Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już chyba wiem dlaczego nikomu nie przysłali numerków startowych :cool3: :cool3:
Na potwierdzeniu zgłoszenia mam napisany nr.1018 a na stronie związku - mój samczyk ujęty jest między nr.930 - 940 Szykuje się niezła "kolejka" po katalogi i numery startowe:crazyeye::crazyeye:.

Co do pogody - to powiem jedno "zamawiam" słonce :eviltong: :eviltong: - mam dość wystawiania psów w strugach deszczu i w temp. nie przypominającej w ogóle wiosny (Opole,Grudziądz).Mam nadzieje,że jednak namiot się znajdzie - w zeszłym roku nasze psiaki załapały się własnie pod namiocik;)

Pozdrawiam i życze samych sukcesów na wystawce.

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diamant napisał(a):
Już chyba wiem dlaczego nikomu nie przysłali numerków startowych :cool3: :cool3:
Na potwierdzeniu zgłoszenia mam napisany nr.1018 a na stronie związku - mój samczyk ujęty jest między nr.930 - 940 Szykuje się niezła "kolejka" po katalogi i numery startowe:crazyeye::crazyeye:.

Na potwierdzeniu jest informacja, że numer widniejący na potwierdzeniu nie jest numerem katalogowym, więc łatwo się można było tego domyślić.

Posted

bardzo prosze osoby jutro wystawiające po (powrocie do domku i opisywaniu sukcesów) o napisanie mi stawki lhasa apso, które są w niedziele. Wystawiają sie moje lhasaki a ja nawet nie wiem co tam w rasie

Posted

A czy ktoś jest z Leszna i mógłby dać znać jaka tam u Was pogoda? I jaką zapowiadają? No i czy coś już iwadomo na 100% z tym zadaszeniem?

Posted

jak będziesz na ringu powiedz o pogryzieniu sędziemu albo asystentowi może uwzględni, ja kilka lat temu byłam z kulejącą sunia, była szyta poduszeczka na łapie, sędzia obejrzał skaleczenie kazał zrobić jedno kółeczko i sunia nie tylko dostała CWC(na którym mi bardzo zależało) ale i CACIB-a.... a czy ktoś wie jak dojechać z dworca na wystawę???

Posted

Co do wystawiania pogryzionego psa, to wszystko zależy od sędziego. Ja w zeszłym roku miałam taką sytuację 3 dni przed wystawą w Poznaniu, gdzie wystawiałam mojego psa w szczeniakach. Pies miał 4 szwy na przedniej łapie i miał założony opatrunek, mieliśmy też zaświadczenie, że to w wyniku pogryzienia. Ale sędzia uznał, że to jest show i takich psów się nie powinno wystawiać. Ocenił nam psa tylko dlatego, że to była klasa szczeniąt. Ale już na porównanie z suczką ze szczeniąt nas nie wpuścił.

Chyba jednak mimo wszystko warto spróbować, bo może akurat sędzia będzie wyrozumiały, czego Ci życzę :lol:

Posted

Właśnie wróciliśmy ze stadionu i niestety chyba muszę Was zmartwić :shake: Gdyż ringi są już ustawione ale na moje oko nie ma tam dużych namiotów jak co roku, tylko małe ogrodowe namiociki gdzie będzie stolik dla pani notujacej. Chyba, że jeszcze rozłożą, do związku też nie mogę się dodzwonić aby uzyskać info:mad: Ale jeżeli sie dowiem więcej to napiszę. Pozdrawiam

Posted

Szkoda:( Mogłiby przynajmniej Yorki zrobic na hali,albo cos postawic :( Boje sie ze na MP nie zdaze,bo przed mna i Linda sa 54 yorkasy :/:mad: I JRT tez na hali,bo mozliwe ze bede wystawiac pieska :)

Do zobaczenia jutro:cool3:

Posted

Bardzo szkoda, że nie będzie namiotów, było to bardzo dużym, że tak powiem komfortem dla wystawców... NP.: jakby był upał to psiakom bynie bło gorąco na ringu :( A w niedziele ponoć ma padać :roll:

Posted

[quote name='Asiaczek']Jejku, dziewczyny, nie straszcie! Może chociaz nie bedzie padac, co?:modla: Ja tez mam taka nadzieje:-(KATASRROFA:angryy:Ale sprawdzałam w internecie i zapowiadaja opady deszczu:placz::placz::placz:

Posted

czekam niecierpliwie na relacje i informacje o tym, czy jest namiot. I mam jedną prośbę...ślicznie proszę o stawkę posokowców bawarskich. z góry wielkie dzięki. a wszystkim życzę powodzenia dziś i jutro.

Posted

Powodzenia wszystkim wystawiajacym :) I ladnej pogody.

Czy moglabym prosic o stawke goldenow - psow - kl. uzytkowa? Sa tylko 3, wiec pisania niewiele, a ja ciagle nie wiem czy jade jutro na wystawe :roll: Z gory serdecznie dziekuje.

Posted

A ja bardzo proszę o bernardyny długowłose psy klasa młodzieży. Są tylko cztery, więc dużo pisania nie ma :modla:
A my wchodzimy na ring jutro o 10 rano i wolałabym wiedzieć, z kim się zmierzymy

Posted

baaaardzo ładnie prosze o stawkę goldenków psów klasa młodzieży musze w koncu zdecydować czy warto jechać :)

pozdr. dorota