Torro i Igu$ Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Witam. :p Mam na imię Iga i jestem właścicielką słodkiego pieska w typie Yorka. Mój anioł zwie się Torro (hiszp. byk). Urodził się 15 listopada 2009r Mam go od 6 stycznia 2010r Musimy się pochwalić że dzisiaj stanęło Torrusiowi jedno ucho. Bez podklejania i obcinania włosków.:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Dzisiaj odbyła się pierwsza kąpiel Tosia ale nie pomyślałam o aparacie :) Ps. Kiedy wypadają ząbki ? Dwie fotki z przed tygodnia: Quote
*Jot* Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Śliczniusi maluszek :loveu: Piękne ma imię,bardzo mi się podoba :multi: Witamy na dogomani :multi::multi::multi: Quote
Doti1986 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Witamy kolejnego Yoreczka na naszym forum:) I więcej foteczek poprosimy:) Co do ząbków to różnie zależy od szczeniaka przeważnie zaczyna się tak koło 5-6 miesiąca życia malucha:) Quote
chrupcia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Witam:) ślicznego masz Torra:) ja nazywam sie Kasia i tez marze o yorku:) prosze o wiecej zdj slicznego maluszka:) świetnie ze pojawiła sie nowa galeria:) Quote
Torro i Igu$ Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Fotki będą jutro ale w gorszej jakości bo aparat się zepsuł. Quote
niunka04 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 dzień dobry dla nowego yoreczka i jego pańci;) Nie no imię wybraliście przednie;) Quote
Torro i Igu$ Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 No to może fotki? Jednak kuzynka zrobiła kąpielowe: A teraz z serii "LUBIĘ SPAĆ" Moje "klapciate ucho" Quote
Nati28 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Witam nowego dogomanika :loveu: Slodziak z Torro :) Quote
Torro i Igu$ Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Dzięki. Zła wiadomość. Uszy Tosia żyją własnym życiem. Znowu oklapły :( Quote
Nati28 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Torro i Igu$ napisał(a):Dzięki. Zła wiadomość. Uszy Tosia żyją własnym życiem. Znowu oklapły :( To obetnijcie wloski i moze podklejcie uszy ;) Quote
Marzena* Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 http://i49.tinypic.com/20ix83a.jpg jaka śliczna puchata kuleczka :) Quote
Torro i Igu$ Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Nati28 napisał(a):To obetnijcie wloski i moze podklejcie uszy ;) Może mała instrukcja? Zupelłnie nie wiem jak się za to zabrać. Quote
Torro i Igu$ Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Mała rola w reklamie? Sorry za jakość Quote
chrupcia Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 troche malutkie to zdjecie co dodałas...:) a co do uszek to przytniu delitatnie uszka z włosków zeby były lekkie, albo maszynka wygol uchole do połowy i kiedy bedziesz miala pieska pod reka to masuj uszka:) ale lepiej niech sie jeszcze eksperci wypowiedza:) Quote
*Jot* Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Torro i Igu$ napisał(a):Może mała instrukcja? Zupelłnie nie wiem jak się za to zabrać. Ja bym zaczęła od przystrzyżenia włosków na uszkach,może wtedy same staną bez podklejania.Mój Bello miał też takie jak Torro i po obgoleniu w ciagu dwóch dni postawił.Z Apollem nie miałam kłopotu,jemu uszka stały już jak miał miesiąc ,ale to zasługa hodowczyni,że tak zadbała o wygolenie uszek :loveu: Quote
Nati28 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Najlepiej wygol uszka maszynka lub obetnij nozyczkami na 1/3 dlugosci ucha ;) Quote
Żana i Sherry Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Witamy nowych dogomaniaków. Torro śliczny!!! Jeśli chodzi o uszka, to koniecznie ogol je do 1/3 od góry, po obu stronach, a potem przytnij nożyczkami po bokach, żeby włoski były króciutkie. U nas po dwóch dniach uszka stanęły, ale potem też trzeba przycinać, bo mogą klapnąć. Najlepiej u takich maluszków, zrobić to na śpiocha. A jak się boisz, to fryzjer Cię wyręczy i najczęściej nic się nie płaci. Quote
Yoko2009 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 http://i49.tinypic.com/2hg8t1e.jpg Witamy po raz pierwszy, Torro jest słodkim maluszkiem:) a uszka koniecznie trzeba ogolić nawet jak już będą stały:) Quote
*kleo* Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Na yorklandzie jest taka instrukcja, ale zazwyczaj ostrzyżenie uszek bardzo dobrze działa :) Quote
LadyK Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Witam się pierwszy raz :hand: Cudny maluch :loveu: Uwielbiam yorki :) Quote
Aga&Dakar Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Witamy. Sliczny maluszek. Pozdrawiamy serdecznie. Quote
Torro i Igu$ Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Witamy ze wtorkowy wieczór. Byłam z Torrkiem u moich dziadków i chrzestnej i mój pies całą noc piszczał a rano nawet szczeknął. Zawsze myślałam że yorki to szczekacze a Tosia trzeba mocno zdenerwować żeby wydał jakiś dzwięk. :D Ostatnio ulubioną zabawką wampirka ^^ jest papier toaletowy. powinni go przyjąć w reklamie Velvet-u. :D. Uszka dzisiaj "obetne" i może jutro wstawię fotki. Do jutra Torro & Iga Quote
Recommended Posts