Jump to content
Dogomania

Stary ON CZARLI-CHORE ŁAPY-Czarli w super DS :) Wakacyjny happy end :)

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Wiekszość deklarodawców sie wykruszyla "w miedzyczasie", będzie kiepsko z opłaceniem hotelu, ale nie mamay na razie innego wyjścia, tylko CZARLIEGO tam umieścić i zbierać kasę.

Napiszę PW do każdej osoby ,która się deklarowała.
Może ktoś jeszcze da radę dać grosik ;)

Posted

Biedny Czarli, nie tego się spodziewaliśmy.
Myślę, ze państwo się rozmyślili, nie wierzę, ze powodem są sąsiedzi.. - mogliby powalczyć..

Deklaruje tak, jak wcześniej - 20 PLN miesięcznie

Posted

Porzucanie starego psa, za którego jest się odpowiedzialnym, nie mieści się w moich możliwościach pojmowania. Poproszę o nr konta na priv, spróbuję wymyślić jakąś stałą deklarację. A jak Czarli zachowuje się wobec innych psów?

Posted

latah napisał(a):
Porzucanie starego psa, za którego jest się odpowiedzialnym, nie mieści się w moich możliwościach pojmowania. Poproszę o nr konta na priv, spróbuję wymyślić jakąś stałą deklarację. A jak Czarli zachowuje się wobec innych psów?

CZARLI jest bardzo OK wobec suk, natomiast wobec psów zachowuje sie dokąłdnie jak mój kajber- w pierwszej chwili szczekanie i zęby, zeby pokaząć, ze sie jest wążnym, jak pies sie podporzadkuje , to potem już jest OK.
Generalnie, to jest tak wpatrzony w opiekuna, ze przy czlowieku nie zauwaz ainnych psów.
W kazdym razie w schronisku mieszkał w boxie z suniami, teraz te 2 m-ce był u Państwa jedynym psem- to chyba bład, bo powinien mieć towarzystwo, najlepiej straszej suni, by złagodziła jego lęk separacyjny.
zobaczyny, jak bedzie w hotelu.

Posted

asiulek-85 napisał(a):
Czy wiadomo co z Czarlim?? Czy jest już w hotelu?

Państwo mają zawieśc go do hotelu w czwartek-Boze Ciało lub w piątek.
Jest to hotelik w Obornikach Śląskich, ul. Skłodowskiej-Curie 30.
Hotelik dobry, prowadzi lek.weterynarii, znany i polecany przez. Teresę Borcz i często odwoedzany pzrez wolontariuszki z ok. Wrocławia - ale cóz , to tylko hotel, tez będzie samotność w boxie i krotki kontakt z człowiekiem na spacerach.

Posted

IVV napisał(a):
pieniazki doszly?
dogo mnie do szalu doprowadza ,nie moge wysylac pw i odpowiedzi:(

Dostałam na PAYTEL, ale koszmarne opłaty- za przeliczenie kursu dol. kanadyjskiego na zł policzyli ponad 20 zł, wiec zostało mi na koncie troche ponad 70 zł.
Nie znam dokładnie PAYTEL, ale jak rozumiem mogę z tego konta z acoś zapłacić, kupujac w internecie np. karmę, czy tak?

Posted

CZARLI dziś został dostarczony przez byłych "pseudoopiekunow" do hoteliku.
Biedak, chyba jeszcze nie wie, ze znowu starcił wszystko. Lęk separacyjny sie jeszcze nasili.

Dziękuję p. Teresie Borcz za nadzorowanie sprawy CZARLIEGO.
Jej zdaniem wygryzanie łapki moze nie być spowodowane depresją i lekeim separac., ale jednak bólami stawowymi -
w tym przypadku wskazana byłoby podawanie lekow na stawy- co znacznie podniesie koszty utrzrymania CZARLIEGO.
Na szczęście hotelik prowadzi lekarz wet., więc obserwacja, diagnoza i ew. zalecenia med. bedą na miejscu.

JUŻ NIE WIEM, SKĄD BRAĆ PIENIĄDZE.