, chyba kopnęłam tego psa (już nie pamiętam nawet co robiłam ...) i ją puścił. Na szczęście nic jej się nie stało tylko jest cały czas w SZOKU (tak jak i ja).
Jak ludzie mogą zostawiać otwartą bramę, jeżeli wypuszczony jest duży, agresywny pies?! :lmaa:

Posted

Apso napisał(a):
Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie - dlaczego osoba mająca suczkę z Twojej hodowli, siostrę miotową RUSIAN ROULET Z Czańca, zadzwoniła do mnie z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemów związanych z nią????....a tak na marginesie bardzo miła osoba :lol:

pewnie uznała Cie za znawce tematu, powinno Ci byc miło z tego powodu,
mam identyczna sytuacje, z Basia od Tashi (suczka od Bahy) przemiła kobieta :)

Posted

Osini, juz spiesze z odpowiedzia. Nie interesuja mnie Dzidzi psy jako takie i co z nimi robi. Interesuja mnie za to psy, ktore pojawiaja sie na ringach. Po prostu interesuja sie rasa. Jak sa postrzegane poszczegolne psy z danych skojarzen, jakie dostaja oceny itd - zreszta, chyba nie musze Ci tego tlumaczyc. A z czasami sie to zbiega.... coz. Jak nie jestem czegos pewna dopytuje sie, zeby nie bylo niedomowien i nieporozumien.
BTW uwazam Roussian Roulette z Czanca za ladna suczke, troche nieobyta z ringiem, ale tu juz wszystko zalezy od wlascicieli... I dlatego bylam ciekawa.
Czy odpowiedzialam Ci dosc wyczerpujaco?

Posted

Dzidtka napisał(a):
pewnie uznała Cie za znawce tematu, powinno Ci byc miło z tego powodu,
mam identyczna sytuacje, z Basia od Tashi (suczka od Bahy) przemiła kobieta :)

Ja mam zgoła inne odczucia.:cool1:.......uważam, że jak ma się problemy z psem (suczką) to należy zasięgać pomocy i porady u źródła, to znaczy u hodowcy

Posted

Dzidtka napisał(a):
to są Twoje odczucia, ja mam kontakt ze wszystkimi "szczeniętami" ze swojej hodowli (oprócz jednej PONki z pierwszego miotu ) :)

Chyba jednak nie ze wszystkimi.....

Posted

Pearl napisał(a):
Patryk jest mistrzem w groomingu, jednak pies "własnoręcznie" wyhodowany przez Ciebie, wiec równie duże gratulacje dla hodowcy;) I 3mam kciuki za jego dalsza kariere! Mam nadzieje, że uda mi sie na niego natknąć, w najbliższym czasie mam bardzo duzo zagranicznych wyjazdów. W celach kynologicznych - jak zawsze zreszta:lol:

Zgadzam sie z Tobą w zupełności.I cieszę sie że szczenieta z załozonego przeze mnie skojarzenia tak dobrze radzą sobie na ringach i podobają sie zarówno sędziom , jak i innym hodowcom w wielu krajach.
Myślę że powtórzę to skojarzenie;)

Posted

W takim razie życze powodzenia i dalszych- niemniejszych sukcesów hodowlanych. Mi to uczucie jeszcze na dlugo pozostanie obce, bo do dzieci nie spieszno. Za to na horyzoncie pojawił mi sie zarys nowego domownika...w nastepnym roku...;)

Posted

Pearl napisał(a):
W takim razie życze powodzenia i dalszych- niemniejszych sukcesów hodowlanych. Mi to uczucie jeszcze na dlugo pozostanie obce, bo do dzieci nie spieszno. Za to na horyzoncie pojawił mi sie zarys nowego domownika...w nastepnym roku...;)

Dzięki.Mam nadzieję ze będą.;) Trzymam kciuki za nowego kudłacza

Posted

No właśnie postanowiłam "zdradzić" gr. IX odnośnie nowego psa:lol: Chociaz tradycyjnie kudłaty. Ale jeszcze nic zdradzam, a raczej nie zapeszam - zobacze czy sie uda.

Posted

pumilo napisał(a):
noooo, fajowe :loveu: , tylko Dzidtka zawsze fotek skąpi :evil_lol:

oj nie skapie, zobacz ile jest u mnie na forum, tu od czasu do czasu "ku pamięci" ;)

Posted

lonka napisał(a):
Dzidka to twoje piekne maluszki?

tylko połowicznie "moje" :) to szczeniaki po moim DJu i suczce Rudej (Silver Sprite Sylena), szczeniaki urodzone w hodowli Rawipon w Olsztynie u Iwony Wojdyły :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...