Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co do czipów, one zostały zaczipowane dopiero w schronie.
Z jednej strony mogło być tak, że uciekły, z drugiej, bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że zostały wyrzucone :(
Dyrekcja schronu spodziewa się, że zostały wyrzucone z samochodu, specjalnie w pobliżu schronu. Nie byłoby to niczym dziwnym w tym pięknym kraju...

• Replies 447
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chociaż tyle, że w pobliżu schronu i trafił się ktoś, k to o nie zadbał. Inaczej... nawet lepiej nie myśleć. Suczyny piękne w górę...

Posted

[quote name='logowanie_nie_dziala_gos']A co do czipów, one zostały zaczipowane dopiero w schronie.
Z jednej strony mogło być tak, że uciekły, z drugiej, bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że zostały wyrzucone :(
Dyrekcja schronu spodziewa się, że zostały wyrzucone z samochodu, specjalnie w pobliżu schronu. Nie byłoby to niczym dziwnym w tym pięknym kraju...[/QUOTE]
Nie sadze zeby ktos specjalnie wywalil je pod schronem, one były juz tak wykończone że sie pokładały na poboczu, ulicy nie miały nawet siły uciekać.jak jechałam za nimi samochodem i chamowałam ruch to one nawet nie biegły tylko powoli szly dalej co jakis czas Nadia sie kładła a Natasza stała nad nia i tak jakby mówiła do niej no chodz jeszcze kawałek pojdziemy. :-(

Posted

:(
Mogły zostać wyrzucone daleko. Albo jednak uciekły...
Do kogo normalny człowiek zgłosiłby ucieczkę psów? Do schronisk, do straży miejskiej? Czy istnieje coś takiego ogólnopolski rejestr zaginionych psów w straży?

Posted

:(
Mogły zostać wyrzucone daleko. Albo jednak uciekły...
Do kogo normalny człowiek zgłosiłby ucieczkę psów? Do schronisk, do straży miejskiej? Czy istnieje coś takiego ogólnopolski rejestr zaginionych psów w straży?

Posted

Mysle, ze na pewno daje znac w okolicznych schroniskach i u wetow... ale pod warunkiem, ze zalezy mu na odzyskaniu psow... Moze tez w necie - ale nie kazdy ma dostep niestety.

Posted

Dzisiaj była u nas Gos i porobiła dużo pięknych zdjeć ale wstawi je pewnie jutro. Dziewczynki się już zadomowił - Natasza jest bardziej pokojowa, Nadja to zadziora w stosunku do psiaków ale słodka:) Natasza miała też dziś małe czesanko:

Chyba widać jaka jest szczęśliwa:)

Posted

Postaram się obrobić zdjęcia szybko.

Ale parę słów po spotkaniu dziewczyn na żywo:
Tego się nie da opisać:loveu: To są dwie księżniczki, wyjątkowej urody damy - obie poruszają się właśnie tak, jak królewny, na tych swoich grubych łapach, a jednak na paluszkach. Chociaż Nadja bardziej zadziorna (wyskoczyła na Borsuka, on próbował ją za to zdominować i zrobiło się niemiło), to obie tak przymilne, takie cukiereczki. Nie do uwierzenia, jakie słodkie. Podchodzą po pieszczoty i patrzą. Nie nerwowo, tylko patrzą i przylegają bokiem. Obie.

Miałam Amberowi zrobić fotki do Merta, a one właśnie chciały się poprzytulać, więc ostatecznie robiłam zdjęcia przygniatając Nataszę kucając nad nią i jednocześnie obejmując Nadję ;-)
No i obie lubią się czesać... Przez to spóźniłam się dziś wszędzie. Ale nie dało się - najpierw Nadja wywala się do góry kołami, potem Natasza pozwala sobie wyczesywać, wycinać i robić wszystko.

Generalnie wciąż nie do uwierzenia - Nadja wyczesana i pachnąca, a Natasza śmierdzi okropnie i kołtuny ma wielkości pięści... Jak to się wszystko stało?

Jedno jest pewne. Każda oddzielnie jest przepiękna, ale razem... po prostu nie można od nich oderwać oczu :loveu:

Posted

Boże jak jej sie mordka uśmiecha na tych zdjęciach widać ze szczęśliwa :-) Z tego co pamiętam to właśnie Nadja była w schronisku Pania w boksie to ona żadzila ale najważniejsze ze do ludzi są pokojowo nastawione :-}

Posted

No to lecimy z fotkami dziewczyn!

Najpierw wspólne

Przytulanki

A tu dziewuszki z Miszą i Megii

Nadja w swojej najsłodszej pozie ;-)

A tu bardzo chcą pomóc Amberowi pozować do zdjęć, ale on chyba nie lubi dużych dziewczyn :-)

Posted

I zadzior-Nadja

kluseczka ma brzydką paprzącą się ranę na pyszczku, różowe plamy są od płynu osuszającego

a tak wygląda mała na śniegu - widać tylko głowę;-)

Posted

Coś to dogo zdycha dzisiaj, ledwo da się coś napisać...
A chciałam bardzo podziękować Tattoi za wypożyczenie kołnierza, który dziś dotarł do dziewczyn. Na razie Natasza nie lizała rany, ale jeszcze nie zaczęło swędzieć przy gojeniu, z kołnierzem jesteśmy zabezpieczeni na każdą ewentualność.

W ogóle Nataszka nie chce już siedzieć w domu podobno. Pewnie jej tam za gorąco, z takim futrem :-)

Ja natomiast martwię się też o brodę Nadji. Rana wygląda jak oparzelina, tylko się ślimaczy. Nadja będzie miała jeszcze jedną konsultację niedługo w tej sprawie. To nie wygląda ładnie, może powinna dostać antybiotyk, a nie tylko wysuszający płyn.

No i właśnie... Gdyby ktoś mógł wspomóc bazarkami albo rozsyłaniem informacji o dziewczynach, będę bardzo wdzięczna.

Tymczasem trzeba zacząć niedługo akcję ogłoszeniową dla ślicznotek.