Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kobiety mialam dzis telefon w sparwie Atosa z Opoczna Pan.....kurcze facet zna sie na rzeczy....kocha ziwerzeta, ma stadnine koni...tylko jest jeden problem bo ma w tej chwili 11-letniego owczarka niemieckiego ( defakto Pan mowi ze psiak w bardzo zlym stanie- jak to okreslil pies poszedl juz na emeryture....dopadla go starosc) i obawia sie ze pies mu zejdzie z dnia na dzien....powiedzialam jak sprawa wyglada z Atosem....dam numer Anicie niech jeszcze Anita z PAnem porozmawia wg mnie domek fajny tylko jest problem psiaka...:-(

Posted

Dziewczyny przecież sporo osób się odezwało?
Najpierw Atosa na hura wieziecie do ludzi którzy go zwracają, a teraz taka selekcja?
Pan spod Wrocławia nie?

Posted

ocelot napisał(a):
Dziewczyny przecież sporo osób się odezwało?
Najpierw Atosa na hura wieziecie do ludzi którzy go zwracają, a teraz taka selekcja?
Pan spod Wrocławia nie?

nie było na hurraaaa..to była jedyna osoba, kt zapytałą o ATOSA i chciała bezdomnego z ulicy z niczym zabrac...brudnego w dodatku...dała mu szanse...nie wyszło - nikt psa, az tak nie znał...
Pan z WROCŁAWIA zrezygnował po otrzymaniu ankiety /w sumie to jego córka zrezygnowała/
Pani z Warszawy - zrezygnowała - sprawy rodzinne

Dzis dzwoniłam do Opoczna - po majowym weekendzie jade tam z ATOSEm na zapoznanie...jak sie dogada z Panem i jego zwierzyncem to zostaje...weczesneij chyba go wykastruje...
kastrowac przed wydaniem???czy nie bedzie to tak, ze jak sei go wykastruje to chłopka bedzie miał burze hormonów i nam sficuje????to 3/4 letni pies.....

podddaje do dyskusji

nie chodzi mi o kastracje bo tam ma byc...chodzi mi o przemyslaną kastracje owczarka belgijskiego - naczytałam sie na Forum, ze belgi źle znosza takie zabiegi....co robić???

SELEKCJA jest po to aby uniknac kolejnego zwrotu z adopcji....nie mozna sobie na to pozwolić. lepiej przetrzymac i oddać w dobre rece do osoby, kt nie zmarnuje wysiłku włożonego w ATOSA.....

Posted

Aimez_moi napisał(a):
A ten pan z Opoczna jakie zwierzeta ma jeszcze?

owczarek - emeryt 11 lat, nie ma pociagu do innych psów

stadniana koni śląskich - same klacze i jeden źrebak...heh

Pan na ucho - super :/
posesja ogromna
psy mieszkaja na dworze, ale maja dobre warunki nawet na zime. Jest kojec - duzy, ale psy zyja wolno na posesji
Pan ma serce do zwierząt, o swoim Małym - tak przekornie nazwał owczarka mowi, ze pies ma taki sam charakter jak jego Pan...heh...generalnie mowił bardzo miło o swoim psie.
W domu w końskich był problem z Aramisem bo psy walczyły o miłość w dodatku całe zamieszanie było w domu, w zamknieciu..zycie na dworzu to co innego...a Atos nie wykazuje agresji do obcych spów...
Jamor- jak Atos do innych mieszkańców w jamorowym raju???jak inni biegają, a Atos jest zamkniety - nasza pięknota atakuje towarzyszy niedoli ???
Aimez moze zadyndaj do Jamora....zapytaj???co on na to...bo ja jestem w stanie pojechac z Atosem i sprawdzić dom i klimaty miedzypsie...
zapytaj Jamora co on na to...
Atos mieszkał by na dworzu...miał by pare hektarów do oblatania, stajnie....do strózowania jak znalazł...
Panu nie chodzi o psa szczekajacego...tylko takiego, który bedzie przyjacielem domu, a bedzie strasyzł samym sobą...
a taki jest nasz gagatek - ma groźny look a w sercu - anioł i pieszczoch....

Posted

Dom wymarzony.ale najważniejsze to zbadać "międzypsie" klimaty.Atos to pies po przejściach,ale stosunkowo młody a Mały to już staruszek.Ważne,aby psy nie przeżyły traumy-Atos następnej a Mały nie zawinionej.ATOS musi znależć dom NAJLEPSZY z możliwych i człowieka,który go pokocha.Ten pies NAPRAWDĘ potrafi kochać bezgranicznie,a cóż znaczy świat bez psiej miłości?

Posted

IlonaS napisał(a):
Dom wymarzony.ale najważniejsze to zbadać "międzypsie" klimaty.Atos to pies po przejściach,ale stosunkowo młody a Mały to już staruszek.Ważne,aby psy nie przeżyły traumy-Atos następnej a Mały nie zawinionej.ATOS musi znależć dom NAJLEPSZY z możliwych i człowieka,który go pokocha.Ten pies NAPRAWDĘ potrafi kochać bezgranicznie,a cóż znaczy świat bez psiej miłości?

Witamy :)
debiut u Atosa...wreszcie :)
Atos zmienił sie strasznie...zapomniał o agresji...do psów, kt biegają, a on jest w kojcu - bez agresji...
pojedziemy i sprawdzimy...
Nasza piękniocha musi miec terren do oblatania...jak patrze na fotki z jamorowego raju to aż chce sie utrzymywać tego piękniocha na tych wakacjach...
heh
WITAMY i zapraszamy :)