Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 902
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Temat: wychudzony mix boksera Ambo
Od: "Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami" <mtoz@tlen.pl>
Data: Pt Kwietnia 28 2006, 7:40 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Ambo w tej chwili nie jest do adopcji. Jest poważnie chory. Czy się wyliże,
czas pokaże.

Biedny Ambo :shake: Mam nadzieje, ze wyzdrowieje.

Posted

Ambo jest chory. Prawdopodobnie nosówka, która trafiła na bezbronny organizm (wiadomo w jakim tragicznym stanie trafil Ambo do schroniska).
Dzisiaj go widzialam, byl radosny, merdal ogonkiem, morda usmiechnieta, jakby nigdy nic.
Ani sladu po zaglodzeniu. Mam nadzieje, ze wydobrzeje. Jest pod opieka pan Oli, Izy i Basi, je tylko gotowane miesko z dodatkami.

Nowych fotek nie robilam,bo nie bylo kierownika,a Pani Ola nie chciala go meczyc nieudolnym wyprowadzaniem.

Posted

Ambi zdrowiej!!! Masz szczęście że trafiłeś do schronu w Mielcu bo tam napewno się tobą tak zaopiekują, że będziesz jak wałeczek tłuściutki i zdrowiusienki:p

Posted

W schronisku bylam we wtorek, pozniej juz nie. Nie mam zadnych informacji nt. Ambo.

W schronisku sa dwa nowe boksery przywiezione z miejscowosci z Nisko. Obydwa juz na allegro. Oraz na naszej stronie internetowej.

Posted

śliczne psiuńki, mam nadzieje, że szybko znajdą domki...co się dzieje z tymi ludźmi????? takie piękne psy w schronisku??

Posted

Zu napisał(a):
śliczne psiuńki, mam nadzieje, że szybko znajdą domki...co się dzieje z tymi ludźmi????? takie piękne psy w schronisku??

niestety ludzie często kupują boksia bo podoba im sie ich wygląd :angryy: nie zdają sobie sprawy jakie są boksery, ile pracy trzeba włozyć żeby wychowac psiaka i jak zaczynają się kłopoty to najprostrzym wyjściem jest pozbycie się ich. dobrze, że oddają do schrono a nie wyrzucają na ulicę czy przywiązują do drzewa w lesie.

• 2 weeks later...
Posted

Ambo, nadal chory. Wg informacji Kierownika na razie nie nadaje sie do adopcji. Jakie sa rokowania, nie wiem :shake:

A dwom nowym boksiom zaloze osobne watki. Obydwa sa juz na allegro i mamy nadzieje, ze domki sie znajda.

• 4 weeks later...
Posted

Ambo przeszedł nosówkę i ma pozostałosci w postaci tików nerwowych i przykurczów. Nie będzie się chyba nadawał do adopcji. Widziałam go ostatnio i pytałam kierownika, ale na gołe oko widać, ze pies nie doszedł do siebie. Przytył co prawda, ale choroba pozostawiła trwały ślad :shake:

Posted

Ta Pani, do której sie niby przybłakał oddała do w takim okropnym stanie. Sama skóra i kości. Dziwne jak się znalazł u niej przy budzie łańcuchu :angryy: Pewnie już wtedy było chory i osłabiony. Szkoda go, bo to taki fajny psiak.

Posted

tak jak Ulka 18 pisała wczesniej Ambo nadal jest chory / w trakcie leczenia w izolowanym boksie/ pod okiem weterynarza
jak go wczoraj widziałam to przykurcze w łapkach miał i to spore oraz tiki
P.Kierownik nie jest w stanie okreslic rokowan
raczej Ambo do adopcji sie nie nadaje i nie wiadomo czy kiedyś sie nada
piesek jest dobrze odżywiony i spokojny ale wygląda na to , że choroba pozostawiła trwałe ślady :placz: