kamilqax95x Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dzisiaj sobie pomyślałam że ludzie którzy adoptują Psy Rasowe lub wyglądające na rasowe czy mieszańce z rasowym psów ze Schroniska w Szczecinie: *najczęściej nie mają pojęcia co to za RASA "lecz im się podoba" *nic nie wiedzą o tej RASIE "lecz im się podoba" *jak się zachowuje pies tej RASY"lecz im się podoba" *jakiej będzie wielkości szczeniak w przyszłości tej RASY"lecz im się podoba" *jakie ma wymagania ta RASA"lecz im się podoba" I jest często tak że pies trafia 2 czy 3 raz do schroniska bo wyrósł za duży, nie wiedzieli żę "TA" rasa jest ruchliwa, że nie mają warunków. Potem taka bida przechodzi kilkakrotnie stres a nawet może zostać pogryziony przez inne psy (z zazdrości). Może żeby pomóc przyszłym właścicielom psów "rasowych" i "prawie rasowych" zrobić takie Broszury czy coś w tym stylu na temat rasy. :evil_lol: Jest kilka ras najczęściej spotykana w naszym schronisku: *Owczarek Niemiecki *Husky *Spaniel *Jamnik *Rottweiler *Bokser *Amstaff Ma ktoś może drukarkę działającą to by się wydrukowało z powyższymi rasami 5 sztuk a resztę to bym załatwiła z moją panią ze szkoły że by się kupiło papier biały lub kolorowy i by się wydrukowało. Quote
fergilka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ja mogę wydrukować, papier biały mam w dużej ilości, tylko merytorycznie ktoś musiałby opracować taką broszurkę/ulotkę. Quote
kamilqax95x Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 No taka broszurka to nie problem Tylko czy ma być ze zdjęciem czy nie ?? Quote
kamilqax95x Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Ja mogę zrobić tą ulotkę/broszurę :D i to będzie jedna tak na 2 strony A4 mniej więcej ..... ?????? Quote
kamilqax95x Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 to znaczy zaprojektować (napisać co tam ma być) a ktoś by to wydrukował bo moja drukarka zginęła śmiercią tragiczną [*] ..... :D Quote
fergilka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Mogę wydrukować, tylko myślę, że dwie strony A4 jak na informacyjną ulotkę to trochę dużo, znając nasze społeczeństwo nikt całej nie przeczyta :-/ a wręcz zniechęci się tak dużą treścią. To tylko moje zdanie, jeżeli zdecydujemy inaczej to oczywiście wydrukuję. Może warto zebrać taką kwintesencję, najważniejsze cechy każdej rasy i wypisać, wtedy max na 1 A4 może udałoby się zmieścić. Quote
agnieszka32 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kamilqax95x - super pomysł! Tylko poproś o pomoc w zrobieniu takiej broszurki miłośników danej rasy, np. Fundacje albo fora, wtedy będą to informacje rzetelne. Żeby nie było później, tak jak wielokrotnie się spotkałam również na dogomanii w ogłoszeniach, że amstaff czy bokser może żyć przy budzie i świetnie się sprawdzi jako pies stróżujący :shake: Quote
kamilqax95x Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 agnieszka32 napisał(a):Kamilqax95x - super pomysł! Tylko poproś o pomoc w zrobieniu takiej broszurki miłośników danej rasy, np. Fundacje albo fora, wtedy będą to informacje rzetelne. właśnie też o tym pomyślałam bo nie warto jednak się rozpisywać nie wiem jak bo by to co 10 osoba przeczytała a nie o to w tym chodzi agnieszka32 napisał(a): Żeby nie było później, tak jak wielokrotnie się spotkałam również na dogomanii w ogłoszeniach, że amstaff czy bokser może żyć przy budzie i świetnie się sprawdzi jako pies stróżujący :shake: widzę że będzie mi to wypominane do końca życia ;P Quote
agnieszka32 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 kamilqax95x napisał(a): widzę że będzie mi to wypominane do końca życia ;P Eeee tam zaraz do końca życia, co najwyżej przez jakiś rok :evil_lol::evil_lol::evil_lol:;) Quote
kamilqax95x Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 a może by poprosić osoby z dogo co się zajmują daną rasą :D ?? Quote
Recommended Posts