Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj sobie pomyślałam że ludzie którzy adoptują Psy Rasowe lub wyglądające na rasowe czy mieszańce z rasowym psów ze Schroniska w Szczecinie:

*najczęściej nie mają pojęcia co to za RASA "lecz im się podoba"
*nic nie wiedzą o tej RASIE "lecz im się podoba"
*jak się zachowuje pies tej RASY"lecz im się podoba"
*jakiej będzie wielkości szczeniak w przyszłości tej RASY"lecz im się podoba"
*jakie ma wymagania ta RASA"lecz im się podoba"

I jest często tak że pies trafia 2 czy 3 raz do schroniska bo wyrósł za duży, nie wiedzieli żę "TA" rasa jest ruchliwa, że nie mają warunków. Potem taka bida przechodzi kilkakrotnie stres a nawet może zostać pogryziony przez inne psy (z zazdrości).

Może żeby pomóc przyszłym właścicielom psów "rasowych" i "prawie rasowych" zrobić takie Broszury czy coś w tym stylu na temat rasy. :evil_lol:

Jest kilka ras najczęściej spotykana w naszym schronisku:

*Owczarek Niemiecki
*Husky
*Spaniel
*Jamnik
*Rottweiler
*Bokser
*Amstaff

Ma ktoś może drukarkę działającą to by się wydrukowało z powyższymi rasami 5 sztuk a resztę to bym załatwiła z moją panią ze szkoły że by się kupiło papier biały lub kolorowy i by się wydrukowało.

Posted

Mogę wydrukować, tylko myślę, że dwie strony A4 jak na informacyjną ulotkę to trochę dużo, znając nasze społeczeństwo nikt całej nie przeczyta :-/ a wręcz zniechęci się tak dużą treścią. To tylko moje zdanie, jeżeli zdecydujemy inaczej to oczywiście wydrukuję. Może warto zebrać taką kwintesencję, najważniejsze cechy każdej rasy i wypisać, wtedy max na 1 A4 może udałoby się zmieścić.

Posted

Kamilqax95x - super pomysł!

Tylko poproś o pomoc w zrobieniu takiej broszurki miłośników danej rasy, np. Fundacje albo fora, wtedy będą to informacje rzetelne. Żeby nie było później, tak jak wielokrotnie się spotkałam również na dogomanii w ogłoszeniach, że amstaff czy bokser może żyć przy budzie i świetnie się sprawdzi jako pies stróżujący :shake:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Kamilqax95x - super pomysł!
Tylko poproś o pomoc w zrobieniu takiej broszurki miłośników danej rasy, np. Fundacje albo fora, wtedy będą to informacje rzetelne.

właśnie też o tym pomyślałam bo nie warto jednak się rozpisywać nie wiem jak bo by to co 10 osoba przeczytała a nie o to w tym chodzi

agnieszka32 napisał(a):

Żeby nie było później, tak jak wielokrotnie się spotkałam również na dogomanii w ogłoszeniach, że amstaff czy bokser może żyć przy budzie i świetnie się sprawdzi jako pies stróżujący :shake:

widzę że będzie mi to wypominane do końca życia ;P