fioneczka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 A więc ... Ambo nazwany przez Ziutkową Anię TROLEM :loveu: ma sie dobrze, każda okazja żeby wleźć komuś na kolana jest dobra. Przytulasny, miziasty, kochany ... tyle usłyszałam A teraz o jego zdrówku ... po pierwszej wizycie u weta (kiedy to złościłyśmy się że Ambo dostał sterydowy zastrzyk) Ania zaraz w poniedziałek pojechała z nim do vet do Zielonej Góry i pani doktoz pobrała zeskrobiny i pooglądała Ambusia i jutro Ania jedzie znowu bo już będzie wynik i będzie wiadomo co dalej. Doopka po czyszczeniu dobrze, nie jest już opuchnięta, opuchlizna z łap tez prawie zeszła (jak to powiedziała Ania wcześniej myślała że pazury Ambulca w niebo będą strzelały takie były spuchnięte łapki), skóra sucha i dziwna w dalszym ciągu - stąd zeskrobiny pobrane przez wetkę. Ogólnie jednak jest ok ... apetyt mu dopisuje, jest wesoły i chętny do życia. Prosiłam Anię żeby zapisywała w zeszycie wszystkie wydatki zwiazane z Ambo. Żeby brała od wetów nie tyle rachunek co karteczkę z pieczątką i kwotą jaką zapłaciła. Poprosiłam o fotki a więc będą pewnie :razz: niebawem. No i formalność : pierwsza wizyta u weta + leki - 40 zł druga wizyta + zeskrobiny - 50 zł no i coś za dojazd (Ania nic o tym nie mówiła ale to przeciez tez koszta) karma ? - nie kupiła bo nie starczyło jej kasy Ambusiowej tak że mały wcina karmę Ziutka - co Ziutek na to ??? nie mam pojęcia :eviltong: Psiaki mają ustalone spacery wg grafiku żeby sobie w drogę nie wchodzić bo Ziutuś ma ochotę zrobić kill bill Trolusiowi Quote
pinkmoon Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Trol :lol: no ładnie psa podsumowały! Cieszę się że Ambulkowi humor dopisuje, mam nadzieję że wyniki zeskrobin będą do przyjęcia. Quote
ania z poznania Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 fioneczka napisał(a): Psiaki mają ustalone spacery wg grafiku żeby sobie w drogę nie wchodzić bo Ziutuś ma ochotę zrobić kill bill Trolusiowi A tak ten Ziutuś niewinnie z pysia wygląda :mad::diabloti:! Quote
Alicja Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 :pbo Ambulek tak miał że na kolanka zaraz wchodził albo kładł pysio do miziania :loveu: No własnie miał dziwne takie opuchniete na jednej łapce w okolicach łokcia bodajże , taki odcisk nie odcisk :roll:...miękkie to było Quote
agaga21 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 fioneczka napisał(a):A więc ... Ambo nazwany przez Ziutkową Anię TROLEM :loveu: ma sie dobrze, każda okazja żeby wleźć komuś na kolana jest dobra. Przytulasny, miziasty, kochany ... tyle usłyszałam A teraz o jego zdrówku ... po pierwszej wizycie u weta (kiedy to złościłyśmy się że Ambo dostał sterydowy zastrzyk) Ania zaraz w poniedziałek pojechała z nim do vet do Zielonej Góry i pani doktoz pobrała zeskrobiny i pooglądała Ambusia i jutro Ania jedzie znowu bo już będzie wynik i będzie wiadomo co dalej. Doopka po czyszczeniu dobrze, nie jest już opuchnięta, opuchlizna z łap tez prawie zeszła (jak to powiedziała Ania wcześniej myślała że pazury Ambulca w niebo będą strzelały takie były spuchnięte łapki), skóra sucha i dziwna w dalszym ciągu - stąd zeskrobiny pobrane przez wetkę. Ogólnie jednak jest ok ... apetyt mu dopisuje, jest wesoły i chętny do życia. Prosiłam Anię żeby zapisywała w zeszycie wszystkie wydatki zwiazane z Ambo. Żeby brała od wetów nie tyle rachunek co karteczkę z pieczątką i kwotą jaką zapłaciła. Poprosiłam o fotki a więc będą pewnie :razz: niebawem. No i formalność : pierwsza wizyta u weta + leki - 40 zł druga wizyta + zeskrobiny - 50 zł no i coś za dojazd (Ania nic o tym nie mówiła ale to przeciez tez koszta) karma ? - nie kupiła bo nie starczyło jej kasy Ambusiowej tak że mały wcina karmę Ziutka - co Ziutek na to ??? nie mam pojęcia :eviltong: Psiaki mają ustalone spacery wg grafiku żeby sobie w drogę nie wchodzić bo Ziutuś ma ochotę zrobić kill bill Trolusiowi bardzo dobrze, dziękuję fioneczko. tak będzie łatwiej robić rozliczenia. myślę że aga jak wróci do domu to zaraz jakąś kaskę na ambo przeleje z zebranych pieniędzy. Quote
halcia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Postaram sie cos kasy jednorazowo przez Ulke podrzucic Quote
Ulka18 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ja za wrzesien swoja 'skladke' wplacilam. Ciesze sie niezmiernie, ze Ambo jest w domu, ze ma tak dobra opieke. Tak sie biedak naczekal na wolnosc i wreszcie ja ma. Dziekuje jeszcze raz wszystkim Cioteczkom za Ambusia :Rose: Quote
Sabina02 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Cioteczki, nie chce zebyscie pomyslaly ze zapomnialam o Ambusiu. Swoja deklaracje wplacilam juz w sierpniu. Zaplacilam z gory za 4 miesiace, czyli 100 zl. Na watku rozliczeniowym ta wplata widnieje jako "xoom.com", bo nie mam mozliwosci dopisku, ze to odemnie. Quote
pinkmoon Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Jak tam Ambolec, łapki trochę lepiej? Quote
halcia Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ja tez przekazałam Ulce do przesłania 50zł ./nie jest to stała deklaracja,ale cos kiedys jeszcze dodam/Trzymaj sie mały. Quote
Ulka18 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przelew z mojego konta, ale w imieniu Halci 50 zl na Ambo poszedl wczoraj. A jak Ambulec? Jakies postepy? Widok na dom? Quote
agaga21 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 poproszę agę żeby zadzwoniła i się dowiedziała co u ambusia.może uda się zdobyć jakieś zdjęcia... Quote
fioneczka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 agaga21 napisał(a):poproszę agę żeby zadzwoniła i się dowiedziała co u ambusia.może uda się zdobyć jakieś zdjęcia... jak dzwoniłam tydzień temu w niedzielę to prosiłam o zdjęcia ... ale nie dostałam :-( Quote
Kajusza Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przepraszam za offa - ale proszę o pomoc w szukaniu domu dla Saby!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/wesola-saba-szuka-domu-136105/ z góry dziękuje!! Quote
Ra_dunia Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/kosmetyczne-roznosci-na-mieleckie-psiaki-tuptusia-do-01-pazdziernika-147377/ Quote
Kana Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Dziewczyny wybaczcie! Proszę o pomoc dla gluchego Amstaffa ze schroniska!! Pomoc potrzebna na cito !! Biały amstaff oddany po kilku latach bo jest... GŁUCHY !!! POZNAŃ! PILNIE SZUKAMY DT! Zajrzyjcie chociaż! On nie uslyszy blagania o pomoc ale my tak! Quote
ab-agnieszka Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Ambo zaatakowal dzisiaj corke Ani i Krzyska.:-( Dziewczynka ma rozszarpana reke i uszkodzone sciegna. Jej reka jest w stanie krytycznym. Przeszla dzisiaj zabieg jutro czeka ja kolejny. Ma zalozone ponad 40 szwow i nie mamy zadnej gwarancji ze reka bedzie sprawna. Jest jeszcze w szoku. Mala spedzala duzo czasu z Ambo. Jest mi strasznie przykro. Ambo zostal uspiony. Quote
Kana Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 O my gad :( Przykro mi!:-( Wyrazy wspolczucia dla rodzinki! Trzymaj sie mala! Quote
fioneczka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 nie potrafię pojąć tego co się stało :placz: mam nadzieję że z reką dziecka będzie wszystko dobrze ... że zostaną tylko blizny (oby jak najmniej widoczne) Ambo co ty zrobiłeś :placz: dlaczego :placz: nie wiem co powiedzieć ... nie wiem :placz: Quote
agaga21 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 wszyscy jesteśmy w szoku, stała się straszna tragedia.:-(:-(:-( Quote
andzia69 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 nie jestem w stanie nic powiedzieć....:-( Quote
agnieszka32 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 :-(:-(:-( nadal nie wierzę w to, co się stało ... Quote
Recommended Posts