Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frytela napisał(a):
chyba wiza "nie" zgubiła ;)
a tak a propo to wiza wlasnie wyslala do nich maila, czekamy na efekty :evil_lol::evil_lol:

Domyślam się, że zgubiła, ale czasem warto przeczytać to co się wysyła, bo śmieszne rzeczy wychodzą :eviltong:

Posted

ja dzisiaj wysłałam zapytanie do FCI czy zarejestrowali mój przydomek. Zobaczymy kiedy odpowiedzą ;) ale weszłam dzisiaj na ich stronę i znalazłam mój przydomek :cool3: Mam nadzieję, że to mój ;)

Posted

Z ciekawości jak co dzień weszłam na stronę FCI (pominę to, że mam w "ulubionych" strony z nazwami hodowli, których litery są takie same jak w tych co składałam - RE, FO, SP, LU ;) ). No i czad! :D Wyślę jeszcze do nich maila, ale 100%, że to mój :-)

Tak więc
Red Hot Chilli's wita :-)

Posted

efra-husky napisał(a):
ja dzisiaj dostałam odpowiedź od pani Marie-France Grulois z FCI, że zarejestrowali mój przydomek :multi:

A mi jeszcze nie odpisali.. Też wczoraj wysyłałam.. Chyba źle coś sformuowałam :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Asia1954 napisał(a):
Witam Wszystkich . Proszę napiszcie mi ile czasu teraz czeka się na Przydomek ? . Mam sukę krytą 20-go kwietnia i nie wiem czy zdążę z tym wszystkim - NIE MAM PRZYDOMKA . dopiero w poniedziałek pojadę do ZK załatwiać sprawę . Już sie martwię - ile czasu Wy czekaliście ?

Najpierw powinno się załatwić tyle formalności ile się da, ja na przykład zarejestrowałam przydomek, mimo , że do pierwszego miotu 2 lata... nie chcę Cię martwić, ale za szybko podeszłaś do tej sprawy, nie wiem, czy zdążysz, ja czekałam kilka miesięcy...

• 2 weeks later...
Posted

Wcześniej wyczytałam, że pieniądze przepadają jak nie da rady przydomka zarejstrować(tj, odrzucą go). Mojego pomysłu nie ma w spisie, tylko sporadycznie jeden wyraz z dwóch występuje w innym znaczeniu, ale chce właśnie ten przydomek wymyślony. Nie chce, żeby mi kasa przepadła, gdyby okazało się, że przydomek jest zajęty. I zastanawia mnie fakt, czy przy 5-ciu przydomkach nie miną tego mimo, że będą tylko przydomki występujące z jednym napisem z mojego? (jak ja beznadziejnie tłumaczę... :roll: )
Może mi ktoś doradzić i łopatologicznie próbować wytłumaczyć jak to wygląda? Czy może tak być? Miałam zrobić tak, że przesyłam propozycję jednego przydomka - odmówią, wysyłam max propozycji. I tyle. Ale sama zwątpiłam w to, co chce zrobić :shake:

Posted

Guciek napisał(a):
Mój - RED HOT CHILLI'S został zarejestrowany mimo istniejącego już w spisie - RED HOT CHILI PEPPERS ;)

Guciek gratki :multi:
ja słyszałam opinię, że oni nie do końca dokładnie sprawdzają i zdarza się, że rejestrują przydomki jak różnią się jedna czy dwoma literkami. Ja mam AMICOperSEMPRE a jak rejestrowałam było AMIGO PER SEMPER i moje przeszło. Obydwa znaczą to samo tyle, że mój po włosku a tamten po łacinie :evil_lol: jest też wersja hiszpańsko języczna AMIGOS PARA SEMPRE :cool3:

Posted

W spisie FCI jest silentium a ja wyslalam jakies 4 miesiace temu silentio :/ mam nadzieje ze mi zarejestruja bo FCI na razie nie ma na stronie..

Posted

boksiedwa napisał(a):
Guciek gratki :multi:
ja słyszałam opinię, że oni nie do końca dokładnie sprawdzają i zdarza się, że rejestrują przydomki jak różnią się jedna czy dwoma literkami. Ja mam AMICOperSEMPRE a jak rejestrowałam było AMIGO PER SEMPER i moje przeszło. Obydwa znaczą to samo tyle, że mój po włosku a tamten po łacinie :evil_lol: jest też wersja hiszpańsko języczna AMIGOS PARA SEMPRE :cool3:

Dzięki! :)

Dziś odebrałam papierek potwierdzający nasz przydomek - niestety z jednym błędem, dosyć poważnym - przydomek pisany PO nazwie psa a nie PRZED - a wyraźnie wzięłam w kółeczko wyraz PRZED... No, ale cóż - przeżyję to jakoś ;)

Posted

Znaczy miałam na myśli, że zanim to pójdzie do FCI, to w PL muszą sprawdzić, czy już takiego nie ma.

w ogóle pytanie źle zrozumiałam... Myślałam, że chodzi o kolejność "podróży" podczas rejestracji.
Od jakiegoś już czasu wszystkie rejestrowane w PL przydomki są rejestrowane także w FCI. Ja składałam 22.01.2008r. i mam z FCI ;)

Posted

Boshe, ja to mądra jestem naprawdę... Najpierw od razu powiedziałam na forum że będę miała taki przydomek, taki jest na stronie i taki widnieje na spisie FCI ale nic poza tym.
Dokładniej mówiąc:
Kiedy odbierałam rodowód Magii, wypisaliśmy przydomki jakie byśmy chcieli mieć. Byłam pewna że albo zadzwonią albo napiszą czy jest odrzucony czy nie. I tak bezstrosko czekam... Magia skończyła rok... Pojechała na wystawy... Skończyła hodowlankę... Minęły dwa lata... A ja dalej beztrosko czekam...
Zastanawiam się teraz tylko, czy ja naprawdę jestem taka głupia? Bo mi do głowy nie wpadło żeby zadzwonić... Tylko beztrosko czekam...

Naprawdę nie wiem czy mnie ktoś w głupocie pobije:oops:

Posted

Guciek napisał(a):
Może pora iśc do oddziału? :evil_lol:

Może:evil_lol: A tak na poważnie to i tak idę za tydzień, się zapytam, bo kurczę jak dwa lata nic nie mówili a ja nie pytałam to to już mogło już zarosnąć mchami i porostami:eviltong: Tylko karteczki szkoda:eviltong:
EDIT: Oj, co to sie porobiło? Moja odpowiedź przed pytaniem Gućka? O,o

Posted

W przyszłości moi rodzice planują mieć hodowlę white terrierów. Jaką nazwe byście mi proponowali? :evil_lol: zapraszam do zabawy w wymyślanie :eviltong: A może wy się pochwalicie, jakze pięknymi nazwami waszych hodowli poszczególnych ras? prosze się chwalić, chętnie przyglądnę się im bliżej, a może więcej ludzi skusi się na szczeniaki które będa miały przyzwoite domy u boku dogomaniaka? reklamujcie i proponujcie
pozdrawiam i dziękuję - cocker