Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klaudus, przeslij mi na PW nr konta to przeleje Ci te 10 zł

ludziska dorzudźcie pare groszy - grosz do grosza i już do przodu - trzeba wspomóc dziewczynę, bo coś czuje dt, czy ds dla staruszka ciężko będzie znaleźć.

czekam na wieści od weta !!!!

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak mały da się dzisiaj podnieść to zawiozę Go dzisiaj.
Biduleczek śpi. Pogonił troszę kociaka, bo 'kosztował' Jego suchej karmy :D Ale tak delikatnie - a konkretnie mruknął,a kot sam zwiał ]:->

Posted

[quote name='Klaudus__']Jak mały da się dzisiaj podnieść to zawiozę Go dzisiaj.
Biduleczek śpi. Pogonił troszę kociaka, bo 'kosztował' Jego suchej karmy :D Ale tak delikatnie - a konkretnie mruknął,a kot sam zwiał ]:->

Oj zawieź go, zawieź jeśli tylko możesz. Tak mi przyszło do głowy, że może zarzuć na niego jakiś ręcznik jeśli nie daje się brać na ręce. Wtedy powinien być spokojniejszy. No w każdym razie tak się często robi ze zdziczałymi kotami... zawija się w jakiś ręcznik czy kocyk na trochę, by nieco skrępować ruchy. Jak myślisz? Może tak będzie łatwiej? (nie wiem jak to z psami się robi???)

Posted

Tak właśnie zrobiliśmy jak Go łapaliśmy.
Kurtkę Michał na Niego rzucił, bo tak szans by nie było. A i tak Bidul się wyrywał i kłapał ząbkami.
Postaram się Go zawinąć w jakiś koc.

Posted

Tak właśnie zrobiliśmy jak Go łapaliśmy.
Kurtkę Michał na Niego rzucił, bo tak szans by nie było. A i tak Bidul się wyrywał i kłapał ząbkami.
Postaram się Go zawinąć w jakiś koc.

Posted

Klaudia - mnie cały czas męczy fakt, że z terenu Bojszów (Międzyrzecze) psy są wywożone do Miedar. A wiecie że tam w zeszłym roku 500 psów wcale nie trafiło, mimo że gminy mające umowę tak podały. Bo psy są łapane w jedej gminie a wypuszczane w drugiej - żeby kilka razy na jednym psie zarobić. Niektóre nigdy nie trafiają do schronu.

I tak myślę, że Burek może być nawet z innego województwa, np. opolskie też ma umowe z Miedarami.

Dlatego dodałam go na zaginione psy, ale podałam dobry kontakt do Ciebie?

tel: 785 549 189
mail:
zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl

Posted

wczoraj wracając busem do domu z Woli, przy drodze w Międzyrzeczu widziałam coś, co wyglądało jak skulony pies na śniegu. Zawiadomiłam policję, bo w gminie nikt już nie pracował. To mogła być opona albo worek, bo widziałąm z odległości, ale wydawało mi się że zwierzak. Dzisiaj jest tyle śniegu, że nic nie widać, ale z powrotem znowu będę patrzyć, bo jak nie będzie, to widać że zabrali biedaka.

Posted

Chłopak był u weta. Z brzuchem ok. Serducho faktycznie bije dziwnie,ale widać jest silne. Chłopisko ma ładne zęby [jak na takiego bidoka] i z zębów można by powiedzieć,że ma około 8 lat :)
Poza tym jest strasznie pobudzony. Dostał leki uspokajające i na serducho.
Jak będzie spokojniejszy to zrobimy badanie krwi.
Poza tym już wiele lepiej reaguje na człowieka...
Potrzebny tymczas w domu... W mieszkaniu... Gdzie będzie miał człowieka...
Tak ogólnie jest w dobrej formie.
Chudy Biedak. Kupiliśmy też maść na oczko - zobaczymy czy będzie się goiło.

Posted

I jeszcze jeden staruszek, to naprawde jakis wysyp tej zimy. Cos okropnego.

Jesli on ma 8 lat to jeszcze nie taki stary,moze jeszcze dlugo pozyc.
Faktycznie najlepiej bylo by domowe DT.