asiulek-85 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Podnoszę chłopaka. Dzisiaj zrobie przelew dla chłopaka. Wiadomo jak on się ma? Quote
Ania i Kajber Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Będę dziś wieczorem dzwoniła do hotelu to sie dowiem. Doktor przy przyjęciu w piątek dodatkowo go odrobaczyl, zaszczepił przeciw pełnej wirusówce ( w schronisku miał tylko przeciw chorobom wirusowym górnych dróg oddechowych0 i założył obrożę p. kleszczom i pchłom ( bo teren jest w lesie i sa spacery)- czekam na wykaz kosztow do dod. obciążenia. P. Teresa Borcz poradziął mi , by pisac do Czerdy- ona podobno mieszka w Obornikach i często bywa w hoteliku. Quote
mari23 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 czerda nie mieszka w Obornikach, ale często bywa... w piątek przypadkiem byłyśmy, jak pan przywiózł Czarliego, wiozłyśmy go z lecznicy do domu doktora, miałam przyjemność jechać z Czarlim na tylnym siedzeniu :) (słowo "przyjemność" nie jest przypadkowe) zrobiłam mu parę fotek - mogę przesłać, jak dostanę maila Czarli rzeczywiście ma trochę wygryziona łapę, ale był spokojny i bardzo grzeczny, skradł mi serce po prostu:loveu: czy ten pan, który go odwiózł do Obornik to był DS?????? poczytam sobie jego wątek, chciałabym jakoś pomóc... Quote
Borówka16 Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Natalko ,przepiękny banerek - Ty to masz talent kochana :loveu: Mari23 ,tak to był ten DS :-( Wyślij zdjęcia na mojego maila : leksia16@gazeta.pl ;) Aniu ,dasz radę napisać kto i ile deklarował ? Bo ja teraz robotą jak cholera zawalona i nie mam czasu czytać całego wątku :shake: Quote
mari23 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Mam w domu staruszka.... też zwrot z DS....nie pozwoliłam, aby wrócił do schroniska, więc został u mnie na DT....a raczej - na ZAWSZE... dlaczego piszę tu o tym? Bo już w piątek w Obornikach mówiłam o tym - mój staruszek (ślepy, chory na stawy i serce) też ma na imię Czarli.... jakieś pechowe imię... nie pojmuję, jak można tak po prostu oddać psa i to TAKIEGO psa..... jeszcze DT....no, jakoś mogłabym zrozumieć, ale deklarować DS....ech....:-( Quote
asiulek-85 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Czarluś ma pecha do ludzi. Czekam na fotki. Ja narazie deklaruje 10 zł miesięcznie :( w miare mozliwości bede dorzucać Quote
Borówka16 Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 mari23 napisał(a):Mam w domu staruszka.... też zwrot z DS....nie pozwoliłam, aby wrócił do schroniska, więc został u mnie na DT....a raczej - na ZAWSZE... dlaczego piszę tu o tym? Bo już w piątek w Obornikach mówiłam o tym - mój staruszek (ślepy, chory na stawy i serce) też ma na imię Czarli.... jakieś pechowe imię... nie pojmuję, jak można tak po prostu oddać psa i to TAKIEGO psa..... jeszcze DT....no, jakoś mogłabym zrozumieć, ale deklarować DS....ech....:-( Co oni zrobili jest straszne i nie mają na to najmniejszego wytłumaczenia - nawet nie raczyli powalczyć o psa :( Quote
latah Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ale ja tu czegoś nie czaję chyba- przecież nie jest tak znowu trudno nauczyć psa spokojnego zachowania. Jak się chce. Szkoda, że Czarli nie bardzo z innymi samcami, przechowałabym go, dopóki nie znalazłby normalnego domu. No w każdym razie mogę dać 50 zł jako deklarację stałą, płatne w tym tygodniu:) Zdenerwowałam się, no. Nie cierpię smutnych staruszków. Quote
asiulek-85 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Podnoszę naszego skarba. Pilnie potrzebne wsparcie Quote
mari23 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 zdjęcia czarliego wysłałam wczoraj znajomej, ona pokaże je państwu, którzy mają dom z ogródkiem, są na emeryturze, a więc w domu.... stracili niedawno psa - staruszka, smutno im samym... trzymajmy kciuki!!!!!! Quote
Ania i Kajber Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 mari23 napisał(a):zdjęcia czarliego wysłałam wczoraj znajomej, ona pokaże je państwu, którzy mają dom z ogródkiem, są na emeryturze, a więc w domu.... stracili niedawno psa - staruszka, smutno im samym... trzymajmy kciuki!!!!!! Bardzo dziekuję wszystkim cioteczkom, które zainteresowały sie CZARLIM.. DZieki, mari23. Czerda też pisała mi, że widziała CZARLIEGO, zrobił b. dobre wrażenie i zamówiła mu już ogłoszenia na 20 portalach. Dziękujemy. Quote
kmurdz Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 przelalam dzis deklaracje. buziak dla slicznotka! Quote
asiulek-85 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 kmurdz napisał(a):przelalam dzis deklaracje. buziak dla slicznotka! Dziękujemy :) :) :) Quote
Ania i Kajber Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Mamy takie deklaracje: Ivonne B. 50,00 Julia F. 50,00 Magdalena P. 30,00 Ewa W.-H. 20,00 kmurdz 30,00 latah 50,00 asiulek-85 10,00 sylwija 20,00 RAZEM: 260,00 ZŁ Jednorazowo: IVV OK. 70 ZL na Paytel Koszty: hotel- pierwsze 2 tyg. = 14 dni*20 zł/dzień=280 zł nastepne dni: 15 zł/dzień jednorazowe wydatki na start w hotelu= wirusówka+odrobaczanie+obroża p. pchłom i kleszczom-nie wiem jeszce ile, ok. 130 zł (?) inne potrzebne leki, wg. wskazań weta Pierwszy m-c: 14*20+16*15+ok.130,00= 650 zł Następne m-ce : 31*15+...=465 zł+..... Quote
Ania i Kajber Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jeszcze raz bardzo dziękujemy wszystkim deklarującym i wpłacajacym-w imieniu CZARLIKA. :-). Quote
Borówka16 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 [quote name='Ania i Kajber']Mamy takie deklaracje: Ivonne B. 50,00 Julia F. 50,00 Magdalena P. 30,00 Ewa W.-H. 20,00 kmurdz 30,00 latah 50,00 asiulek-85 10,00 sylwija 20,00 RAZEM: 270,00 ZŁ Jednorazowo: IVV OK. 70 ZL na Paytel Koszty: hotel- pierwsze 2 tyg. = 14 dni*20 zł/dzień=280 zł nastepne dni: 15 zł/dzień jednorazowe wydatki na start w hotelu= wirusówka+odrobaczanie+obroża p. pchłom i kleszczom-nie wiem jeszce ile, ok. 130 zł (?) inne potrzebne leki, wg. wskazań weta Pierwszy m-c: 14*20+16*15+ok.130,00= 650 zł Następne m-ce : 31*15+...=465 zł+..... Dziękuję Aniu :loveu: Kochana jesteś bardzo :loveu: Quote
asiulek-85 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Podnoszę chłopaka. Czy wiadomo co z nim się dzieje?? Będą jakieś fotki?? Quote
Borówka16 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 asiulek-85 napisał(a):Podnoszę chłopaka. Czy wiadomo co z nim się dzieje?? Będą jakieś fotki?? Tak ,zaraz dodam - dostałam od kogoś z dogo na maila. Ale nie wiem od kogo :D Quote
Ania i Kajber Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Dzwoniłam wczoraj do hoteliku- doktor mówił, że CZARLI na razie jest grzeczny i spokojnie moze biegać z innymi psami po ogródku, nie zaczepia i nie jest agresywny - oby to sie nie zmieniło, jak poczuje sie pewniej. Łapki prawie nie wygryza- ma stosowaną jakąś maść przeciwświądowo-przeciwzapalną. Quote
asiulek-85 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Czyli wszystko dobrze?? Uffff martwie się o chłopaka strasznie. Trzeba mu znaleść domek z prawdziwego zdarzenia, ale taki "prawdziwy odpowiedzialny dom" Quote
Ania i Kajber Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='asiulek-85']Czyli wszystko dobrze?? Uffff martwie się o chłopaka strasznie. Trzeba mu znaleść domek z prawdziwego zdarzenia, ale taki "prawdziwy odpowiedzialny dom" Za dobrze to nie jest, bo CZARLI podobno bardzo smutny, na ale dobrze, że dogaduje sie z innymi psami-samcami i suniami, doktor mówił, że w ogole nieagresywny. Za chwilę będzie do opłacenia faktura za czerwiec - a deklaracji i forsy mało. NIE WIEM, CZY CZARLI NIE BĘDZIE MUSIAŁ WROCIĆ DO SCHRONISKA- chyba przeliczyłyśmy sie, mierząc siły na zamiary. No a co do domu, to naprawdę bedzie trudno trafic na taki, ktory bedzie chciał starszego , dużego psa, a jednocześnie zapewni mu stały kontakt z opiekunem i złagodzenei lęku separacyjnego. Quote
IVV Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 porozsylajcie watek z uporem maniaka ,szkoda psa:( to ile mu brakuje na hotelik? pomozcie w akcji wystarczy tylko nacisnac http://szerlok.pl/nakarm_psa/ Quote
Recommended Posts