Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani moi!!!
Wczoraj dowiedziałam się o pięknym rocznym bokserze do adopcji. Sprawa jest pilna.
Ponadto pies siedzi w budzie z innym pieskiem-kundelkiem. Psiak może mieć zapalenie pęcherza moczowego, bo niekontrolowanie sika.
Mąż zrobił psu kilka zdjęć komórką - postaram się je wrzucić na forum wieczorem-teraz nie mam takiej możliwości.
Zdjęcia są kiepskiej jakości-nie oddają urody psa, a jest naprawdę piękny.
Pies nadaje się do dzieci-jest przekochany, łagodny, uwielbia dzieci - w tym domu jest sześciolatek, który bawi się z psiakiem-pies nie robi mu żadnej krzywdy. Moje dzieci po raz pierwszy weszły tam na podwórko i głaskały psiaka, a on się do nich łasił.
Niestety, sama mam już trzy psy w tym rządzącą się bassetkę, więc nie mogę zabrać psiurka nawet na tymczas.
Jeśli jest ktoś chętny do adopcji - proszę o kontakt na pw.
Dostaliśmy parę fotek od właścicieli wkleiłam je poniżej tych z komórki - piesio jest naprawdę cuuuuudnyyyyy!!!!

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wklejam zdjęcia boksera - są kiepskiej jakości, bo robione nocą i komórką, ale widać na nich łagodne usposobienie psa-moja córka go miziała, a on był tym zachwycony!

Posted

Tak, chcą oddać pieska, bo mają już jednego i chyba nie mają warunków, żeby trzymać drugiego.
Piesek jest bardzo ładny i nie ma w nim nawet śladu agresji - radośnie się z nami witał na podwórku, a tak machał swoim krótkim ogonkiem, że całym tyłkiem zamiatał. To młody piesek - ma 15 miesięcy, więc nie jestem pewna, czy sikał z radości na nasz widok, czy jest przeziębiony.
W każdym razie na pewno jest przekochany i bardzo ładny.

Posted

giselle4 napisał(a):
Ok,wici juz rozesłane.....
Trzeba pomyslec nad gloszeniami i allegro...

wieczorem

Dzięki za podpowiedź!!!:loveu:
Już robię mu allegro!!!:evil_lol:

Posted

lucySxy napisał(a):
Grazynko! moze jakis tymczas nawet platny -poszukaj cos ,prosze -ja zaplace za niego np za miesiac .
W tym czasie cos mu znajdziemy...

Fundacja SOS Bokserom, ma w tym momencie wszystkie DT zajęte.. nie wiem, jakaś moda się kończy?:(
Jest hotel ciepły, bezpieczny, sprawdzony, ale to koszt 540zł. Może byśmy część uzbierali, ale co z resztą?

Posted

lucySxy napisał(a):
Grazynko! moze jakis tymczas nawet platny -poszukaj cos ,prosze -ja zaplace za niego np za miesiac .
W tym czasie cos mu znajdziemy...

z tymczasami ciezko
ale moze gdzies jego ulokujemy.....
Juz dwie ciotki cos dumaja,trzeba jego szybko zabrac.....mrozy

Posted

giselle4 napisał(a):
Soema,zgodzi sie na hotel bo inaczej
maluszek zamarznie.
Trzeba zbierac grosze....
Lucynka tez obiecała dołozyc:) mimo ze basetkowa ciocia.....

tak i Mirka bassetowa, też bardzo się trapi o boksera, sama ma u siebie schroniskowego.
Mirka także się finansowo dołoży.
Tylko, żeby psiak miał gdzie się przytulić, żeby nie marzł TERAZ.
Może jakiś sąsiad, nie wiem, za opłatą przyjmie psa w ciepłe miejsce na parę dni.
Ja w imieniu Mirki i pewnie Lucy także, jak tylko trzeba natychmiast ślemy pieniądze.

Posted

Kochani!!!
Wybaczcie,że odzywam się dopiero teraz, ale zrywało mi neta i nie mogłam za skarby świata napisać Wam informacji!!!
Ponadto przeprowadziłam mnóstwo telefonicznych rozmów z wieloma osobami, którym chciałabym serdecznie podziękować za pomoc, wsparcie i rady - jesteście wspaniali!!!!
Najświeższa wiadomość jest taka, że znalazłam pieskowi dom!!!! Od jutra!!!
Adoptujący to mój wieloletni przyjaciel - jest niepełnosprawny i porusza się na wózku inwalidzkim, ale wspaniale radzi sobie samodzielnie. Kilka miesięcy temu ktoś otruł jego suczkę i od tego czasu czuł się samotnie. Bardzo ucieszył się, kiedy zaproponowałam mu pieska. Ma doświadczenie w zakresie opieki nad psiakami różnych ras, więc pies będzie miał u niego jak w raju. Ma dom z ogródkiem - warunki wymarzone!!! Największym atutem jednak jest to,że da psiakowi dom stały i mieszka na tyle blisko, że już jutro piesek będzie miał nowy dom.
Mogę dać za niego głowę, bo często sama korzystam z jego rad dotyczących żywienia, czy ułożenia psa - on się naprawdę na tym zna!!!
Na swój koszt przewieziemy pieska do nowego domu. Postaramy się też zrobić zdjęcia w nowym domu i wstawić na wątek.
Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc i wsparcie!!!!!!!!!!!!!
Oby takich ludzi jak Wy nigdy nie zabrakło!!!