Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 902
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Jezu :-( zobaczyłam zmieniony tytuł wątku i zamarłam... myślałam że to już najgorsze, ale kiedy przeczytałam co się stało... matko, podwójna tragedia.

Mam nadzieję że malutka z tego wyjdzie (oprócz tej ręki przecież trzeba się martwić też o psychikę, taka trauma może pozostawić ślady).

Ambo :placz: a tyle było radości kiedy udało się go wyciągnąć, kiedy były pierwsze zdjęcia na zielonej trawce, widzieliśmy na nich szczęśliwego, dobrego psa...

Posted

Ambo
[*]:-( dlaczego?
podczytywalam ten watek od jakiegos czasu, ale zawsze w ukryciu a tu nagle po takich dobrych wiesciach taka tragedia:-(
wiadomo cos o stanie dziewczynki?:roll: a w jakich okolicznosciach zaatakowal?:shake:

Posted

[quote name='justysiek'] a w jakich okolicznosciach zaatakowal?:shake:[/quote]

Też jestem ciekawa, czy się tego dowiemy. Nie po to, żeby rozpoczynać jakieś akademickie dyskusje, tylko... no po prostu nie rozumiem tego :-( co się takiego stało? Ambo, dlaczego zmarnowałeś taką szansę?

Przecież było tak dobrze, wszyscy byli tym psem zachwyceni, u Agi był taki kochany... :-(

Gdybyśmy poznali okoliczności wypadku, na pewno byłoby to cenne dla wszystkich zajmujących się adopcjami i psami po przejściach... Nic nie cofnie tego co się stało, tej tragedii jaka spotkała dziewczynkę, jej rodzinę i Ambusia, ale może uda się coś z tego wynieść na przyszłość? Nie wiem, ehhh, chce mi się płakac.

Posted

Dlaczego Ambo został uśpiony bez obserwacji?
Przecież to krzywda dla tego dziecka!
Potrzebne będą zaświadczenia z obserwacji, kto podjął taką decyzję?

No i najważniejsze, jak rączka dziewczynki?

Posted

Ja tez chciałabym wiedzieć jaki doktor uśpił psa. Rozmawiałam dzisiaj z weterynarezm i absolutnie nie można psa uśpić od razu, czy macie jakieś zaświadczenie o uśpieniu?

A dziewczynka jak się czuje?

Posted

Właśnie byłam na wątku Loriego i przeczytałam w jednym z wpisów, że u Ambo też straszne informacje... ale tego się nie spodziewałam :placz:
On wyglądał na takiego kochanego psa... Ambo [']

Mam nadzieję, że rączkę uda się uratować. Straszna tragedia...

ale...

Dlaczego pies został od razu uśpiony? W jakich okolicznościach był atak?
To chyba ważne dla wszystkich, którzy zajmują się adopcjami, żeby nigdy już nie popełnić takiego błędu :shake:

Posted

[quote name='Ra_dunia']
To chyba ważne dla wszystkich, którzy zajmują się adopcjami, żeby nigdy już nie popełnić takiego błędu :shake:[/quote]

trudno pisać o błędzie...pies nigdy do tej pory nie wykazywał agresji względem ludzi, dzieci żadnych, ba, nawet zwierzaki kochał....to dla wszystkich szok, właśnie tym większy, że żadnych zachowań negatywnych wcześniej nikt nie zaobserwował:-(

Posted

trudno pisać o błędzie...pies nigdy do tej pory nie wykazywał agresji względem ludzi, dzieci żadnych, ba, nawet zwierzaki kochał....to dla wszystkich szok, właśnie tym większy, że żadnych zachowań negatywnych wcześniej nikt nie zaobserwowa

Właśnie dlatego chciałabym poznać okoliczności wypadku.

Posted

Kazdy by chcial sie dowiedziec co sie stalo. To naprawde do Ambo niepodobne, to byl dobry, kochany do ludzi pies. Z samcami nie zawsze umial sie dogadac, to bylo od poczatku wiadomo.

Posted

[FONT=Arial]Mam jedną prośbę ...poczekajcie trochę

tragedia wydarzyła się w piątek , tragedia dla dziecka , dla rodziny , dla psa ...
dajcie przejść przez to wszystko DT , niech chociaż ma jasność co dalej ze zdrowiem dziewczynki
co Aga ma teraz tu napisać ...z DT kontakt ma , ale póki co najwięcej rozmawiają i dziecku ...co dalej
wszystkim nam strasznie ciężko ....ja poznałam psiaka osobiście i ta wiadomość była szokiem ...
ale uwierzcie ....pies , nawet ten nie wykazujący agresji potrafi zaatakować [/FONT]

[FONT=Arial]Ambulku ...:-(....

• [/FONT]

Posted

Oczywiście najważniejsze jest zdrowie dziewczynki, nie mam wątpliwości że trzeba się skupić na niej, a dopiero potem, gdy wszyscy choć trochę otrząsnąć się po tym wypadku, można czekać na relację co tak naprawdę się stało.

Posted

Alicjo oczywiscie ze zdrowie dziecka jest teraz najwazniejsze martwimy sie i mocno 3 mamy kciuki zeby byl wszystko dobrze.Nam tylko chodzi o to dlaczego weterynarz uspil psa bez obserwacji?

Posted

[quote name='yoko100']Alicjo oczywiscie ze zdrowie dziecka jest teraz najwazniejsze martwimy sie i mocno 3 mamy kciuki zeby byl wszystko dobrze.Nam tylko chodzi o to dlaczego weterynarz uspil psa bez obserwacji?[/quote]

[FONT=Arial]prosze Cie przeczytaj jeszcze raz ...postaraj sie przeanalizować .... co ma Aga teraz zrobić ...jechać 350 km tam na miejsce ...czy nie mozna kilku dni poczekac ????????? Ambo nie żyje ....i tak najprawdopodobniej zostałby uśpiony ....więc ....................................................................[/FONT]

Posted

[quote name='yoko100']Alicjo oczywiscie ze zdrowie dziecka jest teraz najwazniejsze martwimy sie i mocno 3 mamy kciuki zeby byl wszystko dobrze.Nam tylko chodzi o to dlaczego weterynarz uspil psa bez obserwacji?[/quote]
    Jeśli pies był szczepiony , a stwarzał zagrożenie - nie ma takiej konieczności.

I dodam , że nie ma tak by pies nagle ... są sygnały zawsze , tylko bywają niezauważalne ...

Pies po przejściach , to kraina niespodzianek , którą się zwiedza i poznaje całe życie psa ...