Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nasz Ambo wygląda znacznie lepiej ale choroba , wprawdzie się zatrzymała ,

ale pozostałości sa w postaci np.przykurczy nogi

jak go wczoraj odwiedziłam to pochłaniał właśnie 2 sporą miskę karmy i już rozglądał się za następna od p.Izy a mnie tylko patrzył po rękach czy coś do jedzenia nie przyniosłam a nie tam jakies głaskanie / materialista się zrobił okropny :evil_lol: / podobno je po 4 razy dziennie i najlepiej by nie przestawał -

przy takim trybie życia nic dziwnego że wygląda okazale ;)

gdybym nie miała w pamięci jego wychudzonych zdjęć z przyjazdu do schroniska to bym go nigdy teraz nie poznała na dokładkę zrobił się zadziorny i zazdrośnik z niego okropny - jak stoisz przy moim boksie to koncenrtuj sie na mnie a nie " lataj " oczami i rekami ze smakołykami po sasiednich boksach bo cie oszczekam ....................... co niniejszy uczyniłem :evil_lol:

psiak jest fajny , ożywiony , łakomy na jedzonko i pieszczoty ale wymagałby bardzo oddanego człowieka bo choroba nie zniknie i trzeba będzie z nią żyć :-(

• Replies 902
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Dobrze że lepiej :)

Czekamy na fotki i jak tak zaczynamy szukać domku!

z domkiem to chyba na razie trzeba się wstrzymac ,

nie było :shake: kierownika i nie mogłam się dokładnie dopytać

ale Ambuś jest nadal tam gdzie chore psiaki specjalnej troski

więc na domek chyba jeszcze za wczesnie :-(

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

rozmawiałam z Kierownikiem i dowiedziałam sie , że nic nowego u Amba nie słychać :shake: cały czas przebywa w lecznicy bo psiak poza tym , że znacznie przytył i rozrabia - to wymaga ciagłej opieki jest niestety pieskiem specjalnej troski i tak juz pozostanie ma tiki i przykurcze łapek
bardzo ktos musiał by pokochac pieska żeby mu zapewnic dom
jak powiedział p.Kierownik normalnie piesek nie jest do adopcji

moze ktos adoptował by Ambusia wirtualnie :oops:

choc troche osłodziło by to psiurowi życie schroniskowe

podaje link do strony schroniska w Mielcu

www.mielec.bezdomne.com

Posted

ewatr na kogo z Waszego schroniska zaadresować paczkę. Karolina Maxi i Sara przygotowała troszkę leków, strzykawek, i różnych różności dla schroniska i chciałaby, by ta paczka trafiła do p. Kierownika. Napisz do niej może pw.

Ambuś biedny, taki maleńki a tyle nieszczęścia go spotyka :-(

Posted

Ciotka doddy wraz ze sztabem swojej strony bardzo chętnie zostanie wirtualnym opiekunem Ambusia, ale pod warunkiem, ze cioteczki raz na jakiś czas prześlą fotkę i napiszą co u pięknisia słychać ;)

Posted

[quote name='AgaiTheta']ewatr na kogo z Waszego schroniska zaadresować paczkę. Karolina Maxi i Sara przygotowała troszkę leków, strzykawek, i różnych różności dla schroniska i chciałaby, by ta paczka trafiła do p. Kierownika. Napisz do niej może pw.

napisałam :user: do Karoliny Maxi i Sary :loveu: na PW

AgaiTheta serdecznie dziekuje za zainteresowanie :iloveyou:

Posted

[quote name='doddy']Ciotka doddy wraz ze sztabem swojej strony bardzo chętnie zostanie wirtualnym opiekunem Ambusia, ale pod warunkiem, ze cioteczki raz na jakiś czas prześlą fotkę i napiszą co u pięknisia słychać ;)

Doddy :loveu: dziekuje bardzo za natychmiastowy odzew :angel: :angel:

jak tylko bedzie mozliwosc to postaramy sie o nowe wiadomosci

a co do zdjeć to musimy poprosic Kasie ona robi cudne zdjecia Mieleckim pieskom :lol:

/ ja niestety mieszkam 50 km od Mielca stąd zawsze mam duzy poslizg z informacjami a i schronisko moge odwiedzic góra raz w miesiacu :oops: /

ale zrobie co sie da żeby raz na jakis czas były swieże wiesci o psiaku :lol:

Posted

Temat: Re: Chcemy adoptować wirtualnie Ambo - asto - boksia
Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Data: Śr Sierpnia 30 2006, 8:34 pm
Do: mielec@bezdomne.com

[SIZE="3"]Ambo wyglada na zdrowego psa sądząc po zachowaniu.
Po nosówce pozostał mu niedowład w lewej przedniej łapie, która ma niewład.

Doddy, to Ty pisalas na skrzynke schroniskowa?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Doddy, to Ty pisalas na skrzynke schroniskowa?

to Ambo ma juz opiekuna wirtualnego ?

:multi: :lol: :multi: :lol: :multi: ale szybka decyzja - hura !!!!!!!!!

Posted

Ulka18 dostałam od Ciebie mail. ;)
To co zacytowałaś dostałam od Ciebie.
Przesyłam więc jutro o ile skleroza mnie nie dopadnie pierwsza wpłate na Ambusia. I mam mały pomysł....
Otóż robimy akcje S.O.S. Bullowatym i robimy plakaty na różnego rodzaju nasze akcje. Ambo może stać się naszym pierwszym psiakiem, który będzie wirtualnie z nami na każdej akcji na plakatach.

Posted

Ulka 18 :loveu: a da sie Ambusiowi zrobić nowe zdjecia do tego plakatu:oops:

bo to dla chłopaka szansa , że drugiej takie już może nie mieć

dzieki Doddy :iloveyou: bo on bez " promocji " nie ma szans po tej chorobie :shake:

Posted

doddy napisał(a):
Ulka18 dostałam od Ciebie mail. ;)
To co zacytowałaś dostałam od Ciebie.
Przesyłam więc jutro o ile skleroza mnie nie dopadnie pierwsza wpłate na Ambusia. I mam mały pomysł....
Otóż robimy akcje S.O.S. Bullowatym i robimy plakaty na różnego rodzaju nasze akcje. Ambo może stać się naszym pierwszym psiakiem, który będzie wirtualnie z nami na każdej akcji na plakatach.

Doddy a potrzebujecie pomocy przy robieniu plakatów?

Posted

Mam kontakt z Panią z Fundacji Canis (Hamburg). Zabiera ode mnie teraz sunię i znajduje jej domek w Niemczech:lol: Rozmawialam z nią i mówila, że bokseki szybko znajdują u nich nowe domki, więc jeżeli chcialabyś to mogę psiaka przesłać e-mailem do Pani Julii i może się uda psinie znależć nowy dom.Co Ty na to. Daj znać na pw.

Posted

Doddy a potrzebujecie pomocy przy robieniu plakatów?

Pewnie, że potrzebujemy ;)
Każda pomoc się przyda bo robimy to społecznie i nie mamy zbytnio kasy. Tzn. robimy z własnej kieszeni :evil_lol:

Nowe piękne zdjęcia Ambo potrzebne :cool3: Najlepiej jakies na trawce by był dobrze widoczny cały a nie częściami :loveu:

Posted

Doddy,
kogo mam wpisac przy Ambo jako opiekuna? Na stronie kolo psiaka musi byc jakis wpis, podpowiedz jaki ma byc.
Prosbe o zdjecia juz wyslalam do Kasi i P.Kierownika. Trzeba czekac na slonce i wolny czas Kasi.

Posted

A my pamietamy o zdjeciach ;)

Jak pisze Kasia, ktore je robila :

Ten kiedys wychudzony - nie dalo sie mu zrobic lepszych zdjec, ledwo dalo sie go utrzymac w tym harmidrze.

Mam nadzieje, ze ktores z nich sie bedzie nadawac na plakacik.

</B>

Posted

Oj wyprzystojniał ten Pan!!! :loveu:

Niestety zdjęcia się nie nadają :oops: Są zbyt ciemne.
Ale trudno.
Z akcją ruszamy w najbliższy weekend na wystawie w Będzinie. Jak ktoś ma blisko to zapraszamy.