Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna akcja w SCC, kolejna szansa dla psich nieszczęść.
Tym razem nabiera to bardzo dosłownego znaczenia . Ok. godz. 11 podchodzi do nas starsza, zadbana, dobrze ubrana kobieta i prosi op pomoc dla psa, który leży przy wejściu na drugim końcu Silesii. Pani jest bardzo przejęta, idziemy z Jarkiem zobaczyć psa.
Pani idzie z nami- wielkie ukłony dla niej za wrażliwość. Wychodzimy przed wyjście i widzimy starszą, bardzo chudą ON-kę.. Sunia przeraźliwie chuda, zmarznięta, głodna. Podeszła do nas ,ale nie mamy nic do jedzenia w rękach więc poszła dalej. Jakaś kobieta dała jej ciastko, sucz łapczywie zjadła. W tym momencie Jarek złapał ją za obrożę, ja zdjęłam pasek ( mądrale poszli po psa, a smyczy nie zabrali), zapięliśmy ją i poprowadziliśmy na nasze akcyjne stoisko. Tam Leda została nakarmiona i napojona i oczywiście pooglądana ze wszystkich stron. Sunia po lewej stronie na pysku ma zakrzepłą/ zamarzniętą krew, pycho opuchnięty. Widać,że rana świeża, jak odtajała w ciepłym uroniła kilka kropli. Nie daje się dotykać po bokach, ostrzegawczo szczerzy zęby z cichym popiskiwaniem.
Zapada decyzja- Leda jedzie na Brynów do kliniki. Jarek ją zawozi.
Dziś już wiemy- nie jest połamana( na szczęście) tylko potłuczona , przemarznięta i bardzo głodna.
Miła, kontaktowa, nie wykazuje agresji do innych psów i kotów, trochę zlękniona ale lubi ludzi.

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

Posted

wątpię zapka
sucz bardzo zmaltretowana przez życie
wygląda na psa który kiedyś miał dom , ale go stracił....
choć przyznam,że chciałabym odnaleźć właściciela, niekoniecznie po to, by mu oddać Ledę...

Posted

Publikacjo ukradnę ci zdjęcia i wrzucę na stronę. Ktoś wie jak mam wrzucić filmik ze zdjęciami tak aby od razu otwarło sie okienko a nie sam link?

I jak w końcu sucz ma na imie? Myślałam ze JAGA..?

Posted

Miała być JAGA ale jaka tam z niej baba jaga -żadna. LEDA - taka świetlista i mglista to tak!

NIe jest połamana. Ma tylko obite boki, bolesne. Wyniki krwi dobre - lekka anemia. Dzisiaj będzie odrobaczona. MA odmrożone poduszki łapek i ranę na pysku która została oczyszczona i zaczyna sie goić. Jest BARDZO grzeczna, nie załatwia sie w boksie. Kupiłam puszczki konwalescenta - ona jest chuda i słaba - trzeba upaść dziewczynę.

• 2 weeks later...
Posted

Leda to bardzo fajna sucz
odżyła po przejściach i przybrała na wadze
uwielbia biegać za piłką( teraz za śnieżkami)
jest świetna, staje na środku bokiem do ludzia, pochyla głowę i zerka spode łba w oczekiwaniu na rzut
w tej pozycji wygląda super

Posted

[quote name='kuba123']Leda to bardzo fajna sucz
odżyła po przejściach i przybrała na wadze
uwielbia biegać za piłką( teraz za śnieżkami)
jest świetna, staje na środku bokiem do ludzia, pochyla głowę i zerka spode łba w oczekiwaniu na rzut
w tej pozycji wygląda super[/QUOTE]

Fajnie, że tak odżyła,takie smutne spojrzenie miała w tej Silesi. A jak tam nikt nie dzwonił z ogłoszenia w wyborczej?