Jump to content
Dogomania

Stary ON CZARLI-CHORE ŁAPY-Czarli w super DS :) Wakacyjny happy end :)

Recommended Posts

Posted

Na pewno tak, najlepiej by było gdzies go umieścić tylko za wsparcie na karmę, ale z tym trudno.

Koniecznie napisz,że Czarliemu " siadają " już łapy, potrzebuje wsparcia choćby glukozaminą, co jest trudne w warunkach schroniskowych i potrzebuje też współpracy i kontaktu z człowiekiem.

[FONT=Tahoma]To typowy owczarek pracujacy, o cechach charakteru użytkowych, choć wygląd wystawowy[/FONT][FONT=Tahoma] -no, może poza ogonem, który jest zakręcony jak u akity, ale chyba na skutek urazu.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
Jest dośc dominujący, dogada sie z suniami, ale z drugim samcem moze być kłopot, a na tymczasach ludzie zazwyczaj mają kilka zwierząt , stąd trzebaby sprawdzic, czy zaakceptuje innych chłopaków i raczej karmic go oddzielnie.

U Jamora o tyle dobrze,że boxy oddzielne , no i on pracuje z psami, ale na pewno nie jest tam tak jak w domu.

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CZARLI źle znosi schronisko.

Cierpi-
i fizycznie ( ból stawów, "siadanie na tylne łapy", spotęgowany jeszcze zimną schroniskowa budą, kłopoty z przewodem pokarmowym , na skutek schroniskowej diety, kłopoty z wypróznianiem sie na skyutek braku ruchu),
i psychicznie ( to typowy pies pracujący, potrzebujacy ciągłego kontaktu z opiekunem, brak człoweika i schroniskowanuda powodują,że ciągle "płacze" i wyje przy budzie, wołajac o zaintetresowanie).

Oczywiście w schronisku regularne podawaniu mu lk.ow, odpowiednia dieta i kontakt z opiekunem nie są możliwe.

Posted

No jestem ale pomysłu póki co nie mam.
Są na wątku jego zdjęcia? Bo mi się chyba nie odświetlają.

Fajnie by było, gdyby zebrały się fundusze na umieszczenie go u Jamora.
Psy od niego dość szybko znajdują fajne domu i Jamor mógłby z nim popracować.

Przysiadanie na tylne łapki to kwestia stawów czy jakiegoś przykurczu?

Posted

gusia0106 napisał(a):
No jestem ale pomysłu póki co nie mam.
Są na wątku jego zdjęcia? Bo mi się chyba nie odświetlają.

Fajnie by było, gdyby zebrały się fundusze na umieszczenie go u Jamora.
Psy od niego dość szybko znajdują fajne domu i Jamor mógłby z nim popracować.

Przysiadanie na tylne łapki to kwestia stawów czy jakiegoś przykurczu?

Zdjęcia są w 1-SZYM poście, wstawiła Borówka16, ale chyba ze strony schroniska, wiec jak strona chwilowo nie działą, to zdjecia się nie wyświetlają. Trzebaby wrzucic przez Imageschack lub Fotosik.

Czarli jest bardzo duży, bardzo piękny-taki typowy, wystawowy owczarek, ale nie czarny podpalany, tylko o o jasnym, żółtawym umaszczeniu.

Tez myślę o hotelu u Jamora, bo on kocha owczarki i jest pewność, że choc trochę kazdego dnia z Czarlim popracuje.
Czarli ma dużą pasje do pracy, bardzo dobre cechy użytkowe- na pewno na typowe szkolenie jest za stary, ale na zabawę z elementami szkolenia jak najbardziej chętny.
Ja jestem zagorzała owczarkarka i moim zdaniem owczarki oprócz standardowych spacerów potrzebują właśnie zabawy i pracy-Jamor to zapewnia swoim psom.

Co do stawów to nie wiem, może rzeczywiście jest to jakis przykurcz-Czarli ma też dziwnie zakręcony ogon, jak u akity,
co wygląda na skutek jakiegioś urazu.

No i wydaje mi sie,że ma jednak wiecej lat . niz to 7-8, które dali mu w schronie.

Posted

W sumie to nie wiem, czy on jest taki stary ima ponad 10 lat, czy moze jest młodszy, tylko zły stan zdrowia i stres schroniskowy go " postarza". Na pewno ma kłopoty z poruszaniem sie jak stary pies.
A wiek w schronie ocenic trudno- były przypadki,ze psom wiek zawyżano i były tez, że zaniżano.
W sumie na pewno nie jest to pies młody-czy 8 czy 11 lat to dla odwiedzajacych schron i tak z adużo-CZARLI jest raczej bez szans na dom.

Posted

NIe wiem 11 to za duzo, ale rozmawialam z Ania i na moje to on ma z 9,10 latek Dzis bede to go sfilmuje, bo biore kamerke Szkoda tylko, ze teraz o tych roztoach, wziecie go na wybieg, to jest masakara, szczegolnie, ze on nie ala wielka miloscia do innych psiakow i potrafi zeby pokazac ....

Posted

Trzeba podkreslic, ze wplaty lepiej by bylo gdyby szly przez konto prywatne .. Jak Ozzy pojedzie, moge watek prowadzic i napisze do wirt piekunki Ozziego, ona dsawala 70 zl na Ozika, moze moglaby zadeklarowac cos na Charliego .....

Posted

CZARLI tylko straszy, pokazuje zęby, ale raczej sie nie rzuca na psy, niemniej tzreba uważać..

Nie wiem, czy są gdzies miejsca w hotelikach dla takiego dużego psa, u Jamora mogą byc rzeczywiście kolejki..

Borówka, a co to za hotelik ten "Jawor"?

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
MAM PIERWSZA DELKARACJE DLA CZARLIEGO:
PANI IVONNE B. ze Szwajcarii- wirtualna opiekunka Czarliego- 60 zł/m-c
P.Tomasz F. z ŁODZI- deklaracja po Ozzym- 50 zł/m-c

Świetnie ,oby tak dalej ;)