Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aimez jak rozmawiałam z kol .moją po fachu co się dzieje z A tosem to płakała z drugiej strony ,jutro ma zadzwonić do jakiejś znajomej psiary,której odszedł pies niedawno--może będzie go chciała???,a my idziemy jeszcze raz w to samo miejscxe z Borysem,tam gdzie dzisiaj--pierwsze wrażenie zrobił dobre,ale była tylko Pani domu i jedno dziecko.Jutro pokażemy go jeszcze raz wszystkim.

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zobaczcie koniecznie...
normalnie ATOS - ale to jest suczka
http://www.pupile.com/Psy/gazza

właściciel pisze
owczarek niemicki długowłosy - odmiana alzacka :)

juz sie naczytałam...
to jest owczarek niemiecki długowłosy - nierodowodowy..bo urodził się czarny
w miotach owczarków niemieckich bywają czarne piesy...

ATOS to nie belg...
to mix
BELGA - wyglad i oczy i specyficzny spiew...
Owczarek niemiecki czarny - masywniejsza budowa

Posted

ATOS dziś masz przeprowadzkę na weekend :/
nie zostaniesz sam w tym kojcu na 3 dni!!!
no way

muszisz opanować emocje i nie wdawać sie w kłótnie z BORYSEM!!!
obydwaj jedziecie na tym samym wózku!!!!!DWA TYMCZASY!!!!!u happy-mamas

Posted

Tak jak Anicie pisałam, mogę pomóc ogłoszeniowo - w poniedziałek.

[quote name='anita_happy']juz sie naczytałam...
to jest owczarek niemiecki długowłosy - nierodowodowy..bo urodził się czarny
w miotach owczarków niemieckich bywają czarne piesy...

ATOS to nie belg...
to mix
BELGA - wyglad i oczy i specyficzny spiew...
Owczarek niemiecki czarny - masywniejsza budowa

Sorry, ale takich bzdur jest w necie pełno... Człowiek ma kundla, ale dopisuje mu rasę z kosmosu... A ja mam szpica szwajcarskiego ;) Owczarek alzacki to inna nazwa owczarka niemieckiego, czarny kolor jest zgodny ze wzorcem - ale takie psy są rzadko hodowane, bo najlepiej "idą" ONki czaprakowe. Na moje amatorskie oko, to Atos nic nie ma z ONka... Co nie zmienia faktu, że jest piękny :) Szkoda, że tak mu się losy układają :-(

Posted

ATOS bezpieczny w domu u happy-mamas...

Dom został podzileony na dwie strefy za pomoca suszarki na bielizne :)

ATOS i BORYS mają wydzielone rewiry
OBAJ na sealinie

Były dwie akcje, ale niegroźne..AIMEZ interweniował i jest ok.

ATOS teraz odzywa z TZ happy-mamas...

BORYS zazdrosny...ale sedalin robi swoje

ATOS DO KOJCA JUZ NIE TRAFI..czeka na dom u happy-mamas

*pamiętam jak nie mogłam wybłagać na swoich rodzicach jamnika szczotki!!! a teraz mamy nadmiar piesów na chacie :)

w niedziel bedzie nas więcej
ATOS/BORYS/TEKLA/TULA/ Saba, wpadasz???

Posted

koosiek napisał(a):
Tak jak Anicie pisałam, mogę pomóc ogłoszeniowo - w poniedziałek.

Sorry, ale takich bzdur jest w necie pełno... Człowiek ma kundla, ale dopisuje mu rasę z kosmosu... A ja mam szpica szwajcarskiego ;) Owczarek alzacki to inna nazwa owczarka niemieckiego, czarny kolor jest zgodny ze wzorcem - ale takie psy są rzadko hodowane, bo najlepiej "idą" ONki czaprakowe. Na moje amatorskie oko, to Atos nic nie ma z ONka... Co nie zmienia faktu, że jest piękny :) Szkoda, że tak mu się losy układają :-(

Kossiek..
usposobienie, oczy ma belga
budowa tez belgowa, ale masywniejszy jest
i dlatego teza, ze on jest z tej pseudohodowli z Szydłwoca.
Jest ogłosznei w sieci o sprzedazy belgów groenendael...ale jak hodowca zobaczył foty szczeniaków to od razu powiedział, ze to nie belgi, ze za masywne...
na bank ATOS jest z tej pseudo
Matka Belg, ojciec czarny owczarek niemiecki..(alzacki=niemiecki)

Posted

tak to prawda--dzisiaj psy wspólżyją w domu już bez bramek,tolerują się na razie troszkę z przymusu,czasem któryś delikatnie zawarczy ,ale myślę że dwa dni i to się zmieni i chłopaki polubią się.Teraz leżą na podłodze prawie naprzeciwko siebie,już nie ma w nich takiej wzajemnej agresjii,jak wczoraj,a więc dajemy radę--huurrraaaa!!!!!

Posted

AIMEZ...to mieszkanie wydaje sie male:P
hahahahah
jak jest tam główna siedziba dowodzenia dogo na szydłowiec
MAMAS
TATAS
nincia
dzidzia
TY
ATOS
BORYS
SABA

hahahha
tak naprawdę to całe 67m2 :P

ale genedalnie zaludnienie i zapsienie to ostatnio nadrabiamy statystyki...AIMEZ - wpadnij jutro wieczorkime:)
bedzie nas więcej :P
JA/TEKLA/TULA!!!!!

mamas - masz wiecej tych drewnianych łyżek :P
TULA - pogromca przybywaaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

a ja jestem innego zdania bo bylismy w kontakcie z poprzednim domem...
wiesz u happy-mamas jest taki przelot ludzi i tyle osób psy wyprowadza, ze atos nie ma szans na "zakochanie" się...
a poza tym happy-mamas jak jest w tej dobrej sytuacji,ze wiemy, JAK ATOS REAGUJE NA PEWNE ZACHOWANIA...a Ci Państwo nie wiedzieli o PSU NIC...pies do nich pojechał nierozpoznany...wiedzieliśmy tylko, ze nie jest agresywny do ludzi i zwierząt...
nic więcej...
a teraz jak wrócił wiemy z czym pies ma problem i nie dopuszcza sie do rozkochania psa...pies ma głównego opiekuna,,,ale jedzenie, nagrody i karcenie TO TYLO happy-mamas...
nagroda i karcenie/trzask łyzką o cokolwiek/
a u pani z poprzedniego domu atos dostal wszystko co mógł dostac i od razu pokochał ja zaborczą miłoscia..a ARAMIS był potencjalnym zagrożeniem i wprowadzał u ATOSA niepokój...
moja mamcia mówi, ze boi sie ATOSa-bo jest niepewny...ale ja ja umacniam w przekonaniu, ze ONA musi byc szefem w tym stadzie..zeby psy nie walczyły o przywodctwo...
a w poprzednim domu Pani domu została zrzucona z piedestału i psy walczyły o przywódctwo..tu pierwsze godziny na lekach uspokajających...po pierwszej akcji - skarcenie...teraz tylko pokazanie uspokajacza...
WIEMY JAK REAGOWC NA ZAMIARY ATOSA...
z BORYSEM juz nie ma problemu..ale ATOS jeszcze czasami próbuje wszcząć bojke o władze i pozycje..ale wtedy happy-mamas mu przypomina, ze ONA TU RZADZI!!!

ja uwazam, ze dzieki poprzrdniemu domu wiemy jaki problem ma atos...to ten dom wział na siebie cięzar rozpoznania psychiki psa...teraz to Ci Państwo cierpią - bo pokochali ATOSA...mamy z nimi kontakt...wspaniali ludzie
I JA IM DZIEKUJĘ ZA TO - bo gdyby nie to, ze ATOS trafił do nich to dalej by latał po ulicy...
a tak wiemy z czym pies ma problem /chociaz szkoda ze tak wyszło :( wiemy jak reagowac i do jakich sytuacji nie dopuszczac :/

zdaniem happy-mamas ATOS podda sie, ale jesczszcze to potrwa...jedno jest pewne - nie moze isc do domu gdzie jest pies...z duzymi sukami dogaduje sie wspaniale...(np.SABA ninci)
nie lubi szczeniaków - warczy na nie
dzis JA JADE ze swoimi laskami do rodziców - zobaczymy gdzie będe spać :)

Posted

dziekujemy kosiek za ogłoszenia,Anita jest w Szydłowcu ,wszystkie psy /4 sztuki/sa w domu /blokowiec!!/,jakoś krew się jeszcze nie leje,ale zagęszczenie totalne,liczymy że znajdzie się jednak fajny domek dla naszych tymczasów ATOSA i BORYSA--oby szybko

Posted

[FONT=Georgia]PONIEWAŻ ZE STRONY władz Szydlowca NIE MA zadnej pomocy DLA bezpańskich PSIAKOW, ani obiecywanej współpracy, pomożemy im MY. Robi się coraz cieplej, coraz więcej psów wychodzi na ulicę![/FONT]

[FONT=Georgia]Organizujemy WIELKA ZBIORKE KARMY DLA SZYDLOWIECKICH, BEZPAŃSKICH psiakow.[/FONT]

[FONT=Georgia][SIZE=7]"WYSYP KARMĘ NA ULICĘ" [/FONT]

[FONT=Georgia]pod takim hasłem pomożemy szydłowieckim psiakom.[/FONT]

[FONT=Georgia]PILNIE zbieramy karmę dla zwierząt z Szydlowca. Niech ulice Szydlowca zmienią się w raj dla bezpańskich psiaków! Niech wreszcie nie beda GŁodne![/FONT]

[FONT=Georgia]Niech pamiętają, że my PAMIĘTAMY![/FONT]

[FONT=Georgia]Wszystkich chętnych do przekazania choćby KILOGRAMA karmy zapraszamy do kontaktu z Fundacja Azylu Pod Psim Aniolem.[/FONT]

[FONT=Georgia]Zapraszamy MEDIA - one sa bardzo ważne. Prosimy o pomoc w rozsylaniu informacji. DOGOMANIO! jestes w tym niezastapiona!!![/FONT]

[FONT=Georgia]Zapraszamy również inne Fundacje do przyłączenia się do akcji.[/FONT]

[FONT=Georgia]Prosimy o pomoc w rozsylaniu maili. Powiadomcie znajomych, rodzinę, porzyjaciół, prasę, telewizję.[/FONT]

[FONT=Georgia]www.psianiol.org.pl[/FONT]

[FONT=Georgia]Zbyt wiele psów cierpi przez ludzi. Dogopozytywni z Szydłowca są bezradni! Pomózmy również IM![/FONT]

[FONT=Georgia]PAMIĘTAJ: Sterylizacja zwierząt zapobiega ich niekontrolowanemu rozmnażaniu. Bądź odpowiedzialnym CZŁOWIEKIEM. POMÓŻ bezpańskim zwierzętom na ulicy, które widzisz również w drodze do Kościoła![/FONT]

[FONT=Georgia]POPROSIMY BANERKI. POPROSIMY O ROZSYŁANIE INFORMACJI NA DOGOMANIĘ.[/FONT]

[FONT=Georgia]DZIĘKUJEMY W IMENIU SWOIM a przede wszsystkim OPUSZCZONYM, BEZPAŃSKIM ZWIERZĘTOM Z SZYDŁOWCA!!![/FONT]

Posted

ATOS jest cudny, ale potrzebuje właścicela, kt jest psychicznie stabilny i wewnętrznie zorganizowny!!!

pies dogaduje sie świetnie z sukami /małe..duże../
SAMCÓW- nie toleruje..chyba, ze mały i rudy!!!

MA CHARAKTER..jest wylekniony strasznie...w naszej psiarni stabilnosci nie odzyska!!!
teraz ja BORYS po kastracji - ATOS siedzi czesto w ecokagańcu!!!