Jagoda1 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Ambo ciągle w schronisku...Boksiowate źle znoszą brak człowieka. Quote
Ulka18 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Ambus dostal dzisiaj kosc od pewnej Pani z Mielca, ktora od czasu niewidomego pieska Boryska z b. 27 zaangazowala sie w pomoc schronisku. Quote
andzia69 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 on już tyle czasu siedzi w schronisku:placz::placz::placz::placz: czy on jest gdzieś oglaszany??? Quote
Ulka18 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Byl oglaszany przez wiele, wiele miesiecy, ale nic z tego nie wyszlo. Moze zaczniemy od nowa, poprosze Murke o jakis dobry tekst. Quote
andzia69 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Ulka18 napisał(a):Byl oglaszany przez wiele, wiele miesiecy, ale nic z tego nie wyszlo. Moze zaczniemy od nowa, poprosze Murke o jakis dobry tekst. Koniecznie!!!!! Bez tego nic się nie zdziala! Quote
Ulka18 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Komu Ambulka, zapewniam, ze jest super pieskiem :loveu: Quote
Murka Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Taki piesio i tak długo czeka :-( A czy on bardziej niż boksera nie przypomina Wam amstaffa? :roll: Quote
Ulka18 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Jasna sprawa, ze amstaffa, ale Atik dawno nie widzialam na dogo. Moze by mod zmienil tytul. Sprawdze na pw czy nie mam tekstu gotowego do aukcji Ambo. Quote
Murka Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Dałam go na adopcje.org. Czy on dalej ma ten niedowład łapki? Bo na tych ostatnich fotkach podbiera się obiema :roll: Ulka, znalazłam na wcześniejszych stronach tekst doddy: AMBO Kiedy bylem maly moje blazenstwa bawily Cie do lez. Nazywałeś mnie swoim aniołkiem. Spędzałeś ze mna duzo czasu, bawiłeś się, zabierałeś wszedzie gdzie tylko mogłeś, bym nie siedział caly dzien w domu sam. Uczyłeś mnie odwagi, radości, byles za mnie odpowiedzialny. Pewnego dnia poznałeś swoja ludzka partnerke i poświęcałeś mi coraz mniej czasu. Z każdym dniem oddalałeś się ode mnie. Moim swiatem stala się samotność. Zapominałeś mnie czasem wyprowadzic na spacer, zapominałeś nakarmic. Nigdy tez nie byles ze mna u weterynarza. Przestałem czuc co to zycie. Pusta ogarniala me wnetrze. W koncu trafiłem do schroniska. Schronisko pachniało brakiem nadziei…. Jednak nadzieja ludzi tam pracujących była przeogromna. Trafiłem tam w stanie zaglodzenia, wyglądałem jak kupka nieszczęścia… Pracownicy bardzo dobrze się mna zajeli, doglądali, ustawili diete. Przytyłem, powróciła mi radość zycia. Mialy być już same dobre chwile w moim zyciu, az… Dopadla mnie choroba… Choroba, przeciw której powinienes mnie zaszczepic jak byłem szczeniakiem – nosowka. Dzieki ludziom, którzy codziennie o mnie walczyli, wygrałem z choroba. Jednak ona zostawila trwale pietno w moim organizmie. Mam przykurcze w lapach. Czy taka wada skreśli me szanse na znalezienie normalnego domu? Domu, w którym w koncu ktos doceni moja miłość, dobroc, chec zycia, chec bycia kochanym? Pozwol mi poznac co to prawdziwe pse zycie, nie boj się we mnie zakochac. Nazywam się Ambo, mam 2 lata. Obecnie mieszkam w Mielcu, ale jeśli znajdzie się ktos wyjatkowy, kto wzbudzi moje i moich opiekunow zaufanie jestem w stanie jechac i na drugi koniec Polski. Quote
Ulka18 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Murka, dzieki za znalezienie tekstu o Ambusiu :calus: Ambo, to tylko jak sobie przypomni, ze mial chora lapke, podnosi ja do gory. Ale normalnie staje na dwoch. To bardzo fajny, grzeczny pies. Bardzo sie cieszy, gdy ktos do niego przychodzi w odwiedziny :p Quote
Murka Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 A ja sobie przypomniałam, że mam też konto na 4lapy i zaraz powstawiam tam trochę psiaków mieleckich, łącznie z Ambo i AM. Quote
Ulka18 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Gotowe! Właśnie wystawiłeś przedmiot na sprzedaż. Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://allegro.pl/show_item.php?item=261928157 Quote
ewatr Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 no to Ambulek znowu szuka ;) http://ale.gratka.pl/ogloszenie/701344_ambo_amstaff_o_wielkim_sercu.html Quote
Ulka18 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Nie poddajemy sie, jest nas tutaj ciotek cala potężna armia...i to nie byle jakich ciotek...byle niepowodzenie nas nie złamie ;) Ambo w ciagu godziny mial ponad 40 wejsc, oby tak dalej http://allegro.pl/item261928157_ambo_amstaff_o_wielkim_sercu.html Quote
Murka Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Ta ilość wejść to słowa "amstaff" w tutule aukcji ;) Oby się ktoś w końcu znalazł odpowiedni... Quote
andzia69 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 trzymam kciuki za domek dla Ambusia - asta jak sie patrzy!!! On jest taki slodki:loveu::loveu::loveu: a jakoś tak nikt nie chce go przytulić:-( Quote
Ulka18 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Jest dosc duzo wejsc na aukcje AMBO, ale nie ma obserwatora :shake: Bedziemy wystawiac do skutku. Quote
andzia69 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ulka18 napisał(a):Jest dosc duzo wejsc na aukcje AMBO, ale nie ma obserwatora :shake: Bedziemy wystawiac do skutku. Pewnie!!!!! Musi się udać!!!!:loveu: Quote
Ulka18 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Cioteczki, jest ponad 700 wejsc na Ambulkowa aukcje i 1 obserwator :multi: Oby wreszcie pojawil sie domek na horyzoncie :kciuki: http://allegro.pl/item261928157_ambo_amstaff_o_wielkim_sercu.html Quote
terra Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Oby...oby...nareszcie słonko zaświeciło dla Ambusia.:kciuki: Quote
Ulka18 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Trzeba wierzyc, wierzyc, ze Ambus znajdzie dom...to taki kochany pies :p Quote
Ulka18 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Napisala do schroniska pani z Lubina. Moze cos z tego wyjdzie, ale ta odleglosc :roll: Quote
Murka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Ulka18, od kiedy odległość stanowi przeszkodę? :diabloti: Byle by domek był odpowiedni :roll: Quote
Recommended Posts