lucka_ns Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Witam wszystkich. Jakiś czas temu do mojego domu trafiła piękna akitka. Mam pytanko dotyczące rodowodu. Nasza psinka go nie ma, lecz posiada metrykę i hodowca, od którego zakupiliśmy psiaka kazał udać sie do związku kynologicznego w naszym mieście po rodowód. Ojciec suczki jest na liście reproduktorów ZKwP. Wydaje mi się to troche dziwne, myślalam że psiak będzie od razu z rodowodem. Posiada on tatuaż A a w moim mieście tatuaże są na L. Czy wszystko jest w porządku i poprostu muszę tylko udać sie do odziału związku k.??? Quote
Tomonari Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 lucka_ns napisał(a): Czy wszystko jest w porządku i poprostu muszę tylko udać sie do odziału związku k.??? Wszystko jest w porządku. Metryka jest podstawą do wystawienia rodowodu. Oddajesz metrykę w swoim oddziale ZKwP, płacisz odpowiednią opłatę i czekasz na wystawienie rodowodu. Rodowód będzie do odbioru osobistego w Twoim oddziale. Quote
Recommended Posts