Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też uważam, że priorytetem jest wyciągnięcie Atosa z ulicy.
Dla kastracji tak, ale na pierwszym planie życie i bezpieczeństwo psa.
Są rzeczy ważne i ważniejsze.

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki ocelot!!!!!
bo juz straciłam wiare w to co robimy!!!!
szczególnie, ze ten pies nie jedzie na koniec świata!!!!
a nie kazdy dom to pseudohodowla...buuuu

bedziemy molestowac dom telefonami

a jak narazie ATOS nawiał:/
echh...mądra bestia...

kurcze wiecie CO
JA SIE ZASTANAWIAM TERAZ
na jakiej podstawie UMOWA zawarta miedzy osobą, kt oddaje psa - a osoba, kt go przejmuje !!! jest prawomocna

przeciez pies nie nalezy do osoby, kt go zawozi!!!MIASTO wypieło sie..nie podpisze ze pies jest z terenu Miasta, ze to pies bezdomny.
i teraz jestesmy w czarnej dooopie

jak napisac umowe...
to nie jest pies, kt jest wpisany w gdziekolwiek w FUNDACJI..ever...
kto doradzi...
AIMEZ MASZ POMYSŁ???
ja kiedys miałm psa z domu adopcyjnego od ludzi...i to była umowa miedzy dwojgiem osób..ale ci ludzie mieli tego psa u siebie ponad rok.
a z drugiej strony jesli wyjdzie, ze ATOS jest np. chory na cos??? /wada ukryta/
co wtedy

Jak napisac taką umowe??

kurcza blada???

Posted

ATOS NA POKŁADZIE U HAPPY-MAMAS

oaza spokojnosci...
w domu nie wiem ile ludzi jest!!! duzo

i ATOS
moj tata przekupił go kabanosem
Atos poznaje DOM...ale trzyma sie przy Aimez

BYŁ TELEFON od Panstwa co maja adoptowac ATOSA...
przeszli wątek na DOGO...

DZIEKUJE ZA TELEFON.....chociaz na początku ZAMARŁAM, bo myślałam,ze zrezygnowali Państwo :)

DZIEKUJEMy W IMIENIU ATOSA i tej bandy oprawców, kt wyrwała go z PSIEGO HORRORU!!!!

Posted

psiak jest śliczny ... w sumie po raz pierwszy go dziś widziałam "na żywo" i naprawdę "jest na czym oko zawiesić"

na razie jest wystraszony całym tym zamieszaniem
... początkowo nie dał sobie założyć pętli na szyję ...
ale Aimez ma podejście ... kochana Coteczka...:loveu: i w końcu uległ jej urokowi...

jak go wiozłyśmy do happy-mamas cały czas mówiła do niego, miziała i chłopak chyba zrozumiał / mam nadzieję / że to dla jego dobra...

TRZYMAM KCIUKI...

Posted

Jest piekny.
Troche wystraszony i zdezorientowany.......
Pan domu nie chce sie przyznac ale widac, ze mu sie podoba czarny pies......
Dzieki Kama za pomoc jak zawsze jestes niezawodna. Dzieki Kochana.

Posted

najswiezsze doniesienia---Atos chodził po mieszkaniu od drzwi do balkonu/troche mu uchyliłam,mówie goraco u nas pies nie przuzwyczajony,zieje,jest juz ze 3 g.. u nas,wypił 2 miski wody,dojrzelismy do decyzji ze pójdziemy na spacerek--mocno zacisnieta obroza/obawa przed dezercją!!/,ale pies maszeruje na dół spokojnie tak jakby od zawsze tak chodził ,na parterze nawet chciał zawrócic do domu--dobra oznaka,a gdy wyszłysmy tylko na powietrze --1 ławka obsikana chyba 4 litrami //!!--chłop sie opił,ział bo mu sie sikać chciało bbaaarrdzooo---babyyy

Posted

zaprowadził nas do miejsca gdzie wysiadał z auta --wywachał, zawołalam -wrócił ,po drodze mijalismy innego duzego psa--spoko,zero zainteresowania--ja jestem teraz wazny-dumnie szedł--jestem czyjs ,mam pana --tak chciał powiedzieć koledze/który tez miał pana/

Posted

teraz spceruje po domu ,dziewczuny gadaja z menem, panem domu /wiesz anita --on potrafi??!!/--na razie ok,na noc jeszcze raz wyjdziemy,zachowuje sie ekstra nie ciagnie do przodu,prawie idzie przy nodze--mądrala z niego!!!

Posted

JAk wyrywałyście ATOSA z jego psiego horroru...
zadzwoniła TA Pani, kt bedzie szczesliwą posuadaczką ATOSA

zdębiałam...

A ta Pani po prostu chciała powiedziec, ze zalogowała sie na DOGOmani i wie o naszych bolączkach i przeczytała all...

Dziękuję jeszcze raz za ten telefon...

Atos juz skradł serducho mojej mamy , happy-mamas
Tata nawet chciał go podwędzić do znajomego, kt miał kiedyś czarnego owczarka, ale ja juz dzwoniłam do niego i niestety musiał zrezygnowac bo synowa na koty się przestawiła i mają STADO plus dzikusy, kt dokarmiają.

:)
w każdym razie ATOS po tych paru godzinach
- w domu idealnie sie zachowuje
- na smyczy nie ciagnie
- na obce psy nie zwraca uwagi
A tu dodam, ze znajoma mojej mamci zadzwoniła i pytała sie o ATOSA, czy juz wyłapany jest..bo go nie ma na ulicy...
Jak dowiedzial się, ze wyłapany...rzuciła moją mamcie...zadzwoniła do syna i zdał mu relację, ze czarnuszek juz bezpieczny...
Potem oddzwoniła i zaczęła opowiadac...szkoda,ze dopiero wczoraj wyszło, ze ona opiekowała sie ta bieda tez...
PIES wogóle nie przejawia agresji do innych psów...Pies, kt przygarneła znajoma mamci - lisek - jest terminatorem na ulicy...kazdego obszczeka,a inne psy uciekają od niego, a Atosowi skakał po karku, jak ten spał w zaspie, a AToS nawet go nie widział... /moze taki mocny sen miła???

Do duzych psów - bez agresji - na spacerze przetestowane

- dO duzych facetów - bez agresji /przetestowane na tz happy-mamas:P/
- w samochodzie - pierwsza przejarzdżka bez atrakcji
- domator - juz wie gdzie mieszka /chociaż na tymczasiie/
- towarzyski /wprzyszedł do happy-mams na głaski/

ATOS juto idzie do WETa - ma powiększone jedno jądro :(
moze to odmrożenie????spał na śniegu :(
jutro napisze nincia co było u WETA...bo to ona ma dziś zaszczyt z nim spac :P

hihihi

Posted

no ja tez jakoś nie moge uwierzyć w ATOSA i jego zachowanie w domu

o 5.00 przyszedł do rodziciela i położył na nim łape!!!
- polecieli na spacer - rodziciel paradował po osiedlu dumny jak paw...z naszymi kurduplami nie wychodził za często :P
- po przyjściu ATOS przywitał happy-mamas / stanął na tylnich łapach i się przywitał z mamcią/

WIZYTA U WETA /dziękujemy Panu weterynarzowi z Szydłowca - weterynarz Pan K. - konsultacja była za free!!!!! :) /
Pan doktor obejrzał ATOSA, a Atos dał się obejrzeć dokładnie, zmierzyż temperature (!!!)
Jądra odmrozone najprawdopodobniej...stanu zapalnego nie ma. TO tylko powierzchniowe zmiany skóry spowodowane mrozem. Na brzuchu coś podobnego - odmrożenia.
ZALECENIA - nie leżeć i nie siadać na śniegu :)
przemywać płynem dermatologicznym, a jak bedzie mozliwość wykąpac psa /jak zima zejdzie/ :)
ufff ATOS - okaz zdrowia na pierwszy rzut oka
Pieso młody i w dobrej kondycji, niedowaga.

JUPAAAAAAAAAAAAAaa Atos jak sie cieszymy, ze z twoimi jajkami wszystki OK> :P

Posted

ATOS -dzwoniła dziś TWOJA Pańcia - już szykują się na Twój przyjazd:0
witaminki itp....ty nasz Muszkieterze....

Dziewczyny JUTRO To was czeka WYPRAWA
dobrze, ze TZ happy-mamas a mój RODZICIEL sie zaoferował na wyjazd z WAMI!!!!

łopaty weźcie!!!! PRIMO!!!!bo śniegu dosypalo ostatni..oj dosypało!!!!

A ATOS PO spacerku z nincią i Sabą/ninci Księzniczka/ odzyskuje siły witalne i odbudowuje psyche :))))
A TERAZ ŚPI - odsypia...nie moze nacieszyć się miską z wodą..różową :P bo to TEKLOWA micha!!!

hihihi
zabawnie musi to wyglądać TAKI DUZY PIES I TEKLOWE MISKI..nic dziwnego, ze czesto jje jak ma takie miski :P

Posted

HEH...a jakei foty dostaje na bieząco!!!!

ehhh

nincia wrzucaj na emila - wkleje na wątek!!!

TO jest super pies...mój tata już beczy za nim :)
ale powiedziałm, ze moga wziaść Boriego - tez jest duzy :)