Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kama...tekst do ogłoszeń dla ATOSA

".......................................
[FONT=Tahoma]ATOSA –pies mocno w typie owczarka belgijskiego groenendael[/FONT][FONT=Tahoma] lub w typie czarnego owczarka alzackiego.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Prawdopodobnie z pseudohodowli, która znajduje się na terenie miasta.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]PILNIE POSZUKUJE DOMU i odpowiedzialnego przewodnika, który da się mu pokochać - JEGO PSIA OSOBOWOŚC ZANIKA NA NASZYCH OCZACH!!![/FONT][FONT=Tahoma]
PIES popada w depresje...on chce KOCHAĆ I BYC KOCHANYM!!!

MUSIMIELIŚMY zabrać Atosa z domu stałego, do którego został wyłapany z ulicy. Walka o miłość do właścicielki z psem, który mieszkał już w tym domu z dnia na dzień pogarszała stan psychofizyczny obu psów.[/FONT]
[FONT=Tahoma]ZMUSZENI BYLIŚMY ZABRAĆ ATOSA - ZABRAĆ GDZIE???ODDAĆGO ULICY???[/FONT][FONT=Tahoma]
Atos to pies zabrany z ulicy....ulica była jego domem.
Atos porzucony przez swojego Pana trafił na ulice...potem MY ZABRALISMY GO!!!DALIŚMY NADZIEJE!!!!
NIE WYSZŁO!!!i co ODDAC GO ULICY… aby pies kolejny raz doświadczył tego co może człowiek??? Miłośc-Nadzieja-PORZUCENIE-Samotność - on zna to uczucie...

on strasznie tęskni do człowieka…

tyle nieszczęść spadło na tego kochającego psa!!!!
ON PILNIE POTRZEBUJE PANA - przewodnika, aby móc sie w nim zakochać....jego serce pęka z żalu i tęsknoty!!!!
W kojcu, w którym przebywa, może być awaryjnie (ok. 2 tyg)
JAK DŁUGO ATOS WYTRZYMA???czy wpadnie w depresje …
TO ZALEŻY OD LUDZI i ich dobrych serc...[/FONT]
[FONT=Tahoma]...jak zamykany jest w kojcu strasznie płacze, śpiewa..nie szczeka, ale słychać taki śpiew żalu....

ATOS CHCE KOCHAĆ!!!!kto chce BYĆ KOCHANYM przez ATOSA???

WSPANIAŁY PIES, kt kocha całym sercem...pies, kt zgubiła bezwarunkowa miłość do człowieka....

POMÓZCIE NAM!!!!Atos nie moze trafić spowrotem na ulice!!!

Atos to niezwykły pies – pies ulicy, który został porzucony – pies prawdopodobnie mieszkał w domu.
Umie chodzić po schodach, wie do czego służy kanapa, trzyma fason na smyczy, zna komendę „siad”…[/FONT]
[FONT=Tahoma]jest wspaniałym towarzyszem, ale też czujnym obrońcą.[/FONT]
[FONT=Tahoma]PIES JEST:[/FONT]
[FONT=Tahoma]- odrobaczony,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- zaszczepiony (posiada książeczkę zdrowia)[/FONT]
[FONT=Tahoma]- weterynarz ocenił go na ok. 2 lata[/FONT]
[FONT=Tahoma]- pies mocno w typie rasy jeśli chodzi o behawiorystkę,[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]- pies, który potrzebuje dużo miłosci, tyle ile daje sam od siebie,[/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma]- przebywa w awaryjnym kojcu jest wyprowadzany na spacery,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- utrzymuje czystość w kojcu,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- towarzyski, uczuciowy, komunikatywny,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- karny,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- dobry stróż,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- reaguje na komendy i imię ATOS,[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]ATOS TO PIES DLA OSOBY:[/FONT]
[FONT=Tahoma]- która nie ma innego psa w domu,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- która ma doświadczenie w prowadzeniu psa dużej rasy,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- pies umie zachować czystość w mieszkaniu, nadaje się do mieszkania ale osoba, która go adoptuje musi mieć świadomość, że pies jest mocno w typie owczarka belgijskiego, jest to pies który musi się zmęczyć (pies zmęczony=pies szczęsliwy)[/FONT]
[FONT=Tahoma]- najlepiej do domuj ako pies domowo-podwórzowy,[/FONT]
[FONT=Tahoma]WARUNKIEM ADOPCJI JEST:[/FONT]
[FONT=Tahoma]- zgoda na wizytę przedadopcyjną,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- podpisanie umowy adopcyjnej,[/FONT]
[FONT=Tahoma]- pies przed wydaniem będzie wykastrowany/lub zapewnienie kastracji przez nowego opiekuna[/FONT][FONT=Tahoma]

*dziękujemy Państwu, kt próbowali pomóc Atosowi...nie wyszło - niestety. Z bólem serca, ale nie było sensu męczyć siebie, psy, musli państwo oddać ATOSA. Dziekujemy za zaszczepienie i opiekę nad Atosem. JEST piękniejszy niż był!!!!ZDROWY, ZADBANY, ROZPOZNANY...teraz ma wieksze szanse na adopcję...DZIEKUJEMY[/FONT]

........................................................................................................................................................................

Posted

Piromanka napisał(a):
Na czym polega jego samookaleczanie się?

jak zostawi sie go w kojcu bez leków rzuca sie na siatke
nie tak z oznaką, ze chce wyjsc..normalnie sie rzuca z płaczem...

ale dzis juz było lepiej...

nie zjadł z miski jedzenia, ale pochłonał parowki i wtpił litr mleka /pani z tego domku gdzie był dzwoni codzieni i powiedziała, ze atos lubi mleko...to dostal mleko/
był na spacerze, poszedł z agą po moją mamcie do pracy..poznał ją i skoczył z radościa...
połazili 2 godziny i o 18.00 pomaszerowali do kojca...juz nie rzucał sie tak na kojec, ale jest po 6 tabletkach na uspokojenie:/
na weekend hurtowani gdzie jest atos bedzie zamknieta...byłproblem co z atosem!!!!

na weekend atos niestety pójdzie do mieszkania happy-mamas, bedzie mieszkał w osobnym pokoju z opiekunką a BORYS w innnym pokoju!!!!
a ja jak przyjade ze swoimi dziewczynami będę spała na dworcu!!!zartuje..Aimez bedzie u Atosa, a ja u Aimez
heh
dobre..
dzieki happy-mamas

TRZYMAC KCIUKI ZA BORYSA, jest na wuzycie w potencjalnym domku!!!nie narobil wioski,,jak narazie jest OK!

Posted

Nie pisalam wczoraj nic bo ...... ryczalam.
A dzis mam tyle do opisania, niestety nic radosnego.
Atos to cudowny, najwspanialszy pies na swiecie. Gdy przyszlam wczoraj od razu wyrwal z kojca i biegl jak oszalaly do przodu. Spacer a pozniej nie chcial wejsc z powrotem i zaczal plakac. A ja razem z nim. Zlizywal mi lzy.
Dostal tabletki na uspokojenie - ziolowe. Musialam go zostawic. Wyl, plakal, szczekal. Skakal na siatke.
Dotrwalam do dzisiaj i polecialam zaraz po pracy. faktycznie wciagnal litr mlesia z bulkami, na moj ryz z miesem nawet nie spojrzal i dawaj z kojca. Dzis nie padal snieg to polazilismy dlugo ale na dzien dobry tez mu dalam prochy.
Dziewczyny ja nie daje rady zamykac go w kojcu, placze razem z nim.

Posted

aimez to chwilowe zawirowanie:/
damy rade....

martwiłaś sie o weekened - a juz mamy rozwiazanie :)

w sumie spróbuje dziewczyny z ATOSEM dogadac..ale bedzie CIEZKO!!!!!małe kurduple maja wysokie mniemanie o sobie!!!

Borys podzie w swiat i ATOS ma tymczas:)
boje sie, ze ten tymczas moze w DS sie zmienić;/
ale jak sie dogada z dziewczynami to żal psa...jak nie znajdzie odpowiedniego domu, kt zasłuzy na tego piesa to niech CZEKA!nawet rok!
ja miałm kiedys psa z adopcji, kt był w tymczasie ok 1,5 roku

BOTYS _ trzymam kciuki za ciebie. tez jestes piękny, ale jakos domki sa dla ciebie..bo ty taki bezproblemowy pieso jestes:)

normalnie dogoterapeuta

Posted

za ogłoszenia zabiorę sie w weekend - musze znależć wątek ze stronami ogłoszeń i wiecej czasu..

... tekst i zdjęcia są ... to najważniejsze...

PIĘKNE MAMY PSIAKI W TYM SZYDŁOWIECKIM GRAJDOŁKU ...

Posted

Aimez jak oglądam jego zdjecia z dni kiedy był u rodziców!!!!!!!!!!
jak on ma nie płakac SPAŁ NA KANAPIE!!!ŁÓZKU!!!!
a teraz co KOJEC..i to jakis nie jego..obcy..na chwile!!!
on to czuje!!!
za mądry jest zeby nie wiedziec co sie dzieje wokól..nie rozumie tylko dlaczego go tak rzucamy..a to tu..a to tu...

bisze..zeby osiadł wreszcie w jakims dobrym porcie!

Posted

rycz stara rycz...płacz maleńka płacz...
wypłaczesz mu super dom!!!!!!!!
a co lepiej jakby na ulicy śmigał?????jak CYWIL????
nie wiadomo GDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

byłam właśnie u Atosa...

podrzuciłam mu 2 parówki do kojca...
i wędzoną kość - kupiłam mu dzisiaj w zoologicznym - mój pies za nimi przepada - On jakoś nie był zainteresowany - może potem się za nią zabierze...

... jak szłam do niego był cicho - chociaż wcześniej słyszałam jak szczekał - jak inne psy w sąsiedztwie szczekały...

Aimez - mam nadzieję że będzie dobrze - jak będziemy się nim zajmować - tzn. odwiedzać i będzie czuł że nie jest sam jak palec...
.... A spacerki z Tobą zrobią swoje ....

WIELKIE podziękowania dla happpy_mammas :loveu: :loveu:że zaopiekuje się nim w weekend - bo tak to by siedział 2 dni w zamknięciu....

Posted

zczekał bo to był taki gryps...jak w pierdlu..dogadywaly sie...
wiesz kama..nie grypsujesz toś frajer...
grypsują te co w kojcach siedzą pewnie :P
heh

Aimez nei becz...szykuj karimate..nocka z ATOSEM!!!
ale tam wesoł będzie!!!!!!

JA W NIEDZIELE JADE NA SZYDŁOWIEC
na jachowskiego robimy spota
BORYS
ATOS
TEKLA
TULA
happy-mamas
JA
TZ
nincia
dzidzia
Aimez

KTO JESZCZE WPADA DO NAS???krwawa imprezka będzie

będziemy urządzać walki psów!!!
AIMEZ przyprować jałówkę...ktoś musi za worek treningowy robiś...DAGO SIE NADAJE!!!
wystawiamy go do pierwszej walki
runda pierwsza
DAGO I TULA
:P

przyjmuje zaklady....stawiam na moją micro TULE
47 kg na 5kg
5kg - to pogromca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KTO OBSTAWIA!

Posted

Anita zajęłaś całą 30 stronę--żartuję wiem że to wariujące DOGO.A tak do Aimez--podtrzymuję to co powiedziałam ,udostepniam chatę ,a wy organizujcie przepływ tych psiaków po wspólnuch cześciach domu tak żeby nie wchodziły sobie w drogę---damy radę?????,nadmieniam ze mam tylko jedne drzwi,kto jest dobry w logistyce???