Aimez_moi Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Dodzwonilam sie....... co prawda poznym wieczorkiem ale zawsze.....:) Pan Atosa bardzo zajety pracami w polu wraca zmeczony wieczorem i tylko spi....a Atos....:):) szczeka, biega i ostatnio tylko lekko kuleje na lape ...... podczas pogoni za kotem..... wczoraj lub dzis mial byc ogladany przez weta. mam zadzwonic za pare dni i dowiedziec sie jak wizyta u doktorka...... Pan bardzo zadowolony z naszego czarnucha i tylko troszke sie martwi, ze Atos sam jest.......mysli nawet pomalutku o adopcji suni do towarzystwa Atosika...... Quote
IlonaS Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Sunię najpewniej zaakceptuje, gorzej z samcami.Ale sunia chyba wysterylizowana ? , bo wnet można dorobić się stadka. Myślę, że ta skontuzjowana łapa jakoś wydobrzeje, chociaż podobno kulowacizna jest też objawem boreliozy po zakażonym kleszczu. Ale pewnie to przez te swawole.Zajrzę tu jeszcze, gdy po wizycie u weta będą jakieś wieści. Quote
anita_happy Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Pani ilono..Aimez ma czarnucha na fonie...jak nie odebrał PAn..to Aimez namierzyła Pania...śledztwo przeprowadziła... jakby Atosowa rodzina nie odebrała tego ostatniego fona..to Aimez nawet rowerem by pojechała go zlustrowac :) Atosowu dziewczyny potrzeba:) sterylkowej i takiej co go zamęczy i odechce mu sue na koty polowac i ptaszki! paskud... to te bursztynowe oczy! a ja do dzis pamietam jak mnie ludzie mijali jak z nim szłam!!!ech..a przy Latice to nawet podchodzą:( Quote
Aimez_moi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Dzwonilam wczoraj wieczorem do Atosowego Pana...... Atos zdrow jak ryba, lekarz powiedzial, ze lapa lekko nadwyrezona przez to bieganie za kotami..... Je, biega i szczeka. Pan bardzo zadowolony.....:):) podobno Atos przytyl. Dziewczyne dla Niego moze na wiosne oczywiscie po sterylce bo z psem Atosik nie nie zgodzi.... Quote
IlonaS Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 No i okey. że je, biega i szczeka,....... tylko niech oszczędzi te inne stworzonka.A pewnie przytył, bo dopisuje mu apetyt przed nadchodzącą wielkimi krokami zimą. Quote
Aimez_moi Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 IlonaS napisał(a):No i okey. że je, biega i szczeka,....... tylko niech oszczędzi te inne stworzonka.A pewnie przytył, bo dopisuje mu apetyt przed nadchodzącą wielkimi krokami zimą. Acha.....:) to tez..... tylko tam prawie wszystko robia sami... szynunie, kielbaske i takie tam inne......:):) A Atosik lubi jesc.....:):) Co do zwierzatek to pewnie wkroczyly na Jego teren a to belg jest....... Quote
IlonaS Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 No to trafiło mu się nieżle z tymi smakołykami. Quote
Aimez_moi Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Tak to prawda.....:) mam tylko nadzieje, ze bieganie na takim terenie pozwoli mu spalic te frykasy...... Quote
Aimez_moi Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Tak mysle, ze moze by do Atosika przed Swietami zadzwonic...... Quote
Aimez_moi Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Atos.....mam nadzieje, ze nie przejadles sie w Swieta?......:) Quote
skokoo Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Siema u atosa wszystko lux pięknie ładnie i wogóle fajnie:P mogę proić o fotki jakieś tej suni dla niego co byłem i były dwie bardzo ładne:) szef polecał:D i jeszcze tego owczarka co zobaczyłem pierwszy raz atosa i latał z nim też był fajny bo mnie lizną po ręce czy też jest do adopcji proszę o jakiś telefon najlepiej by było :) Quote
anita_happy Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 jakas sterylkowa Pannica - która..no która do ATOSA jedzie???????? Quote
skokoo Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Mógł bym wiedzeć kiedy zostały zaadoptowane : Traper,Dżeki,borys,Cymes bardzo piękny piec:),sonia,Bronek został ;) muszę coś znaleźć względem atosa sunia z psem też by się pogodził dla dziewczyny podobała się ta sunia amstafka była u jamora jak byłem po atosa tak skakała wygryzała wszystko na drodze dach kojec siatke:) ten bronek to malamut żal mi że cymes poszedł nie wiadomo gdzie a może źle mu ktoś wie to ja zapewnie lepszy domek:eviltong::diabloti: może gdzieś bliżej wiecie lepiej są psy takie jak szukam bo trochę nudno dla mego. powie ktoś coś o bronku. Quote
Aimez_moi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Artur.....moze skantaktuj sie bezposrednio z Jamorem....... Quote
koosiek Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 A Atos jest już po kastracji? Żeby nie trafiła do niego nieciachnięta sunia :( Quote
Aimez_moi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Nie wydaje mi sie aby Atos byl po kastracji...... dlatego sunia musi byc "bezpieczna"....... Quote
skokoo Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 atos na zimę siedzi obecnie w domu dokładnie w garażu gdzie ustąpiłem mu miejsce zamiast ma stać auto to jest tam atos:) mrozy itd przeniosłem go do Janowa na ten czas bo tam nikt teraz nie jeździ nie ma roboty i niech siedzi tutaj. Atosiwo ma cisnienie na bzykanie i szukam mu suczki bo co to z tego będzie a i atos sam to jest mało jak dla mnie jeden psiak na lato tam sie przeprowadzam na stałe i nie poradzi mi jeden atos na takim terenie a musi stróżować myślę że z suczką będzie ok może amstaffka jakaś lub coś podobnego do niego belg lub niemiec on ma łeb belgi lux są slucha się bardzo jeśli do budy się powie to sam wchodzi i drzwi sam zamknie i będzie siedział tyle aż się powie aby wyszedł. szukam nypie po tym necie i nic nie znalazłem dobrego Atos ładny spasiony pies ale potrzebny mi jeszcze jeden dobrze by było taki amstaff coś groźniejszego wtedy bym mógł spać spokojnie:P Quote
anita_happy Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 skokoo :) astka nie nadaje sie do strózowani;;;hhahahahhahaha to, ze to groźne psy to mit - na dogo i nigdzie nie znajdziesz groźnej suki astka.. a ponad to :) hihihi nikt nie da asta do budy do strózowania - bo te psy sie do tego nie nadają... CZYLI SZUKAMY Panny do ATOSA...bezpiecznej = sterylkowej//// mamy 3 Onkowate... potrzebna suka z charakterem - nie bedzie trudno o taką małpę... spoko znjadzie sie ... w sumie to mamy!!!jest do odebrania Ta to jest jędza straszna! i szczekliwa na obcych! Quote
anita_happy Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 jak sie małpe wexmie i odzywi to będzie PIĘKNA ONka! sterylka gratis :) Quote
skokoo Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 a jeszcze jedno gdzie mogę znaleźć psa o rasie hokkaido czy jakoś tak ale w miare dobrej cenie;) dziewczyna się uparła na takiego a nie wiem gdzie tego szukać Quote
skokoo Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 to co macie do zaproponowania by suka miała chęci da sie prosiaka moment będzie najedzona i poprawiona w jeden dzien będzie nie do poznaki, a coś więcej o tej suczce jakies jeszcze macie do zaproponowania i więcej zdjęć tej wyżej proszę. Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 skokoo napisał(a):to co macie do zaproponowania by suka miała chęci da sie prosiaka moment będzie najedzona i poprawiona w jeden dzien będzie nie do poznaki, a coś więcej o tej suczce jakies jeszcze macie do zaproponowania i więcej zdjęć tej wyżej proszę. suka ma chęci - do strózowania to widac... jest lękliwa - a takie do stróżowania psy są najlepsze bo czujne... biega przy ziemi jak oszalala /to wina tez warunków w jakich zyje/ ale bankowo - przy odzywieniu i lekkiej socjolizacji - to znaczy karmi ją tylko jeden opiekun + rodzina ewentualnie...i od razu mieszka z Atosem ta suka mieszka w komórce i SZCZEKA niemiłosiernie...az żal srece ściska - bo ten pies chce pracowac. Jak wlasciiel puscił ją - a my byliśmy za płotem - udawała mego groźną - jest jędzowata - tylko gospodarzowi dała się zapiać na pętle jak ją juz poskromił gospodarz i przekazał nam - inaczej gadał... skokoo :) bierz suke bo zapsieni my totalnie :P wystelizujemy "e cenie" :P to będzie piekna suka Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 skokoo napisał(a):a jeszcze jedno gdzie mogę znaleźć psa o rasie hokkaido czy jakoś tak ale w miare dobrej cenie;) dziewczyna się uparła na takiego a nie wiem gdzie tego szukać a po cóż Wam taki pies??? na niedźwiedzie polować będziecie :PPPP pewnie są jakies w potrzebie... skokoo wiesz, ze zaraz Ciebie i Nas zlinczują za słowo "w dobrej cenie" ... rasowy=rodowodowy :))) tu sobie poczytajcie http://www.dogomania.pl/forums/700-Hokkaido Quote
koosiek Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 skokoo napisał(a):Atosiwo ma cisnienie na bzykanie i szukam mu suczki Dziewczyny, może jednak warto zadbać, by ten pies został wreszcie wykastrowany? Quote
anita_happy Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 koosiek napisał(a):Dziewczyny, może jednak warto zadbać, by ten pies został wreszcie wykastrowany? Warto - bo nawieje jak mu podstawimy laskę sterylkową - to zwęszy podstęp... Quote
Recommended Posts