Joasika Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Kochani moi!!! Wczoraj dowiedziałam się o pięknym rocznym bokserze do adopcji. Sprawa jest pilna. Ponadto pies siedzi w budzie z innym pieskiem-kundelkiem. Psiak może mieć zapalenie pęcherza moczowego, bo niekontrolowanie sika. Mąż zrobił psu kilka zdjęć komórką - postaram się je wrzucić na forum wieczorem-teraz nie mam takiej możliwości. Zdjęcia są kiepskiej jakości-nie oddają urody psa, a jest naprawdę piękny. Pies nadaje się do dzieci-jest przekochany, łagodny, uwielbia dzieci - w tym domu jest sześciolatek, który bawi się z psiakiem-pies nie robi mu żadnej krzywdy. Moje dzieci po raz pierwszy weszły tam na podwórko i głaskały psiaka, a on się do nich łasił. Niestety, sama mam już trzy psy w tym rządzącą się bassetkę, więc nie mogę zabrać psiurka nawet na tymczas. Jeśli jest ktoś chętny do adopcji - proszę o kontakt na pw. Dostaliśmy parę fotek od właścicieli wkleiłam je poniżej tych z komórki - piesio jest naprawdę cuuuuudnyyyyy!!!! Quote
Joasika Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Wklejam zdjęcia boksera - są kiepskiej jakości, bo robione nocą i komórką, ale widać na nich łagodne usposobienie psa-moja córka go miziała, a on był tym zachwycony! Quote
Joasika Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Zdjęcia dostaliśmy od właścicieli psa. Piesek jest przecudny i jak widać na fotkach - idealny dla dzieci;) Quote
lucySxy Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Juz rozesłalam link ,mysle ze ktos sie zainteresuje..a co z kundelkiem? Quote
Joasika Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Z kundelkiem wszystko w porządku :) Quote
giselle4 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 To znaczy ze chca oddac boksera? Trzymaja jego w budzie przy tych mrozach? Zaraz napisze do dziewczyn ,on tam zamarznie.... nic z tego nie rozumiem ale juz mi słabo:( Quote
Joasika Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Tak, chcą oddać pieska, bo mają już jednego i chyba nie mają warunków, żeby trzymać drugiego. Piesek jest bardzo ładny i nie ma w nim nawet śladu agresji - radośnie się z nami witał na podwórku, a tak machał swoim krótkim ogonkiem, że całym tyłkiem zamiatał. To młody piesek - ma 15 miesięcy, więc nie jestem pewna, czy sikał z radości na nasz widok, czy jest przeziębiony. W każdym razie na pewno jest przekochany i bardzo ładny. Quote
giselle4 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ok,wici juz rozesłane..... Trzeba pomyslec nad gloszeniami i allegro... wieczorem Quote
Joasika Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Dziękuję bardzo za pomoc!!! Piesio na pewno znajdzie nowy dom! Quote
lucySxy Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Grazynko! moze jakis tymczas nawet platny -poszukaj cos ,prosze -ja zaplace za niego np za miesiac . W tym czasie cos mu znajdziemy... Quote
Joasika Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 giselle4 napisał(a):Ok,wici juz rozesłane..... Trzeba pomyslec nad gloszeniami i allegro... wieczorem Dzięki za podpowiedź!!!:loveu: Już robię mu allegro!!!:evil_lol: Quote
Soema Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 lucySxy napisał(a):Grazynko! moze jakis tymczas nawet platny -poszukaj cos ,prosze -ja zaplace za niego np za miesiac . W tym czasie cos mu znajdziemy... Fundacja SOS Bokserom, ma w tym momencie wszystkie DT zajęte.. nie wiem, jakaś moda się kończy?:( Jest hotel ciepły, bezpieczny, sprawdzony, ale to koszt 540zł. Może byśmy część uzbierali, ale co z resztą? Quote
Soema Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Wstrzymajcie się jeszcze sekundę z wpłatami, musimy uzbierać choć część kwoty, żeby wysłać go do hotelu. Nie wiem, czy Joasik jest za hotelem? Quote
Miła od Gucia Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 na jakie konto mozna wpłacać na hotelik dla boksia,zaraz wyslę chociaż z 50zł żeby tylko miał ciepło _________________ Pozdrawiamy Mirka,Duśka,Bono,Borysek i dwie kotki Quote
giselle4 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 lucySxy napisał(a):Grazynko! moze jakis tymczas nawet platny -poszukaj cos ,prosze -ja zaplace za niego np za miesiac . W tym czasie cos mu znajdziemy... z tymczasami ciezko ale moze gdzies jego ulokujemy..... Juz dwie ciotki cos dumaja,trzeba jego szybko zabrac.....mrozy Quote
giselle4 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Soema,zgodzi sie na hotel bo inaczej maluszek zamarznie. Trzeba zbierac grosze.... Lucynka tez obiecała dołozyc:) mimo ze basetkowa ciocia..... Quote
Iza i Avanti Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Joasik! Nadal nic więcej poza tym, o czym rozmawiałyśmy wieczorem, nie wiem... Quote
Miła od Gucia Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 giselle4 napisał(a):Soema,zgodzi sie na hotel bo inaczej maluszek zamarznie. Trzeba zbierac grosze.... Lucynka tez obiecała dołozyc:) mimo ze basetkowa ciocia..... tak i Mirka bassetowa, też bardzo się trapi o boksera, sama ma u siebie schroniskowego. Mirka także się finansowo dołoży. Tylko, żeby psiak miał gdzie się przytulić, żeby nie marzł TERAZ. Może jakiś sąsiad, nie wiem, za opłatą przyjmie psa w ciepłe miejsce na parę dni. Ja w imieniu Mirki i pewnie Lucy także, jak tylko trzeba natychmiast ślemy pieniądze. Quote
Joasika Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Kochani!!! Wybaczcie,że odzywam się dopiero teraz, ale zrywało mi neta i nie mogłam za skarby świata napisać Wam informacji!!! Ponadto przeprowadziłam mnóstwo telefonicznych rozmów z wieloma osobami, którym chciałabym serdecznie podziękować za pomoc, wsparcie i rady - jesteście wspaniali!!!! Najświeższa wiadomość jest taka, że znalazłam pieskowi dom!!!! Od jutra!!! Adoptujący to mój wieloletni przyjaciel - jest niepełnosprawny i porusza się na wózku inwalidzkim, ale wspaniale radzi sobie samodzielnie. Kilka miesięcy temu ktoś otruł jego suczkę i od tego czasu czuł się samotnie. Bardzo ucieszył się, kiedy zaproponowałam mu pieska. Ma doświadczenie w zakresie opieki nad psiakami różnych ras, więc pies będzie miał u niego jak w raju. Ma dom z ogródkiem - warunki wymarzone!!! Największym atutem jednak jest to,że da psiakowi dom stały i mieszka na tyle blisko, że już jutro piesek będzie miał nowy dom. Mogę dać za niego głowę, bo często sama korzystam z jego rad dotyczących żywienia, czy ułożenia psa - on się naprawdę na tym zna!!! Na swój koszt przewieziemy pieska do nowego domu. Postaramy się też zrobić zdjęcia w nowym domu i wstawić na wątek. Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc i wsparcie!!!!!!!!!!!!! Oby takich ludzi jak Wy nigdy nie zabrakło!!! Quote
lucySxy Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Bardzo sie ciesze, ze taki jest finał całej sprawy. Wierzylam w Ciebie <Joasiu! jezeli tylko bedzie Ci potrzebna pomoc ,zawsze Ci pomoge ,w miare sil i srodkow. Quote
Soema Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Joasika, gratuluję i życzę powodzenia :) Takie sms, bym mogła częściej dostawać... Quote
Miła od Gucia Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Joasiu, Mirka z forum bassetów przysłała 75 zł na bokserka, na nasze konto, pieniążki są do Twojej dyspozycji. Quote
giselle4 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 ZAWSZE MOWIE wystarczy chciec.....:) Wszystko jest takie ciezkie ale problem rozłozony na wiele osob.....maleje Joasiu szczescia ,bokiu szczescia w nowym domku..... Quote
Iza i Avanti Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Joasiu! Raz jeszcze dzięki, dzięki, dzięki! Quote
Recommended Posts