Jump to content
Dogomania

Stary ON CZARLI-CHORE ŁAPY-Czarli w super DS :) Wakacyjny happy end :)

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Banerek mogę Ci zrobić ,tylko podaj link do tematu ,a ja sobie zdjęcie wybiore.
Jak chcesz możesz mi podać konkretne zdjęcie i jaki chcesz napis :)
Z podlinkowaniem jak mi się uda to podlinkuje ,jak nie poproszę znajomą ;)

Posted

asiulek-85 napisał(a):
Doczytałam na innym wątku.. zeby przenieść wątek na ogólny trzeba napisać do moderatora (ale odkrycie)

Ale co to znaczy - przenieść na ogólny?

Posted

[quote name='asiulek-85']Przepraszam ze namieszałam.... głupio mi strasznie.... Wunia rozsyłała wątek Gapcia w PW, dlatego tyle osób się tam pojawiło. Jeszcze raz przepraszam :([/QUOTE]

Nie ma za co :)
Każda inicjatywa mile widziana ;)

Posted

Borówka, możemy oczywiście przenieść wątek na forum ogolne,nie mam nic przeciwko, może więcej osób zajrzy.
Trzebaby też zmienić tytul na bardziej dramatyczny-że ma chore łapy i wygryza sie z tesknoty za człowiekeim, że potrzebujemy 450 zł/m-c, a mamy 110 zł-ale co to da?
Zainteresowanie psem jest zerowe, obie deklaracje mamy spoza dogo.
Owczarkolubów jest za mało w stosunku do owczarków w potrzebie-za dużo "produkuje sie " psów tej rasy, zbyt łatwo wymienić "starszy, zużyty model" na nowy.
W schronisku psa tez nikt nie dojrzy, bo jest na dosłownie na samym końcu, na hospicjum, w blaszaku, gdzie nikt nie chodzi.
Zresztą komu potrzebny stary pies- nie jest już tak użyteczny jak młodszy, a specyfika psychiki tej rasy powoduje,że owczarek jako "pracoholik" i pies bardzo przywiązujący sie do opiekuna w sytuacji jego utraty i braku zajęcia cierpi np.na lęk separacyjny.
Ja za kazdym razem jak jestem-2-3 razy w tygodniu biorę go na krotki spacer, ale to wszystko co można mu dać.
Pies potrzebowałby leku niesterydowego przeciwzapalnego na bolące stawy- też ok. 100 zł/m-c.
Nie mam żadnego pomysłu ani nadziei ,że coś zmieni się na lepsze w jego sutuacji.

Posted

[quote name='Borówka16']Zmieniam tytuł i poproszę moderatora o przeniesienie na ogólny :)[/QUOTE]
Dzięki Boróka, jeżeli jeszcze moge coś zasugerować, to "upchnij gdzieś w tytule ze to "ON"-czyli owczarek niemiecki, moze zajrzą ciotki owczarkowe.

A CZARLI to teraz z jedną mieszka w boxie, a na wybiegu za inną sie ugania-za taką jedna, co ma numerek 733 i nazywa sie Salma :-).

A tak na poważnie-dostałam od dr. Luizy probki takiego leku, produkcji firmy Pfaizer o nazwie TROCOXIL ( niesterydowy lek pzreciwzapalny), co daje sie raz ma m-m/póltora m-ca i tabletka działa do 2 m-cy.
Bardzo Czarliemu pomogły,skoro lata za dziewczyna po wybiegu ale miałam tylko na 2 pierwsze podania ( podaje sie pierwsza tabletkę, drugą po 2 tyg., a nastepne co m-c)-przedstawiciel firmy dał, na dalsze dawki już niestety nie mam, bo 2 tabletki kosztują 210 zł.
Martwię się,że znow pzrestanie chodzić, jak nie bezie bral tabletek.

Posted

Pani Magdalena P., była wirtualna opiekunka Mundka i Gerdy deklaruje 50 zł/m-c.

Borówka, rób prosże w 1-szym poście zestawienie potrzeb- ok. 450 zł /hotel+100 zł/lek i deklaracji.
No i "ON" w tytule powinien być może daj jakiś skrót: np. "Stary ON CZARLI-CHORE ŁAPY, WYGRYZA SIĘ-BŁAGA O DEKLAR."