anita_happy Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [SIZE=6]Atos -to przyjaciel Cywila... Atos w DT, do którego trafił popadał w depresję, kt okazywał narastającą agresją w stosunku do psich współtowarzyszy. Narastajaca w nim agresja stawała się niebezpieczna dla samego ATOSA - pies musiał brac leki [SIZE=3][SIZE=6][SIZE=3]wyciszające. [SIZE=3][SIZE=6][SIZE=3]ATOS nie nadaje się do domu gdzie są psy-samce, dogaduje sie z suczkam takimi, kt będą mu uległe-Moja 5kg Tula skakała mu po głowie, ale juz Tekla nie mogła przechodzić koło Atosa jak ten spał sobie w przejściu... [SIZE=3]ZOSTALIŚMY zmuszeni do oddania ATOSA do hotelu gdyż agresja psa narastała, jego oczy smutniały, nie było kontaktu z psem - była zazdrość o miłość do innego tymczasowicz, kt pojawił się w domu po tym jak ATOS poszedł do DS... DALSZE LOSY ATOSA /przekierowanie/ JAMOR O ATOSIE 3marca 2010 ATOS strasznie przeżywa samotnosć w kojcu. rzuca się na kraty - postanowił walczyć sam ze sobą!!! samookalecza się!!!wpada w depresję!!! przeraźliwie wyje - to śpiew żalu, tęsknoty... poada w pewnego rodzaju psychozę maniakalną DZIS JEDNA Z DZIEWCZYN, kt wyprowadza go na spacer z kojca CHCIAŁA GO PUSCIC NA WOLNOŚC... nie mogła patrzeć na tragedię tego psa!!!! DOGOMAIO A TY MOZESZ PATRZEĆ ??? PILNY DT dla pięknego i mądrego ATOSA -mocno w typie owczarka belgijskiego groenendael...PILNIE - JEGO PSIA OSOBOWOŚC ZANIKA NA NASZYCH OCZACH!!! KTO MOZE NIECH POMOZE!!!! PIES popada w depresje...on chce KOCHAĆ I BYC KOCHANYM!!! 2 marca 2010 Atos nie może być sam w kojcu - PRZERAŹLIWIE WYJE psy Pani, kt udostępniła kojec wściekły się i przy kojcu urządzają jadki. Muszą być zamknięte cały czas... MUSIMY DZIS ZABRAĆ ATOSA - ZABRAĆ GDZIE???? ODDAĆGO ULICY??? Atos to pies zabrany z ulicy....ulica to jego dotychczasowy dom. Atos porzucony przez swojego Pana trafił na ulice...potem MY ZABRALISMY GO!!!DALIŚMY NADZIEJE!!!! NIE WYSZŁO!!! i co ODDAC GO ULICY.. aby pies kolejny raz doświadczył tego co może człowiek??? PORZUCENIE - on zna to uczucie... on strasznie tęskni do człowiek, a MY boimy się- BO NIE MAMY GDZIE GO ULOKOWAĆ!!!! ULICA ? 1 marca 2010 ATOS nie dogadał się z Borysem, kt jest u happy-mamas na DT ten sam problem - MIŁŚĆ JAK TZ happy-mamas przyjechał po ATOSA, było ciemno..ATOS poszczekał...ale jak usłyszał głos TZ - merdał ogonem, tzn/poznał:/ mieliśmy nadzieję, ze pokojowy Borys dogada sie z ATOSEM... ze metoda określenia wlaściciela TZ happy-mamas do ATOSA, a ktoś inny do BORYSA - NIE WYPALIŁA!!!buuuu potem było mnustwo telefonów do znajomych, kt nie chcieli słyszeć o psie na DS i na DT...doooopa... nie chceiliśmy aby ATOS trafił do kojca, kt był naszym planem B - awaryjnym... DZISIEJSZĄ NOC ATOS prześpu w samotności w kojcu, miał kochający domek, ale miłosć go zgubiła...teraz jest sam... musiął opuscic dom gdzie został pokochany.... opucił go dziś TZ happy-mamas... tyle nieszczęść spadło na tego kochajacego piesa!!!! ON PILNIE POTRZEBUJE PANA - przewodnika, aby móc sie w nim zakochac....jego serce pęka z zalu!!!! w kojcu moze być awaryjnie - psy pani u kt jest kojec tolerowały ATOSA jak ten był poza ich domem...teraz są zgrzyty przez kraty kojca!!!! JAK DŁUGO ATOS WYTRZYMA????czy wpadnie w depresje TO ZALEŻY OD LUDZI i ich dobrych serc... KTO MOŻE NIECH POMOŻE!!!!! jest plan aby Borysa lobbowac i ATOS wpada wtedy do DT happy-mamas ALE WOLELIBYŚMY aby juz ATOS nie miał kolejnej krótkiej miłosci!!!poznał TZ happy-mamas i uważa go za swojego PANA...jak zamykany był w kojcu płakał strasznie, śpiewał..nie szczekał ale było słychać taki śpiew żalu.... ATOS CHCE KOCHAĆ!!!!kto chce BYĆ KOCHANYM przez ATOSA??? *dziękujemy Państwu, kt próbowali pomóc Atosowi...nie wyszło - niestety. Z bólem serca, ale nie było sensu męczyć siebie, psy, musli państwo oddać ATOSA. Dziekujemy za zaszczepienie i opiekę nad Atosem. JEST piękniejszy niż był!!!!ZDROWY, ZADBANY, ROZPOZNANY...teraz ma wieksze szanse na adopcję...DZIEKUJEMY 27 luty 2010 ATOS WRACA Z DS - miłość do Pani domu zgubila ATOSA!!! ZAZDROSĆ O Panią DOMU w stosunku do innych zwierząt w domu, która powoduje agresje u ATOSA stała się przyczyną, ze DS jest zmuszomy poddac się!!! Z BÓLEM SERCA, łezka w oku PAŃSTWO muszą oddać ATOSA... Atos to pies zabrany z ulicy...CZY ODDAC GO ULICY??? ATOS POTRZEBUJE PILNIE DS !!!!!!!! nie mamy gdzie przetrzymać psa...pare osób, kt pomagają bezdomniakom z Szydłowca - zapsione...ATOS nie moze trafić Na ULICE!!!nie pozwolimy...BĘDZIEMY WALCZYĆ!!! KTO POMOŻE.... WSPANIAŁY PIES, kt kocha całym sercem...pies, kt zgubiła bezwarunkowa miłość do człowieka.... POMÓZCIE NAM!!!!Atos nie moze trafić spowrotem na ulice!!! 14 luty 2010 dziś był telefon ws ATOSA! pani znalazła ogłoszenie Atosa na forum owczarka belgijskiego ma w domu belga travena ARAMISA zlitowała się nad losem samotnego i bezdomnego ATOSA warunek - pies musi sie dogadać z jej inwentarzem Atos, na tyle ile jest rozpoznany, nie ma w sobie agresji do innych psiowych. NADZIEJA JEST. JUTRO ATOS będzie wyłapany i idzie na tuning do happy-mamas, gdzie bedzie sie nim opiekować do środy nincia. W ŚRODE wielki dzień dla ATOSA - podróż,pierwszy w zyciu dom, pierwsi ludzie- jego ludzie i pierwsza sfora ATOS - pokaż sie z jak najlepszej strony ATOS bedzie mieszkał w okolicach Końskich posesja ok 2000m2 pieso domowo/podwórzowy ogrodzenie wysokości 180 cm spacery do lasu i łąki !!!!!!oby się wszystko ułożyło dobrze!!!!! z tego względu, ze jesteśmy INDYWIDUALNĄ Grupą WSPARCIA dla psiaków z terenu Szydłwoca PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE potrzebna złotówka na paliwo dla woźnicy /dzidzia, tez z DOGO/ koszt ok 70-100 zł zapewne. Do pokonania transportowcy /dzidzia i nincia/ bedą mieli ok 100 km. LICZY SIE KAŻDA ZŁOTÓWA!!!!!Atos - nieszczęście na czterech łapach - pies z ulicy dostał naprawdę prezent od losu....Państwo zabiorą piesa do WETA i zajmą się nim na całe jego psie życie.... 15 luty 2010 ATOS wyłapany ze swej psiej niedoli...zaufał Aimez_moi i Kamie210... dał sobie założyć kolczatkę na szyję i wsiadł do MICRY. Aimez przytuliła go do swojego serducha i powiedziała mu to co od dawna chciala...JUZ JESTEŚ BEZPIECZNY MALUCHU... to dzieki niej Aros i Cywil trafili na dogo... To ona dokarmiała ich codziennie Atos to niezwykły pies - dzisiejsze JEGO pierwsze godziny z człowiekiem - ukazuja, że pies prawdopodobnie mieszkal w domu. Umie chodzić po schodach, wie do czego słuzy kanapa, trzyma fason na smyczy, umie juz wrócić do"swojego domu" ze spaceru... Atos po akcjiwyrwania go z bezdomności pomieszkuje u happy-mamas, na ten czas ma swoją prywatną opiekunkę nincie.... Atos, jak się okazało, nie tylko szydłwoieckim dogopozytywnym przypadł do serca. Dziś dowiedzieliśmy się, ze znajoma happy-mamas tez jest w Atosie zakochana, nawet otworzyła mu brame, zeby mógł mrozy przeżyc w budzie, kt stoi pusta na jej posesji....ale ATOS bał się... CO ZROBIŁ mu człwoiek, ze nawet takiej osobie bał się zaufać??? TERAZ odzyskuje wiarę w człowieka... Jego DS czeka na niego z przejeciem... W ŚRODĘ WIELKI DZIEŃ DLA ATOSA - pojedzie do swojej Rodziny, gdzie czeka na niego kolega ARAMIS - owczarek belgijski traven, i kundelek zabrany prze Pańciostwo z ulicy.... Problemem jaki nurtował nowy dom i nas było małe rozpoznanie psychiki ATOSA.... zdjęcia mówią same za siebie :razz:BRAK AGRESJI - ZAPRASZAMY NA FILM:razz: [video=youtube;mk3O7OgZ8_E]http://www.youtube.com/watch?v=mk3O7OgZ8_E[/video] 16 styczeń 2010 Wizyta u Pana Weta była (dziękujemy Panu doktorowi Kornatowskiemu):multi: wspomógł nasze działania i pierwsza wizyta ATOSA u lekarza była FREE :multi: ATOSOWE jąderka są w dobrym stanie:cool3: - powierzchowne odmrożenia naskórka - zakaz wylegiwania się na pryzmach sniegu - do końca życia!!! - powierzchowne otarcia i odmrozenia skóry podbrzusza - zalecono kanapowanie - pieso młody, ogólny stan zdrowia dobry - gratulacje dla ATOSA - dał sobie zmierzyć temperature - z założeniem kagańca nie było problemów ATOS - już zapoznał sie co to pościel/poduszki/łóżko, ale troche mu gorąco w warunkach cieplarnianych DT fotostory z kanapowania http://www.dogomania.pl/threads/178480-ATOS-jedzie-na-zapoznaie-do-DS-trzymaAE-kciuki-jakby-co-MA-GDZIE-WRA-CIAE-DT-love/page18 17 styczeń 2010 ATOS jesteś wart wszystkiego - to nic, że deklaracji brak na TWÓJ TRANSPORT - DLA CIEBIe WSZYSTKO PIESKU!!!Aimez obiecała CI, że kiedyś będziesz miał swój dom!!!TO JEDŹ i nie martw sie o nic!!!jakoś sobie damy radę...przyjaciół poznaje się w biedzie - na nas zawsze możesz liczyć... DZIĘKuję TATE (moje DS i ATOSOWE DT) za pomoc w transporcie ATOSA do jego nowego życia....czekamy na wieści z drogi...na pewno przy pożegnaniu poleją sie łzy happy-mamas potem ninci i dzidzi...poleją sie tak, że będą musili amfibią wracać :) [SIZE=6]CYWIL - trzymaj sie psiaku!!! wątek CYWILA http://www.dogomania.pl/threads/177658-CIERPIACY-ON-nie-wzywa-o-POMOC-to-MY-woA-amy-za-niego-PILNY-DT-DS-pies-ranny POCZATKI ATOSA W SIECI przechodzą do historii ATOS zostanie SAM.... on nieśmiały i ufny nie poradzi sobie w życiu... To Cywil był jego ochroną....to Cywil dbał o bezpieczeństwo... Atos to pies do towarzystwa...nadaje sie na podwórko, ale jako ozdoba. Pies bez wrodzonej agresji. Ufny i przyjacielsko nastawiony do ludzia. kontakt ws adopcji Aimez_moi /Agnieszka/ 601 834 104 anita_happy /Anita/ 0 692 407 681 NOWE ZDJĘCIA ATOSA 5. http://www.dogomania.pl/threads/178480-ATOS-nieszczAE-scie-na-czterech-A-apach-PILNY-DS?p=14051655#post14051655 29. http://www.dogomania.pl/threads/178480-ATOS-o-belgijski-psia-psychoza-kojec-samookaleczanie-dostaje-leki-uspokajajAE-ce-ILE/page29 BANEREK ATOSA *podlinkowany od anita_happy od CajusJB OGŁOSZENIA tekst do ogloszeń http://www.dogomania.pl/threads/178480-ATOS-o-belgijski-psia-psychoza-kojec-samookaleczanie-dostaje-leki-uspokajajAE-ce-ILE/page28 1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=912752346 /DZIĘKI KAJA555/ przekierowanie do aktualnych ROZLICZENIE 1. poprzedni DS ATOSA /jednorazowo/+200zł DEKLARACJE STAŁE /[SIZE=3]hotel JAMOR 450zł/mc/ 1. happy-mamas 50 zł 2. anita_happy 50 zł 3. Aimez_moi 50 zł 4.Kama210 20 zł 5.znajoma happy_mamas 20 zł /Pani stomatolog/ 6. znajoma aniata_happy 20zł 7. MAGDA K. /od Aimez/ 10 zl 8.znajoma happy_mamas 20 zł /Pani protetyk/ + 240zł / - 210zł MARZEC 2010 hotel +karma =280 zł /15zł/mc/ /Pani protetyk/ +20 /Pani stomatolog/ +50 poprzedni DS + 200 happy-mamas +50 anita_happy +50 suma = 370 zł wpłacone 280 zł KWIECIEŃ 2010 hotel +karma =450 zł /15zł/mc/ saldo z marca + 90zł wpłaty: anita_happy +50 happy-mamas +50 Ewa - znajoma anita_happy +20 saldo 210 zł Quote
ocelot Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 No to jestem, żeby kibicować. Jak przeczytałam o chłopakach to się nie potrafiłam cieszyć z domu Cywila. Nie macie tam jakiegoś podwórka i budy chociaż dla niego? Quote
Aimez_moi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Czarnuch jest cudny. Bardzo ufny i dajacy sie zlapac na smycz. Ja nie znam nikogo z podworkiem ale moze nasze dziewczyny cos wymysla. Quote
anita_happy Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 no ja podwrka tez nie mam.. Aimez..a moze kupimy jakas dziaeczke pod szydowcem :P hihih i hotelik otworzymy ? czo? Quote
Aimez_moi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Nie ma sprawy. Wymarz sobie miejsce i kupujemy...... Ma byc lasek, woda czy sama gola ziemia? Quote
Cajus JB Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Witam Znalazłam Atosika na nk. Potrzebny Wam banerek? Quote
anita_happy Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 hej hej...przyda sie wszystko :) kazda pomoc :) dziękujemy :* Quote
anita_happy Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 dzięki....dziewczynki uciesza się :) Quote
Cajus JB Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 No i Atos jest jeszcze u mnie w galerii na nk. http://nasza-klasa.pl/profile/25776426/gallery/album/21/692 [quote name='anita_happy']dzięki....dziewczynki uciesza się :) Nie ma za co. Chociaż tyle na razie mogę. Mógłbym robić Atosowi ogłoszenia, ale to dopiero za kilka dni. Nie wiem czy nie lepiej znaleźć Mu najpierw tym czas i poznać Go lepiej. Chyba że uznacie inaczej i według Was jest gotowy to nie ma problemu. Quote
Aimez_moi Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Kochane Moje dziękuje bardzo. Atos jest cudownym psiakiem ale faktycznie nie znamy go lepiej. Wiem na pewno, że można karmić go z ręki jest radosny i przylepny. Quote
ocelot Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Aimez_moi napisał(a):Kochane Moje dziękuje bardzo. Atos jest cudownym psiakiem ale faktycznie nie znamy go lepiej. Wiem na pewno, że można karmić go z ręki jest radosny i przylepny. To i tak bardzo dużo już... Czyli szukamy DT, Ds? Hotelik nie wchodzi w rachubę? Quote
anita_happy Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 na hotelik to kaski brak u nas... my staramy sie robic psiakom z szydłowca wątki i je lansowac... szukamy domów stałych... na tymczasach sa kurduple... duze niesttey poznaje sie podczas karmienia... jak pies do ludzia po jedzenie przychodzi systematycznie to juz o nim dobrze świadczy :/ ja mam w domu psa zgarniętego z ulicy bezpośrednio - jeden dzien i dziewczyna sie dostosowała...a teraz kima na szczycie poduch :) i nie ma zamairu wychodzic na te mrozy :) a domownik z niej od września :) Atos vel Szpicel :P to dobre zwierze...jak Aimez mu do paszczy ręke wsadza to dobrze o nim świadczy :P Quote
Cajus JB Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 W takim razie czekam za Waszą decyzją. I myślę, że za trzy, cztery dni mógłbym zacząć ogłaszać Atosa. Tylko potrzebny namiar. Tekst z pierwszej strony czy jakiś inny? Quote
anita_happy Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 hejka..namiar na Agnieszkę /aimez_moi/ to jej rezydent :) Jak kudłacz pójdzie sobie do domku - a ma jedna oferte..to mamy bude :P free...zobaczymy co czas pokaze... musimy Cywila wyłapac :/ a to bedzie wyczyn :/ Aimez - trzeba tego CYWILA OGARNĄC :P bo domek sie zmyje :/ Quote
Aimez_moi Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Cioteczko Moja Kochana - pomoz to zrobic. A Atos zupelnie inaczej niz Cywil - przybiegl, zjadl pelna miche jako bonusa dostal serdelke. Zakrecil puszystym ogonkiem liznal po reku i pomknal dalej. Quote
Aimez_moi Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Dzis bylo cholernie zimno i ani sladu po psiakach. Quote
Waldek Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 też mam Atosa do adopcji ale to onek ... Quote
Aimez_moi Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Sliczny jest . Po naszym czarnuchu ani sladu. Quote
clo Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 witam jestem i ja piekny pies..trzeba mu jakis dt znalezc..naprawde cudno z niego Quote
anita_happy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 cudo i oaza spokojności iłagodności zaje....ś....e adopcyjny jakby to powiedział ktoś :P Quote
anita_happy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 cudo i oaza spokojności iłagodności zaje....ś....e adopcyjny jakby to powiedział ktoś :P Quote
Aimez_moi Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Bylo to cudo dzisiaj. Straszliwie glodny wciagnal bez mala miske tez. Je wszystko co dostanie dzis puszka z sucha karma i tluszczem. On ma przecudne baaaardzo brazowe slepka. I bardzo mieciutka siersc. Quote
Cajus JB Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 To dobrze, że się pojawił. Będziecie próbować Atosa złapać? Quote
Recommended Posts