Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BabyCakes napisał(a):
Czy ktos moze szuka transportu z Malopolski lub ze Slaska na niedziele badz ma miejsce w samochodzie dla 1 osoby z 1 duzym psem (jassssne ;) ale zapytac nie zaszkodzi ;) ).
Samej nie chce mi sie jechac, ale jak znajde towarzystwo, to moze sie wybiore :razz:

Ja mam takąsamą propozycj, tylko ze na sobotę. Wyszło na to, że musiałabym sama jechać, co nie bardzo mi się usmiecha:(
Może jest któs chetny na wycieczke?

Posted

z tego co slyszałam wystawa miedznarodowa musi miec hale albo pomieszczenie z zadaszeniem aby byla miedzynarodowa. Nawet wiem ze Łódz ma na stadionie sale i z tego co slyszlaam kiedys tam ozdobne byly.

Posted

Shanny.. napisał(a):
Hmm.. to ja już chyba wole deszcz od upałow sprzed roku.. Tylko to zadaszenie....:shake:

w przypadku psó ozdobnych zdecydowanie gorszy jest deszcz, upał zawsze mozna zminimalizowac dla psa- kklimatyzacja, wiatraki itd. choc oczywiscie na pewno jest to uciazliwe.

Posted

Iwa-R napisał(a):
Nam się trochę sutuacja pokąplikowała (pogryziony :mad: ), ale prawdopodobnie pojedziemy, najwyżej na ring nie wejdziemy :placz:

No niemożliwe!!!! :mad:

Posted

flashka-g napisał(a):
w przypadku psó ozdobnych zdecydowanie gorszy jest deszcz, upał zawsze mozna zminimalizowac dla psa- kklimatyzacja, wiatraki itd. choc oczywiscie na pewno jest to uciazliwe.

To fakt. Mój też długowłosy, więc deszcz nam nie pasuje, ale z drugiej strony mam namiot. Wiec zmokniemy tylko przez te 5 min na ringu.

Posted

olaglowka napisał(a):
A ja do Leszna nie jade niemam transportu :(

ja jade w sobote, a widzialam wczesniej post o wolnym miejscu na niedziele:)

Posted

alqua napisał(a):
Iwa-R a fest twój psiak został pogryziony? widać? :( przykro mi bardzo....

Pies ma pokiereszowaną głowę i kilka dziur w uchu. Co chwilę znajduję coraz to nowe zadrapania.
Na pierwszy rzut oka nie widać zupełnie nic dzięki gęstej sierści. Psa jednak boli ucho i mam misia uszatka co klapnięte ucho ma. A Chow z klapniętym uchem + ring = nieciekawa ocena. Pogryziony został we wtorek. Dzisiaj jest już trochę lepiej, więc nadzieje jakieś są.

W końcu pies który go pogryzł był mieszańcem podobnym do Doga Niemieckiego :(

Posted

Shanny.. napisał(a):
To fakt. Mój też długowłosy, więc deszcz nam nie pasuje, ale z drugiej strony mam namiot. Wiec zmokniemy tylko przez te 5 min na ringu.

tylko nie wiem czy widzisz roznice pomiedzy mokrym seterem a mokrym yorkiem czy shih tzu np... bo według mie jest kolosalna. Fakt na niedziele namiot tez bede miala. Ale moim zdaniem Leszno włąsnie bylo cenione pzez wystawców nie tylko za wspaniała amtosfere ale takze i organizacje m.in. przez ten namiot który dawał BARDZO DUŻO. Ja mam nadzieje ciagle ze ten namiot jednak bedzie. Bo mysle ze duzo wystawców sie nie spodziewa ze tego namiotu nie bedzie i nie bda przygotowani na taka sytuacje i zapewne beda zbulwersowani. tak jak mowilam..mam nadzieje ze a sprawa z namiotem to pomyłka.

Posted

flashka-g napisał(a):
tylko nie wiem czy widzisz roznice pomiedzy mokrym seterem a mokrym yorkiem czy shih tzu np... bo według mie jest kolosalna. Fakt na niedziele namiot tez bede miala. Ale moim zdaniem Leszno włąsnie bylo cenione pzez wystawców nie tylko za wspaniała amtosfere ale takze i organizacje m.in. przez ten namiot który dawał BARDZO DUŻO. Ja mam nadzieje ciagle ze ten namiot jednak bedzie. Bo mysle ze duzo wystawców sie nie spodziewa ze tego namiotu nie bedzie i nie bda przygotowani na taka sytuacje i zapewne beda zbulwersowani. tak jak mowilam..mam nadzieje ze a sprawa z namiotem to pomyłka.

Nie przeczę, że ozdobne mają gorszą sytuację. Zwłaszcza te małe psy. Ale wierz mi mokry seter też nie wygląda ładnie na wystawie. Ktos moze wie, dlaczego nie bedzie namiotu w tym roku?

Posted

A tak właściwie, to skąd przeciekła ta informacja, że w tym roku nie będzie namiotów? Z o/Leszno?
Może na DGM (a w szczególności na tym topiku) jest ktoś z tego Oddziału i może nam to wyjaśnić?

Ja profilaktycznie biorę ze sobą prawie wszystkie utensylia p/deszczowe. Tylko co z tego, jak na ringu będzie "latał" mokry basek? A one tego nie lubią, oj nie lubią...
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A tak właściwie, to skąd przeciekła ta informacja, że w tym roku nie będzie namiotów? Z o/Leszno?
Może na DGM (a w szczególności na tym topiku) jest ktoś z tego Oddziału i może nam to wyjaśnić?

Ja profilaktycznie biorę ze sobą prawie wszystkie utensylia p/deszczowe. Tylko co z tego, jak na ringu będzie "latał" mokry basek? A one tego nie lubią, oj nie lubią...
Pzdr.

Zadzwoniła do mnie koleżanka która mieszka w Lesznie i powiedziała ze w radiu mówią że w tym roku nie bezie namiotu!

cytat co mi dziś napisała :mówią ze tym razem wystawa psów nie będzie odbywac sie pod namiotem""

Posted

Już niedługo sami się przekonany, jak to będzie. A w radio i TV "gadają", że pogoda w tym roku będzie taka sobie. I że na pewno nie będzie upałów, jak w latach ubiegłych...
Pzdr.