Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 902
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Byl oglaszany przez wiele, wiele miesiecy, ale nic z tego nie wyszlo. Moze zaczniemy od nowa, poprosze Murke o jakis dobry tekst.

Koniecznie!!!!! Bez tego nic się nie zdziala!

Posted

Dałam go na adopcje.org.
Czy on dalej ma ten niedowład łapki?
Bo na tych ostatnich fotkach podbiera się obiema :roll:

Ulka, znalazłam na wcześniejszych stronach tekst doddy:

AMBO

Kiedy bylem maly moje blazenstwa bawily Cie do lez. Nazywałeś mnie swoim aniołkiem. Spędzałeś ze mna duzo czasu, bawiłeś się, zabierałeś wszedzie gdzie tylko mogłeś, bym nie siedział caly dzien w domu sam. Uczyłeś mnie odwagi, radości, byles za mnie odpowiedzialny.
Pewnego dnia poznałeś swoja ludzka partnerke i poświęcałeś mi coraz mniej czasu. Z każdym dniem oddalałeś się ode mnie. Moim swiatem stala się samotność. Zapominałeś mnie czasem wyprowadzic na spacer, zapominałeś nakarmic. Nigdy tez nie byles ze mna u weterynarza.
Przestałem czuc co to zycie. Pusta ogarniala me wnetrze.
W koncu trafiłem do schroniska. Schronisko pachniało brakiem nadziei…. Jednak nadzieja ludzi tam pracujących była przeogromna. Trafiłem tam w stanie zaglodzenia, wyglądałem jak kupka nieszczęścia…
Pracownicy bardzo dobrze się mna zajeli, doglądali, ustawili diete. Przytyłem, powróciła mi radość zycia. Mialy być już same dobre chwile w moim zyciu, az…
Dopadla mnie choroba… Choroba, przeciw której powinienes mnie zaszczepic jak byłem szczeniakiem – nosowka.
Dzieki ludziom, którzy codziennie o mnie walczyli, wygrałem z choroba. Jednak ona zostawila trwale pietno w moim organizmie. Mam przykurcze w lapach.
Czy taka wada skreśli me szanse na znalezienie normalnego domu? Domu, w którym w koncu ktos doceni moja miłość, dobroc, chec zycia, chec bycia kochanym?
Pozwol mi poznac co to prawdziwe pse zycie, nie boj się we mnie zakochac.
Nazywam się Ambo, mam 2 lata. Obecnie mieszkam w Mielcu, ale jeśli znajdzie się ktos wyjatkowy, kto wzbudzi moje i moich opiekunow zaufanie jestem w stanie jechac i na drugi koniec Polski.

Posted

Murka, dzieki za znalezienie tekstu o Ambusiu :calus:

Ambo, to tylko jak sobie przypomni, ze mial chora lapke, podnosi ja do gory.
Ale normalnie staje na dwoch. To bardzo fajny, grzeczny pies. Bardzo sie cieszy, gdy ktos do niego przychodzi w odwiedziny :p