Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem nawet ile on może pożyć

to nie jest tak, że te jego schorzenia widać
on jest po prostu stary i ma te narządy wyniszczone :(

na pewno O NIEBO lepiej byłoby mu w domu, pod stałą opieką, w cieple
na dobrej diecie :(

popyatm o tę karmę, dopytam też co on w ogóle teraz je :(

buu a dziś a właściwie wczoraj późnym wieczorem umarł Czort z Wrocławia
miał raka wątroby :( ale przynajmniej miał też dom...

Posted

Czy dopuszczacie możliwość znalezienia DT płatnego? W razie czego postaram się coś dorzucić. Bardzo mi szkoda psiaka:-( Czy wiadomo jaki jest w stosunku do innych psiaków? Pewnie raczej wycofany?

Posted

taki neutralny powiedziałabym
on nie jest w takiej złej formie nawet. z zewnątrz :roll:
na razie...

obczaja dobrze. lubi ludzi, widać że miał dom

tak, dopuszczamy płatny DT
cokolwiek, byle w domu przy człowieku :(

boję się jeszcze jednego:
żeby go nie uśpili. na razie nie powinni bo trzyma się, ale...
jest nieadopcyjny, jest chory, sami powiedzieli nam "no ten to długo nie pożyje z takimi wynikami"

:( matko

Posted

sluchajcie, wiesci są dobre :)
trzeba tylko dograć wszystko!

dziś trwają ustalenia :) więcej powiem potem

trzymajcie kciuki i zbierajcie kasę, bo DT prosi o nasze wsparcie - na leczenie i karmę!

Posted

Ewa, ja zaraz zadzwonie do tej pani :) chwilowo mam szefa na głowie, jak tylko znajde chwile to zadzwonie! juz siedze jak na szpilach! nie moge!

Posted

[quote name='mru']Ewa, ja zaraz zadzwonie do tej pani :) chwilowo mam szefa na głowie, jak tylko znajde chwile to zadzwonie! juz siedze jak na szpilach! nie moge![/QUOTE]

Już jej powiedziałam, że zadzwoniszi i że psiak może już dzisiaj przyjechać:-) Jeśłi nie będzie odbierała, to znaczy, że jest na spacerze z psami.
Konieczna jest karma na dziś i obróżka ze smyczką. Daj znać, jeśli Rudolf nie ma swojej smyczy i obroży, to wtedy podjadę gdzies szybko i kupię.
Bardzo podobało mi się, że Pani powiedziała mi, że pierwszym zadaniem będzie wyciszenie psiaka, uspokojenie go i danie poczucia bezpieczeństwa:-) Niestety konieczna jest pomoc finansowa, bo Pani ma swoje 4 psy i jednego kota. Nie da rady wziąć kolejnej bidy na swoje utrzymanie.
Ja będę miała okazję widywaćRudolfa prawie codziennie, bo spotykamy sięna spacerach na naszej psiej górce:-)

Achaś... czy będziesz w stanie zabrac jego wyniki badań lub choćby ich kopie? Prawdopodobnie zawieziemy Rudolfa do naszego Pana doktora Boliłapki - dr Czajki, któy zajmuje się psami Pani Eulalii i moimi imamy do niego absolutne zaufanie. Ja za pierwszą wizytę zapłacę sama, bo chcemy znać jego zdanie na temat psiaczka.

Posted

obrózke ma :) lecznicowa - od nas z resztą
smyczkę jakąś chyba znajdziemy, mamy coś po jakimś psiaku wyadoptowanym - TZ poszuka :)

co do karmy TZ ma zadzwonić do lecznicy zapytać co on je i czy by nam tego nie dali
lub - co on powinien jeść. wtsedy dam Tobie znać, Ewa :)

ryż mu też trzeba na razie ugotować :) żeby wymieszać karmę.

rozmawiałam juz z Panią :D
powiedziałam jej, że około 20 będziemy (niestety wcześniej może być ciężko)
Ewa - przybywaj na 20, z resztą jeszcze do Ciebie zadzwonię, jak będziemy jechać do Warszawy :)

Posted

[quote name='mru']ryż mu też trzeba na razie ugotować :) żeby wymieszać karmę.[/QUOTE]

Pani Eulalia mówi, że dla takiego staruszka lepsze są płatki ryżowe zamiast ryżu. Ja mogę kupić na początek albo ryż albo płatki. Tylko niech się lekarze wypowiedzą co lepsze. Albo kupię i to i to i zobaczymy co mu lepiej idzie:-)
Będę na 20 na pewno. Już się nie mogę doczekać, kiedy Rudolf zaśnie w ciepłym domku. Załatwię mu też jakiś kocyk, żeby miał swój;-)

Posted

mogą być i płatki :) racja! to już zapytajcie swoich wetów zaufanych, bo tamci to wiesz :eviltong:

TZ zrobił wywiad:
maluch je teraz karmę dla nerkowców (RENAL)
dostanie próbki na jakieś 2 dni

trzeba też pomyśleć o wątrobie

a ja idę szukać karmy dla nerkowców na wątkach

Posted

Na allegro 7 kg kosztuje w granicach 159 zł, a 14 kg jakieś 249.
Jest w Warszawie jedno miejsce, gdzie można odebrac osobiście i 7 kg kosztuje 151 zł chyba. To jest przy ulicy Bruzdowej.... Można tam nawet jutro podjechać.
Byłoby super, gdybyś figa mogła kupić karmę:-) Ja postaram się wziąć jakieś próbki od naszego weta, żeby starczyło mu tak asekuracyjnie do poniedziałku.

Posted

Chciałam napisać Wam kilka słów n atemat DT Rudolfa...
Pani, która się nim zaopiekuje, zajmuje się psami ponad 50 lat. Wiele lat prowadziła hodowlę psiaków, ale potrafiła szukac domu dla swoich szczeniaczków bardzo długo. Nie każdy mógl do niej przyjechac i psiaka zabrać. Szczegółowo badała każdy dom, a zdarzyło jej się kiedyś odebrac psiaka, bo dom okazał się niewystarczająco troskliwy. Jest hodowcą w najlepszym tego słowa znaczeniu, swoimi psiakami opiekuje się bardzo troskliwie. Poza trzema suniami, które ma w tej chwili, ma jeszcze psiaka uratowanego pewnej mroźnej zimy, którego ktoś wyrzucil z samochodu. Kilka dni zajęło jej zdobycie jego zaufania, a kiedy poszedl za nia do domu zostal na zawsze. W tej chwili ma chyba 15 lat i czuje się znakomicie.
Poza tym w domu jest jeszcze kotka, która też sie przybłakała. Pani dokarmia ptaki, nie przechodzi obojętnie obok skrzywdzonego zwierzaka. Potrafi bardzo ostro zareagować, kiedy widzi, że ktoś krzywdzi zwierzę. Znam ja ponad dwa lata, widujemy się codziennie na długich spacerach na górce. Widzę, jak traktuje psy, jak je kocha i jak się nimi zajmuje. Gwarantuję, że Rudolf będzie miał najczulszą i najlepszą opiekę z możliwych.
Musimy jednak pomóc Pani w utrzymaniu psa, a właściwie wziąć go na nasze utrzymanie, bo ona wszystkie swoje psy utrzymuje ze swojej emeryturty. Wcześniej namawiałam ją na wzięcie płatnego tymczasu, żeby choć parę złotych zostało jej dla własnych psiaków. Gdyby udało nam się zebrac choć parę groszy na ten cel, byłoby wspaniale!!! Na pewno nie możemy zostawić jej samej z utrzymaniem i leczeniem Rudolfa. To człowiek, który sam nie zje, a odda psom, ale nie umiałabym spojrzeć jej w oczy, gdybym ją z tym zostawiła. Dlatego bardzo mi zależy na tym, żeby w zamian za ciepły i kochający dom tymczasowy, sfinansować jego utrzymanie.

Posted

dziewczyny,podajcie mi na pw imię nazwisko ,adres dokładny z kodem pocztowym tej pani i nr telefonu, zaraz złożę zamówienie, niestety mogę zamówić worek 7kg
czy to jest Royal canin VD Renal?