Borówka16 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Czarli - to cudowny ,12 letni ON'ek ,który już rok temu trafił do łódzkiego schronu. Psiak cierpi na lęk separacyjny ,wygryza się oraz ma chore łapy - jest to w większości efekt pobytu w schronisku. Postanowiłam ,więc założyć mu wątek ,a wtedy Ania (Ania i Kajber) wpadła na pomysł zbierania deklaracji na hotelik ,zarezerwowała już nawet miejsca u Jamora ,mieliśmy już dużo deklaracji ,bo brakowało tylko 160zł - wydawało się ,że teraz tylko Czarli pojedzie do hoteliku ,a potem znajdzie dobry dom na zawsze. Niestety tak się nie stało... Pewnego dnia młode małżeństwo wypatrzyło Czarlusia na stronie schroniska i zadzwoniło do niego. Wydawali się być bardzo mili ,sympatyczni , wszyscy cieszyliśmy się na myśl ,że Czarli nie musi już nawet jechać do Jamora ,tylko do nowego domku. Państwo niedługo przyjechali do schronu po Czarliego ,psiak im został wydany ,a my nadal się cieszyliśmy ,gdyż sądziliśmy ,że to był bardzo dobry dom. Pani Czarliego przysyłała zdjęcia i pisała o Czarlim jaki on jest cudowny itp. Zalogowała się nawet na dogo - jej login to Czarli. Wspominała coś ,że Czarli ma lęk separacyjny i ,że sąsiedzi się czepiają ,ale wydawało się to być nic poważnego - tym bardziej coś prowadzącego do pozbycia się psa... Właściciele dostali od razu mnóstwo rad jak lęk można pokonać...na jakiś czas na wątku była cisza ,wydawało się ,że wszystko jest ok. A tu nagle Państwo stwierdzili ,że muszą Czarliemu szukać nowego domu... Nawet nie powalczyli z sąsiadami i lękiem separacyjnym ,na psie przestało im zależeć. W pierwszych dniach czerwca odwieźli Czarliego do hoteliku w Obornikach Śląskich ,który załatwiła p.Tereska Borcz. Jest to bardzo dobry hotel ,ale on nigdy nie zastąpi domu ! Psiaka w hoteliku znów zaczęły nękać te same dolegliwości co w schronie - w domu ich nie było. Mało tego ,że Czarliemu powróciły dolegliwości to jeszcze się nasiliły :-( Pilnie potrzebujemy deklaracji na utrzymanie Czarliego - jeśli ich nie będzie Czarli wróci do schronu ! Koszty w hoteliku : 300 zł /m-c +100 zł Karma czyli razem 400zł :-( Obecnie mamy takie deklaracje : asiulek-85 -20 zł mies. latah - 50zł mies. Ivonne B.- 50 zł mies. Julia F.- 50 zł mies. Magdalena P.- 30 zł mies. Ewa W.-H.- 20zł mies. kmurdz- 30 zł mies. sylwija -20 zł mies. rencia42 -30zł mies. Nemko - 5 zł mies. Jednorazowo: IVV OK. 70 ZL na Paytel Póki co mamy takie długi :placz: hotel- pierwsze 2 tyg. = 14 dni*20 zł/dzień=280 zł nastepne dni: 15 zł/dzień jednorazowe wydatki na start w hotelu= wirusówka+odrobaczanie+obroża p. pchłom i kleszczom-nie wiem jeszce ile, ok. 130 zł (?) inne potrzebne leki, wg. wskazań weta Pierwszy m-c: 14*20+16*15+ok.130,00= 650 zł Następne m-ce : 31*15+...=465 zł+..... Na dole dla porównania zdjęcia Czarliego ze schronu ,nowego domu ,w którym był szczęśliwy oraz z hoteliku. Ze schronu Z nowego domu : Z hoteliku : Quote
Ania i Kajber Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Wstawiam linki do filmików z CZARLIM, które Aśka25 nakręciłą i umieściła w dalszych postach. http://w55.wrzuta.pl/film/2yaYQmmpUCJ/charli http://w556.wrzuta.pl/film/7PDeQxFg0d5/charli2 http://www.youtube.com/watch?v=x02aXmxLGoU Czarli to psiak wspaniały-piękny, dostojny, kochany Owczarek niemiecki. To jeden z moich ulubieńców, zajmuję sie nim od początku jego pobytu w schronie-od września 2009. Nie jest już młody- ocena jego wieku waha sie - od 8 do 11 lat. Jak każdy stary owczarek niemiecki nie ma w schronisku żadnych szans. Dostal numer 871. Ciężko było mu zaaklimatyzowac sie w boxie z innymi psami-samcami, mieszka w blaszaku z dwiema suniami, z którymi jest bardzo zgodny.Lubi też swoich sąsiadów z bud obok-Mrozika i Lonię , liże ich po pyszczkach. Myślę,że u Czarliego jest to strach przed innymi psami, natomiast wobec "towarzyszy niedoli", których już poznał jest akceptacja Przecałuśny- gdy dorzucam mu słomy do budy i kucam przy nim liże mnie po twarzy i wtula się pod pachę. Męczy się przy budzie, płacze i woła do siebie. Zimno i brak ruchu bardzo mu dokuczają. Sporadyczne, 5- minutiwe spacerki na wybieg 1-2 razy w tygodniu nie wystarczą temu wspanałemu, stworzonemu do pracy i kontaktów z człowiekiei psiakowi. CZARLI źle znosi schronisko. Cierpi- i fizycznie ( ból stawów, "siadanie na tylne łapy", spotęgowany jeszcze zimną schroniskowa budą, kłopoty z przewodem pokarmowym , na skutek schroniskowej diety, kłopoty z wypróżnianiem się na skutek braku ruchu, wygryzanie pzredniej łapy na tle psychicznym), i psychicznie ( to typowy pies pracujący, potrzebujący ciągłego kontaktu z opiekunem, brak człowieka, schroniskowa nuda i lek separacyjny powodują, że ciągle "płacze" i wyje przy budzie, wołając o zainteresowanie, dodatkowo "wygryza się"). Oczywiście w schronisku regularne podawaniu mu leków, odpowiednia dieta, ruch i kontakt z opiekunem nie są możliwe. [FONT=Tahoma]Bardzo prosimy o dom dla Niego-on nie zasługuje na śmierć w schronisku.[/FONT] Polecamy Go jako PSA-PRZYJACIELA RODZINY, szukamy domu, gdzie bedzie w ciagłym kontakcie z opiekunami i gzdie bedzie mogł cieszyć sie ich miłością do końca swoich dni. On też na pewno odpłaci wielkim przywiazaniem, oddaniem i posłuszeństwem. Pies kocha ludzi, zuoełnie nieagresywny i akceptujący dzieci, polecamy jednak towarzystwo innych suń- z dominującymi samcami mogą być konflikty. [FONT=Times New Roman]Przed opuszczeniem schroniska Czarli zostanie wykastrowany.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W obecnej chwili probujemy umieścić CZARLIEGO w hoteliku u Jamora, miłośnika i byłego szkoleniowca owczarkow niemeickich- pobyt u Jamora pozwoli Czarliemu pozbyc sie depresji, da konieczną dla zdrowia fizycznego i psychicznego dawkę aktywności, pracy i kontaktu z człowiekeim, a także pozwoli na regularne podawanie leków i dobrą dietę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Czas nagli- miejsce u Jamora niebędzie czekac w nieskończoność.[/FONT] [FONT=Times New Roman]PROSIMY O PRZEMYŚLANE DEKLARACJE PEWNYCH,COMIESIECZNYCH WPŁAT.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tylko one pozwola nam ocalić Czarliego.[/FONT] Quote
Aska25 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 podnosze onusia, wkrotce poznan pieknotka osobiscie ;) Quote
Aska25 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Widzialam jest boski, jutro cos skrobne ... Taki wielki pluszak i przytulas juz przy 1 poznaniu ;) Quote
Aska25 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Mykaj Charli na 1, jutro postaram sie jakas fotke pstryknac przystojniaczkowi ;) Quote
nika28 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Ogłoszenia dla Czarliego (kontakt podałam taki jak u Parówka i innych psiaków, bo w pierwszym poście nie był dodany. Jeśli źle zrobiłam, to napiszcie, zmienię w ogłoszeniach) : ale.gratka.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl kupsprzedaj.pl kokosy.pl kupiepsa.pl offer.pl cafeanimal.pl adin.pl nasipupile.pl ofertka.pl psy.pl polskasfera.eu psiegrane-marzenia.pl (do akceptacji) morusek.pl e-zwierzak.pl najpewniej.pl rozglos.net adopcjapsa.pl animalia.pl gumtree.pl (do akceptacji) petworld.pl (do akceptacji) Quote
nika28 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Napisał mi w sprawie Czrliego jakiś Pan, podałam mu kontakt do Ani ;) Quote
Aska25 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Charli jest cudowny, kurcze dogo takmi szaleje, ze zapomnialam napisac ... Jest takim przymilaskiem. Jest duzy, nawet bardzo i taki puchaty, potrzebne mu generalne porzadki zrobic z futerkiem, ale narazie zimno jest,a on wyjatkowo lubi przed buda siedziec, wiec niech go narazie grzeje .... Zrobi sie cieplej, to ja sie juz nim zajme, bo czesac psy to ja uwielbiam .... Jak bylam w schronie ostatnio, to bydle caly czas przed buda lezy, nie wazne ze mu slomy napchalam do, on na tym sniegu sie wylegiwal, smiesznie wyglada przez to taki zamrozony jest ... Ania mowila,, ze jak jest na wybiegu, to ulubione zajecie to tarzanko w sniegu, jak wraca z niego wyglada jak obsypany cukrem pudrem :) Quote
Ania i Kajber Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Czarli jest tak piękny i tak biedny-due problemy stawowe, az przykro patrzeć, jak męczy sie w schronie... Quote
Borówka16 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Długo tu nie wchodziłam... Nikola ,jesteś kochana ;) Quote
Ania i Kajber Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Taka bym była szczęśliwa, gdyby ten super psiak znalazł dom.... Quote
Borówka16 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Długo tu nikt nie zaglądał... Aniu,dzwonił ten pan do Ciebie co Nika mówiła ? Quote
Ania i Kajber Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Niestety, nikt się nie odzywał w sprawie Czarliego. Quote
Borówka16 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Szkoda :( Tyle ludzi kocha owczarki niemieckie,ale jak przyjdzie do kupna nawet się nie zainteresują schroniskowymi onkami ! Quote
TERESA BORCZ Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Piekny jest ten czarli, jak to możliwe że stracił domek? Zapisuję w pamięci . Czy on jest na owczarkowym forum? Quote
Borówka16 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Nie, nie jest. Mogłabym prosić adres tego forum ? ;) Quote
Borówka16 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Banerek zrobię dla niego ,tylko niestety nie umiem podlinkować :( Ktoś by musiał o podlinkować... Quote
Aska25 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Charli o wiele gorzej wyglada. Na zdjeciach nie widac tego, ale on bardzo na lapy siada :( Jest przeurroczy, tak sie wtula i takl fajnie skrzeczy, wielki przytulak, cudowny pies. Jest juz skazany na schronisko. Jest z tyl, stary Onek, nikt niechce takiego psa :( Quote
nika28 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Borówka16 napisał(a): Proszę o podlinkowanie ! Podlinkowany ! ;) Quote
Ania i Kajber Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Śliczny banerek, jak mi sie uda, to go sobie wstawię. [FONT=Tahoma]Może jak Czarli ma watek i banerek, to spróbujemy z deklaracjami i jakimś hotelikiem ?.[/FONT][FONT=Tahoma] Czarli jest tak piekny i ma tak wspaniały charakter, że zachwyciłby miłośnika rasy- kocha ludzi, chetny do pracy. Może Jamor? Ja juz naprawde nie moge patrzeć, jak on sie męczy przy budzie, płacze i woła do siebei człowieka.[/FONT] Quote
Borówka16 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Aniu ,dobry pomysł ! ;) A czy ogłoszenia co Nika robiła nie wygasły ? Jak tak to zrobię :) Quote
Ania i Kajber Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Nie wiem co z ogłoszeniami, trzeba zapytac Niki. Myślę,że warto zacząć od ogłoszenia,że zbieramy deklaracje. Borówka może, jako autorka wątku zmień tytuł i dopisz cos o deklaracjach w tytule i w 1-szym poście, zobaczymy, czy "chwyci" i będzie odzew. W sumie Czarli ma wirt. opiekunkę w Szwajcarii, moze Ona coś zadeklaruje. mam też kontakt do pana Tomasza F., który płaci na stare ON-ki-najpierw na Muszkieterów, potem na Ozzego, moze teraz da coś na Czarliego. Jak będa jakieś deklaracje, to będziemy szukac hotelu, zapytamy Jamora. No i będziemy musiały pomyśleć nad sposobem zbierania pieniędzy. "Tansparentniej" byłoby przez Fundację,ale nie wiem, czy dziewczyny będą chciały brać na siebie kolejne obciążenie. Prosić o wpłaty na konto prywatne troche głupio. Quote
Borówka16 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Zaraz zmienię tytuł ,że potrzebne deklaracje na DT ;) Ogłoszenia jeszcze aktywne , Nicola mi przed chwilą mówiła :) Najlepiej było by jakiś tymczas u kogoś w domu ,bezpłatny... Quote
Recommended Posts