nefesza Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Wracajac do Warszawy, Liko dostala takze ocene bdb i z tego co wiem, to ocena obnizona jak w pozostalych przypadkach - brak scislego, wzorcowego przodozgryzu.... Wietrzyk jednak potrafil powiac.... Liko i Abuk I wciaz czekajac na wystep :) To juz milosc???? Belfegor Rawipon Abuk Pibaro Vixie From the Himalaya Hills Merrygait's Lhamco Laco Russian Roulette z Czanca No i jako ostatnia Liko Azurowa Amhara Mam nadzieje, ze nic nie pomylilam. Autorem wszystkich zdjec jest oczywiscie moj maz, Tomek - dziekuje
nefesza Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Dzidtka napisał(a):uuu chyba w Warszawie znowu nie poszło ??? Jak to znowu??? Znowu... to chyba cos Ci sie pomylilo Aniu.....
Dzidtka_Gl Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 nic sie nie przejmuj następnym razem uda się!!! od Radomia mały pech Was prześladuje ale to nie powód do złości, nie zawsze się wygrywa i dostaje tytuły/wnioski, chociaż wiem to troszke przykro jak sie jest samym w klasie albo w porównaniu o cacib są 3 suki i nie udaje się załapać na resa chociażczy ocenę doskonałą, moim psom też się zdarzyło (na szczęście nie w serii) ale co tam, głowa do góry, nie ma tragedii!!!! życzę wielu wygranych
nefesza Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Aniu o czym Ty mowisz? W lipcu Liko dostala dosk i wniosek w swojej klasie (ocho, zapomnialas o tym?), a na CACIBie mi nie zalezy, bo intera robic nie mam zamaru i nigdy nie mialam. Na resie tym bardziej, co to za frajda byc drugim??? Co do ostatniej wystawy zloscilabym sie, gdyby tylko Liko zeszla z bdb - ale jak cala stawka..... ani w lipcu, ani tym bardziej teraz nie jestem zla, nie mam poczucia, ze przesladuje mnie pech, nie zlorzecze na caly swiat.... nie przypisuj mi swoich zachowan prosze. Wystawy to zabawa! A teraz musze przetrzec monitor, bo caly ocieka jadem po Twojej wypowiedzi....
magnum sal Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 nefesza napisał(a):Aniu o czym Ty mowisz? W lipcu Liko dostala dosk i wniosek w swojej klasie (ocho, zapomnialas o tym?), a na CACIBie mi nie zalezy, bo intera robic nie mam zamaru i nigdy nie mialam. Na resie tym bardziej, co to za frajda byc drugim??? Co do ostatniej wystawy zloscilabym sie, gdyby tylko Liko zeszla z bdb - ale jak cala stawka..... ani w lipcu, ani tym bardziej teraz nie jestem zla, nie mam poczucia, ze przesladuje mnie pech, nie zlorzecze na caly swiat.... nie przypisuj mi swoich zachowan prosze. Wystawy to zabawa! A teraz musze przetrzec monitor, bo caly ocieka jadem po Twojej wypowiedzi.... rózni sedziowie róznie oceniają .Jeden sedzia napisze nam super o psie drugi odwrotnie ,psy mamy dla siebie i one przynosza nam radośc same w sobie reszta czyli medale to rzecz która w jakis sposób zaspokaja nam nasza prózność :):) tak juz jest mysle ze przed nami wszystkimi wiele tych piekniejszych i tych smutnych dni wazne ze psy daja nam o wiele wiecej przeciez przez to je mamy .pozdrawiem i zycze oczywiście wiecej tych dni weselszych robert
Dora32 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='nefesza']Wracajac do Warszawy, Liko dostala takze ocene bdb i z tego co wiem, to ocena obnizona jak w pozostalych przypadkach - brak scislego, wzorcowego przodozgryzu.... Wietrzyk jednak potrafil powiac.... Liko i Abuk No i jako ostatnia Liko Azurowa Amhara Mam nadzieje, ze nic nie pomylilam. Autorem wszystkich zdjec jest oczywiscie moj maz, Tomek - dziekuje Liko bardzo ładnie się prezentuje. Naprawdę piękna sunia. W Przemyslu znowu W. Kowalska - sedzina oceniała ruch i gatunek sierści. W ząbki też patrzyła no ale akurat Lajla jak i LUck mają bardzo ścisłe przodozgryzy. Ale bardzo długo macała siersć. Jej zdaniem ma być tłusty ciężki nie może być fruwający - dlatego nam się udało:evil_lol: bo Lajla własnie taki ma. :lol:
Dora32 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 nefesza napisał(a): Wystawy to zabawa! I tu masz racje Nefesza . Ja też całe życie traktuje wystawy jak świetną zabawę i spotkanie się ze znajomymi. Sedziowie są bardzo różni, nasze psiaki tez nieraz się różnie zachowują na wystawach. My też mamy czasem swoje humory a psiajkom tez się cos nalezy. Dlatego trzen\ba umieć się pogodzic z przegraną i cieszyć się , że była to fajna zabawa i spotkanie ze znajomymi.:lol:
nefesza Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Ja mam pytanko - czy moglibysmy tutaj wymienic polskich sedziow na 9, ktorzy zazwyczaj sedziuja lhasa? Bo cos tak mi sie wydaje, ze ja duzo to ich nie ma.... wciaz te same nazwiska.... Ja trafilam do Junikiewicz, Swistulskiej, Redlickiego, Kowalskiej, Supronowicz, nie dojechalam do Chwalibog... to tyle, co pamietam. Kto jeszcze? Dora32 dziekuje za mile slowa :) Dobrze, ze u Was wietrzyk nie wial mocno, wtedy kazdy fruwa :lol: :lol: :lol:
Dora32 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 nefesza napisał(a):Ja mam pytanko - czy moglibysmy tutaj wymienic polskich sedziow na 9, ktorzy zazwyczaj sedziuja lhasa? Bo cos tak mi sie wydaje, ze ja duzo to ich nie ma.... wciaz te same nazwiska.... Ja trafilam do Junikiewicz, Swistulskiej, Redlickiego, Kowalskiej, Supronowicz, nie dojechalam do Chwalibog... to tyle, co pamietam. Kto jeszcze? Pozostali których kojarze z wystaw Sedziowie : Krystyna Opara i jej mąż W. Boryczko J.Olszewski Ostrowski W. Mikołajczak Z. Jakubowski K. Nowak P. Król E. Pyrchała Ząbek Kazimierski Kozber tyle znam :)
bognik Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Nefesza - SUPER fotki!!! ;) Liko jest cudna! Jeszcze skończycie intera, zobaczysz :cool3: :cool3: :cool3: Wszystko zależy od sędziów ...:p http://upload.miau.pl/2/2690.jpg <-- :loveu: Mnie sędziowała Krystyna Szulc (ale ona chyba nie ocenia za często lhasa, jest chyba głównie od I grupy ...) Pozdrawiam ;)
sylv Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Gratulacje dla Wszystkich wystawiających się w ostatnim czasie, bez względu na oceny. Jeden sędzia tak drugi tak:lol: . Ich prawo. Wszystkie psiaki na zdjęciach prezentują się super. Trochę z opóźnieniem (imprezowałam :evil_lol: ) wklejam zdjęcia Bony z Włocławka.
Dora32 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='sylv']Gratulacje dla Wszystkich wystawiających się w ostatnim czasie, bez względu na oceny. Jeden sędzia tak drugi tak:lol: . Ich prawo. Wszystkie psiaki na zdjęciach prezentują się super. Trochę z opóźnieniem (imprezowałam :evil_lol: ) wklejam zdjęcia Bony z Włocławka. Super wygląda no i ten kolorek :lol:
nefesza Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Bona jak zawsze sliczna! Tam tez chyba troche wialo?:)
sylv Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='nefesza']Tam tez chyba troche wialo?:) Czy Ty insynuujesz, że Bona była potargana? :lol: Nie pamiętam żeby wiało:evil_lol: . W fazie początkowej wystawy nieźle padało. Ogólnie wystawa bardzo miła, sędzina kulturalna, uśmiechnięta aczkolwiek detalistka. Nie da się ukryć, że zna wzorce i zgodnie z nimi sędziuje wyłapując najdrobniejsze niuanse. Nie przesadza jednak z nadmiernym obniżaniem oceny za niedoskonałości w cechach, które są słabą stroną rasy. Opisy szczegółowe, mój zaczął się od stwierdzenia suka doskonalej budowy, czyli wrażenie ogólne , poprzez opis głowy i jej elementów, szata, pigment, górna linia, zakończył się na linii pomiędzy ogonem i głową. Po długim bieganiu w porównaniu wygrała Bożena i ja osobiście nie płacze z tego powodu. To był jej dzień i należą się gratulacje. Myślę, że patrząc na wyniki w pozostałych rasach to wszystkie nasze lhasaczki pokazały się doskonale, bo wnioski nie sypały się jak z rękawa bez względu na ilość psów w klasie. Osobiście bardzo miło wspominam ten dzień. Dzięki poprawie pogody, wypełniliśmy zasadniczy cel wypadu, czyli przydrożny bar z karkówką niedaleko Włocławka, gorąco polecam !!!!!!!!!!!! Ostatecznie wyjazd na wystawę to nie tylko bieganie w ringu.:lol:
Dora32 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='sylv']Osobiście bardzo miło wspominam ten dzień. Dzięki poprawie pogody, wypełniliśmy zasadniczy cel wypadu, czyli przydrożny bar z karkówką niedaleko Włocławka, gorąco polecam !!!!!!!!!!!! Ostatecznie wyjazd na wystawę to nie tylko bieganie w ringu.:lol: I to są święte słowa.:evil_lol: I tak własnie powinno być, że wystawy to dla nas zabawa i spotkanie znajomych. A nie ciągła walka i złość na innych. A sedziowe zawsze różnie oceniają ale tego nikt nie zmieni.
nefesza Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='sylv']Czy Ty insynuujesz, że Bona była potargana? :lol: No wiesz??? Ja tylko powidziam jej rozwiany wlos.... :loveu:
sylv Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 nefesza napisał(a):No wiesz??? Ja tylko powidziam jej rozwiany wlos.... :loveu: Dobra, dobra, to się tylko tak mówi:evil_lol: .
sylv Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Dora32 napisał(a):I to są święte słowa.:evil_lol: I tak własnie powinno być, że wystawy to dla nas zabawa i spotkanie znajomych. A nie ciągła walka i złość na innych. A sedziowe zawsze różnie oceniają ale tego nikt nie zmieni. Dora, moim zdaniem, to wszystko zależy od ogólnego podejścia do życia. Dla jednego wystawy to rozrywka, dla innych samorealizacja. Ilu ludzi, tyle podejść. Podobnie jest z sędziami. Wzorzec to tylko opis, każdy może go trochę inaczej interpretować, inne cechy uważać za ważne, wszystko zależy od tego jak bliska jest mu dana rasa, nie tylko pod względem znajomości wzorca ale również pod względem problemów hodowlanych z nią związanych. Jadąc na wystawę dobrowolnie poddajemy nasze psy ocenie przez innych, nie zawsze ta ocena musi być zbieżna z naszymi poglądami:evil_lol: . Ostatecznie sędzia i wystawca to tylko ludzie, każdy może się mylić :evil_lol: .
nefesza Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 sylv napisał(a):Dobra, dobra, to się tylko tak mówi No podobno....:siara: :laugh2_2: sylv napisał(a):Jadąc na wystawę dobrowolnie poddajemy nasze psy ocenie przez innych, nie zawsze ta ocena musi być zbieżna z naszymi poglądami:evil_lol: . No wlasnie, dlaczego nikt nie ma zbieznego zdania ze mna i Tomkiem (z nim tym bardziej!), ze Liko to najpiekniejszy, najcudowniejszy, najwspanialszy pies nie tylko wsrod lhasakow, ale w ogole wsrod wszystkich psow na swiecie???:hmmmm:
sylv Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 nefesza napisał(a): No wlasnie, dlaczego nikt nie ma zbieznego zdania ze mna i Tomkiem (z nim tym bardziej!), ze Liko to najpiekniejszy, najcudowniejszy, najwspanialszy pies nie tylko wsrod lhasakow, ale w ogole wsrod wszystkich psow na swiecie???:hmmmm: To jest tzw. względność oceny. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :evil_lol: . W sumie, jesteście i tak w dobrej sytuacji, ponieważ wszystkie naj.... możecie przypisać Liko :lol: .U mnie jest już trochę gorzej, muszę przyznawać naj..... w poszczególnych kategoriach, mam więc najwierniejsze, najpiękniejsze i najmądrzejsze. Kochane są wszystkie:lol: .
magnum sal Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 sylv napisał(a):To jest tzw. względność oceny. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :evil_lol: . W sumie, jesteście i tak w dobrej sytuacji, ponieważ wszystkie naj.... możecie przypisać Liko :lol: .U mnie jest już trochę gorzej, muszę przyznawać naj..... w poszczególnych kategoriach, mam więc najwierniejsze, najpiękniejsze i najmądrzejsze. Kochane są wszystkie:lol: . no tak a u mnie jest podobnie z tym ze to ja jestem DE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tak skromnie mówiąc
nefesza Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 magnum sal napisał(a):no tak a u mnie jest podobnie z tym ze to ja jestem DE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tak skromnie mówiąc No tak, ale Ciebie nikt postronny nie poddaje ocenie i nie podwaza tego stwierdzenia....;)
sylv Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 magnum sal napisał(a):no tak a u mnie jest podobnie z tym ze to ja jestem DE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tak skromnie mówiąc Robert,.............., to się nazywa narcyzm:shake: . Pozytywne patrzenie na siebie to dobra sprawa, nie należy jednak przesadzać:razz: .
magnum sal Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 sylv napisał(a):Robert,.............., to się nazywa narcyzm:shake: . Pozytywne patrzenie na siebie to dobra sprawa, nie należy jednak przesadzać:razz: . to prawda :placz: :placz: :placz: dlatego w dwóch wyrazach musiałem ując sedno sprawy niestety:eviltong: :eviltong: :eviltong:
Recommended Posts