Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała to urocza sunia, która straciła dom w grudniowe mrozy. Znalazł ją mój mąż w Pietrzykowicach koło Żywca zziębniętą i wygłodzoną. Przepytał sąsiadów -nikt nic niewiedział. Dopiero przechodzący "pijaczek" pokazał, z którego domu jest sunia i poradził, zeby ją zostawić za ogrodzeniem bo w domu nikogo nie było. I niema do tej pory...

Sunia to jeszcze szczeniak, kilka tygodni temu wymieniła mleczaki na stałe ząbki,więc nauka czystości, zachowania, chodzenia na smyczy – to wszystko jeszcze przed nią.
Jest malutka - wielkości kota :-)Wesoła, bardzo przyjacielska i kontaktowa.
Świetnie dogaduje się z innymi psami, kotami, królikami :-) Jest idealna dla dzieci - przebywa z moim 4-letnim synkiem.
Szukamy dla Malej dobrego domu i kochających, odpowiedzialnych właścicieli, którzy nauczą sunie jak żyć i zapewnią jej dobry dom. W którym ta kochana będzie po prostu szczęśliwa."

Posted

Zdjęcia małej, leżącej, wtulonej w białego kota i czarnego psa....rozbrajające....

Rozumiem, że suczka jest u Ciebie na DT?
Ma już jakieś ogłoszenia?

Posted

Kasiu, jesteś pewna? Bo jak zrobimy wyróżnione allegro, to mała zniknie z Twojego domku w parę dni... (Nie zniechęcam - bo jak wiadomo mam w tym interes :eviltong:)

Posted

Zadzwoniła do mnie fajna Pani z Sosnowca w sprawie Małej.
Poprosiłam, żeby skontaktowała się z Tobą Kasiu.
Powiedziałam o wizycie przedadopcyjnej.
Trzymam kciuki.

Posted

[quote name='Jasza']Ode mnie ma na razie Alegratkę i Gumtree.

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3457969_pinczerka_ratlerka_nie_jest_jeszcze.html

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Pinczerka-Ratlerka-Nie-Jest-jeszcze-piekniejsza-W0QQAdIdZ182347108

Jasza pięknie Ci dziękuje:-)
wlaśnie dzwonila Pani z Sosnowca .Domek dobrze się zapowiada : duze mieszkanie w bloku, praktycznie cały czas ktoś w nim jest także sunia nie siedziałaby sama. Do towarzystwa 7-letnia dziewczynka.
Pani miała 19 lat przygarniętą sunie, teraz szuka małego psiaczka i znalazła Małą na alegratce.
Jest zgoda na wizyte przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej.
Teraz musze poszukać kogoś z Sosnowca do przeprowadzenia wizyty.

Tylko dlaczego rozbolał mnie żołądek??? a Mała nie schodzi mi z kolan??

Posted

[quote name='Jasza']Napisała do mnie kolejna Pani.
Tym razem z Krakowa.
Odesłałam do Kasi.[/QUOTE]

Nikt inny się ze mną nie kontaktował.

Ale Pani z Sosnowca wydaje się ok. W sobotę będzie wizyta przedadopcyjna :-)
Trzymamy kciuki ... ale serce boli :-(

Posted

[quote name='kasiaprzystał']Jasza pięknie Ci dziękuje:-)
wlaśnie dzwonila Pani z Sosnowca .Domek dobrze się zapowiada : duze mieszkanie w bloku, praktycznie cały czas ktoś w nim jest także sunia nie siedziałaby sama. Do towarzystwa 7-letnia dziewczynka.
Pani miała 19 lat przygarniętą sunie, teraz szuka małego psiaczka i znalazła Małą na alegratce.
Jest zgoda na wizyte przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej.
Teraz musze poszukać kogoś z Sosnowca do przeprowadzenia wizyty.

Tylko dlaczego rozbolał mnie żołądek??? a Mała nie schodzi mi z kolan??[/QUOTE]

Oj Kasiu... Zamknij hotelik i zatrzymaj ją sobie...

Posted

Sobota jest dzisiaj więc trzymam mocno kciuki za wizytę i jej POZYTYWNY rezultat.
Mała - może szykuje się dla Ciebie dobry, kochający domek?

Posted

domek własnie sprawdzony - do niczego sie doczepic nie moge - pani bardzo odpowiedzialna i sympatyczna, ogladalam zdjecia jej ostatniej suni, dziewczynka rozsadna i spokojna Pani zaznajomiona z psami i obowiazkiem jaki one są. Co do sterylki ma obawy ale wynikaja one tylko i wylacznie z ryzyka operacyjnego boi sie komplikacji ale mysle ze ja przekonałam. Bez zastrzezen oddałabym tam pieska do adopcji. Naprawde fajnie sie domek zapowiada. Kasi wszystko przekazalam telefonicznie - Pani czeka na kontakt.
powodzenia Mała!

Posted

Ambra - świetne wieści!
Kasia chyba zacznie szykować chusteczki...
Nie zazdroszczę...ale cieszę się, że Mała jest tą szczęściarą, krórej się udało.

Posted

[quote name='Ambra']domek własnie sprawdzony - do niczego sie doczepic nie moge - pani bardzo odpowiedzialna i sympatyczna, ogladalam zdjecia jej ostatniej suni, dziewczynka rozsadna i spokojna Pani zaznajomiona z psami i obowiazkiem jaki one są. Co do sterylki ma obawy ale wynikaja one tylko i wylacznie z ryzyka operacyjnego boi sie komplikacji ale mysle ze ja przekonałam. Bez zastrzezen oddałabym tam pieska do adopcji. Naprawde fajnie sie domek zapowiada. Kasi wszystko przekazalam telefonicznie - Pani czeka na kontakt.
powodzenia Mała![/QUOTE]

Ambra jeszcze raz ślicznie Ci dziękuje:-)

No niestety Pani się wycofała ;-(
Dzisiaj dostałam wiadomość, że tata Pani Kasi poważnie się rozchorował i nie będzie w stanie zapewnić Małej należytej opieki.
Także sunia nadal szuka domku!